HD 5870 vs MSI N 470 GTX

poruka: 228
|
čitano: 25.575
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: HD 5870 vs MSI N 470 GTX
patch123 kaže...
Batista kaže...

Tko se hvali ? Di to pise u mom postu ? Covjek je pitao koju grafu, x puta je napisano da je gtx trenutno neisplativ, postoji tema o fermi-u i tamo je sve receno.

ja ne znam zašto je lik uopće otvarao temu kad je na kraju uzeo ono što je njega volja a ne ono što su mu drugi preporučili

za post iznad:

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_470/30.html

5 % jača od 5850 a 700kn skuplja

10 % slabija od 5870 a ista cijena

ne znam ja gdje ti vidiš da gtx470 pobjeđuje 5870 ??

kolika ja vidim razlika između 5870 i gtx470 RASTE povećavanjem rezolucije a nikako da se smanjuje

evo pogledaj ovdje, sa antialiansingom i na rezolucijma 1920x1200 i 2560x, i vidjet češ o čemu ti pričam, i još računaj na 5-10% porast preformansi sa novi driverima http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/30635-sapphire-hd-5870-2gb-toxic-edition-review.html 

Mrog
16 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX
Ma najbolje da kupi polovnu HD 4890.
Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Vec ti dugo nisam klikuno TD... :) Po performansama se mozda jos moze nesto malo priblizit HD5870, ali grijanje i potrosnja pa na kraju i cijena i OC hendikep ju cine tada neisplativom. Cijeli sistem pati zbog njezinog zagrijavanja.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

evo pogledaj ovdje, sa antialiansingom i na rezolucijma 1920x1200 i 2560x, i vidjet češ o čemu ti pričam, i još računaj na 5-10% porast preformansi sa novi driverimahttp://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/30635-sapphire-hd-5870-2gb-toxic-edition-review.html 

baš gledam druge reviewe i vidim da 5870 dere gtx470 na višim rezolucijama i sa max AA...

je li vi stvarno vjerujete da će driver donijeti neku promjenu ???

nvidia je imala više od 6 mjeseci da usavrši drivere,ako ih nisu uspjeli srediti do sada neće ih nikad ni srediti...

s driverima budi sretan ako dobiješ i 2 % veće performanse

u svakom slučaju 5870 je 10 % jača kartica za istu cijenu

osim snage,prednost su joj još manja potrošnja te manje zagrijavanje

ono CUDA i Physx ne ne smatram prednošću jer se to ionako ne koristi,ili se koristi u jako malim količinama

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 15:24 (patch123).
15 godina
protjeran
Batista kaže...

Vec ti dugo nisam klikuno TD... :) Po performansama se mozda jos moze nesto malo priblizit HD5870, ali grijanje i potrosnja pa na kraju i cijena i OC hendikep ju cine tada neisplativom. Cijeli sistem pati zbog njezinog zagrijavanja.

Ako bi trebao mijenjat i napajanje, onda mu je puno bolje uzet ati, ako ima dovoljno jako onda je ta potrosnja nevazna, a i sam je rekao da mu nije vazna. 

Temperature su navodno visoke jer je vent namjesten da ih drzi oko 90, to ne znam kolko je istina al pise u dosta reviewa da temperature dosta padaju kad se vent manualno namjesti na oko 70%. 

Overclock takodjer nije los kolko sam procitao i iznosi redovito preko 10% (cesto i preko 15%), a performanse rastu apsolutno linearno uz istu temperaturu.

Ispravi sta mislis da nije tocno od ovoga.

EDIT: ako misli clockat, gtx se u prosjeku solidno vise clocka pa se i prednost atija smanjuje. citam da vent ne radi preko 63-64% na 470ki a kad se digne temperature padaju ispod 80c.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 15:40 (ansha).
16 godina
protjeran
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Kako se sada nosi GTX 295 sa ovom novom generacijom kartica? Gdje je ona u tablici? Bi li se isplatilo prodati ju i kupiti npr. HD 5890 jer ubrzo dolazi novi Crysis? Ne nisam bogatun niti imam brdo para ali računam da bih za GTX 295 uspio izvući barem oko 2700 kn...

http://zekidagames.webs.com /// http://www.youtube.com/user/ZeKiDaGames
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
patch123 kaže...
mrog 33 kaže...

evo pogledaj ovdje, sa antialiansingom i na rezolucijma 1920x1200 i 2560x, i vidjet češ o čemu ti pričam, i još računaj na 5-10% porast preformansi sa novi driverimahttp://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/30635-sapphire-hd-5870-2gb-toxic-edition-review.html 

baš gledam druge reviewe i vidim da 5870 dere gtx470 na višim rezolucijama i sa max AA...

je li vi stvarno vjerujete da će driver donijeti neku promjenu ???

nvidia je imala više od 6 mjeseci da usavrši drivere,ako ih nisu uspjeli srediti do sada neće ih nikad ni srediti...

s driverima budi sretan ako dobiješ i 2 % veće performanse

u svakom slučaju 5870 je 10 % jača kartica za istu cijenu

osim snage,prednost su joj još manja potrošnja te manje zagrijavanje

ono CUDA i Physx ne ne smatram prednošću jer se to ionako ne koristi,ili se koristi u jako malim količinama

Da jača je ali kad se uljuči antialiansg to više nije slučaj, to je tako je bar u ovom reviewu. I kad čovjek da 3k kuna za grafu, onda vjerojatno namjerava i igrati sa antialiansigom. A što se tiče drvivera, mislim da je realno očekivati porast od 5-10%, što bi onda i trebalo opravdati cijenu. I mislim da se onda vi fanatici nećete više moć ni nato izvlačiti, ostaje vam onda samo "velika" potrošnja, koja kod gtx470 i nije tako velika. Al opet ko da 3k kuna za grafu, sigurno ima i za napajanje koje će to moć vuć

Mrog
16 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX
Ako ti koji imaš GTX dvistadevedesetipet nisi bogataš šta san onda ja sa HD četiritisućeosamstotinasedamdeset? Socijalni slučaj?
Puno stvari u životu nije sigurno, no tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
APazinjan kaže...

Kako se sada nosi GTX 295 sa ovom novom generacijom kartica? Gdje je ona u tablici? Bi li se isplatilo prodati ju i kupiti npr. HD 5890 jer ubrzo dolazi novi Crysis? Ne nisam bogatun niti imam brdo para ali računam da bih za GTX 295 uspio izvući barem oko 2700 kn...

Ne vjerujem da bi dobio tolko, dobijes li blizu 2500 mozes skakat od srece. Po meni ti se nikako ne isplati mijenjat 295 sa single gpu karticom.

16 godina
odjavljen
The Man kaže...
Ako ti koji imaš GTX dvistadevedesetipet nisi bogataš šta san onda ja sa HD četiritisućeosamstotinasedamdeset? Socijalni slučaj?

Pa ovisi za sto ti sluzi sve to... Mada mi nesto govori da je cisto dovoljna za danasnje igre i nema mjesta da bacas pare bezveze.

Nekima kao meni je dovoljna i ova prahistorijska za koju sam svojevremeno odvalio 4 kile cuna...

16 godina
protjeran
ansha kaže...
APazinjan kaže...

Ne vjerujem da bi dobio tolko, dobijes li blizu 2500 mozes skakat od srece. Po meni ti se nikako ne isplati mijenjat 295 sa single gpu karticom.

Ma neznam, sada još dok mi ništa ne šteka neću mijenjati karticu ali brine me ovaj Crysis2 :-)

The Man - komp koji sada imam kupio sam zahvaljujući dugogodišnjem skupljanju zajedno sa bratom tako da se ne bih nazvao bogatun već štediša :-)

http://zekidagames.webs.com /// http://www.youtube.com/user/ZeKiDaGames
15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

Da jača je ali kad se uljuči antialiansg to više nije slučaj, to je tako je bar u ovom reviewu. I kad čovjek da 3k kuna za grafu, onda vjerojatno namjerava i igrati sa antialiansigom. A što se tiče drvivera, mislim da je realno očekivati porast od 5-10%, što bi onda i trebalo opravdati cijenu. I mislim da se onda vi fanatici nećete više moć ni nato izvlačiti, ostaje vam onda samo "velika" potrošnja, koja kod gtx470 i nije tako velika. Al opet ko da 3k kuna za grafu, sigurno ima i za napajanje koje će to moć vuć

gledao sam mnogo reviewa i nisam primjetio da je gtx470 ikad jača od 5870,pa čak ni sa max AA i visokom rezolucijom

ona stranica gdje si ti gledao nije baš povjerljiva,ispada da je 4890 10 % jača od gtx275 što naravno nije istina

po njoj nisam prčkao dosta ali sam gledao gtx260 oc review i na njemu je 4890 ispala jača od gtx275

možda stranica i valja ali ja imam jedan link koji govori totalno drugačije od onoga što ti tvrdiš tako da ni ti taj AA ne možeš staviti kao prednost

dok se svi reviewi slažu da gtx470 više troši i više se grije

ajde mi samo reci zašto ti očekuješ porast performansi sa novim driverima ???

fino ti kažem da su ljudi imali više od 6 mjeseci da nariktaju drivere,ako ih do sada nisu uspjeli srediti neće ni uspjet

možda se osjeti neki pomak a opet grafa neće ni u kojim slučajevima biti blizu 5870

uglavnom,čovjek je odlučio

uzet će gtx470 i šta god mi sad pisali je uzaludno jer on neće promijeniti svoju odluku,mi nećemo promijeniti mišljenje a gubimo vrijeme na prepiranje

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 15:50 (patch123).
15 godina
protjeran
patch123 kaže...
mrog 33 kaže...

gledao sam mnogo reviewa i nisam primjetio da je gtx470 ikad jača od 5870,pa čak ni sa max AA i visokom rezolucijom

ona stranica gdje si ti gledao nije baš povjerljiva,ispada da je 4890 10 % jača od gtx275 što naravno nije istina

ajde mi samo reci zašto ti očekuješ porast performansi sa novim driverima ???

fino ti kažem da su ljudi imali više od 6 mjeseci da nariktaju drivere,ako ih do sada nisu uspjeli srediti neće ni uspjet

možda se osjeti neki pomak a opet grafa neće ni u kojim slučajevima biti blizu 5870

Graficka je vec blizu posto je 5870 10% brza. GTX se u prosjeku bolje clocka i bolje scale-a u overclocku.

15 godina
neaktivan
ansha kaže...
Graficka je vec blizu posto je 5870 10% brza. GTX se u prosjeku bolje clocka i bolje scale-a u overclocku.

to za overclocking nije istina,5870 su uz kvalitetno hlađenje uspjeli overclockat za 80 %

ne znam dokle gtx470 ide ali sigurno ne toliko

siguran sam da se 5870 ne kloka ništa slabije od gtx470,čak vjerujem da se kloka i bolje od gtx470 (većina koji su imali tu karticu tvrdi da ide preko 1000MHz bez problema)

temperaturu neću ni spominjati

i da ponovim još jednom

uglavnom,čovjek je odlučio

uzet će gtx470 i šta god mi sad pisali je uzaludno jer on neće promijeniti svoju odluku,mi nećemo promijeniti mišljenje a gubimo vrijeme na prepiranje

a vi pričajte koliko hoćete o clockanju gtx470 i varajte sami sebe da se bolja clocka od 5870

mene a i većinu drugih nećete uspjeti prevariti

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 15:55 (patch123).
15 godina
neaktivan

Neznam sad za druge reviewe al u ovom gtx-ce sa antialiansngom caruju. To može biti istina i nemora. A nVidia sigurno nije 6 mjeseci radila na driverima za fermi, jer kao što znaš su imali problema sa yieldom, i kasnili su sa proizvodnjom, tako da im je to bio prioritet, tak da su eventualno mjesec dana radili na driverima, i mislim da je onda realno očekivati da će sa novimdriverima porast preformase. možda ne sa prvim izdanjem drivera, već sa drugim ili trećim. Al uvjeren sam da bi sa boljima driverima GTX470 imal 5-10% bolje preformanse, i mislim da je to realno za očekivati

Mrog
15 godina
protjeran
patch123 kaže...
ansha kaže...

to za overclocking nije istina,5870 su uz kvalitetno hlađenje uspjeli overclockat za 80 %

ne znam dokle gtx470 ide ali sigurno ne toliko

siguran sam da se 5870 ne kloka ništa slabije od gtx470,čak vjerujem da se kloka i bolje od gtx470 (većina koji su imali tu karticu tvrdi da ide preko 1000MHz bez problema)

temperaturu neću ni spominjati

A je*iga sad, to nije ono sta citam u reviewima i stranim forumima. Pogledaj malo recenzije 5870, onaj dio o overclocku pa ces vidit da ih dobar dio nije stabilan preko 930 sta je manje od 10%. GTXice s druge strane vrlo cesto idu i preko 15% gore a performanse za razliku od atija rastu linearno. Ovdje govorimo o overclocku bez dizanja voltaze jer je to ipak malo preekstremno za obicnog korisnika.

Temperatura sa clockanjem ne raste na gtx-u jer ventilator ima jos puno prostora za pojacat hladjenje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 16:01 (ansha).
15 godina
neaktivan
ansha kaže...

A je*iga sad, to nije ono sta citam u reviewima i stranim forumima. Pogledaj malo recenzije 5870, onaj dio o overclocku pa ces vidit da ih dobar dio nije stabilan preko 930 sta je manje od 10%. GTXice s druge strane vrlo cesto idu i preko 15% gore a performanse za razliku od atija rastu linearno. Ovdje govorimo o overclocku bez dizanja voltaze jer je to ipak malo preekstremno za obicnog korisnika.

Temperatura sa clockanjem ne raste na gtx-u jer ventilator ima jos puno prostora za pojacat hladjenje.

Slobodno daj link...

Mislim ovo je već sve prožvakano u nVidia Fermi info temi tako da...

By the way Ako na GTX-ici ističeš da cooler ostavlja dosta "prostora" uzmi u obzir da stock cooler na ATI koji se ne može mjeriti sa onime na GTX na svega 35% hladi grafu sasvim dobro. Moja je klokana na 900/1300, a cooler ju na 45% drži na 75 u full load-u...

Također već sam ranije rekao, volio bih ja na obje vidit vodeno pa da onda vidimo kako se klokaju. Za ATI imaš na desetke usera samo na ovom forumu koji dostižu preko 1GHz bez ikakvih problema...

Meni se čini da ste vi sve svoje argumente davno ispucali, sad samo spamate, a čak ne bih ništa niti rekao da ovo nije već debelo prožvakano u drugoj temi...

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 16:09 (Minoza).
15 godina
protjeran
Minoza kaže...
ansha kaže...

Slobodno daj link...

Mislim ovo je već sve prožvakano u nVidia Fermi info temi tako da...

By the way Ako na GTX-ici ističeš da cooler ostavlja dosta "prostora" uzmi u obzir da stock cooler na ATI koji se ne može mjeriti sa onime na GTX na svega 35% hladi grafu sasvim dobro. Moja je klokana na 900/1300, a cooler ju na 45% drži na 75 u full load-u...

Sta da ti dam? Linkove na sve reviewe obe kartice? Pogledaj npr. na guru 3d (google ga prvog izbaci) kolko su clockali nvidiju(19.6%) a kolko ati(8,8%). Ako racunamo da je ati 10% brzi, u ovom konkretnom primjeru nakon overclocka se kartice izjednacavaju.

Sta na to kazes?

15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Moj konačan odabir

GTX 470...cijenom sličan 4870,s realnim prostorom za napredak(driveri,OC i slično),očekujem da će se dobro uklopiti u sustav.Shvatio sam također da je paket kojeg dobivam 3gratis igre(Street Fighter IV, Dark Void i Resident Evil 5)+COD4mf2.Nema nikakvog utjecaja na odabir ali veseli čovjeka.Pogotovo jer nevolim piratski software.Mogu reci da je na konačnu odluku utjecalo defenitivno dobro iskustvo koje imam s nvidiom zadnjih par godina.

Ispravak cijeno sličan 5870!!!100kn jeftiniji dapače.+4gratis igra (3gratis igre Street Fighter IV, Dark Void i Resident Evil 5)+Novi Call of Duty 4 Modern Warfare 2(kojeg inače imam ali će biti ljep poklon za frenda(dakle još 375kn uštede)

Sve skupa 475kn uštede!!! i još mi ostanu 3 igre.Ako cemo vec cjepidlačiti.Dakle po tome ulazi u niži cjenovni rang a dere 5850!!!

Nerazumijem u čem je problem sa temperaturom...te kartice tako rade...Koga boli briga ako se kartica grije?Hoce li to utjecati na išta značajno?Hoće li možda crknuti radi toga?Skuriti matičnu ili slično,neće jer je to normalno za taj proizvod.

Što se tiče drivera...zar nije ati već 3put izdao driver update?Zasto su to radili?Sigurno s namjerom da poprave svoj proizvod.

ANKETA

Onda ovako analiza.Posalo sam 52mailova danas raznim prijateljima,(dakle ljudima koje znam),a ne od frenda frend susjed tetin sin i slično.

Pitao ih 3 kratka pitanja.

Koju grafičku imaju?

Dali su imali kakvih problema?

Dali su zadovoljni?od 1 do 5

odgovori

ati 22,nvidia30,

nvidia 0 problema,ocjena 4,5

ati 12 problema,4 još žale što nisu uzeli nvidiu,6 su zadovoljni

ocjena 2,7

Jos kad na to dodam svoje iskustvo s nvidiom.

Zasto sam dosao na forum.Da djelim svoja iskustva s drugima,da mi netko predloži nešto pametno,skrene pozornost na nešto što sam inače propustio.Čemu ostalom služe forumi?

Inače prvo sam počeo sa nvidio,pa sam odmah odustao i počeo istraživati ati ali danas sam odustao i odlučio se za 470gtx.

We all know that Intel doesn't destroy faulty chips; they sell them to AMD and they become the new Phenom II X4.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ansha kaže...

Sta da ti dam? Linkove na sve reviewe obe kartice? Pogledaj npr. na guru 3d (google ga prvog izbaci) kolko su clockali nvidiju(19.6%) a kolko ati(8,8%). Ako racunamo da je ati 10% brzi, u ovom konkretnom primjeru nakon overclocka se kartice izjednacavaju.

Sta na to kazes?

Ovo ti neće proći kod mene, jbg. sad si na krivog naletio Belji se

Pogledao sam guru i još jednu stranicu za sada, a budem ih još pogledao.

http://www.tweaktown.com/articles/3204/nvidia_geforce_gtx_470_video_card_overclocked/index6.html

Kao što vidiš nakon OC-anja 470 ona tek ulazi u rang sa 5870, s tim da ima znatno bolje hlađenje od 5870, također na visokim rezama ovdje ispada da 470-tka zapravo gubi prednost, eto, vidiš, ovako možemo do prekosutra... rekao sam ti da je ovo prožvakano. Dakle, nakon što je 470 OC-anjem ušla u rang sa 5870 zašto ne bi OCali i 5870 pa napravili opet usporedbu?

Spominjao si direktnu usporedbu 470 OC i 5870 OC, jel može link na to? Ja to za sada nisam uspio pronaći. Na guru sam našao samo običnu 470 vs 5850/5870/480 Ubuduće nastoj ne odgovarati na pitanje pitanjem!

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 16:35 (Minoza).
15 godina
protjeran
Minoza kaže...
ansha kaže...

Sta na to kazes?

Ovo ti neće proći kod mene, jbg. sad si na krivog naletio Belji se

Pogledao sam guru i još jednu stranicu za sada, a budem ih još pogledao.

http://www.tweaktown.com/articles/3204/nvidia_geforce_gtx_470_video_card_overclocked/index6.html

Kao što vidiš nakon OC-anja 470 ona tek ulazi u rang sa 5870, s tim da ima znatno bolje hlađenje od 5870, također na visokim rezama ovdje ispada da 470-tka zapravo gubi prednost, eto, vidiš, ovako možemo do prekosutra... rekao sam ti da je ovo prožvakano.

Spominjao si direktnu usporedbu 470 OC i 5870 OC, jel može link na to? Ubuduće nastoj ne odgovarati na pitanje pitanjem!

Ti izbjegavas odgovor. Nakon clockanja je brza od 5870 jer se svaka clocka vise od 10%. Cinjenica je da je gtx koji je dobio guru3d na testiranje kada se clocka brz kolko i 5870ka koju su imali kad je se clocka. To se nece dogodit svakome ako nabavi obe kartice, al ce vrlo vjerojatno clockanjem obe prednost atija pasti na ispod 5%.

"Sta na to kazes?" nije odgovaranje pitanjem nego retoricka forma zahtjevanja tvog odgovora na izneseno.

Kakva direktna usporedba, pa jesam napravio direktnu usporedbu kartica koje je imao guru3d?? 

EDIT:

Upravo sam procitao da su na techpowerup-u uspjeli clockat 5870 za samo 5%, a na hothardwareu za 6% bez dizanja voltaze. Najnizi overclock na gtx-u sta sam zasad nasao je 13%.

EDIT2:

legitreviews i neoseeker 5% i 6% - jako lose.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 16:48 (ansha).
15 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ti izbjegavas odgovor. Nakon clockanja je brza od 5870 jer se svaka clocka vise od 10%. Cinjenica je da je gtx koji je dobio guru3d na testiranje kada se clocka brz kolko i 5870ka koju su imali kad je se clocka. To se nece dogodit svakome ako nabavi obe kartice, al ce vrlo vjerojatno clockanjem obe prednost atija pasti na ispod 5%.

"Sta na to kazes?" nije odgovaranje pitanjem nego retoricka forma zahtjevanja tvog odgovora na izneseno.

Kakva direktna usporedba, pa jesam napravio direktnu usporedbu kartica koje je imao guru3d?? 

Nisi pozorno pročitao. Na moje pitanje dali imaš link na taj test ti si odgovorio pitanjem umjesto da si jednostavno stavio link.

Nadalje, (zeleno) ako sam dobro shvatio ti i dalje govoriš o nekoj usporedbi 470 OC - 5870 OC ili sam u krivu?

Ja govorim da klokana GTX 470 ulazi u rang sa 5870 ali da se 5870 zasigurno jako dobro kloka - ovo je provjereno od korisnika, ne od guru-a... tako da ti ta usporedba ne stoji. Znači ako tvrdiš da je 470 bolji buy jer se dobro kloka, onda bi morali napraviti direktnu usporedbu 470 OC vs 5870 OC zar ne? Ja te sada po 3 put molim link na tu usporedbu. Ja sam ti dao link gdje je testirana 470 OC i nikako se ne poklapa sa tvojom pričom da može parirati 5870 OC jer nije niti testirana protiv nje.

ansha kaže...

EDIT:

Upravo sam procitao da su na techpowerup-u uspjeli clockat 5870 za samo 5%, a na hothardwareu za 6% bez dizanja voltaze. Najnizi overclock na gtx-u sta sam zasad nasao je 13%.

Da, bez dizanja voltaže, ne kužim... pa normalno da ćeš dić voltažu ako hoćeš klokati maksimalno. Ja govorim o čistim performansama, voltaža ili ne, 470 ne može nikako parirati 5870 ma što ti sad tvrdio...

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 16:51 (Minoza).
17 godina
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

Guru3d je poznati Nvidi-a +% tester...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Batista kaže...

Ma nije ovo uopće niti bitno, ovdje se radi o zdravom razumu, ej, ideš me uvjeravat kako se super jedna 470 kloka, a kako se loše 5870 kloka, ma daj molim te, pa pogledaj samo na ovom forumu ljude koji imaju tu karticu kako se kloka... Imam ju i sam čovječe rekao sam ti taktove i temperature, o čem pričaš ti tu sad više...?!

Ja neću tvrditi da se 470 loše kloka jer ju nemam al da ćeš meni pričat o tome kako se 5870 kloka, a imam ju u kompu pa daj molim te...

Ovo se ne odnosi na tebe Batista Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 16:57 (Minoza).
15 godina
neaktivan
Batista kaže...

kak sam znao da će neko napisat ovakav komertar, znači ako neki tester testira kartice i nVidia pobjedi i je odma potplačen od strane nVdie. ma daj cut the crab

Mrog
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 16:56 (mrog 33).
17 godina
mrog 33 kaže...
Batista kaže...

kak sam znao da će neko napisat ovakav komertar, znači ako neki tester testira kartice i nVidia pobjedi i je odma potplačen od strane nVdie. ma daj cut the crab

U ovom slucaju Batista prica istinu.. zna se koje stranice su dobile neka pare od koga, i zna se da guru3d nije pouzdani sajt za usporedbu grafickih..

15 godina
protjeran
Minoza kaže...
ansha kaže...

Nisi pozorno pročitao. Na moje pitanje dali imaš link na taj test ti si odgovorio pitanjem umjesto da si jednostavno stavio link.

Nadalje, (zeleno) ako sam dobro shvatio ti i dalje govoriš o nekoj usporedbi 470 OC - 5870 OC ili sam u krivu?

Ja govorim da klokana GTX 470 ulazi u rang sa 5870 ali da se 5870 zasigurno jako dobro kloka - ovo je provjereno od korisnika, ne od guru-a... tako da ti ta usporedba ne stoji. Znači ako tvrdiš da je 470 bolji buy jer se dobro kloka, onda bi morali napraviti direktnu usporedbu 470 OC vs 5870 OC zar ne? Ja te sada po 3 put molim link na tu usporedbu. Ja sam ti dao link gdje je testirana 470 OC i nikako se ne poklapa sa tvojom pričom da može parirati 5870 OC jer nije niti testirana protiv nje.

Procitaj EDITe u postu iznad. Zar mislis da su na tih 5 stranica namjerno stavili da se 5870 lose clocka? Prosjecan overclock sa 5 recenzija vec nesto znaci, a on je jako los sa 6,2%. 

S malo matematike izracunas da 470ki treba overclock od oko 16% da stigne prosjecni overclock atija sa ova 3 reviewa. Prosjecan overclock nvidije sa 5 reviewa koja sam dosad procitao (ne biram stranice nego u googlu idem od vrha) je oko 17%. 

To znaci da je prosjecni overclock sa 5 reviewa gtx-a, dovoljan da prestigne performanse prosjecno overclockane 5870ke (isto uzeto s 5 reviewa), uz pretpostavku da je ne clockana 5870ka 10% brza.

Ovo je cista matematika ljudi, a review-i su birani nasumicno (u googlu od vrha). 

Zar mislite da ce se brojevi puno promijenit ako izracunam prosjek od recimo 20 reviewa?

EDIT: techpowerup clocka 470 za 22%, performanse rastu i preko 25% u nekim slucajevima.

EDIT2: ovo sve ne uzima u obzir tvrdnje da gtx bolje skalira sa overclockom!

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 17:10 (ansha).
15 godina
neaktivan
toxic kaže...
mrog 33 kaže...
Batista kaže...

U ovom slucaju Batista prica istinu.. zna se koje stranice su dobile neka pare od koga, i zna se da guru3d nije pouzdani sajt za usporedbu grafickih..

Najbolje da pričekamo novi bug i recenziju GTX-ica i usporedbu sa radeonkama. Nijh valjda niko nije potplaćivao..xd

Mrog
15 godina
neaktivan
HD 5870 vs MSI N 470 GTX

ja sam u susjedstvu od buga i sumljivi su mi maksimalno...hehehBogataš

Hrvatska je zadnje mjesto kome vjerujem u objektivnosti.

U svom poslu dosta surađujem sa novinarima i napisati da je nesto bolje ili lošije čisto je pitanje $$$.Čak ni to netreba,dovoljni su sitni znaci pažnje ;)

Oni žive direktno od oglašivača,nabavljaju materijale od njih...zar stvarno mislite da mogu biti objektivni?Pogotovo kad postoji konkurencija

We all know that Intel doesn't destroy faulty chips; they sell them to AMD and they become the new Phenom II X4.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...
Minoza kaže...
ansha kaže...

Procitaj EDITe u postu iznad. Zar mislis da su na tih 5 stranica namjerno stavili da se 5870 lose clocka? Prosjecan overclock sa 5 recenzija vec nesto znaci, a on je jako los sa 6,2%. 

S malo matematike izracunas da 470ki treba overclock od oko 16% da stigne prosjecni overclock atija sa ova 3 reviewa. Prosjecan overclock nvidije sa 5 reviewa koja sam dosad procitao (ne biram stranice nego u googlu idem od vrha) je oko 17%. 

To znaci da je prosjecni overclock sa 5 reviewa gtx-a, dovoljan da prestigne performanse prosjecno overclockane 5870ke (isto uzeto s 5 reviewa), uz pretpostavku da je ne clockana 5870ka 10% brza.

Ovo je cista matematika ljudi, a review-i su birani nasumicno (u googlu od vrha). 

Zar mislite da ce se brojevi puno promijenit ako izracunam prosjek od recimo 20 reviewa?

EDIT: techpowerup clocka 470 za 22%, performanse rastu i preko 25% u nekim slucajevima.

EDIT2: ovo sve ne uzima u obzir tvrdnje da gtx bolje skalira sa overclockom!

Ona radeonka hd5870 koju sam ja imo je isla iz kaslicnih 850mhz na 1000mhz bez podizanja voltaza, sa podizanje voltaza na 1100mhz samo tak, sad mi reci di ti tu vidis samo 6%??

EDIT: On sta ti ovdje radis, je to da dajes lazne informacije na temelju reviewa koji nemaju veze sa vezom niti jedan ne daje niti priblizno tocne rezultate, isto tako kada ces probat bilo koju od tih kartica moci ces rec ko se kako da klokat..

Do tada peace off..

Kako se samo usudis nekog ko ima ili je imo neku od kartica uvjeravat da mu se kartica lose kloka. pfff...

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.4.2010 17:17 (toxic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice