Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gtx 9xx Club
D.N.R. kaže...

Ja mislim da nitko ovdje tko je uzeo G1 nije dobio kod. Kad sam ja uzimao bilo je za MGS PP. Iz nekog razloga nismo na listi zemalja koje mogu dobit kodove za igre kupnjom G1 kartice, tako i kaze Gigabyte support.

Ja i frend kupili istu grafu, isti dan u istoj trgovini (970 G1, ADM). Ja dobio Arkham Knight, on nije.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Neznam dali su neki primjetili u igrama 3d efekt, tj rubovi piksela da su u slojevima boja; tipa gta 5 i dying light! vrag mi nije dao mira i otisao ja po "3d" naocale( ali one plavo crvene) i stvarno gle čuda!

Igra vrti taj virtualni 3d!

LOL neznam za ostale no ja to nisam znao vi? ili sam lud?

Nisam znao gdje da ovo stavim (a ovo je popularna tema) pa da vidim i ostali kaj misle!

to neki dx11 fičr? Tonči??

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 2:24 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne znam ništa o tome, kakvi rubovi, kakav virt. 3D?

16 godina
Gtx 9xx Club

Ti "rubovi boja" nisu nikakav 3D :) nego Chromatic Abberation (https://en.wikipedia.org/wiki/Chromatic_aberration). Taj efekt se u prirodi događa zbog disperzije svjetla, pa ga u igrama / 3d renderima koristimo kao nekakav dojam realnosti (ja ga nekad znam u svojim renderima arhitekture malo naglasiti da se dobije taj "foto" efekt).

Ako ti smeta, imaš mod koji ga onemogućuje:

https://hr.gta5-mods.com/misc/simply-disabled-chromatic-aberration

There are some things so serious you have to laugh at them. -Niels Bohr
Moj PC  
6 0 hvala 4
16 godina
odjavljen

Zapravo se ne događa u prirodi, nego kod optike leća. To je defekt, a ne efekt i ne kužim baš zašto bi ga itko umjetno dodavao. Osim, naravno, tebe koji želiš foto greške. :)

17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ček, ali Stjepan vidi 3d sliku? 

Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
Tonči kaže...

Zapravo se ne događa u prirodi, nego kod optike leća. To je defekt, a ne efekt i ne kužim baš zašto bi ga itko umjetno dodavao. Osim, naravno, tebe koji želiš foto greške. :)

Ok, krivo sam se izrazio - u stvarnosti :)

Ali da, tako je - Koristi se kod rendera da bi se dodala doza realnosti simuliranjem "foto greške" nastale u optici leća.

16 godina
XXX kaže...

Stjepko nam već toliko dugo živi u Oculus Riftu da vidi 3d sliku i bez naočala

13 godina
protjeran
mrsmith kaže...
XXX kaže...

Stjepko nam već toliko dugo živi u Oculus Riftu da vidi 3d sliku i bez naočala

hahaha, dobra! probao sam i bf3 takoder se dobije taj 3d osjecaj, pa imate valjda negdje u ladici one plavo-crvene naocale pa probajte, gta 5 takoder izgleda odlicno!

@mrsmith

hvala na objasnjenju nisam mogao naci kak se taj efekt zove! ali to je to

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 10:24 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
Tonči kaže...

Ok, krivo sam se izrazio - u stvarnosti :)

Ali da, tako je - Koristi se kod rendera da bi se dodala doza realnosti simuliranjem "foto greške" nastale u optici leća.

Doza realnosti simuliranjem grešaka zbog nesavršene opreme. Kupiš bolji objektiv pa nema ni tih defekata. :) 

Ali da, ako želiš da gledatelj materijala misli da si stvar slikao smećem od objektiva, onda da. Taj mi dio nije jasan: zašto bi netko to htio namjerno? Recimo, da imam novca, ja bih kupio Otusa 1.4/55 da nemam longitudinalnu c.a., dakle, upravo suprotno. :D Samo jebiga, Otus košta 4+ tisuća eura. 

16 godina
Gtx 9xx Club

Np :) Btw kad koristiš Oculus (pogotovo DKI ili II) ima hrpa CA oko tebe pa gotovo na svim rubovima objekata.

Evo jedan brzinski primjer rendera sa i bez CA na iPhone modelu u prilogu (na svijetlim rubovima se najbolje vidi).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Doza realnosti simuliranjem grešaka zbog nesavršene opreme. Kupiš bolji objektiv pa nema ni tih defekata. :) 

Ali da, ako želiš da gledatelj materijala misli da si stvar slikao smećem od objektiva, onda da. Taj mi dio nije jasan: zašto bi netko to htio namjerno?

Okej, postoji granica. Ne možeš pretjerati pa napucati CA do neba... naravno da će izgledati kao smeće. Ali sitan, gotovo pa neprimjetan CA daje relativno lijepu dozu realnosti, tj. dojam fotografije na fotorealističnim renderima.

U prilogu je primjer korištenja CA gdje po meni daje sasvim lijep dojam i nije mi previše. Netko taj efekt uopće ne voli jer kako ti kažeš izgleda kao da slikano smećem od objektiva... no to sve na kraju spada pod osobne preference.

EDIT: Dodan još jedan screenshot iz trailera za novi SW. Isto tako se primjeti lagani CA na obrisima, a sumnjam da oni nemaju pristup najboljoj mogućoj opremi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 11:25 (mrsmith).
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo i mene u klubu do sad bio na ATiju uglavnom (imao sam jednu GT 9800). A sto rec osim da sam prezadovoljan grafickom. Sve mi igre rade kako treba, plus fizika u igrama mi je odlicna. Sad se pitam kak sam prije mogao bez nje igrat :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ma ne kritiziram ja tebe jer to koristiš, samo kažem: uzrok da to netko smatra realističnijim je navika ljudi da gledaju smeće. :) To je normalno. Da ja sad slikam nešto Carl Zeissom netko bi rekao da je fotka nerealna jer nema defekte. :D 

Malo me iritira samo što, kod rendera gdje optike nema i kad možemo biti pošteđeni artefakata, postoji tendencija da ih se gura na silu zbog te navike. To je jednostavno blesavo; ja radije gledam render koji mi pokazuje nešto kako bih vidio očima, ne kroz optiku. :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

CA, motion blur, bloom, DOF, vignette i HDR su valjda najgore iskoristeni efekti u igrama 

Moj PC  
8 1 hvala 0
16 godina
Fanu kaže...

CA, motion blur, bloom, DOF, vignette i HDR su valjda najgore iskoristeni efekti u igrama 

Slažem se, meni također uglavnom smetaju prilikom igranja. Najviše od svega CA i motion blur, to mi je katastrofa totalna. Ajde, ovi ostali mi nekad čak i izgledaju lijepo :) no, i to je ovisno o igri.

16 godina
Fanu kaže...

Istina. Inače, volio bih koristiti DOF, ali kad je u većini igara smećarski odrađen (ne zna ni sam na šta bi se fokusirao).

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 14:01 (Vkm996).
10 godina
neaktivan
Fanu kaže...

Tko pita, ne skita :D

Motion blur, bloom, dof znam sto je, ali sto je ovo ostalo? CA, vignette i HDR :S? Ukratko samo ako nije problem :)

16 godina
Shivi kaže...

A, vignette i HDR :S? Ukratko samo ako nije problem :)

Vignette su potamnjeni kutevi ekrana (može biti i posvijetljeni ali se to ne koristi u igrama). HDR je High Dynamic Range prikaz, praktički se osvjetljenje slike reproducira u većem dinamičkom rasponu svjetlosti nego što bi to bilo moguće kod standarnog načina prikaza. Eto, pokušao sam objasniti nekako malo jednostavnije :)

EDIT: Za CA (Chromatic Aberration) pogledaj par postova i primjera iznad.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 14:00 (mrsmith).
12 godina
Shivi kaže...
Fanu kaže...

Tko pita, ne skita :D

Motion blur, bloom, dof znam sto je, ali sto je ovo ostalo? CA, vignette i HDR :S? Ukratko samo ako nije problem :)

CA = chromatic aberration (idiotarija koja nema veze sa mozgom - vecina igara to danas koristi radi kao nekog umjetnickog efekta, no toliko pretjeruju da izgleda kao da GPU ima problema i samo sto nije crkao - lords of the fallen je najveci prijestupnik sto se tice ove opcije)

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/66/Chromatic_aberration_%28comparison%29.jpg

vignette = zatamnjivanje rubova ekrana (kao da dobijes neki efekt postarivanja, ne znam ni sam cemu to)

http://files.gamebanana.com/img/ss/guis/532d7dcbaac23.jpg

HDR = high dynamic range

https://chrisambrook.files.wordpress.com/2008/01/farcryhdr.jpg

HDR je zaista koristan efekt i koristi se i u filmovima i u fotografiji, no u igrama ga developeri koriste na totalno krivi nacin (vise kao zamjenu/dodatak bloomu nego za realan prikaz slike)

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 14:00 (Fanu).
14 godina
Gtx 9xx Club

nVidia driveri 361.75 događa se "problem" s ovim driverima jer se grafička/e kartica/e prikazuju kao removable device.

LOL

Kako se čini prema redditu, nisam jedini

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 17:36 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
sudy_freak kaže...

nVidia driveri 361.75 događa se "problem" s ovim driverima jer se grafička/e kartica/e prikazuju kao removable device.

To mora tako.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
14 godina
Valentin17 kaže...
sudy_freak kaže...

To mora tako.

Kako se čini, nisu samo 970ke zahvačene.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
13 godina
Gtx 9xx Club

Zato nikad letit na nove drivere bez očitih razloga!!!

don't fix it if it ain't broken

AUDIOFIL
Moj PC  
4 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Pravi HDR stiže tek s HDR monitorima. :) A ovo ostalo... ima smisla k'o da sad netko ubaci efekt zamagljene leće kad si na snijegu, jer eto, leće se zamagle kad je hladno. :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
volegradele kaže...

Do sada mi se nikada ništa nije dogodilo.
Sad mi je ovo škola.

Al' eto, srećom, nije neki big deal

13 godina
sudy_freak kaže...
volegradele kaže...

Sad mi je ovo škola.

A slušaj opče poznata činjenica da u ovom hobiju najbolje učiš na greškama!!(ka i u svemu u životu)

npr,sičam se kad sam sklapao jednu konfu i dok sam sam stavljao matičnu u kučište zaboravio sam stavi one šarafiće koje drže matičnu nego navidao drito na kučište!

Naravno matična je čudno radilia duže vrimena,nije prepoznavala USB utore,hard diskove,resetirala... milijon problema i igrom slučaja je prebacio u drugo kučište na kojoj su već bili montirani odstojnici,matična i dan danas radi ko singerica!!

AUDIOFIL
11 godina
sudy_freak kaže...
volegradele kaže...

Sad mi je ovo škola.

ma kakav problem,pa ovo je sjajan novi fičr od nvidije...

The Time is always righT
17 godina
Stjepanj kaže...

hvala na objasnjenju nisam mogao naci kak se taj efekt zove! ali to je to

Alien: Izolacija i Lords of The Fallen imaju najizraženiji "kromatična aberacija" efekt...

Vanzemaljac je došo sa opcijom za isključivanje tog filtera, (moja galerija bez CA) dok je Gospon u početku došo bez mogućnosti gašenja koja je na zahtjev korisnika posle ubačena u opcije...

Tako da ako hoćeš gledat te "3D efekte" pokreni te dve igre

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 23:48 (doktor1).
15 godina
neaktivan
ZGamer kaže...
sudy_freak kaže...
volegradele kaže...

Sad mi je ovo škola.

ma kakav problem,pa ovo je sjajan novi fičr od nvidije...

I je li neko pokusao eject-ovati? xD

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice