Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 956.414
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Gtx 9xx Club
Imperator01 kaže...

Nije da potičem brand rat, al moram pitat slijedeće:

kakva je to računica i kako opravdati nabavku nvidie u odnosu na amd ako je u pitanju iskljucivo gaming?

Samo činjenice i matematika, nikakve fanboy gluposti.

Unaprijed da kažem da opravdavam nvida korisnike koji koriste nvidu za posao ili neke programe koje rade bolje na nvidiji u odnosu na amd.  

Ili mozda ljudi kupe ono sto je u datom trenutku best-buy opcija. Osobno sam imao taman negdje 50-50 AMD i NVIDIA i uvijek sam bio zadovoljan s oboje. Uglavnom je situacija takva da je u jednom trenutku jedan u drugom trenutku drugi bolji value for money, i ako kupujes komp kao ja svakih 5-7 god jednostavno ces uzeti sto se u tom trenutku najvise isplati i sto ce ti najduze gurati igre na sto visim postavkama. Nisam od onih koji upgrejdaju grafu svakih godinu dana.

Sto se tice GTX 970, to je najisplativija kartica u zadnjih x godina i nema govora o "pogresci" da je netko kupio to umjesto R9 290. Kartica je outright bolja, hladnija, manje trosi, bolje se overclocka te ima nove tehnologije i feature koji ju cine puno vise future proof nego R9 290. A cijena? Nova R9 290 je kod nas minimalno 2400 kn. GTX 970 sam ja dobio za 2660 kn. A za 260 kn vise se itekako isplati dobiti kartica koja je po svemu bolja (ne zanima me rabljeno, ko voli, nek izvoli).

kad izade 390/X, sanse su da ce ona biti best buy. Ali od 9. mjeseca 2014. dosad to je bila NVIDIA kako god postavis stvar, cak i nakon AMD rezanja cijena (kojih kod nas realno nije ni bilo, osim na rabljenim).

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Slažem se da je 970ka isplativija od 290/x ali ova 960 će bit totalni promašaj - bench

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
kenan.M kaže...

Slažem se da je 970ka isplativija od 290/x ali ova 960 će bit totalni promašaj - bench

Covjece perfomanse kao gtx760...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
Stjepanj kaže...

Covjece perfomanse kao gtx760...

Iskreno, očekivao sam stock performanse kao GTX 770 - ovako OC-ana na 1500 daje stock 770 score :(

Ma sve je to okej kad bi koštala 1200kn kao što košta vani, ali s cijenom od 2000kn (nisu normalni naši prodavači stvarno, Palit 1900kn...wtf) nema šanse da bude popularna.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
14 godina

Bit će. Izbacit će uskoro GTX 760 iz ponude a ovoj će past cijene kroz koji mjesec za 200 - 300 kn i svi oni koji moraju kupit Nvidia grafu a nemaju za GTX 970 će kupit GTX 960. Prava grafa bi bila potencijalna GTX 960 Ti sa 1280 cuda jezgara te 192 bit-nom sabirnicom i da košta kao što će koštati sada kod nas GTX 960. Ova GTX 960 i kad se clocka što kaže kolega post iznad bit će tu negdje ili malo brža od GTX 770/R9 280X ali čim dođe do scenarija gdje je bitna memorijska propusnost imam dojam da će bit srtm pad dole.

12 godina
Gtx 9xx Club

S tom cijenom nema njoj srice na nasem trzistu

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
8 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Teski nesrazmjer cijena izmedu gtx750ti i kakti jaceg brata gtx960...svake godine ista prica!
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ima li naznaka o tome kada bi mogla doć 960 Ti u naše dućane? I bi li bila bolji izbor od msi 970 gaming u smislu cijene? 

0 0 hvala 0
13 godina
Simon_says kaže...

Ima li naznaka o tome kada bi mogla doć 960 Ti u naše dućane? I bi li bila bolji izbor od msi 970 gaming u smislu cijene? 

Lol nije jos dosla ni 960, a ti vec o Ti (pun unintended). Prerano je za rec dok se jos ne zna nista o Ti verziji, pa cak niti dal ce postojati

14 godina

Pa 960 Ti nije uopće službeno niti potvrđena. To su samo glasine i pretpostavke da će se pojaviti s obzirom da je prevelika rupa između GTX 960 i GTX 970 i po performansama i po cijeni.

16 godina
Simon_says kaže...

A gle, s obzirom na ružan start sa GTX 960, pretpostavljam da će biti jeftinija 200-300kn od 970. Po meni neće imati smisla ulagati u nju umjesto u većeg brata (barem ne kod nas) - možda se varam.

EDIT: Kao što kažu kolege iznad "ako se uopće pojavi".

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 13:27 (mrsmith).
16 godina
Gtx 9xx Club

Nvidia sapuna potrošaće sa ovim nižim segmentom gpu-a gtx960 po cijeni srednjeg,dok će amd ponuditi rasturanje za iste pare,šta mi je malo teško za vjerovat ali dajmo im šansu   :  In Q2-2015, AMD will launch its latest Radeon Rx 300 series graphics processors. Its performance-segment part, the R9 380, will feature 4,096 GCN 1.2 cores, double that of its predecessor, and 4 GB of stacked HBM (high-bandwidth memory). Its mid-range chip, codenamed "Trinidad" will succeed "Curacao," and offer performance competitive to the $200-ish price-point.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 14:03 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Navodno je 960 trebala doći 22.1 (danas) pa sam hipotetski pretpostavio da će i Ti verzija doći ubrzo.

To da će doći na današnji datum sam pročitao ovdje:
http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/nvidia-to-release-three-new-geforce-gtx-graphics-cards-this-month/
http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/possible-geforce-gtx-960-launch-date-and-price-revealed/

Ne znam koliko to može biti pouzdano jer mi se čini kao običan portal koji najavljuje datume kak im paše, zato i pitam ovdje jer možda netko zna nešto više od mene koji samo čita vijesti.

Kako mi se se čini, i da dođe, ne bih rekao da je isplativije čekat i uzet 960 Ti ako cijena nebi bila barem 500 kn niža od 970.

0 0 hvala 0
16 godina

Zanimljivi rezultati, možda na kraju i nije sve toliko crno osim astronomske cijene naših preprodavača.

U gamingu na 1080p se prilično dobro drži s GTX 770 i R9 280X.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 15:14 (mrsmith).
12 godina
Gtx 9xx Club

po svemu sudeći, u klasi do dva soma kuna i niže, opet će amd ponuditi bolje opcije 

srećom, nabava grafe mi je ionako u planu na ljeto do kad će se razbistriti situacija, pa ćemo uzet što bude bolje i povoljnije

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

performance summary ispada zamjena za gtx670 ili hd7950 , direktna konkurencija za R9 285 koja je ipak malo jača te sigurnija za igre koje traže veču propusnost

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 15:44 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mrsmith kaže...

Zanimljivi rezultati, možda na kraju i nije sve toliko crno osim astronomske cijene naših preprodavača.

U gamingu na 1080p se prilično dobro drži s GTX 770 i R9 280X.

QFT

Meni se isto cini da bi na kraju mogla biti dobra opcija za jeftini FullHD gaming, posebno zbog MFAA. Izgleda da u vecini naslova pobjeđuje/ tu je negdje sa R9 285, uz to sto manje trosi. 

Samo se bojim da ovo ne vrijedi za nase trziste, mozda samo za amere. Bojim se da se kod nas ova kartica nikako nece isplatit, 2k kn za karticu koja ni na FullHD ne tjera nove igra na 60 fps sa High/ Ultra postavkama, morao bi biti stvarno specijalac da to kupis, s obzirom da je puno njuskalo R9 290 po 1600-1800 kn... A kartica brdo jaca od GTX 960 koji ce kostati isto ili vise...

Also samo kratki note za AMD fanboye sa prosle stranice, po navedenom reviewu GTX 970 debelo tuce R9 290X u skoro svim benchmarkovima na FullHD ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 15:46 (Minneyar).
16 godina
Minneyar kaže...GTX 970 debelo tuce R9 290X

gtx970 je neisplativa kupnja pored R9 290 non X koju tuče jedino cjenom,nekoliko fps-a razlike su daleko od izraza "debelo tuče"

ako me sad nazoveš fanboy,priznajem jesam best buy fanboy

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 16:03 (dery).
16 godina
dery kaže...

gtx970 je neisplativa kupnja pored R9 290 non X koju tuče jedino cjenom,nekoliko fps-a razlike su daleko od izraza "debelo tuče"

Nebih baš rekao da je neisplativa kupnja ako uzimaš i jednu i drugu novu iz trgovine. A rabljeni AMD nebi više nikad kupio (pogotovo nakon Bitcoin ere) - tako da se baš i ne slažem s tobom u ovoj tvrdnji.

Što se tiče kupovine iz trgovine - daleko se više isplati kupiti GTX 970 trenutno - nije bezveze best buy već mjesecima (i to ne samo iz razloga performansi, ima i drugih stvari u kojima je GTX 970 nešto/čak i dosta bolja, ali mislim da nije potrebno opet nabrajati).

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 16:03 (mrsmith).
13 godina
dery kaže...
Minneyar kaže...GTX 970 debelo tuce R9 290X

Jedino ako gledas polovne. Kod nas u ducanima je jos uvijek 2400 kn R9 290 non X. GTX 970 su bile 2660 u Alzashopu prvih nekoliko mjeseci - sad su poskupile, ali onda je bilo manje od 300 kn razlike. A mislim da se def isplati dati tih parsto kn vise za sve sto 970 nudi u odnosu na 290. 

No nvm, taj konj je vec visestruko premlacen, ne bih opet u tu diskusiju ulazio :)

12 godina
Gtx 9xx Club
Prosli tjedan sam u futuri vidio r9 290 tri-x oc za mislim 2300-2400kn dok su kvalitetnije gtx 970 bile u prosjeku 3 tisuce neke malo manje neke malo vise to je ogromna razlika u cjeni a performanse su otprilike podjednake ovisi dali je amd ili nvidia naslov na testu.
Za tih otprilike 700kn razlike se moze uzet jos jedan vrlo kvalitetan komad hardvera pored 290 tri-x,nabavku iz vana ne uzimam u obzir.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

treba usporedit iste modele npr.asus gtx970 i R9290 kod nas je razlika 600kn koje npr.nemaš za nadodat do gtx 970 a dobiješ slično u različito pakovanje

oprostite ako je ovo 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 16:21 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
MEGATAMA kaže...
Prosli tjedan sam u futuri vidio r9 290 tri-x oc za mislim 2300-2400kn dok su kvalitetnije gtx 970 bile u prosjeku 3 tisuce neke malo manje neke malo vise to je ogromna razlika u cjeni a performanse su otprilike podjednake ovisi dali je amd ili nvidia naslov na testu.
Za tih otprilike 700kn razlike se moze uzet jos jedan vrlo kvalitetan komad hardvera pored 290 tri-x,nabavku iz vana ne uzimam u obzir.

Ali to je opet problem nasih prodavaca koji su masno pretjerali sa cijenom GTX 970. Vani su puno manje razlike u cijeni nego tih ~600 kn, otprilike upola manje. Zato ni ova 960 nece biti isplativa kod nas cisto zato sto ce biti uzasno precijenjena, dok AMD vec ima ustaljene cijene i odlicne rabljene ponude za one kojima se da riskirati i zezati s tim.

16 godina
Gtx 9xx Club

gtx960 će koštati kao R9285,te ću sada demantirati jedan svoj post i sada tvrdim da je gtx960 ipak bolja kupnja jer je bolji overclocker te manje troši i zagrijava

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 16:43 (dery).
Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina

Razočarava malo po performansama, da je u razini performansi GTX 770 i 280X bila bi odlična kupnja, a ovako nije baš isplativa, pogotovo ljudima koji imaju GTX 760 ili nešto slično.

Smrdi mi kao da bi mogli najavit i 960Ti da pokriju razliku između 960 i 970.

14 godina
Gtx 9xx Club

HR Test MSI GTX960 Gaming 2G: http://www.pcekspert.com/

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 16:52 (3n3m1).
Moj PC  
4 0 hvala 5
17 godina
Gtx 9xx Club

GTX960 podržava i HDMI 2.0 standard. Novost je i podrška za H.265 (HEVC) kodiranje i dekodiranje, jer je GTX980 podržavala samo kodiranje,a nativna je i podrška za HDCP 2.2preko HDMI-a.

Memorijski podsistem je također doživio znatne izmjene. Treća generacija delta color kompresijskog mehanizma nudi nove modele kompresije boja što omogućuje GPU-u efikasnije korištenje memorijske propusnosti. U kombinaciji s ranije spomenutim poboljšanjima u keširanju, GM206 koristi oko 25% manje bajtova po sličici u usporedbi s Kepler GPU-ima. Iz perspektive GPU-a to znači kako bi Keplerov memorijski podsistem trebao raditi na 9.3 Gbps kako bi pružio performanse koje ostvaruje Maxwell. 128 bitno sučelje GM206 čipa pri 7 Gbps tako ima malo bolje performanse od GK106 čipa – 148.8 GBps vs. 144.2 GBps (GTX960 vs. GTX660).

jao ako ovo padne na soma i pol za mj. dva prodavat ce se kao i 970 samo tako

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 17:35 (4mal).
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Najbolje još pričekati 960 Ti verziju jer čini se da bude izašla samo ne znam kad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Pored r9 280, jednostavno moras biti zatucani fanboy zelene ekipe ili totalno neupucena osoba u svijetu informatike, jer ta grafa apsolutno nema sta da trazi na trzistu s tom cijenom pored super-povoljne i brze r9 280. Kartica je realno na nivou 760, dok ne izbace Ti verziju i dok cijena ne padne, to je totalno bacanje para.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
5 16 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice