Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 955.199
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
volegradele kaže...
alen29 kaže...
Stjepanj kaže...
Treba uzeti u obzir da +200 offset ne daje svima isti takt,jer on ovisi o cipu na kojem taktu radi po defaultu tj boost takt! Meni je stock boost 1397mhz!

Moja ide na 1392 na stock boostu, ali se izgleda tvoja puno bolje clocka hehe

Samo toliko,mislim da je to onda najgora GTX 970 koja postoji ili nešto krivo radiš!!Najveći takt koji sam postigao na stock BIOS + boost je bio preko 1560 MHz,ASIC 73%

Tonči kaže...

Javi kako je prošlo. Zvuči dosta loše ovako na prvu. Nadaj se da nije i ploča. Inače, nikad ne znaš - ne mora značit da si ti kriv (iako overclock ne pomaže), ali takt ne možeš podizati baš puno bez podizana voltaže.
Inače, meni je Asus spalio i7-5960X - imali su bug i ako si imao automatsku voltažu mogao si spaliti procesor bez ikakve krivnje. :)

Izgleda da je ipak GPU otišao na vječna lovišta,ne radi ni u drugom kompu,hvala Bogu matična i PCI-x je netaknut,testirano s drugom grafikom i radi bez problema!!Moja samo pokaže post od matične i posli toga "no signal".

Izgleda da je potegla malo više napona nego što je trebala,temperature su bile ekstremne (11-13C) tako da je boost vjerovatno podivljao i spalio GPU!!

Uglavnom upravo se vratio iz Linksa,napravljena reklamacija i sad čekam da mi potvrde moju dijagnozu!!

Kako je 1392 MHz stock boost los? Znaci, karticu stavim u komp, uopce ju ne clockam i sama se boosta na 1392 MHz.  Gigabyte ju ovako reklamira: BASE: 1178 MHz / BOOST: 1329 MHz(1203/1354 MHz in OC Mode)

Stjepko, ASIC je 70.2%.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2016 17:24 (alen29).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ma on je najvjerojatnije mislio s oc...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Reko da izmjerim average fps u Gta5, stavio sam "sve" na najvise postavke, takoder i pod advanced! osim stavke koje se ticu AA levela(fxaa,msaa,reflection msaa na off)!

malo sam se iznenadio rezultatom, igrao sam sve zivo, od voznje do tonu explozija, ganjanja, voznja gliserima itd itd nekih cca sat vremena!

min. fps - 47,

max. fps -270,

avg. fps - 90! e devedeset?!

gtx-ica 970 na 1500mhz stvarno melje gta5!

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2016 22:01 (Stjepanj).
Moj PC  
6 0 hvala 2
13 godina
Gtx 9xx Club

"Fanu"

NEma tu neke filozofije,kartica je kupljena prije par mjeseci i nije namjera bila spržit ju pred kraj garantnog roka i dobit novu!!(garancija još 2.5g)Mijenjanje BIOSa i dizanje voltaže nije dopušteno i s tim se riskira uništavanjem GPU,koje se vrlo lako može provjerit!Overclockanje grafike nije zabranjeno u normalnim okvirima dok se ne petlja po softweru ili hardweru grafike,i na kraju krajeva proizvođaći sami daju već overclockane primjerke i sam boost overclocka po potrebi ovisno o određenim parametrima!!Npr moj primjerak ima zaključanu voltažu koju možeš premostit sam ručno na PCB,da je OC štetan i da GPU rikavaju samo dizanjem clocka voltaže proizvođač bi i to nekako onemnogućio,ali pošto kupovina malo jačih grafika i jamči puno veći OC potencijal u interesu proizvođača je da GPU budo što bolji OCeri!!

Nvidia je napravila odličan posao sa 970 serijom koja ima ogroman OC potencijal i kupnjom većina korisnika ide na to da se dobro OCa!BTW proizvođać u startu ima uračunat određeni broj defektnih primjeraka i ova moja će se vjerovatno vratit u prodaju kao rebrend primjerak,a sama proizvodnja im je tako puno jeftinija nego da imaju strožu i skuplju kontrolu kvalitete!!Nije mi prva ni zadnja grafika u životu ,tako da smiri malo hormone i uputi se malo u materiju!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2016 23:38 (volegradele).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Kaj bi s reklamacijom?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

A nitko još nije zvao,a dok oni to pošalju u ZG,pa oni valjda šalju dalje ili provjeravaju,vrag će ga znat

Budem ih nazvao!!

Nego kakva je razlika između Gigabayt G1 i Windforce??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
U backplate-u...i kao da su malo bolji cipovi u g1..i onaj logo svijetlu!
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Stjepane šta nisi ti ono imao Windforce 970? I ako se dobro sjećam nisi baš bio zadovoljan kvalitetom izrade.

Btw što se tiče G1, ja stvarno na svoju nemam prigovora. Sve leti, za ono što igram (BF4 samo trenutno),  nema ni potrebe da je OC-am.

Origin: MazeOfDeath_01
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 11:55 (D.N.R.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
volegradele kaže...

A nitko još nije zvao,a dok oni to pošalju u ZG,pa oni valjda šalju dalje ili provjeravaju,vrag će ga znat

Budem ih nazvao!!

Nego kakva je razlika između Gigabayt G1 i Windforce??

za G1 seriju grafickih, gigabyte vrsi odabir cipova koji se dobro OCaju, efikasni su, itd

+ dodaju backplate + osvjetljen logo + navodno 2 dodatne bakrene cijevi na hladnjaku

13 godina
D.N.R. kaže...

Stjepane šta nisi ti ono imao Windforce 970? I ako se dobro sjećam nisi baš bio zadovoljan kvalitetom izrade.

Btw što se tiče G1, ja stvarno na svoju nemam prigovora. Sve leti, za ono što igram (BF4 samo trenutno),  nema ni potrebe da je OC-am.

Nema to baš neke veze  posebno s Gigabaytom,GTX 970 čip je odličan,i ja sa Strixicom igram (igrao ,:D) BF4 vrlo glatko i ugodno!!I nikad ne OCam grafu dok igram,ako ne mogu igrat igre koje igram fluidno kupujem jaču karticu i to je to!!

AUDIOFIL
16 godina
odjavljen
volegradele kaže...

Ma nisam na to aludirao da je G1 toliko bolja od ostalih ili nešto slično, nego da općenito G1 meni radi bez zamjerki, djelim iskustva :P.

Ne moram nikakve postavke mjenjat, samo pali i peglaj. Sve radi odlično, hladna, tiha, nema štekanja, nema trotlanja sve 5. Od igri što sam još igrao dosta su Dying Light, Dirt Rally, Rome II TW, CoH2, GTA V, Divinity: Original Sin EE, sve uredno na max postavkama osim jedne stavke u Dirtu i nekih stavki u CoH-u jer je neoptimiziran. Rezolucija je FHD.

Ali rado bi volio probat i MSI 970 Gaming jer je isto odlična. Da nije bila skoro 400 kuna skuplja kad sam uzimao G1 sad bi imao MSI :D.

Evo, jedina zamjerka možda, ali čak i ne toliko primjetna je da je G1 ogromna kartica, i to bi bilo to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 12:55 (D.N.R.).
16 godina

Koliko fps-a dobijete OC-anjem GTX 970 grafičke? Znači kada se uzme nekakav prosjek iz više igara... To vi više iz gušta i nekog natjecateljskog duha, nego stvarne potrebe? Pretpostavljam da se uvijek više dobije OC-anjem CPU-a, a GPU-a manje. Ovo se odnosi na sve vas koji ste OC-ali. Posebno na one koji imaju dugogodišnje iskustvo u tome. Najviše me zanima mišljenje Stjepanj forumaša.

14 godina
Izzy kaže...

Koliko fps-a dobijete OC-anjem GTX 970 grafičke? Znači kada se uzme nekakav prosjek iz više igara... To vi više iz gušta i nekog natjecateljskog duha, nego stvarne potrebe? Pretpostavljam da se uvijek više dobije OC-anjem CPU-a, a GPU-a manje. Ovo se odnosi na sve vas koji ste OC-ali. Posebno na one koji imaju dugogodišnje iskustvo u tome. Najviše me zanima mišljenje Stjepanj forumaša.

"To vi više iz gušta i nekog natjecateljskog duha, nego stvarne potrebe?" - ovaj dio ti je točan

"Pretpostavljam da se uvijek više dobije OC-anjem CPU-a, a GPU-a manje." - ovaj dio ne, u pravilu se više FPS-a dobije clockanjem GPU-a nego CPU-a jer je više igara GPU bound nego CPU i većina gamera ima dosta dobre procesore.

13 godina
protjeran
Bolje da neznas, jer ces patiti na fps-e :p, šala, s obzirom da moja na stocku radi na 1400mhz drzim je za 0-24 na 1550mhz, ide bez beda na 1600+ no onda moram p limit na 116%, buka je povecana kao i zagrijavanje, no u globalu se dobije poprilicno, naravno moras i rame dizati da gpu skalira kak treba!lp
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
D.N.R. kaže...
volegradele kaže...

Ma nisam na to aludirao da je G1 toliko bolja od ostalih ili nešto slično, nego da općenito G1 meni radi bez zamjerki, djelim iskustva :P.

Ne moram nikakve postavke mjenjat, samo pali i peglaj. Sve radi odlično, hladna, tiha, nema štekanja, nema trotlanja sve 5. Od igri što sam još igrao dosta su Dying Light, Dirt Rally, Rome II TW, CoH2, GTA V, Divinity: Original Sin EE, sve uredno na max postavkama osim jedne stavke u Dirtu i nekih stavki u CoH-u jer je neoptimiziran. Rezolucija je FHD.

Ali rado bi volio probat i MSI 970 Gaming jer je isto odlična. Da nije bila skoro 400 kuna skuplja kad sam uzimao G1 sad bi imao MSI :D.

Evo, jedina zamjerka možda, ali čak i ne toliko primjetna je da je G1 ogromna kartica, i to bi bilo to.

Ali opet što misliš da ja posebno radim i bilo tko drugi  kad kupimo karticu i želimo igrat igre??Sve ovisi o primjerku,trltlanje se večinom dešava kad se grafika OC,na stocku vrlo rijetko osim ako nije vrlo slab primjerak i temperature idu do neba!!

Sve GTX 970 bi trebale radit isto na istim clockovima!!Prednost G1 naspram drugih je baš taj OC potencijala,i dosta primjeraka ide preko 1600 MHz!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 13:24 (volegradele).
13 godina
Stjepanj kaže...
Bolje da neznas, jer ces patiti na fps-e :p, šala, s obzirom da moja na stocku radi na 1400mhz drzim je za 0-24 na 1550mhz, ide bez beda na 1600+ no onda moram p limit na 116%, buka je povecana kao i zagrijavanje, no u globalu se dobije poprilicno, naravno moras i rame dizati da gpu skalira kak treba!lp

Ma koliko dosta,moje mišljenje je da je to vrlo neprimjetno u igrama,ali poštivam nekog kome je malo ubiti puno!!

AUDIOFIL
10 godina
neaktivan
D.N.R. kaže...
volegradele kaže...

Mene je isto sprijecilo kod msi 970 sto je bila mislim 300kn skuplja. Al moram rec da sam prezadovoljan sa g1, uopce ju ne cujem, gura sve na ultra u fhd-u, ne grije se, ma milina :) bzv sam isao na benchmark, eto tek toliko da i ja zaljepim nekakve brojeve :D

13 godina
protjeran
S obzirom da osobno ne igram s AA, cak i nekad postavke nisu najvise jer volim da igra leti, e tu se onda dobije poprilicna kolicina fps-a!lp
16 godina
Gtx 9xx Club

Jel može neki SS postavki iz Furmarka ( ili nekog drugog softvera) sa kojima benchate kartice?
 Nabavio friško Strixicu, pa da probam odvrtiti koji test.
Za OC- anje imam Asus GPU Tweak II ( jel se meni samo čini da je stari softver bio bolji?) i MSI afterburner.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Arabarran kaže...

Jel može neki SS postavki iz Furmarka ( ili nekog drugog softvera) sa kojima benchate kartice?
Za OC- anje imam Asus GPU Tweak II ( jel se meni samo čini da je stari softver bio bolji?) i MSI afterburner.

Furmark nemres vrtiti tj tamo nis vise nemres vidjeti jer doticni i na stocku zakuca maximalni tdp u gtx 9xx seriji, najvjerojatnije ce ti grafa throtlati, tako da s njim vise nemas kaj isprobavati!

ostaje ti unigine heaven/valey, firestrike! Takoder i Asusov gpu tweak je zbagiran na sve strane tako da ti i njega NE preporucam! imas Msi- afterburner!

13 godina
Gtx 9xx Club

Playing BF3 on Intel HD graphics!

AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

Takoder i Asusov gpu tweak je zbagiran na sve strane tako da ti i njega NE preporucam! imas Msi- afterburner!

Kriminalno je koliko je softver loš.
Postavke se ne spremaju, checkbox "Sync with all cards" ne radi apsolutno ništa.
Pravo razočranje od strane ASUS-a.

Nadam se da će buduće iteracije biti bolje.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
14 godina
Gtx 9xx Club

Čitam nešto vezano za PCI-E i širinu koju pojedina kartica ima kada je SLI uključen.

Je li istina (prema ovome) da kartice kad su u SLI-u rade na x8 obje?

Kako mi očitava GPU-Z?

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
sudy_freak kaže...

Čitam nešto vezano za PCI-E i širinu koju pojedina kartica ima kada je SLI uključen.

Je li istina (prema ovome) da kartice kad su u SLI-u rade na x8 obje?

Kako mi očitava GPU-Z?

Ovisi o ploči

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Je li istina (prema ovome) da kartice kad su u SLI-u rade na x8P obje?

Kako mi očitava GPU-Z?

Pise ti na stranici tvoje maticne, samo trebas pogledat (http://www.msi.com/product/motherboard/Z87-G45-GAMING.html#hero-specification):

PCI-E Gen

Gen3 (16,0,0), (8,8,0), (8,4,4)
Dakle, kada su dvije, rade obe u x8 nacinu. Da imas 3, jedna bi radila u x8, a dvije u x4.
14 godina
alen29 kaže...
sudy_freak kaže...

Kako mi očitava GPU-Z?

Pise ti na stranici tvoje maticne, samo trebas pogledat (http://www.msi.com/product/motherboard/Z87-G45-GAMING.html#hero-specification):

PCI-E Gen

Dakle, kada su dvije, rade obe u x8 nacinu. Da imas 3, jedna bi radila u x8, a dvije u x4.

Hvala, al dakle, nema nekog utjecaja na performanse?

15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
alen29 kaže...
sudy_freak kaže...

Kako mi očitava GPU-Z?

PCI-E Gen

Hvala, al dakle, nema nekog utjecaja na performanse?

Uglavnom nema jer je bandwidth koji pruza PCI_E Gen3 u x8 nacinu dovoljan za sav protok podataka koji ce se odvijati u tvom racunalu. Tek kada graficke kartice jednog dana postanu toliko snazne da im taj bandwidth nije dovoljan, doslo bi do bottlenecka.

Kako sam rekao, uglavnom nema neke razlike izmedu x8 i x16, ali se opet nade par iznimki poput Rysea. Mozes proucit ovaj clanak.

16 godina
Stjepanj kaže...
Arabarran kaže...

Furmark nemres vrtiti tj tamo nis vise nemres vidjeti jer doticni i na stocku zakuca maximalni tdp u gtx 9xx seriji, najvjerojatnije ce ti grafa throtlati, tako da s njim vise nemas kaj isprobavati!

ostaje ti unigine heaven/valey, firestrike! Takoder i Asusov gpu tweak je zbagiran na sve strane tako da ti i njega NE preporucam! imas Msi- afterburner!

Ok, nisam u toku oko tih stvari.
Znači, ova dva vrtiti za testove i sa Afterburnerom OC-ati.
http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-card-performance-benchmarks,3784-5.html

EDIT: Ne mogu pronaći na Futuremarkovoj stranici download Fire strikea...
Našao! U sklopu Gamers Benchmarka je.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 10:16 (Arabarran).
17 godina

Kupio danas G1 GTX970 i nisam dobio kod za free Laru Croft... Šteta :(

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ja mislim da nitko ovdje tko je uzeo G1 nije dobio kod. Kad sam ja uzimao bilo je za MGS PP. Iz nekog razloga nismo na listi zemalja koje mogu dobit kodove za igre kupnjom G1 kartice, tako i kaze Gigabyte support.

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice