- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pisao sam ovdje u temi da sam stabilan overclock za 24/7 trazio po Witcheru 3 jer se on pokazao kao apsolutno najzahtijevniji komad softvera za overclock.....
Malo sam se razocarao kad sam vidio da mi karta ima ASIC vrijednost od 68% ...
Imam ja na TitanuX 64% pa se clocka na 1300 base.
a to je kao puno ili?
Pisao sam ovdje u temi da sam stabilan overclock za 24/7 trazio po Witcheru 3 jer se on pokazao kao apsolutno najzahtijevniji komad softvera za overclock.....
Ja u Witcheru 3 imao stabilnih 1510mhz core, a MGS V: The Phantom Pain mi rusa drivere unutar par minuta ako je takt iznad 1430mhz... tuga
Ja u Witcheru 3 imao stabilnih 1510mhz core, a MGS V: The Phantom Pain mi rusa drivere unutar par minuta ako je takt iznad 1430mhz... tuga
To je bas cudno jer ekipi nije opterecenje ta igra nego svi pucaju na Witcheru 3 pa i ja,na drugim igrama mogu komotno preko 1500mhz stabilno.
pa doticna "nano" kosta kao i gtx980ti/titan pa bi s te strane bilo smjesno da nema identicne/slicne perfomanse
Titan je puno skuplja.
Ovo mi je brutalno..
I7 3770 + GTX 980Ti – 83.47 FPS@1080P, 35.12 FPS@4K
This configuration performed incredibly well, even surpassing the GTX Titan X score. For the record, neither the i7 3770 CPU or GTX 980Ti GPU (Palit Super JetStream) have been overclocked at all.
Stijepanje model za tebe http://wccftech.com/msi-gtx-980-ti-golden-gaming-edition-revealed-lots-shiny-golden-pictures/
joj hvala ti! nemam gpu vec 2 tjedna izludit cu! samo radim kao mrav...
Sad bu Stijepana zval MSI da smanji cijenu kartice!!
Titan je puno skuplja.
980Ti i TitanX su slične na tim rezolucijama i ako VRAM nije potreban. Razlika je samo 5%. 980Ti je za većinu bolja kupovina.
Nisam ni napisao drugačije. Samo kažem da je Titan skuplja.
Nisam ni napisao drugačije. Samo kažem da je Titan skuplja.
Previše skuplja. :D
Uvjek kazem ostat cu duze na nekoj grafi i to padne u vodu ali nadam se da cu na ovoj bit 2 godine na 1080p i tek nakon toga prec na neku potencijalno ok za 4K....
To je bas cudno jer ekipi nije opterecenje ta igra nego svi pucaju na Witcheru 3 pa i ja,na drugim igrama mogu komotno preko 1500mhz stabilno.
mislim da je i do drivera...meni ide W3 glatko na 1541/2028 a u CoDAW mp se čudno ponaša...355.82
Evo upravo sam probao Witchera 3 unlockan framerate i vsync off sve max osim hairworksa.I bome se primjeti razlika u temperaturama sad mi je grafa isla do 67c dok je sa vsyncom bila do 62c ali danas je i visa ambijentalna u sobi tako da i to malo utjece.
Grafa nije niti jednu sekundu otisla ispod 1501mhz a na vram drzim +400.Unlockan W3 na tim postavkama mi radi od 65 do nekih 75fps ovisi o kompleksnosti scene,ja sam superzadovoljan performansama pa cak i vise od toga.
Malo sam se poigrao s overclockom, ovo je neki maksimum na stock BIOS-u.
Memorija je malo podbacila s obzirom da je Samsung.
Valley - Extreme HD: 3522
3D Mark Fire Strike: 13414
U 3D Marku prolazi mrvicu viši core clock.
Evo upravo sam probao Witchera 3 unlockan framerate i vsync off sve max osim hairworksa.I bome se primjeti razlika u temperaturama sad mi je grafa isla do 67c dok je sa vsyncom bila do 62c ali danas je i visa ambijentalna u sobi tako da i to malo utjece.
Grafa nije niti jednu sekundu otisla ispod 1501mhz a na vram drzim +400.Unlockan W3 na tim postavkama mi radi od 65 do nekih 75fps ovisi o kompleksnosti scene,ja sam superzadovoljan performansama pa cak i vise od toga.
Jesi probao otići u neku šumu? Meni obično kad su stabla i grmlje 360 stupnjeva oko mene, padne u trenucima ispod 60fps, na otprilike istom overclocku, sve max osim HW. Osim toga stvarno igra je toliko lijepa, a bome i fluidna da se može čovjek samo divit.
Jesi probao otići u neku šumu? Meni obično kad su stabla i grmlje 360 stupnjeva oko mene, padne u trenucima ispod 60fps, na otprilike istom overclocku, sve max osim HW. Osim toga stvarno igra je toliko lijepa, a bome i fluidna da se može čovjek samo divit.
Ovo 65fps iz posta se odnosi na sume i travnjake prilikom dana i sunca,mozda da padne kisa bi otislo ispopd 60fps jer sam tu stavio sve max osim hairworksa.Inace igram igru sa onim iscrtavanjem udaljenosti biljki na jednu postavku ispod max i uvjek imam 60fps ali bome me iznenadilo da sad kad i to stavim na max imam preko 60fps,jedini odgovor mi je da je zadnji patch dodatno ispeglao performanse.Idem bas probat otic u grad tamo bi moglo bit padova ispod 60.....
EDIT:
U sumama i na travnjacima mi ne pada ispod 60 ali u gradu sa hrpom npcova mi zna past na 56-57 fps ponekad,ako vratim taj draw distance za vegetaciju na stavku ispod max onda je opet sve 60 fps.....i sad je max gpu temp bez vsynca dosla do 64c bas puno utjece temperatura u sobi.
Ovo 65fps iz posta se odnosi na sume i travnjake prilikom dana i sunca,mozda da padne kisa bi otislo ispopd 60fps jer sam tu stavio sve max osim hairworksa.Inace igram igru sa onim iscrtavanjem udaljenosti biljki na jednu postavku ispod max i uvjek imam 60fps ali bome me iznenadilo da sad kad i to stavim na max imam preko 60fps,jedini odgovor mi je da je zadnji patch dodatno ispeglao performanse.Idem bas probat otic u grad tamo bi moglo bit padova ispod 60.....
meni je u gradovima fps uredno 5-10 frejmova veći od šuma i močvara sa draw distancom na maxu...trava i lišće mi općenito ruše fps na max postavkama i nemrem držat 60 fps jedino u tim situacijama
U manjim gradovima niti meni ne utjece na 60fps ali uvjek odem na onaj trg sa najvecim brojem npcova na jednom mjestu i tu testiram i imao sam padove na 56-57fps rijetko ali su prisutni dok na livadama sam vise u zoni 70fps nego 65fps......Mozda mi na tom trgu pada ispod 60fps jer imam star proc a ponasnja NPCova i opcenito oni sami su vezani uz CPU?
ALI......u konacnici mogu prezivjet i poneki pad ispod 60 fps iskreno nisam ocekivao da cu uopce postic i ovakve performanse u tako zahtijevnom naslovu sa takvim postavkama :)
EDIT2:
NAJLUDJE od svega je su mi performanse otprilike kao i ovom liku sa tim da ja imam sharpening na max jer mi je tako ljepse,on ima nesto visi fps u full otvorenim prostranstvima/scenama ja imam visi fps kad je par neprijatelja na meni......realno ta grafa bi trebala davat puuuno bolje performanse od moje bez obzira na 1500mhz.
U manjim gradovima niti meni ne utjece na 60fps ali uvjek odem na onaj trg sa najvecim brojem npcova na jednom mjestu i tu testiram i imao sam padove na 56-57fps rijetko ali su prisutni dok na livadama sam vise u zoni 70fps nego 65fps......Mozda mi na tom trgu pada ispod 60fps jer imam star proc a ponasnja NPCova i opcenito oni sami su vezani uz CPU?
ALI......u konacnici mogu prezivjet i poneki pad ispod 60 fps iskreno nisam ocekivao da cu uopce postic i ovakve performanse u tako zahtijevnom naslovu sa takvim postavkama :)
je al nemoj bit tak skroman pa uvijek su gtx x70 bile u stanju savladati tadašnje nove naslove i bile recommended i optimal settings req. za skoro pa sve naslove.
Otici cu na taj dio iz videa sa fury X i snimit svoj gameplay,koliko fps uzima shadowplay average?
Imam gtx 960m i zanima kako da znam da li ona radi do maximuma ili je mozda ogranicena. Igram CoD4 i na na rezoluciji 1024x768 mi ide samo do 90fps, a mislim da bi trebao bit u mogucnosti na com_maxfps 250 imat cak i lockano ili bar da je u rangu 150+.
Imam gtx 960m i zanima kako da znam da li ona radi do maximuma ili je mozda ogranicena. Igram CoD4 i na na rezoluciji 1024x768 mi ide samo do 90fps, a mislim da bi trebao bit u mogucnosti na com_maxfps 250 imat cak i lockano ili bar da je u rangu 150+.
a sta ce ti 150+ fps?
a sta ce ti 150+ fps?
nek se nađe od viška glava ne boli
a sta ce ti 150+ fps?
nek se nađe od viška glava ne boli
Dok god minimalni FPS nije 60, a poželjno 120+, može bolje.
ali cemu?ako je monitor 60herca ,nekuzim da imas 1 1000fps kad te monitor limitira..
Mislim da COD igre imaju nekakav glich iznad odredjenog frameratea koji daje prednost u multiplayeru,ispravite me ako sam u krivu...i mislim da to nije ograniceno ekranom tojest time ako nemoze iznad 60fps...od tuda potreba za visokim framerateom u igri.