Nije da potičem brand rat, al moram pitat slijedeće:
kakva je to računica i kako opravdati nabavku nvidie u odnosu na amd ako je u pitanju iskljucivo gaming?
Samo činjenice i matematika, nikakve fanboy gluposti.
Unaprijed da kažem da opravdavam nvida korisnike koji koriste nvidu za posao ili neke programe koje rade bolje na nvidiji u odnosu na amd.
Ili mozda ljudi kupe ono sto je u datom trenutku best-buy opcija. Osobno sam imao taman negdje 50-50 AMD i NVIDIA i uvijek sam bio zadovoljan s oboje. Uglavnom je situacija takva da je u jednom trenutku jedan u drugom trenutku drugi bolji value for money, i ako kupujes komp kao ja svakih 5-7 god jednostavno ces uzeti sto se u tom trenutku najvise isplati i sto ce ti najduze gurati igre na sto visim postavkama. Nisam od onih koji upgrejdaju grafu svakih godinu dana.
Sto se tice GTX 970, to je najisplativija kartica u zadnjih x godina i nema govora o "pogresci" da je netko kupio to umjesto R9 290. Kartica je outright bolja, hladnija, manje trosi, bolje se overclocka te ima nove tehnologije i feature koji ju cine puno vise future proof nego R9 290. A cijena? Nova R9 290 je kod nas minimalno 2400 kn. GTX 970 sam ja dobio za 2660 kn. A za 260 kn vise se itekako isplati dobiti kartica koja je po svemu bolja (ne zanima me rabljeno, ko voli, nek izvoli).
kad izade 390/X, sanse su da ce ona biti best buy. Ali od 9. mjeseca 2014. dosad to je bila NVIDIA kako god postavis stvar, cak i nakon AMD rezanja cijena (kojih kod nas realno nije ni bilo, osim na rabljenim).