HD 7870 modeli

poruka: 331
|
čitano: 53.803
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Eh da je to Hawk pa da ima VDDC checkpoint pinove za spojit multimetar {#}

I sada još razmišljam da ovu svoju pokušam prodat i nabavim Hawk... Zaljubljen sam u tu grafu.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: HD 7870 modeli
rapture686 kaže...

Eh da je to Hawk pa da ima VDDC checkpoint pinove za spojit multimetar {#}

I sada još razmišljam da ovu svoju pokušam prodat i nabavim Hawk... Zaljubljen sam u tu grafu.

Di ćeš nabavit Hawk? Smijeh

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

VDDC -78.000 hahaha

Sta krivo ocitava, senzor na grafickoj ili program koji ga ocitava?

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

de mi  onda objasni kako nije na svim 7870 karticama takav slucaj?

[url]http://ogame.org?refId=110+110631[/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bacelj kaže...

samo i samo u cod4 mi se dogadja ono s gore navedenog linka! u ostalim igrama, te benchmark programima se ne dogadja! isto tako, kad sam namjestio +20% power control settings u overdriveu, prestalo se dogadjati! sad neznam dali je zbog toga ili se slucajno tako poklopilo!

ako je to the way to go (+20%) ni s tim nisam zadovoljan, jer je to proizvod koji bi MORAO radit kako treba bez ikakvih modifikacija i kao takav je prikladno i placen!

Ako si overclockao CPU, problem je u nestabilnosti CPUa i zaledi u CallofDuty 4, nije do grafe. Imao sam taj problem jos kada sam imao HD6870.

14 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

sve ja na stock! (cpu, ram, gpu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bacelj kaže...

sve ja na stock! (cpu, ram, gpu)

Daj malo napona procesoru.

14 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

zbog? Procesor radi sasvim normalno! ista konf je bila samo je prije ove bila 4870 i sve je radilo kao podmazano! isto tako, posudio sam od kolege 6850 i sve radi super!

http://img6.imageshack.us/img6/5867/2gwn.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

dajte nemojte se opterecivati s gpu-z program radi probleme u radu jer uzima directx filove koji su pak potrebni windowsima ili nekom programu pa dolazi do konflikta,errora,krivih ocitanja i bla,bla i jos sto drugih čuda...

evo primjer da vam bude lakse to podnijeti: {#} danas u 21stoljecu ak uzmete u ljekarni jedan obican digitalni toplomjer i izmjerite 5 puta temperaturu vode u casi 5 puta ce vam pokazati drugaciju temperaturu,

zamislite koliko je onda ovaj dio u grafickoj+gpu-z kompliciran i dolazi do bugova??!

jel vam treba jos kaj objasnjavati onda s senzorimama na kartici i krivim ocitavanjima u gpu-z...{#}hehehe! LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bacelj kaže...

zbog? Procesor radi sasvim normalno! ista konf je bila samo je prije ove bila 4870 i sve je radilo kao podmazano! isto tako, posudio sam od kolege 6850 i sve radi super!

Aj skini taj zadnji GPU-Z sto ti nudi update.

Meni neskace bas toliko kao tebi, kod tebe je vrh vrhova.

I dali si probao sa 13.4 officila driverima? I samo da ti GPU-Z radi, nijedan drugi program za mjerenje.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 16:51 (Praedator).
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

dajte nemojte se opterecivati s gpu-z program radi probleme u radu jer uzima directx filove koji su pak potrebni windowsima ili nekom programu pa dolazi do konflikta,errora,krivih ocitanja i bla,bla i jos sto drugih čuda...

evo primjer da vam bude lakse to podnijeti: {#} danas u 21stoljecu ak uzmete u ljekarni jedan obican digitalni toplomjer i izmjerite 5 puta temperaturu vode u casi 5 puta ce vam pokazati drugaciju temperaturu,

zamislite koliko je onda ovaj dio u grafickoj+gpu-z kompliciran i dolazi do bugova??!

jel vam treba jos kaj objasnjavati onda s senzorimama na kartici i krivim ocitavanjima u gpu-z...{#}hehehe! LP

A ako je to u pitanju zasto nepokazuje svima krivo??

Što hladnije to bolje...
13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

pa ocigledno nisi jedini s tim problemom! znaci relacija senzor na 7870+gpu-z ima neki problem...neznam kako je s 7850 modelima?! pitaj nekoga u temi 7850 club!LP

ma znam da si uzeo 7870 ali to je isti cip zato kazem da pitas u temi 7850!

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 18:11 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

pa ocigledno nisi jedini s tim problemom! znaci relacija senzor na 7870+gpu-z ima neki problem...neznam kako je s 7850 modelima?! pitaj nekoga u temi 7850 club!LP

Pa ja sam sad na 7870 {#}

Što hladnije to bolje...
14 godina
neaktivan
Praedator kaže...
Bacelj kaže...

I dali si probao sa 13.4 officila driverima? I samo da ti GPU-Z radi, nijedan drugi program za mjerenje.

trenutno sam na 13.4 official. probao sam i ove bete 13.x i sve isto. probao sam i sa gpu-z i taj 0.7.2 i 0.7.1 i 0.6.6 itd. probao sam update biosa, nista ne pomaze!

12 godina
neaktivan
Bacelj kaže...
Praedator kaže...
Bacelj kaže...

trenutno sam na 13.4 official. probao sam i ove bete 13.x i sve isto. probao sam i sa gpu-z i taj 0.7.2 i 0.7.1 i 0.6.6 itd. probao sam update biosa, nista ne pomaze!

Neznam, ili software neocitava dobro ili imamo vise senzora koji nevaljaju.

Meni skace i u MSI napon grafe na 1.60V sto je nemoguce.

CPUTIN u HW mi je isto u nebu, 127 stupnjeva.

Skace mi voltaza gpu-a na 34 volta, neznam vise sta da mislim.

Imam shebanu i grafu i maticnu ocito. Samo HDD dobro ocitava jer ima samo jedan senzor LOL.

Neznam, izluduje me to vec. {#}

Što hladnije to bolje...
15 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Neznam, ili software neocitava dobro ili imamo vise senzora koji nevaljaju.

Meni skace i u MSI napon grafe na 1.60V sto je nemoguce.

CPUTIN u HW mi je isto u nebu, 127 stupnjeva.

Skace mi voltaza gpu-a na 34 volta, neznam vise sta da mislim.

Imam shebanu i grafu i maticnu ocito. Samo HDD dobro ocitava jer ima samo jedan senzor LOL.

Neznam, izluduje me to vec. {#}

Ne znam cemu tolika briga ako znas da senzori ne ocitavaju fino? Prati GPU temperaturu, to je ono najvaznije i po tome se orjentišeš.

12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

@ predator ovo sto ti se događa nije cudno, jedno vrijeme je dosta ljudi prijavljivalo kojekakve cudne peobleme sa 7870 - izgleda je bilo problema sa gigabyte i sapphire modelima

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 20:00 (Glavas).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Ne znam zašto u mogućnosti ubrajaš matičnu i općenito svoj kompjuter, Praedator, kad kolega Bacelj ima isti proble u drukčijoj konfiguraciji, što znači da je problm u grafičko, no ona radi kako valja, ali teško je raditi ikakav OC kad voltažu ne pokazuje točno, koja je jako važna naravno pri OC. Ako ne klokaš, ne vidim čemu tolika briga, dobro očitava temperaturu jezgre što je po meni najvažnije.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Ne znam zašto u mogućnosti ubrajaš matičnu i općenito svoj kompjuter, Praedator, kad kolega Bacelj ima isti proble u drukčijoj konfiguraciji, što znači da je problm u grafičko, no ona radi kako valja, ali teško je raditi ikakav OC kad voltažu ne pokazuje točno, koja je jako važna naravno pri OC. Ako ne klokaš, ne vidim čemu tolika briga, dobro očitava temperaturu jezgre što je po meni najvažnije.

Otvoriti MSI AB ili TRIXX i unlockati voltage control, tu ce pokazati stock napon graficke. Ne treba gledati citanja od GPU-Z, HWMonitor i slicno. Pratis temperaturu GPUa i po tome se orjentisati.

14 godina
HD 7870 modeli

Problem riješen oko krivoga očitanja GPU-z, svi koji posjeduju HD 7850/70 i imate kriva očitanja instalirajte si HWiNFO64/32 .

Dokaz je ova tema http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/7870-problem-bug-gpu-zdriverima/187130.aspx .

Pomoglo je kolegi Predatoru i kolegi Bacelju s ovim programom imaju potpuno ispravna očitanja.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Tiby kaže...

Problem riješen oko krivoga očitanja GPU-z, svi koji posjeduju HD 7850/70 i imate kriva očitanja instalirajte si HWiNFO64/32 .

Dokaz je ova tema http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/7870-problem-bug-gpu-zdriverima/187130.aspx .

Pomoglo je kolegi Predatoru i kolegi Bacelju s ovim programom imaju potpuno ispravna očitanja.

I kod mene sve normalno cita, cak i kada promijenim napon, ocita ga priblizno kao u MSI AB {#}

Ali imam sam VRAM temperature, nema temperature jezgre. 

14 godina
Almin94 kaže...

I kod mene sve normalno cita, cak i kada promijenim napon, ocita ga priblizno kao u MSI AB  {#}

Ali imam sam VRAM temperature, nema temperature jezgre.

Jesi siguran?

Mora biti iznad vram temperature, pogledaj možda je isključeno, puno toga možeš on/off.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 21:34 (Tiby).
12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

rapture686 znam, i ja mislim 99% da je problem do graficke.

Ali vec sam lud od tih pišdarija i pomislim na svaku glupost. {#}

Idem danas svakako na garanciju pa cemo vidjeti.

Inace da, mislim clockati, i da nemislim clockat opet hocu ispravan hardware koji kosta pun kufer.

Ako je problem u Sapphire onda hocu novu koja radi normalno.

Decko od kojeg sam kupio grafu ce ici samnom do trgovine, kaze da ce im majku spominjati, tako da vidjet cemo sto ce on rijesiti. 

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 6:29 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Postavio 1000mili sec i ne divljaju senzori za sad, sve ok, cak i VRAM temp 2 pokazuje normalno. Igrao Battlfield 3 oko 30min. :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 13:48 (Almin94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Bio u Microline, po hitnom postupku odradeno testiranje graficke danas, graficka je totalno u banani sto se tice senzora.

Dobio novu, upravo pisem sa njom u kompu. Testiranja dobra, nema skokova ni nicega vise.

Dakle problem je bio u neispravnoj grafickoj kartici, a ne u krivim ocitanjima programa ili do software-ske pogreske.

Znaci tko god ima isti slucaj odmah grafu na garanciju.

{#} Ja dobio novu i garancija ponovo tece od danas. A kupio sam ju polovnu za 1400kn {#}

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
HD 7870 modeli

Odlično, znači ipak nije problem u softweru nego čisti hardwer.

Čudno, na kraju je ispalo bolje nego odlično.{#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
HD 7870 modeli

Kolko bi mogao oc-ati navedenu karticu? 

bf3 nick: ictox_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Toxic1337 kaže...

Kolko bi mogao oc-ati navedenu karticu? 

Evo ovako izgleda kod mene.

Work hard play harder
14 godina
HD 7870 modeli

Evo podesio sam kako je kolega naveo u predhodnom postu i sve šljaka (testirao sam u bf3 i grid2). Jedino me zanima dal moram oznaciti ovo polje koje sam zaokružio? 

I još nešto, da dignem core i memory clock još malo il da ostavim ovako? Naime testirao sam 1230/1450 i dobio sam BSOD.

bf3 nick: ictox_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Toxic1337 kaže...

Evo podesio sam kako je kolega naveo u predhodnom postu i sve šljaka (testirao sam u bf3 i grid2). Jedino me zanima dal moram oznaciti ovo polje koje sam zaokružio? 

I još nešto, da dignem core i memory clock još malo il da ostavim ovako? Naime testirao sam 1230/1450 i dobio sam BSOD.

slobodno stavi na 1180/1350 max 1200/1400.

Work hard play harder
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice