Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.884
|
čitano: 754.887
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
itomic009 kaže...

To nje maximum procesora. To je maximalan napon s kojim procesor treba ostati u zadanim specifikacijama ( potrošnja i temperature ) i unutar kojih AMD garantira da će radit kako treba sa STOCK COOLEROM. Čim ideš s jačim hladnjakom možeš dizat i napon, jel temperature ostanu iste kao sa stock coolerom na stock taktu. Raste ti i potrošnja naravno, ali onaj tko clocka, nerazmišlja baš o potrošnji ( inače nebi ni clockao ). Opće je poznato da AMD preporuča ako imaš adekvatno hlađenje i nije te briga za potrošnju, da je 1.55V max preko kojeg nebi trebalo ići za 24/7. To treba pratiti i adekvatna ploča bez obzira šta vam priča kolega Vegeta {#}.

Pa ja kazem da je safe napon kad se radi o AMD II X4 procevima i AM2+ plocama nekih 1.45V, sve preko je puno a ne daje dobre rezultate po pitanju overclocka, nigdje nisam rekao da ploca nije bitna Ivane, citaj malo.

clock2much
12 godina
protjeran
toxic kaže...

i kaj kad nemoze ostat stabilan na prime 95 niti 30 sekundi???

Onda nabavi AM3 plocu tipa 890Extreme 3 ili 970 UD3 pa clockaj koliko god zelis.Ne mozes ocekivati cuda, vjerojatno nemas dobar primjerak i jos ploca te koci.Inace ljudi zapnu na kakvih 240/250 FSB-a, nista cudno.Drugog objasnjenja nema.

clock2much
16 godina
Vegeta kaže...
toxic kaže...

i kaj kad nemoze ostat stabilan na prime 95 niti 30 sekundi???

Onda nabavi AM3 plocu tipa 890Extreme 3 ili 970 UD3 pa clockaj koliko god zelis.Ne mozes ocekivati cuda, vjerojatno nemas dobar primjerak i jos ploca te koci.Inace ljudi zapnu na kakvih 240/250 FSB-a, nista cudno.Drugog objasnjenja nema.

sta zapnu? testiro sam plocu stabilna je na 315 fsb.. proc je srot i amen sto se tice oc-a primjerak je banana i amen.. ali jbga ti to nisi htio priznat..

i inace nadi mi ko taj proc drzi 3.8ghz 24/7 dobis porciju cevapa i litru pive gratis gdje god hoces..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
12 godina
protjeran
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Covjece sto ja imam priznati, kao da drzim taj procesor u rukama, pricam ti generalno o Athlonima II X4.Moj primjerak je na 1.425V ilitiga stock naponu isao sa 2600MHZ na 3400MHZ, dakle OC od 800 MHZ.Ti sam moras znati da li je do procesora.Ima poprilicno ljudi sto Athlone II X4 635/640/645 drze na frekvama preko 3.6-3.8GHZ.Moj si savjet dobio, dosta spama.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jesi probao ht freq i nb freq na 2000 stavit(kolko vidim nb freq-a ti je na 1920 pa je probaj do 2000 dobit i onda ht na 2000 deneš.

Konzola je ko loša žena,skupo košta a slabo služi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
$inke kaže...

Jesi probao ht freq i nb freq na 2000 stavit(kolko vidim nb freq-a ti je na 1920 pa je probaj do 2000 dobit i onda ht na 2000 deneš.

ht ovo sta vidis je u principu mnozitelj kao i kod nb..

ako ja stavim ht 2000 to je u stvari fsb x 10 i dobim ht freq isto tako i kod nb..

da dobim tocno 2000 moram podignut fsb za par gore sta opet sa time ne dobivam nista... ono kaj jos nisam probo je spustit mnozitelj cpu-a i npr na 14.5 i povecat fsb sa ovim naponima sta mi je vegeta reko..

13 godina
neaktivan

Al da sad vidim da bi ti ram mogao biti botleneck naspram nb frekvenciji ak staviš 2000mhz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ima ocajan primjerak ocito.Ram ga ne koci.

clock2much

1 0 hvala 1
16 godina

Evo probao sam i ovo više nemam volje ako nisam restarto racunalo danas preko 50 puta nisam nista :(:(

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Koliko se ja sjećam i meni je trebalo oko 1.47 ili 1.48V na 3.6Ghz sa lošom pločom koja je otprilike kao tvoja. Dakle, i tebi očito treba još malo napona ili smanji na 3.5 ili 3.4Ghz i amen.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Koliko se ja sjećam i meni je trebalo oko 1.47 ili 1.48V na 3.6Ghz sa lošom pločom koja je otprilike kao tvoja. Dakle, i tebi očito treba još malo napona ili smanji na 3.5 ili 3.4Ghz i amen.

Pa vi imate ocajne primjerke, moj je sa 1.425V isao na 3,4GHZ a radilo se o Athlonu II X4 620.

clock2much
13 godina
neaktivan

I probaj nb freq multiplayer na 5 stavit i da za 3,8Ghz bi trebao s vcor-om na 1,5 ili preko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hbiga nemaju svi dobre primjerke al ak su dobra hlađenja u igri može se preko 1,5 bez problema na athlonima i phenomima durat evo recimo moj kolega več uspješno tjera svoj amd phenom b55 na 4.2 gige sa 1,53vcore več 2 godine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Vegeta kaže...
itomic009 kaže...

Pa vi imate ocajne primjerke, moj je sa 1.425V isao na 3,4GHZ a radilo se o Athlonu II X4 620.

Nemaš pojma o čemu pričaš, bolje se malo informiraj kad kreneš "širit pamet" po forumu. Do 3.3 -3.4Ghz idu svi lagano, nakon toga krene krivulja uzlaznom putanjom što se tiče omjera dizanja napona i napredovanja u megaherzima prema 4.0Ghz.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Nemaš pojma o čemu pričaš, bolje se malo informiraj kad kreneš "širit pamet" po forumu. Do 3.3 -3.4Ghz idu svi lagano, nakon toga krene krivulja uzlaznom putanjom što se tiče omjera dizanja napona i napredovanja u megaherzima prema 4.0Ghz.

Velika vecina sa 1,45V ide barem na 3,5-3,6GHZ.To sto si ti imao srahnje od ploce je tvoj problem.

clock2much
16 godina
Vegeta kaže...
itomic009 kaže...

Velika vecina sa 1,45V ide barem na 3,5-3,6GHZ.To sto si ti imao srahnje od ploce je tvoj problem.

Ma vecinom nisu niti ploce problem... npr ova moja uopce nije losa sa obzirom kolko je stara ako pogledam da joj fsb ide do 315...

Nego eto dobio sam sugavi primjerak procesora, ali eto velim ploca je daleko od vrhunske pa je mozda i to jos dodatni razlog zasto nejde iako sam 99% siguran da sad uzmem novu plocu + i rame nebih sa ovim procesorom postigao vise od 3.5ghz za stabilnost pod prime 95...

Da se razumijemo ja sam uspio sam 3.6 igrat igre surfat po netu i gledat filmove ali cim ga roknem pod prime on pada dobro ne odmah ali cca 30 sekundi rokne..

Odlucio sam jednostavno ne ulagat u novi proc niti nista..  Posto eto igre mi rade na rezi 1920 x 1200 ko zna da li bi neki quad na 3.6 imo utjecaja na broj fps-a u zahtjevnijim igrama..

Drago mi je sto sam uspio oc-at grafu i vec se vidi pomak- pa cu furat dokle ide a kade nece ici mjenjam sve odjednom i bok..

Inace neznam zasto ali meni cpuz stalno mjenja voltazu ali ne za puno npr ja stavim u biosu 1.5v cpuz veli 1.48 ali to zna nekada biti i 1.46 ako je full load sve 4 jezgre na 100% vidim kak se izmjenjuje svako malo 1.48 pa 1.46, to bi mogo biti uzrok rusenju proca??

To su neki signali da je ploca ili napajanje banana?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 17:58 (toxic).
12 godina
protjeran

Da, to je jedan od razloga nestabilnosti, ploca ti voltdropa.Dakle nemas konstatno stabilan napon od 1.5V nego se snizava pod opterecenjem.

clock2much

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

evo kpio coolermaster vortex plus, drzi proc na 3.7 po primom na 45 stupnjeva i northbridge mi je puno hladniji od ugradnje hladnjaka, kako to? sa stoch coolerom je bio na skoro70 sad je na 42.. a hladnjak mi taman i rame hadi zbog ublika jer je malo iznad rama produzen.. sa stock coolerom temp su bile preko 70, ista pasta koristena, zalam neka od 50kn, onu uz hladnjak nisam ni koristio

EDIT: i jel smeta sto sam ga ja sad odma stavio na 3.7,sve je stabilno, ali dal iej to problem, sto nisam ispo po10mhz? testo sam na high prioriti sa intel bourn test, temp ne prelaze 50.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 9:44 (Megatr0n98).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pa zato što to uopće nije north bridge onaj koji ti misliš da je.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa zato što to uopće nije north bridge onaj koji ti misliš da je.

pa sta je onda??? kad bio opteretio proc i ta temperatura bi mi se podigle, pa sam zakljucio da je northbridge

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 19:15 (Megatr0n98).
13 godina

Pa nisam ja vidoviti Milan. Mogo bi popuniti recimo moj pc da znam o kojem hrdwareu se radi i u kojem programu si to gledao.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa nisam ja vidoviti Milan. Mogo bi popuniti recimo moj pc da znam o kojem hrdwareu se radi i u kojem programu si to gledao.

E6500 3.7ghz, http://www.msi.com/product/mb/G41TM-P31.html-maticna, gtx550ti giga dual fan, LC460w gp3...

13 godina

Pa radi položaja hladnjaka, on hladi i okolo chipa za razliku tower modela. Vjerojatno je to razlog hladnijeg NB-a, ili ti je to CPU temp možda.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa radi položaja hladnjaka, on hladi i okolo chipa za razliku tower modela. Vjerojatno je to razlog hladnijeg NB-a, ili ti je to CPU temp možda.

nije cpu temp, kad ima i cpu1 i cpu0, nemoze to bit cpu sada, i uvijek je malo visa od cpu temp za oko 5-10stupnjeva

EDIT: nego jel se moram brinit oko memorije jer radi na 830mhz???

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 20:34 (Megatr0n98).
13 godina

Pa ako radi stabilno, nemoraš !!!

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa ako radi stabilno, nemoraš !!!

evo testam s memorijom vec 30min, sa mem test, koristi se 3.9gb od 4 i nema errora a pise da treba bit 20min, mislim da je stabilno.

nego jel ima neke veze sto proc nisam postepeno mislim jeam prije sa stock coolerom, ali sam ga sad odma stavio na 3.7 sa 2.9 jer je bila zadnja stabilna bez dizanja napona, testo sam sa intel bourn test par puta i stabilno je, temp neidu preko 50.

13 godina

Nema to nikakve veze ako si potrefio dovoljno napona. Vrti ti i P95 Blend satima da potvrdiš stabilnost.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Nema to nikakve veze ako si potrefio dovoljno napona. Vrti ti i P95 Blend satima da potvrdiš stabilnost.

i sta ako mi bude recimo nestabilno, sta se moze desit?

13 godina

Ništa spektakularno, smrzne ti se komp ili restartira.

12 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Ništa spektakularno, smrzne ti se komp ili restartira.

ma nezanima me to, nego jel moze nastetit procu ili nesto slicno? a to sto ce mi se mozda nekadrestartat to me bk.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice