HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 419.656
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
HD 7850 Club

Just my experience, i ne pretjerujem. To je nešto tipa iOS vs Android (za kojeg svi znamo da nije savršen) što se tiče stabilnosti.

Možda imam lošu sreću s ATi-em pa sam potrefio "defektne" kartice? LoL

Dosta s offtopicom, šta sam rekao rekao sam.

BTW: šta ti to znači "dosta mi je cirnuti pod tvoj PC", neznam šta točno možeš vidjeti tu? Da imam GTX570? Kakav ti je to dokaz?

Stargate - checked | Star Trek - checked | Battlestar Galactica - checked | Farscape - dropped | Firefly - checked | Babylon 5 - checked
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 15:00 (Hyperion).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
HD 7850 Club

Hyperione, okej si tip ali su ti neke izjave presmjesne kao i ova.

Ja vjerujem da si imao probleme ali to ne znaci da i drugi imaju, manje generaliziraj.

Po tebi se TX650 pregrijava jer je ga previse optereti clockana 570 i X6.

A problem je zapravo u toplini koju isijava ta 570 i X6 skupa sa njom kad su clockani.LP {#}

Neznam, inace ljudi iz suprotnog tabora seruckaju po AMD-u ili Nvidii.

Evo ti i Senad kaze kakvo je stanje, imao je SLI 570 i GTX 670 sad pa ide na HD 7950.

A vec je imao HD 7950, znaci da ocito nema problema ni sa jednima ni s drugima, barem ne velikih.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 15:05 (zoharbizo).

1 1 hvala 0
15 godina
Re: HD 7850 Club

Idi na XFX 2GB ! Iako se radi o referentnoj kartici, 2GB memorije ce ti dobro doci ubuduce !

Ili u Protisu za 1.500kn uzet MSI HD7850 2GB TF3 s 3 god. jamstva !

Music As A Weapon !!
17 godina
zoharbizo kaže...

Hyperione, okej si tip ali su ti neke izjave presmjesne kao i ova.

Ja vjerujem da si imao probleme ali to ne znaci da i drugi imaju, manje generaliziraj.

Po tebi se TX650 pregrijava jer je ga previse optereti clockana 570 i X6.

A problem je zapravo u toplini koju isijava ta 570 i X6 skupa sa njom kad su clockani.LP {#}

GTX570 je na stock-u, a imam 2x 120mm venta koji odvlače toplinu s mugena van kućišta i još imam otvorenu stranicu...

Oh, imaju i drugi problema.

Stargate - checked | Star Trek - checked | Battlestar Galactica - checked | Farscape - dropped | Firefly - checked | Babylon 5 - checked
14 godina
HD 7850 Club

Sve 5, manje generalizacije molim.

Lijepo reci za sebe, preferiras Nvidiu jer si imao probleme sa ATI-em.

Da sam slusao takve strucnjake nebih ATI ni imao u kompu :)

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 15:09 (zoharbizo).

1 2 hvala 0
13 godina
protjeran
HD 7850 Club

meni se xfx verzija naj manje svidja - citirao sam covjeka koji je rekao da ju je imao - meni se ta grafa nesvidja i gotovo - kupio bih bilo koju verziju hd 7850 osim xfx verzije - nedjeluje mi bas kao klokerica kakvu prizeljkujem zbog samo jednog ventilatora malog profila

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 17:11 (PR0MATRAC).
Moj PC  
3 7 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Uzme se DD verzija i sve je ok sa hlađenjem onda, i opet, o ukusima se ne raspravlja, ni meni se ne sviđa previše XFX izgled naspram recimo ASUS DCII ali moram priznat da aluminij lijepo izgleda.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 17:58 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mislim Promatrač, ovo što ti pričaš nije vrijedno spomena uopće. Trebao bi moderator pobrisati sve te postove koji su totalno besmisleni i bespotrebni. Naravno da ona sa jednim ventom nije baš neka kad je vjerojatno bučna, no mi svi govorimo o DD koja meni osobno super i izgleda sudeći po slikama, jel je nisam imao u rukama ( koliko sam te skužio ni ti nisi imao je u rukama, nego pljuješ bezveze ). A DD cooler je po hrpi recenzija također odličan cooler, tako da ovo tvoje pljuvanje je neviđeno. Izgled je subjektivna stvar pa ti kupuj šta ti je god ljepo, ali pričat da je XFX smeće i da nevalja to je već totalno i žešće sra..e. Ali mislim da trebamo svi skupa zaboravit ove Promatračeve izjave i NE SPAMATI temu, sorry moderatori.

15 godina
moderator
HD 7850 Club

dosta nepotrebnog prepiranja!

imate tipku "ignoriraj", pa ju koristite...a količina TU/TD dovoljno govori za svaki post koliko je smislen...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

kaj ces s 7850 neznatno je brza od te tvoje 5850 u igrama?ma znas i sam...i ja sam htio al odustao, posudio od frenda i vidio da nema bas nekog znacajnog upgrejda (max 20%), tj samo je u benchmarcima dosta brza od moje...tvoja je negdje izmedu:)

CPU: Intel Core i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz@1.30V
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 19:09 (Stjepanj).
14 godina
Stjepanj kaže...

kaj ces s 7850 neznatno je brza od te tvoje 5850 u igrama?ma znas i sam...i ja sam htio al odustao, posudio od frenda i vidio da nema bas nekog znacajnog upgrejda (max 20%), tj samo je u benchmarcima dosta brza od moje...tvoja je negdje izmedu:)

Na stocku i nije brza, ali se moze clockati pa cemo i nju nafrljiti.

iclock2much
16 godina

sta meljes ti stalno jedno te isto, nema upgrejda od te bjedne 6850?, ako nisi znao imas i jace graficke od 7850 za kupit ako ti je ona slab upgrade!

14 godina
neaktivan
evo da se javim... prvo ovi sto seruckaju po XFX nek pojedu jezicinu!!!
u odnosu na 6870 vise manje 7-20fps s time da sad na istim fps kao sto je bilo na 6870 mogu nafrljit sve ultra + jaci AA...
grafa je nakon 2h hladna ko led na 22C sobne temp i nije prelazila 60C s ventom na 40% kojeg nisam cul :D
s klokanjem se nisam igral jer nije bilo vremena... evo, tolko za sad, ja zadovoljan !
13 godina
odjavljen
HD 7850 Club

Jel stavljao neko ''poklopac'' na svoju 7850?

Stavio bi to pa me zanimaju neke stvari počevši od temperature grafe pod tim čudom

Evo primjera

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zin8 kaže...

Jel stavljao neko ''poklopac'' na svoju 7850?

Stavio bi to pa me zanimaju neke stvari počevši od temperature grafe pod tim čudom

Evo primjera

Tempetatura nema veze sa time, ako backplate nije rađen od metala, a ako se radi od metala onda se stave i thermal pad-ovi da toplina sa čipova na donjoj strani ide na backplate.
Sve drugačije je samo za izgled. 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Ja mislim da i neki backplate-ovi imaju vapor chambers koji su super za hladenje.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

Uzme se DD verzija i sve je ok sa hlađenjem onda, i opet, o ukusima se ne raspravlja, ni meni se ne sviđa previše XFX izgled naspram recimo ASUS DCII ali moram priznat da aluminij lijepo izgleda.

Nisam ja mislio na DD verziju, nego na obicnu sa jednim ventom, ova DD je ok, pogotovo 7870 jer je duza, jedan ju prodaje i mozda bi ju piknuo ali trazi 1800 za nju, ipak malo previse...

Zamolba za clanove foruma BIK i Itomic009 da ne komentiraju moje poruke, Hvala !
13 godina
neaktivan

Nova 7870 DD u protisu dode 1780kn.

http://protis.hr/products/details/xfx-hd7870-1000m-2gb-ddr5-256bit-48ghz-2x-minidp-hdmi-2x-dvi/63349

Ako ne budem uspio uzeti Hawkicu od MSi možda uzmem baš ovu.

Toni
12 godina
PR0MATRAC kaže...
rapture686 kaže...

Nisam ja mislio na DD verziju, nego na obicnu sa jednim ventom, ova DD je ok, pogotovo 7870 jer je duza, jedan ju prodaje i mozda bi ju piknuo ali trazi 1800 za nju, ipak malo previse...

Skuzio sam da si mislio na onu sa jednim ventom, frend ju ima, kartica je jednako hladna kao moja, kaže da je tiha. Ona ima manji clock i voltažu pa joj fan radi čak na manjem broju okretaja od DD. Kod xfx ti black edition i DD edition 7850 imaju isti pcb i 2x6pin connectora kao 7870. Evo pogledaj sliku, iste su; osim onog "ispod haube".

http://techreport.com/review/22705/xfx-radeon-hd-7850-and-7870-black-edition-graphics-cards

p.s. Sretan Božić svima.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
protjeran
HD 7850 Club

da - interesantno - ova hd 7850 bi se lijepo uklopila - inace ja sam ciljao na osobine grafe pri 1200 / 1350 / 1.220 - jer sam ja na te klokove svoju bio navukao kasnije je bilo nest manje zbog stabilnosti ali ok - u tom slucaju mislim da bi ona xfx pokazala svoju manjkavost - za obicnog korisnika xfx sa jednim ventom je i vise nego dobra ali ja nisam obicni korisnik - zato sam prodao svoju msi 1 gb i kupujem twin frozr 3 ili 4 - power edition ili cak hd 7870 ako nadjem povoljnu ponudu - jer ce kod mene da se znoji i da se iz nje iscjedi i zadnji fps - vidio sam na nekim testovima da su judi isisali iz hd 7850 performanse od gtx 660 ti Ref. to je i meni cilj

Zamolba za clanove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Pa s obzirom na napredak performansi sa novim driverima gdje je HD 7870 tek mrvu sporija u prosjeku od GTX 660 Ti i HD 7850 clockana na nekih 1100 ili 1150 Mhz je onda al pari sa GTX 660Ti.

13 godina
HD 7850 Club

Isplati li se nabavit jos jednu 7850 pa u CF, hoce li mi napajanje to podnit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
shadowlapy kaže...

Isplati li se nabavit jos jednu 7850 pa u CF, hoce li mi napajanje to podnit?

Napajanje bi to podnijelo , isporucuje 432W ! Kolko sam gledao po netu , isplatilo bi se !

Music As A Weapon !!
13 godina
HD 7850 Club

Onda da prikupim jos malo para i mogla bi upast jos jedna. Hvala na pomoci {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club

Jos si pogledaj po netu kakve su performanse s 7850 CF naspram konkurencije !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
shadowlapy kaže...

Onda da prikupim jos malo para i mogla bi upast jos jedna. Hvala na pomoci {#}

napajanje ce ti drzati bez beda ali pogledaj dali ljudi imaju problema sa cfx profilima jer ako imas grafu od 1gb i ako joj dodas jos jednu dobit ces puno na snazi ali vram ti ostaje 1gb sto bi u buduce moglo pravit dropove - mozda ti je bolje da ju prodas i dodas pare koje bi dao na jos jednu i upecas 7970 ...sa 3gb- ako sad vec imas hd 7850 sa 2 gb onda idi na cfx ali druga ti mora isto biti od 2 gb jer ako imas u cfx grafe od 1 i 2 gb sustav koristi 1 gb -

13 godina

Naravno, nezelin napamet nista uzimat.

@PROMATRAC Od 2gb imam karticu, i znam da "ne smijem" uzet od 1gb jer bi onda izgubio na vram-u. A sad cu provest neko vrime citajuci kako skaliraju i kako se ponasaju u igrama :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.12.2012 13:15 (shadowlapy).
13 godina
protjeran
shadowlapy kaže...

Naravno, nezelin napamet nista uzimat.

@PROMATRAC Od 2gb imam karticu, i znam da "ne smijem" uzet od 1gb jer bi onda izgubio na vram-u. A sad cu provest neko vrime citajuci kako skaliraju i kako se ponasaju u igrama :)

onda idi na cfx - ali prvo procesljaj net vezano za performanse jer ako imas mogucnost naginji jednom gpu - zbroji sve i oduzmi - pogledaj cifre koje su ti u igri i performanse grafa u cfx ili single gpu nacinu jer za dvije hd 7850 2GB bi se mogla dobit jedna gtx 670 pa prouci i stavi ovdje na glasanje i vidjet ces sta ti veli vecina

13 godina

Ma nije mi hitno uzet grafu. Samo bi u slucaju da mi se na veliko isplati "bacija" jos 1500kn. Ali svakako prvo cu pogledat kako se ponasa iako je i meni najdraze kad imam single gpu.

13 godina
protjeran
HD 7850 Club

Kako sam malo pregledavao HD 7850 grafe od 2 GB - jer kupujem istu - uocio sam da da najbolji brend hlađenja za ATI kartice nije proizveo karticu HD 7850 i HD 7870 sa svojim hlađenjem a to je Vapour-X Verzija, Sapphire koji izradjuje vapour-X modele ima svoje verzije kartica kako nam je svima poznato i tako sam malo pogledao po netu ali nisam nikako uspio naci HD 7850 Vapour-X karticu - cak i slabiji modeli 7 serije su prisutni sa vapour-x hlađenjem  ali hd 7870 i hd 7850 nisu, pitam se zasto je tako i dali mozda netko zna da ipak ima taj model kartice, a ako nema zasto je tako, jer uz vapour-x hladjenje bas me zanima kakva klokerska zvijer bi tek onda bila hd 7850...

Zamolba za članove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.12.2012 23:38 (PR0MATRAC).
Moj PC  
2 7 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice