Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 955.425
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Gtx 9xx Club
itomic009 kaže...

Isplati se ta gtx 970 i referentna za 2 cigle.

to sigurno...

ja bih i svoju sada prodao za 2700 kn

15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pozz, sorry na padobranskom pitanju al razlika izmedju referentne i non referentne grafičke je samo izvedba hladnjaka? Referentne imaju onaj zatvoreni tip? Il ima još nešto?

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Djozaa kaže...

Pozz, sorry na padobranskom pitanju al razlika izmedju referentne i non referentne grafičke je samo izvedba hladnjaka? Referentne imaju onaj zatvoreni tip? Il ima još nešto?

Hvala

uglavnom samo to...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Već se par dana dvoumim dal da uzmem neku 980 Ti grafu i 1440p monitor ili čekam Pascal. I što više istražujem Ti seriju, to više naginjem čekanju. Pa ne mogu vjerovat da grafičke od 6000+ kn imaju stvarno glupe mane. MSI Gaming je tiha, ali zato su joj temperature na 80+ u zahtijevnijim igrama. G1 ima ogroman rizik coil whinea i nije baš tiha. Zotack Amp Extreme je tiha, dobre temperature, ali je RPM ventova sjeban i slabo se overclocka. Strix me ne privlači baš, nekako mi jeftine izrade izgleda za tu cijenu.

Pa jel fkt moguće da ni jedna od njih nije neka zlatna sredina?

Mislim, nekako mi je drago da me to sve odbilo jer 6k nije malo za grafu i te novce cu radije u Ti verziju Pascala ulupati, ali svejedno; čovjek bi očekivao da grafe u tako visokom cijenovnom rangu su onak near perfect.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 11:35 (xG4M3).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

za čekanje Pascala.

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

za čekanje Pascala.

Da, logika nalaže tako :D

970 će još dugo tjerat sve super u 1080p, ali baš sam se navukao na ideju da si 1440p u ponom sjaju sredim, ali izgleda da ću do sljedeće generacije ostat još na 1080.

16 godina
odjavljen

TitanX i 980Ti uredno guraju i 1440 na full detaljima preko 60 FPS u većini igara situacija, to isto čine dvije 970. Dakle, za taj dio ne moraš čekati. Iduća generacija je bitna ako ideš na 4K.

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

TitanX i 980Ti uredno guraju i 1440 na full detaljima preko 60 FPS u većini igara situacija, to isto čine dvije 970. Dakle, za taj dio ne moraš čekati. Iduća generacija je bitna ako ideš na 4K.

Znam da mogu gurat, zato bih i išao na 980 Ti. Nije uopće u problem u performansama u igrama. Problem je u tome da imaju blesave mane/propuste za tolike novce.

A što se iduće generacije tiče; 4K me ne zanima, ali mi je drago čuti da se grafičke neće toliko grijati, bit tiše, trošit manje struje  i radit dosta bolje od ovih trenutnih modela. Zbog toga bih čekao, tj. poprilično sam siguran da budem.

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Pa zašto bi išao na Pascal? To s manama su gluposti. Mijenjam kartice gotovo dvaput godišnje i nikad nisam imao problema ni coil whine ni ništa drugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mane,lol ,izgleda da je najbolja stvar za tebe ne kupit nista,onda si 100% suguran da nece bit mana!!
AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pa jeste ih uopće proučili ili bubate samo ovako? Ne možeš mi reć da na grafičkoj koja košta 6400kn i ne radi joj dobro cooler nije propust, mana? I oni ne čine ništa da to fixaju. G1 je lutrija i to svi znaju. Jedino MSI je negdje u sredini, ali oni iz nekog razloga odlučili staviti stari cooler na Ti verziju, bravo.

A zašto bih išao na Pascal sam gore napisao, samo tko zna kad će izać.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 12:21 (xG4M3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
xG4M3 kaže...

Pa jeste ih uopće proučili ili bubate samo ovako? Ne možeš mi reć da na grafičkoj koja košta 6400kn i ne radi joj dobro cooler nije propust, mana? I oni ne čine ništa da to fixaju. G1 je lutrija i to svi znaju. Jedino MSI je negdje u sredini, ali oni iz nekog razloga odlučili staviti stari cooler na Ti verziju, bravo.

A zašto bih išao na Pascal sam gore napisao, samo tko zna kad će izać.

Stari cooler? Što postoji Twin Frozr 6?

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
13 godina
Ne kuzim sta petljas,govoris za Asus da ti izgleda jeftino,krasan argument,MSI ima odlicne kartice o EVGA da ne govorim!!
Mislim da bi performanse same kartice tribale bit na prvom mjestu!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

MSI je komotno mogao inačicu Lightning coolera stavit gore.

EVGA-u kod nas nać je good luck, jeidno ovaj novi ipon dućan kojemu još ne vjerujem toliko da bi nešto toliko skupog kod njih kupovao.

Mislim, proguglajte malo o detaljnije, a ne samo review s neke stranice uzet u obzir. Što ste napali odmah tako, kao da sam vam obitelj uvrijedio.

Nigdje nisam rekao da MSI ne radi kvalitetne kartice, nego samo da su zeznuli stvar s hlađenjem i to će ti svi koji imaju MSI Ti reć.

Strix, da, jedino gdje je moje osobno mišljenje, a za sve ove ostale koje sam nabrojao su ti problemi stvarno prisutni.

Sve mi jasno, treba odabrat jednu koja pruža ono što mi je najbitnije (tišina, temperatura, potrošnja ili pak raw performanse), ali moram priznat da sam nakon tisuće pročitanih komentara njihovih vlasnika nekako razočaran njima ostao. Ukoliko bih se već odlučio da uzmem nešto od trenutne punude mislim da bi to bio MSI, ali kako izgleda, odgodit ću sve :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 12:40 (xG4M3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

To ti je kao kad te boli noga pa ides googlat i otkrijes da imas rak na mozgu. Od toliko prodanih primjeraka naravno da uvijek ima problema..

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
Problema sitnih ce uvjek bit,manje/više,open market se potrudio da se moze stvarno kupit za svakog po nesto!!
Kupovina van HR moze bit jednako ugodna(ako ne i ugodnija) kao i unutar zemlje!!
Izbor je jos veci i vjerovatno jeftiniji!!
EVGA ima kupit u Linksa,ako nemaju trenutni model moze se narucit!!
Asus je odlucan prizvođac i ako te zanima tisina to je prava u kojem trebas krenut!!
Dobro kuciste sa dobrim protokom zraka i ne bih trebao imat velikih problema!!
Vent na 40ak% u zatvorenom kucistu ne bih trebao ima problema sa hlađenjem,TF4/5 je odlican hladnjak i vrlo tih!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

A ovo sa 80+ stupnjeva temperaturama kod zahtjevnijih igara na MSI 980Ti još nigdje na internetu nisam vidio, maksimalna temperatura sa OC je 75 po testovima.

source1  source2

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 13:46 (Backdraft).
13 godina
protjeran
Pa izasla ti je gtx980ti lightning, neznam sta cekas, 1000€ u đep i trk po nju...
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Pa izasla ti je gtx980ti lightning, neznam sta cekas, 1000€ u đep i trk po nju...

1000 eurića za 980Ti? Fino. Uspjeli su nabiti cijenu TitanaX na 980Ti. Genijalno :D

13 godina
protjeran
Lightning serija je mokri san svakog ljubitelja hw, svi ostali sanjaju ovce kak skacu prek ograde! :p hehe
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Lightning serija je mokri san svakog ljubitelja hw, svi ostali sanjaju ovce kak skacu prek ograde! :p hehe

Pogotovo dioničari MSI-ja 

14 godina
Gtx 9xx Club

850€ je Lightning.

Iako bi ja da kupujem rade isa na Evga classified za 30 € manje. I za tih 30€ uzea jos 3 godine garancije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Zajeb kaže...

850€ je Lightning.

Iako bi ja da kupujem rade isa na Evga classified za 30 € manje. I za tih 30€ uzea jos 3 godine garancije.

Gdje? Vidim na mnogo mjesta 950 eura. Gdje si našao za 850? 

13 godina
neaktivan

Caseking - link

Computeruniverse - link (trenutno out of stock)

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ah vidim da sam i krivo vidio podatke. Mislio sam da je base clock 1302, a to je boost. Šteta.

Šalje taj casekralj u Rvacke zemlje?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 15:49 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ah vidim da sam i krivo vidio podatke. Mislio sam da je base clock 1302, a to je boost. Šteta.

Taj gušt clockanja ostavljaju korisniku.. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 15:50 (Penryn).
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Taj gušt clockanja ostavljaju korisniku.. 

Teoretski, ne bi smjelo biti ništa lošije i od one verzije od 650 eura.

15 godina
xG4M3 kaže...

Već se par dana dvoumim dal da uzmem neku 980 Ti grafu i 1440p monitor ili čekam Pascal. I što više istražujem Ti seriju, to više naginjem čekanju. Pa ne mogu vjerovat da grafičke od 6000+ kn imaju stvarno glupe mane. MSI Gaming je tiha, ali zato su joj temperature na 80+ u zahtijevnijim igrama. G1 ima ogroman rizik coil whinea i nije baš tiha. Zotack Amp Extreme je tiha, dobre temperature, ali je RPM ventova sjeban i slabo se overclocka. Strix me ne privlači baš, nekako mi jeftine izrade izgleda za tu cijenu.

Pa jel fkt moguće da ni jedna od njih nije neka zlatna sredina?

Mislim, nekako mi je drago da me to sve odbilo jer 6k nije malo za grafu i te novce cu radije u Ti verziju Pascala ulupati, ali svejedno; čovjek bi očekivao da grafe u tako visokom cijenovnom rangu su onak near perfect.

Ja imam 40'' 4K monitor i GTX 980 Ti G1 i jako sam zadovoljan. Istina, ne ide sve na 60 FPS-a, ali 40+ sigurno. Ni traga coil whineu. Tiha, hladna (u loadu 60-70 max), idle 35. Još nisam clockao.

Sve u svemu, nije mi žao, jer vidim ogroman napredak otkad sam prešao s 1680x1050 i XFX 7950 DD na ovo. S 1440p nemam iskustva, ali koliko čitam, 980 Ti bez beda leti preko 60 FPS-a na toj rezi.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
16 godina
odjavljen

Philips imaš?

17 godina
Gtx 9xx Club

Ja mogu iz iskustva reći da gtx 970 radi super na 1440p sve igre rade veoma dobro pa čak i gta 5 i witcher 3..

garafa je u svakoj igri zakucana i to je super.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 16:33 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice