GTX260 vs HD4870

poruka: 25
|
čitano: 2.583
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
GTX260 vs HD4870

KOja je graficka bolja u ukupnom sto se tice potrosnje i performansa , koja je graficka isplativija , bolja: XFX nVidia GTX260 896MB ili XFX Ati Radeon HD4870 1GB???

Unaprijed hvala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTX260 vs HD4870

4870 je malo slabija ali ispljatljivija

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
GTX260 vs HD4870

Kartice su tu negdje. Za negdje 1150kn uzmeš HD4870 vapor-x i imaš jako dobro hlađenje. To je moj savjet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: GTX260 vs HD4870

Ja bih preporučio nVidiu jer sam i sam korisnik istog modela već preko godinu dana i vrlo sam zadovoljan Namigiva

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
GTX260 vs HD4870

Jel moraju bas bit XFX, jer Vapor-X 4870 i recimo Gainward GTX260 su puno bolje opcije? Bilo koja od te dvi su dobar izbor, iako san ja malo na nVidijinoj strani (it's a CUDA thing).

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nvidia jaca, ati isplativiji, pa ti biraj
hmda
17 godina
neaktivan
GTX260 vs HD4870

Preporučio bih ti GTX 260, i to ponajviše zbog PhysX tehnologije koja je sve više prisutna u novijim igrama.

Usporedni test: Tom's Hardware

Po testovima su otprilike isti (u nekim jedan vuče, u drugim drugi) iako bih blagu prednost dao GTX 260.

XFX HD 4870 - 1099 kn - ADM

XFX GTX 260 - 1199 kn - ADM

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GTX260 vs HD4870

... ili sve manje... Physix nije nigdje pretjerano zastupljen i gotovo je neprimjetan osim nekih cisto kozmetickih detalja, a i to nije ucestalo unutar same igre.... zasto? to je proprietary technology koji samo nVidia ima patent i izdavaci igara, cak i TWIMBP nvidija igrara, ne zele dati nikakvu vecu ulogu toj tehnologiji jer se ne zele ograniciti na samo jedan dio trzista, zanemarujuci joedan poveci dio koji nemaju pristup istoj...

Physix je jednaka prednost nVidiji ko Eyefiniti ATI-u - dakle nikakva.... dapace, Eyefiniti se cak i koristi, Physix jako malo

sad, kad je to receno, gtx 260 kosta oko 1200kn  ->   HD4890 1250kn

Pogledaj sada malo usporedbe

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

... ili sve manje... Physix nije nigdje pretjerano zastupljen i gotovo je neprimjetan osim nekih cisto kozmetickih detalja, a i to nije ucestalo unutar same igre.... zasto? to je proprietary technology koji samo nVidia ima patent i izdavaci igara, cak i TWIMBP nvidija igrara, ne zele dati nikakvu vecu ulogu toj tehnologiji jer se ne zele ograniciti na samo jedan dio trzista, zanemarujuci joedan poveci dio koji nemaju pristup istoj...

Physix je jednaka prednost nVidiji ko Eyefiniti ATI-u - dakle nikakva.... dapace, Eyefiniti se cak i koristi, Physix jako malo

http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=25173&servisID=1

1100 kuna.

Nemozes uzet najmanju cijenu ATIa i usporedivat sa najmanjom cijenom 4890.

Inace, uzmi GTX 260.

Ima puno vise sirove snage a i ima bolje tehnologije kao sto su CUDA i Physix.

Nemoj nasjest na ove gluparije da Physix nije zastupljen.

Po mom iskustvu, zastupljen je i to dovoljno da osjetis. Puno vise od recimo beskorisnog DX10.1 od ATIa...

Inace, ako mozes uzeti 4890, naravno uzmi to jer je jace od GTX260.

Opet naravno pogledaj Nvidiin ekvivalent i vidi jel ti se isplati.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 0:15 (Psiho246).
17 godina
Rhodin kaže...

Ovako, u ovoj usporedbi se vidi da je 4870 jaca.

No preporucam bilo kojim kupcima bilo kojeg proizvoda a POSEBNO pri kupnji graficke kartice neka se ne obazire na reviewove.

99% njih na netu ti je placeno od strane kompanija.

ATI od izbacivanja 5XXX vodi agresivnu bitku protiv Nvidie isto kao sto je i ona vodila protiv ATIa kad je izbacila 2XX.

Ja imam puno iskustva s time.

Nemoj biti razocaran ako kupis graficku i kad pokrenes igru gledas "zasto imam 10 FPSa manje kad na onom benchmarku pise da bi trebao imat vise".

Odgovor je vrlo jednostavan.

Sve su to sranja i marketnig.

Mislim kupi si ti sta oces, ja sam inace vise pobornik ATIa a ne Nvidie iako nisam fan nikoga.

Samo ti kazem kako realno stvari stoje i kakva ja iskustva imam ne samo sa trenutnom grafickom od Nvidie, vec i sa svojim bivsim ATI karticama.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Postoji solidan broj igara koje koristi PhysX kako bi omogućile napredne fiziče efekte, ali na to definitivno nebi trebalo gledat kao na jedinu prednost ove grafičke. Postoje marginalne razlike u performansama koje idu u prednost ATI-u, sad koliko je kome važno imati neke "dodatne" mogućnosti koje omogućava nVidia ili par fps-a više koje u ovom slučaju idu u korist ATI-u, to ovisi o samom korisniku. A to da PhysX nije dovoljno zastupljen se slažem, ali neki poveći hitovi koriste ovu tehnologiju (Batman :Arkham Asylum, Mafia 2, Brothers in Arms: Hell's Highway, Gears of War...), a pitanje je koliko će se takvih naslova se naći u budućnosti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 0:37 (Quark).
17 godina
GTX260 vs HD4870

Zastupljenost physixa u igrama se bazira na boljem dimu oko ventilatora, nacinu na koji skace kamenje u zrak kada nesto explodira, onom staklu koje se razbija u mirrors edge-u itd... sitni kozmeticki detalji koji ako ne znate da postoje niti ne primjetite dok prolazite igrom... to je cinjenica koje morate biti svjesni

CUDA je korisna samo i iskljucivo u GPGPU aplikacijama za koje prosjecni gamer tj. nVidija fanboy ne zna sto to konkretno znaci i gdje se koristi, nije nista sto u igrama predstavlja bilo kakvu prednost....

Navodite te neke stvari ko da su od zivotne vaznosti kod izbora graficke, zato sam i naveo eyefiniti kao prednost ATI-a -> prosjecnom covjeku ta tehnologija ne znaci ama bas nista

btw u onom reviewu imas strelicu malo dole pa listas po razlicitim igrama, u pojedinima gtx 260 jaci od hd4870, nije neobjektivan review, ali uglavnom je slabija, s time da imaj na umu da se radi o OC verziji tj. onoj core216 verziji

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 0:55 (Rhodin).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

Zastupljenost physixa u igrama se bazira na boljem dimu oko ventilatora, nacinu na koji skace kamenje u zrak kada nesto explodira, onom staklu koje se razbija u mirrors edge-u itd... sitni kozmeticki detalji koji ako ne znate da postoje niti ne primjetite dok prolazite igrom... to je cinjenica koje morate biti svjesni

CUDA je korisna samo i iskljucivo u GPGPU aplikacijama za koje prosjecni gamer tj. nVidija fanboy ne zna sto to konkretno znaci i gdje se koristi, nije nista sto u igrama predstavlja bilo kakvu prednost....

Navodite te neke stvari ko da su od zivotne vaznosti kod izbora graficke, zato sam i naveo eyefiniti kao prednost ATI-a -> prosjecnom covjeku ta tehnologija ne znaci ama bas nista

btw u onom reviewu imas strelicu malo dole pa listas po razlicitim igrama, u pojedinima gtx 260 dere cak i h 4890, nije neobjektivan review, ali uglavnom je slabija, s time da imaj na umu da se radi o OC verziji tj. onoj core216 verziji

Svejedno, meni se neda citat niti jedan review vise jer sam se uvijerio da su vecina njih cisto sranje.

Na stranu benchmarci i reviewovi, Physix se vidi i primjeti ali imas pravo.

To je kozmetika i nista strasno vazno. I ATI hvala bogu moze vrtiti fiziku, nije ko Physix al svejedno...

Meni se recimo svidja kad vidim da se objekti u igri ponasaju realno, da osjetim da imaju svoju masu, da postoji gravitacija u igri itd. (naravno sve virtualno)

Kod kupnje to sigurno nemoze biti od presudne vaznosti ali eto, po meni je Physix puno bolji, korisniji i zastupljeniji od recimo DX10.1, a sto se tice Eyefinitya...tu je valda jasno da je Physix prosjecnom gameru puno korisniji.

Inace CUDA je usko povezana sa Physixom jer Physix engine je sam po sebi GPGPU aplikacija.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Usporedujes nesto sta dobis s karticom iz kutije s necim sta zahtjeva posjedovanje i kupovinu vise monitora. PhysX tamo di je podrzan ipak daje malo sladora. A i mislin da je veci adut nVidije CUDA, nego PhysX, i sta za razliku od ATI-ja GPU stvarno moze iskoristit za nesto osim igara.

17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Ali svejedno doprinose igrivosti (doživljaju) u igri? Ipak ako se neće gledati na napredak u grafici i ponašanju objekata/likova u igri, na šta hoće. Ja ne tvrdim da je to nešto od presudne važnosti i najveća prednost Nvidijinih kartica nad ATIjevim, ali to je jedna od mogućnosti koja daje prednost (onima kojima to nešto znači) igrama koje ju podržavaju. Što se tiče dileme autora ove teme ja bih mu preporučio da stisne još malo, uštedi koju kintu i kupi HD 4890, jača je od svoga brata HD 4870 i GTX 260, dođe oko 1500 kn, nema PhysX...

16 godina
neaktivan
Quark kaže...
Rhodin kaže...

Ali svejedno doprinose igrivosti (doživljaju) u igri? Ipak ako se neće gledati na napredak u grafici i ponašanju objekata/likova u igri, na šta hoće. Ja ne tvrdim da je to nešto od presudne važnosti i najveća prednost Nvidijinih kartica nad ATIjevim, ali to je jedna od mogućnosti koja daje prednost (onima kojima to nešto znači) igrama koje ju podržavaju. Što se tiče dileme autora ove teme ja bih mu preporučio da stisne još malo, uštedi koju kintu i kupi HD 4890, jača je od svoga brata HD 4870 i GTX 260, dođe oko 1500 kn, nema PhysX...

Ili jos bolje, strpi se do novih nVidija. Kad one izadu, ATI ce vrlo vjerojatno smanjit cjene, a i bit ce puno ljudi koji ce bas morat imat novu nVidiju ili ce napokon docekat prihvatljivu cijenu za ATI 5xxx seriju i odjednom puni oglasi grafickih za povoljnu cijenu.

17 godina
GTX260 vs HD4870

Gledajte, sve to sto navodite oko Physixa bi bilo tocno da se koristi........

ne koristi se....tj. ne koristi se ni priblizno toliko koliko bi se trebo da bi se to navodilo ko prednost....

Physix tehnologija se ne koristi da bi ti pao na pod, da bi tjela osjecala utjecaj gravitacije ili bilo sta slicno...

Fizika u igri se izracunava na procesoru i to je tako i za ATI i za nVidiju i tu nVidia nema nikakvu prednost u smislu vise fps-a jer ima mogucnost Physix-a

Physix je zamisljen kao fora stvar, ali ispao je malecki, u vecini igara gotovo neprimjetan, 100% kozmeticki detalj koji se obicno bavi ponasanjem nekih srapnela, komada zemlje i slicno prilikom explozija, gdje se uz pomoc Physixa izracunavaju vektori tih cestica i stvara se "realisticniji" dojam eksplozije nego kod ATI-a gdje ti ostaci takodjer postoje, takodjer lete, ali u znatno manjem broju, nerealisticnije, manje fancy, ne ostaju kao produkt eksplozije na podu (uglavnom) , takodjer se negdje koristi u izracunu ponasanja dima u blizini ventilacije, (imajte na umu da se i kod atia nalazi taj isti dim, ali ne jednako realisticno), ponasanju nekih tkanina na vjetru i slicno...

ima dobar tekst o tome, evo maleni citat:

"For hardware accelerated physics, think of the GPU as a co-processor, it does not have the immediacy of the CPU to affect gameplay, however it is pretty god at dong the math of vectors which is god for physics.

But the main thing is that it's an add-on feature, not something required to the game. The game physics is currently always on the CPU, just the debris physics and cloth physics and such are on the GPU, so it's essentially add-on glitter, but not something that would limit the game if you didn't have an nV GPU dedicated to physX.

Future OpenCL implementations have more potential for being able to affect gameplay, but even that is likely a year or two away.

Right now it's just a feature like AA, optional, nice to some people, but not required."

evo mozda najbolji primjer gdje se po meni najvise visi razlika u igri sa i bez Physixa, vec spomnuti Mirrors edge, zasto najvise? Pa iako bi se bez Physixa neki elementi mogli nalaziti tamo, ali bez tako "preciznog" izracuna utjecaja odredjenih pojava na njih, oni su ih naprosto maknuli i pojavljuju se samo sa ukljucenim Physixom

-> imajte na umu da je ovo bas dobar primjer, da se u vecini igara razlika ne vidi ni priblizno ovoliko: U prvom dijelu trcite, vidi se utjecaj pucnjave na zastave - u ovoj igri su isli na varijantu gdje bez Physixa zastava uopce ne postoji, u vecini igara bi zastava postojala, ali nema utjecaja kada se puca po njoj -> zato kazem da je ovo najbolji primjer jer se vidi razlika - ta zastava je razlika

zatim se vidi kako i sa i bez physixa pucaju stakla, sa physixom komadi ostaju na zemlji (tako nesto je obicno sve sto od physixa imate u pojedinim igrama, i cinjenica da to staklo leti okolo kada ga punkete nogom, nekad cak ni toga nema), takodjer zavjese lete "kao prave" - opet bez Physixa ih nema iz nekog razloga, u vecini igara razlika je i manja, tj. zavjese bi bile tamo i njihale bi se na vjetru, "ali ne toliko vjerodostojno"

Impresivno je da tamo stoji krpa koja se podere, zaista, slazem se i priznajem Physixu barem taj dio... opet Mirrors edge je jedna od rijetkih igara gdje je razlika toliko vidljiva

Moj osobni dojam sa GTX 280 -> uglavnom se ne zamaram time, vrtim sve kako se vrti, ali kada sam se htio igrat jednom prilikom prolazio sam igru gdje se "koristi Physix" jedan dio sa i bez istog.... recimo da na prste jedne ruke mogu nabrojat razlike koje sam primjetio sa i bez, cak sam pokuso na netu naci koje bi to trebale biti razlike i gdje se to primjecuje

Ta tehnologija postoji vec godinama, nikad nije bila zastupljena, nikad nece biti, tj. upotreba te tehnologije ce se ili zaobici na drugi nacin pa ce izumrijet ili ce ju nvidija naprosto prepustit ATI-u i Intelu

CUDA kao takva i GPGPU koriste ljudima poput Naxeem-a koji se vole igrat takvim stvarima, testirat, ili nesto pametno radit koristeci ju, istrazivackim labovima koji se bave matematicko-fizickim izracunima, sveucilistima i slicno, ko ju zeli ozbiljnije koristit kupuje prvenstveno Teslo, eventualno Quadro.... gamerima ili, kako bi nam ameri preko bare rekli "to average Joe" ne znaci bas nista

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
protjeran
GTX260 vs HD4870

@ Rhodin

NE BALJEZGAJ SRAMOTO!

Da skratim priču, nemam namjeru se s stupom raspravljati.

Vidjele se razlike ili ne s physixom....OSJETI se na performansama...odigraj npr. Mirrors Edge na HD4870 i na GTX260 pa mi se javi.

Koga briga kaj ti VIDIŠ a kaj NE VIDIŠ...bitna je razlika u PERFORMANSAMA između ove 2 grafe.

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 7:41 (doxy).
Moj PC  
1 1 hvala 1
15 godina
protjeran
doxy kaže...

@ Rhodin

NE BALJEZGAJ SRAMOTO!

Vidjele se razlike ili ne s physixom....OSJETI se na performansama...odigraj npr. Mirrors Edge na HD4870 i na GTX260 pa mi se javi.

Koga briga kaj ti VIDIŠ a kaj NE VIDIŠ...bitna je razlika u PERFORMANSAMA između ove 2 grafe.

Ja se ispričavam pogrešan post/tema, oprostite.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 8:52 (Dobra vecer).
15 godina
neaktivan
GTX260 vs HD4870

˝Ovako, u ovoj usporedbi se vidi da je 4870 jaca.

No preporucam bilo kojim kupcima bilo kojeg proizvoda a POSEBNO pri kupnji graficke kartice neka se ne obazire na reviewove.

99% njih na netu ti je placeno od strane kompanija.

ATI od izbacivanja 5XXX vodi agresivnu bitku protiv Nvidie isto kao sto je i ona vodila protiv ATIa kad je izbacila 2XX.

Ja imam puno iskustva s time.

Nemoj biti razocaran ako kupis graficku i kad pokrenes igru gledas "zasto imam 10 FPSa manje kad na onom benchmarku pise da bi trebao imat vise".

Odgovor je vrlo jednostavan.

Sve su to sranja i marketnig.

Mislim kupi si ti sta oces, ja sam inace vise pobornik ATIa a ne Nvidie iako nisam fan nikoga.

Samo ti kazem kako realno stvari stoje i kakva ja iskustva imam ne samo sa trenutnom grafickom od Nvidie, vec i sa svojim bivsim ATI karticama.˝

Ovako:  To je , to imas i pravo i u to sam 100% siguran jel sam vidio iz vlastitog iskustva jedan je review govorio u graficka je odlicna , dok drugi da je nista posebno tako da sam u to siguran.

A i vec sam odlucio: GTX260 je moj odabir jer sam imao odlicnog iskustva sa 2XX serijom naime moj buraz ima GTX295 , cesto igram na njoj graficka odlicno radi i sve super , dok na svom kompu imam Ati Sapphire Radeon HD3650 , e s tom grafickom imam svakakvih problema , na gotovo svakom Call of dutyu imam problema sa DirectX-om , nagli padovi FPS-a u igrama , itd. da ne nabrajam vise jer imam vjecne probleme s tom grafickom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
GTX260 vs HD4870

GTX260 je bolja, samo zbog stabilnijih drivera od HD4870.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doxy kaže...

@ Rhodin

NE BALJEZGAJ SRAMOTO!

Kad bi ti jos citao normalan review a ne fanboy review onda bi doso do ovakvih rezultata - imaj na umu da je Physix UVIJEK bio ukljucen... nema razlike u performansama i sigurno ne u korist nVidije

EDIT: i sto se tice baljezganja ja sam svjestan sto Physix MOZE uciniti, ali vi isto tako morate postat svjesti sto Physix DOISTA CINI i KAKO ga se koristi u igrama, a to je nista puno i skoro nikako i tako ce i ostat ili zauvijek ili barem dok nVidia ne odustane od Physixa kao proprietary tehnologije, sto se nece desit jer su gladni para...

Istina, imat cete zgodan detaljcic tu i tamo, neki zgodni kozmeticki napredak koji necete ni primjetit, ali ne ocekujte nista vise od toga od nvidia Physixa u igrama

EDIT2: @Doxy ako ne znas razgovarat argumentirano i veseli te razgovarat sa TDovima samo naprijed, kliknes na moje ime, onda gore desno na poruke, imam valjda 500+ postova na ovom forumu, das svima thunbs down, siguran sam da ces tako dokazat svoju tezu, rijecima se to ne radi

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 10:15 (Rhodin).
16 godina
neaktivan
GTX260 vs HD4870

A Batman: Arkham Asylum? Tu igru san proba sa i bez PhysX-a, i razlike su i vise nego zamjetne. Nije nista bez cega ne mos, ali definitivno dodaju atmosferi.

Malo je zacudujucem da tako olako odbacis PhysX, a opet spreman cjepidlacit oko 5% performansi. I dosta ljudi razmisljaju tako da ce kupit novu grafu, jer im Crysis ide sa samo 2xAA, ali PhysX im nista ne znaci. Da se razumimo, vecina moji grafa je bila ATI, i sad ih iman po render masinama, a igran na kompu u kojem je GTX260. Ono sta san najvise primjetia da nVidija ima puno "stabilnije" performanse. ATI uvik ima puno vece framedropove.

Sva fizika u igrama se uglavnom izvodi sa Havok enginom (koji je Intelov), a physX je tu da doda te sekundarne i tercijalne atmosfericke efekte. Dakle nije samo pitanje u zastavama kojih ima ili nema, nego u malim cesticama koje nisu nuzne, ali ipak daju malo ciloj situaciji. Lipo je vidit male uzarene cestice kako sibaju iz plamena.

Sav video za iPod touch kodiran sa nVidija karticom. ATI Avivo mi uvik ima neke artifakte po videu. Misli ... nista kriticno, al opet ... dovoljno da mi digne tlak.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
GTX260 vs HD4870

Vidi se u Batmanu, dosta, eto

Vidi se i u Sacred 2, eto

ima jos igri u kojima postoje slicne li manje razlike...

i jos uvijek su to kozmeticki detalji, nema ih puno i ne utjecu na performanse...

Ja ne odbacujem physx kao takav, on je odredjena prednost, ali vidljiv je u jako malo igara, iako ih puno ima gdje pise da se koristi, vecina ljudi nece ni primjetit...

da su iste cijene hd 4870 i gtx 260 reko bih gtx, ali je skuplja... kad se vec ide na skuplju varijantu opet je malo skuplja od gtx 260 hd4890 koja je DOSTA jaca

sta vam znaci kamenje koje frca okolo ako cete ga gledat sa 18fps-a min?

Nekome puno znaci i voljan je downgreadat detalje ili rezu da bi ih gledo, ja nisam.. btamana nisam igro, istina, jer me ne zanima, isto kao ni mirrors edge... u igrama koje jesam igro nisam imo prevelike koristi od Physixa, da li mi je zao sto sam uzeo gtx 280? Ne, absolutno sam zadovoljan njome, jer je u tom trenu bila jeftinija i isplativija od hd4870x2 i radi skroz super... da sam kupovao samo mjesec dana ranije definitivno bih iso na hd4870x2 jer je tada ona bila jeftinija, a nesto jaca

Sve vam se svodi na cost-benefit i sto ste voljni placat

i dalje tvrdim da se physx-om ne treba zanosti ko necime sto ce u buducnosti, a i trenutno, imat neku presudnu vaznost, nijedna proprietary tehnologija ju nema i nikada nece imati... da, bit ce zgodnih naslova tu i tamo gdje ce se neka razlika vidjet, ali nista puno...

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
protjeran
GTX260 vs HD4870

Uzmi si Radeona HD4870 1GB i stvar riješena. Jeftinija solucija sa više memorije, DDR5 što zasigurno sve stoji. To što Nvidia GTX 260 ima malo širu sabirnicu ne igra veliku ulogu. Sve u svemu ja sam se naigrao više od godine dana sa svojom Sapphire 4870!Belji se Sad ti dođe oko 1100 KN. Samo danas je bolje uzeti neku noviju tehnologiju, a to će ti svi podržati. Ja sam recimo prešao odmah na HD5850 iz razloga što je cijena stare brzo opala za preko 50%...

sell the kids for food weather changes moods
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice