Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 980.672
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Glavas kaže...

Ma kakav bootlneck - ti nemas bootlneck - vec sam objasnio prije nekoliko stranica da je to ovisno o mapi vezano za gpu usage ako imate dovoljno jak proc - najjaci i7 nemoze natjerati hd 7850 na 99% sve vrijeme cak i ako igrate na ultra na 3 monitora opet grafa nece stalno biti na 99% jer ovisi o djelovima mape - gdje ima manje textura (recimo pogled u nebo) gpu usage ce pasti jer se dio grafe za texture manje koristi iako je igra na ultra ( nebo na ultra zahtjeva mnogo manje usagea texture unita nego kad 20 ljudi pucaju jedni po drugima i po okolini zidova itd) zato postoje padovi gpu usagea na svim procesorima tako da mozete prestati vodit bitku jel imate dovoljno jak procesor - phenom x 4 je minimum a i5 noviji je preporucljiv i to je to naravno fx 8350 i i7 su izrazito preporucljivi

Kakav dio grafe za texture, što ti trkeljaš?

Jedino što ti valja u postu je zadnji dio, to jest zadnja rečenica.

iclock2much
12 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

@ zoharbizo

http://en.wikipedia.org/wiki/Texture_mapping_unit

Da ti ja neobjasnjavam.

@ stjepanj 

Koliko bi tek ss mogao udarit gledajuci u nebo da nije na 99%

Opet ulazimo u raspravu a vi nepoznajete tematiku u detalje - poz

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 14:47 (Glavas).
Moj PC  
3 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Glavas kaže...

Ma kakav bootlneck - ti nemas bootlneck - vec sam objasnio prije nekoliko stranica da je to ovisno o mapi vezano za gpu usage ako imate dovoljno jak proc - najjaci i7 nemoze natjerati hd 7850 na 99% sve vrijeme cak i ako igrate na ultra na 3 monitora opet grafa nece stalno biti na 99% jer ovisi o djelovima mape - gdje ima manje textura (recimo pogled u nebo) gpu usage ce pasti jer se dio grafe za texture manje koristi iako je igra na ultra ( nebo na ultra zahtjeva mnogo manje usagea texture unita nego kad 20 ljudi pucaju jedni po drugima i po okolini zidova itd) zato postoje padovi gpu usagea na svim procesorima tako da mozete prestati vodit bitku jel imate dovoljno jak procesor - phenom x 4 je minimum a i5 noviji je preporucljiv i to je to naravno fx 8350 i i7 su izrazito preporucljivi

a kako ja otkad imam i5 fino na svakoj mapi u BF3 imam konstantno 99% GPU usage sa 6870kom? a dok je bio i3 bilo na 70 pa na 90 pa 80 i stalno variralo

sad fino zakucano 99 ha gledo u nebo ha proso kraj explozije

13 godina
protjeran
Glavas kaže...

@ zoharbizo

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Texture_mapping_unit

Da ti ja neobjasnjavam.

@ stjepanj 

pa napisao sam ti u kolikoj mjeri(zanemarivoj) samo treba citati s razumijevanjem...a i reko sam ti da i7 radi čuda..LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina
Glavas kaže...

@ zoharbizo

http://en.wikipedia.org/wiki/Texture_mapping_unit

Da ti ja neobjasnjavam.

@ stjepanj 

I dalje mi nije jasno, TMU ilitiga Texture Mapping Unite kao i ROP ilitiga Render Output Unit, to svi znamo a jasno je i čemu što služi.

E sad kakve to ima veze sa uskim grlom, daj ti to meni objasni znalac.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2013 1:16 (zoharbizo).
14 godina

U kakvoj će korelaciji biti i7-4770K i MSI GTX760?

Hoće li biti uskog grla ili će se taman iskorištavati?

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
sudy_freak kaže...

GPU na 100% :)

iclock2much
13 godina
sudy_freak kaže...

Taj proc gura HD 7970,7950 CF,680,760,770 SLI bez problema!!

a kamoli običnu 760-ku,samo nemoj igrat na 1366 x 768

AUDIOFIL
14 godina
volegradele kaže...

(...) samo nemoj igrat na 1366 x 768

{#} {#}

1920x1080, ne brini

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina

Evo nešto interesantno što sam sinoć provjerio.

Pošto mi se izgleda i5 pregrijava kad je turbo upaljen po ovakvom vremenu, odlučio sam ga isključiti dok ne nabavim bolji cooler.

Zatim me zanimalo kako se i5 3570k na stocku ponaša u BF3 multiplayeru sa 64 igrača. Postavke su mi na Ultra bez MSAA, testirao sam na 1080p i 720p.

Zanimljiva činjenica je da je fps između te dvije rezolucije jako malo različit, razlika je samo u max fps, avg je maltene nepromjenjen (~+5fps na 720p).

Što znači - ako već imate i5 koji se NE MOŽE clockat i HD7850 koja je klokana na 1050/1350 i više, konfiguracija vam je TAMAN što se tiče BF3. Ne bih sad rekao da je sve iznad HD7870 recimo bottleneckano i5 procesorom zato što i ovako i onako average fps graniči sa 100fps, a i pretpostavljam da se s tim jačim karticama bez problema može upaliti 4xMSAA i tako efektivno zakucati grafu na 99%. Uglavnom, ako bi, kao što sam planirao, uzeo još jednu HD7850 za crossfire, trebao bih uz to uzeti i i7 3770k ili pak preći na haswell generaciju i7/FX 8350 da bi, kako se kaže, bio on the safe side.

Eh sad da na kraju još pitam, koji bi jeftini CPU cooler bio odličan za recimo i5 3570k @ 4.2GHz?

EDIT: Zašto prokleti TD? Oćete skrinšote?

nanananananananananananananana BATMAAAAN
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 15:25 (buljo781).
17 godina
buljo781 kaže...

Eh sad da na kraju još pitam, koji bi jeftini CPU cooler bio odličan za recimo i5 3570k @ 4.2GHz?

Nije baš jeftin (250 Kn) ali CoolerMaster Hyper 212Evo bio bi pravi hladnjak za to.

Twitter: @191x7
13 godina

ne bi trebao uzeti i7,tog i5 kloknes na 4.2/4.3ghz i on je onda i više nego dovoljan za crossfire.

Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina
Doca15 kaže...

ne bi trebao uzeti i7,tog i5 kloknes na 4.2/4.3ghz i on je onda i više nego dovoljan za crossfire.

Kažeš na osnovu čega?

Twitter: @191x7
14 godina

3570K na 4.5GHZ sa CF 7850 OC bi radio super, 7870 OC bi već bio lagano botleneckan, kolegi Senadu se obratite, imao je CFX 7870 OC i sada CFX 7950 OC sa njim u paru.

Pritom mislim na BF3 MP, u drugim igrama i jači setupi rade bez uskog grla.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 14:25 (zoharbizo).

5 0 hvala 1
17 godina
zoharbizo kaže...

3570K na 4.5GHZ sa CF 7850 OC bi radio super, 7870 OC bi već bio lagano botleneckan, kolegi Senadu se obratite, imao je CFX 7870 OC i sada CFX 7950 OC sa njim u paru.

sve si dobro rekao i samo budala daje td..

meni je i7 3770k bn za hd 7950 crossfire ko ne vjeruje postam slike.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
14 godina
toxic kaže...

Ma pusti te dušebrižnike, nitko od njih nije ni imao niti sličan CPU a melju.

Ja sam imao i5 i FX i znam kako se ponašaju a i ti i Senad i još ste imali CFX uz to.

Kome treba neka se obrati kolegama koje sam naveo.

iclock2much
14 godina
toxic kaže...
zoharbizo kaže...

Ja sam udario TD, jer je kolicina gerneraliziranja u ovoj temi probila sve granice.

Momak se na kraju ispravio, TD je maknut...

Tolstoy is My Homeboy
13 godina
protjeran
Misle da je i5 od 1700kn svemoguc! Kod frenda takoder s i7 2600k stock bome 2x7850 je znao tu i tamo da padne gpu usage ali nikaj strasno, ali samo u bf3mp naravno!
||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina
neaktivan

Evo javlja se i svemogući Stjepanj i njegov svemogući i7.

Toni
Moj PC  
7 3 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...
Misle da je i5 od 1700kn svemoguc! Kod frenda takoder s i7 2600k stock bome 2x7850 je znao tu i tamo da padne gpu usage ali nikaj strasno, ali samo u bf3mp naravno!

A koji bi onda procesor bio dovoljno jak u BF3 za takve crossfire konfiguracije?

14 godina
anarchyST kaže...

Ja sam udario TD, jer je kolicina gerneraliziranja u ovoj temi probila sve granice.

Momak se na kraju ispravio, TD je maknut...

Nemam se što ja ispravljati, C3, Arma i BF3 su primjeri igara(neke SP neke MP) koje koriste puno i previše CPU snage i tu ni najclockaniji i7 bio on SB/IB/HW nemože ispratiti neki SLI ili CF x2/x3/x4 u potpunosti tijekom nekih scena.

U ostalim igrama ti procesori bez problema prate grafičke kartice bez uskog grla.

Do čega je, do programera i loših kodova koji zahtjevaju puno snage ili jednostavno jako dobrog engina koji zahtjeva puno kalkulacija, u to nebih ulazio.

iclock2much
14 godina
buljo781 kaže...

A koji bi onda procesor bio dovoljno jak u BF3 za takve crossfire konfiguracije?

Neki hebeno dobar primjerak 2500K(5GHZ), ili FX sličnih taktova a može i i7.

U svakom slučaju što više ocan i5/i7/FX.

iclock2much
14 godina
zoharbizo kaže...
buljo781 kaže...

Neki hebeno dobar primjerak 2500K(5GHZ), ili FX sličnih taktova a može i i7.

U svakom slučaju što više ocan i5/i7/FX.

Pa koliko možeš dobit OC-om, 20-25fpsa? Ja već imam 90-ak fps s jednom HD7850, recimo hipotetski da bi mogo imat 180 s ovim postavkama na kojima igram s crossfire setupom..  Ne postoji procesor na svijetu koji može toliko fpsa ispucat u BF3 MP. Onda tehnički gledano, najjači procesor ne može istjerat CF 7850, koja je mid range kartica (osim ako se ne napuca MSAA na ne znam koliko).. Došli smo do vremena kada su grafičke kartice miljama ispred procesora.

Znaš šta, ja neću više nadograđivat komp, ne da mi se zamarat, stvarno blago budalama, što manje znaju sretniji su, mene stalno nešto pati oko PCa. Uzet ću lijepo PS4 kad dođe i opustit mozak.

14 godina
buljo781 kaže...

Pa koliko možeš dobit OC-om, 20-25fpsa? Ja već imam 90-ak fps s jednom HD7850, recimo hipotetski da bi mogo imat 180 s ovim postavkama na kojima igram s crossfire setupom..  Ne postoji procesor na svijetu koji može toliko fpsa ispucat u BF3 MP. Onda tehnički gledano, najjači procesor ne može istjerat CF 7850, koja je mid range kartica (osim ako se ne napuca MSAA na ne znam koliko).. Došli smo do vremena kada su grafičke kartice miljama ispred procesora.

Znaš šta, ja neću više nadograđivat komp, ne da mi se zamarat, stvarno blago budalama, što manje znaju sretniji su, mene stalno nešto pati oko PCa. Uzet ću lijepo PS4 kad dođe i opustit mozak.

Overclockom sa 3.3GHZ na 5GHZ dobiješ masu frejmova bio to i5/i7 ili FX.

To u slučaju da se radi o sustavu koji je jače bottleneckan :)

U tome i jest stvar, svaki procesor može biti usko grlo ako spustiš rezoluciju i detalje, teško da će ispucati toliko frejmova.

Zato je bitno da možeš imati 60FPS ako igraš MP i to je onda super kombinacija.

I mene je patilo tako pa sam ga prodao i sada se ne opterećujem :)))

Osobno mislim da nisu kartice miljama ispred procesora, ima tu puno čimbenika :)

iclock2much
14 godina
zoharbizo kaže...

U tome i jest stvar, svaki procesor može biti usko grlo ako spustiš rezoluciju i detalje, teško da će ispucati toliko frejmova.

Osobno mislim da nisu kartice miljama ispred procesora, ima tu puno čimbenika :)

Ma i5 3570k i HD7850 su meni izgleda odlična kombinacija, taman su si i neću prčkat ništa dalje, stvarno prelazim na igranje na konzolama (opet), samo se nadam da mi PS4 neće završit ko 2 komada PS3, YLOD i u kutiji u garaži.

Ovaj komp dokle ide ide :)

14 godina
neaktivan
buljo781 kaže...
zoharbizo kaže...

Ma i5 3570k i HD7850 su meni izgleda odlična kombinacija, taman su si i neću prčkat ništa dalje, stvarno prelazim na igranje na konzolama (opet), samo se nadam da mi PS4 neće završit ko 2 komada PS3, YLOD i u kutiji u garaži.

Ovaj komp dokle ide ide :)

Pametna odluka i pametno razmisljanje, nazalost ja sam malo zakasnio, citaj previse sam para dao u racunar.

multi-gpu 4 live
15 godina
neaktivan

da li netko iz iskustva da li bi phenom x4 925 bio bottelneck amd hd7950 čak i kad ga overclockan na 3.5ghz recimo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Iz iskustva ti ne mogu reć jer nisam imao Phenoma, ali definitivno će ti biti bottleneck, pogotovo u igrama poput BF3, BC2 i sl.

14 godina
thaar kaže...

da li netko iz iskustva da li bi phenom x4 925 bio bottelneck amd hd7950 čak i kad ga overclockan na 3.5ghz recimo

Pa ti ćeš se igrati fino ali je činjenica da nežeš u svim igrama imati puni potencijal HD 7950 grafe. Botlneck ne znači nužno da će ti trzati igre, nego znači da recimo ta grafa u nekoj igri na testiranjima daje 65 fps avg, a kod tebe bi bilo recimo 55 fps. Ti to nećeš ni primjetiti ali botlneck kao takav će biti prisutan.

15 godina

Ja ljepo dao 4 iljade kuna za novi proc i matičnu i više ništa ne primjećujem, a sve na ultra {#}

Moj PC  
0 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice