Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 941.551
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Gtx 9xx Club
MACOLAA kaže...

Pozz ljudi da li mi neko može preporučiti neki aftermarket cooler za GTX 970 od Gigabytea nije G1 nego Windforce OC Edition... Čim pokrenem neku igru kao što je GTA V ili Battlefield Hardline moja grafa doslovno samo što ne poleti... Mislim da je problem što su mali cooleri i ima ih tri komada na hladnjaku... Pa sam mislio uzeti neke veće i tiše...

A da se malo poigraš sa postavkama ventilatora putem MSI Afterburnera prije bacanja novca na cooler?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
11 godina
neaktivan
MACOLAA kaže...

Pozz ljudi da li mi neko može preporučiti neki aftermarket cooler za GTX 970 od Gigabytea nije G1 nego Windforce OC Edition... Čim pokrenem neku igru kao što je GTA V ili Battlefield Hardline moja grafa doslovno samo što ne poleti... Mislim da je problem što su mali cooleri i ima ih tri komada na hladnjaku... Pa sam mislio uzeti neke veće i tiše...

http://downloads.guru3d.com/Afterburner-2.2.3-download-2952.html

Ili 

http://www.gigabyte.com/support-downloads/utility.aspx?cg=3

OC Guru II je gigabyteov tool pa ako s njim ne budes moga kontrolirat fan speed i noise onda nema spasa

...Some games you play Some games play you...
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ma lik nema ventova u kucistu. Ima od napajanja ( neznamo di je okrenuto ) i hyper 412s. Nema nikakav protok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Onda brate nema razgovora
...Some games you play Some games play you...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

planiram uzeti GTX970 sa computeruniverse-a. Dali mi preporucate Gigabite gaming G1 ili neku drugu? ili pak nesto od amd-a u tom cjenovnom razredu?

Computeruniverse

BTW, koja je procedura za dobijanje igre? negdje sam procitao da computeruniverse nema partnerstvo s nVidiom i da ne daju kodove za igre. u tom slucaju, dali je ikako moguce redeemati igru?

HAKOSUKA
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

vlasnik sam gtx 960 Strix već nekih mjesec - dva i zadovoljan sam (za sada)

You have to be odd to be number one
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Čekaj sad ništa ne kužim,šta je sad Nvidi-a napravila,nema podršku za DX12??

Oli to s memorijom nije popravljeno ili??

WTF?

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Čekaj sad ništa ne kužim,šta je sad Nvidi-a napravila,nema podršku za DX12??

Oli to s memorijom nije popravljeno ili??

WTF?

problem je sto Nvidia gubi u doticnom dx12 benchu koji u ovoj okrljastenoj varijanti baca rukavicu ne u lice vec u usta, a uzdiže taj mali i jadni Amd! bit ce rata, jos kad 3dmark rokne dx12 test, kuku lele...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
Gtx 9xx Club

Pa jel postoji mogučnost ispravke preko drivera??

Mislim ovo je ogroman propust u Nvidiji,izbacit novu seriju DX12 kartica gdje ima lošije rezultate od DX11??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Pa jel postoji mogučnost ispravke preko drivera??

Mislim ovo je ogroman propust u Nvidiji,izbacit novu seriju DX12 kartica gdje ima lošije rezultate od DX11??

pitaj nvidiu, iako mi se cini da su sve prevarili s 9xx serijom i nisam jedini koji je to skuzio...

14 godina

Ne postoji mogućnost ispravke preko drivera kad to nije software-ske naravi. Šteta je što su tako dominantni na tržištu pa mogu varat i lagat i opet dobro stoje. Šta ti je monopol.  AMD ima napredniji hardware s GCN-om godinama ali Nvidia ima prevelik utjecaj i onda je tako kako je. Šteta jer da je bolji balans između dva brand-a bilo bi bolje za nas kupce.

14 godina
Gtx 9xx Club

Još k tome Maxwell, neću ni pitati ni znati kako će onda biti s Keplerom..... Ako je to nešto što se neće moći srediti prek drivera onda je Nvidia u gadnom sranju i ovakav fail im korisnici (barem velika većina) sigurno neće oprostiti. Ja sam siguran da ne bi.

---Life is ours, we live it our way---
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Izbacit novu seriju sa ovakvim nedostatkom??

Pa kako im to može bit u interesu??

Hebote 970ka je best buy grafa koja se kloka samo tako,efikasna,malo troši...i sad shebu s ovim!!

Ja ni ne znam što je to "DX12 Asynchronous Compute/Shader" i čemu to uopće služi!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 21:27 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ma radio dx12 na nvidiji ili ne, za pola godine i manje dolazi novi cip tak da je svejedno...

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

sada cekam masovno prodavanje gtxica pa da piknem jos jednu za cca 2 keka

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Uff,2K gaming samo takav!!

Malo mi je žao što si nisi uzeo 27",igrao par dana BF3,4 na njemu i teško se prebacio na 23"!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
volegradele kaže...

Uff,2K gaming samo takav!!

Malo mi je žao što si nisi uzeo 27",igrao par dana BF3,4 na njemu i teško se prebacio na 23"!!

meni je ovaj dell 1440p savršen..

i ova gtx 970 melje sve pred sobom solo.

sada će mi doći gtx 970 asus strix za probu na dan - dva pa ću vidjeti..

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

nemoj nis nevalja...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

ma radio dx12 na nvidiji ili ne, za pola godine i manje dolazi novi cip tak da je svejedno...

Pusti sad sarkazam. Što sad s  ovima koji su tek kupili nešto iz serije 9xx i saznaju da neće moći koristiti DX12 a grafe se reklamiraju ko takve. Koja failčina ako se neće moći to ispraviti softverski.

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

isto kao sto ih je zabrinjavao "manjak" memorije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Dok izađu igre koje rade na DX12 i dok igrači budu u ozbiljnom broju trebali AS, do tada ćemo imati ne iduću, nego onu iza generaciju kartica. Ashes je eksperimentalni playground. Razlika koristi ili ne AS bit će manje bitna, kao što je posve nebitno što Fury-X ima "samo" 4GB memorije. Dok igrači budu trebali više, imat ćemo FuryX 3.

14 godina
Gtx 9xx Club

Taj manjak je pussy smoke prema ovome. I nisam primjetio da se netko buni na performanse tog '' manjka''.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 21:51 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
vrinho kaže...
Stjepanj kaže...

Pusti sad sarkazam. Što sad s  ovima koji su tek kupili nešto iz serije 9xx i saznaju da neće moći koristiti DX12 a grafe se reklamiraju ko takve. Koja failčina ako se neće moći to ispraviti softverski.

Koliko sam ja skužio to je samo jedan segmenat DX12,igrat će se igre s DX12 i na kartama sa samo DX11 podrškom a kamoli ove Nvidijine 970ke!!

Ali ja neću na Win10 još dugo,pa meni svejedno!!

AUDIOFIL
14 godina
volegradele kaže...

Koliko sam ja skužio to je samo jedan segmenat DX12,igrat će se igre s DX12 i na kartama sa samo DX11 podrškom a kamoli ove Nvidijine 970ke!!

Da, ali jako bitan segment koji jako smanjuje performanse Nvidie s DX12 naspram AMD-a s DX12. Problem je što je Nvidia htjela da se taj segment izbaci iz bencha samo da se ta razlika naspram AMD-a ne bi vidjela.

13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Izbacit novu seriju sa ovakvim nedostatkom??

Pa kako im to može bit u interesu??

Hebote 970ka je best buy grafa koja se kloka samo tako,efikasna,malo troši...i sad shebu s ovim!!

Ja ni ne znam što je to "DX12 Asynchronous Compute/Shader" i čemu to uopće služi!

evo kolega je objasnio:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-radeon-r9-300-series/207128.aspx?page=69&jumpto=4766676&sort=asc&view=flat

12 godina
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

Dok izađu igre koje rade na DX12 i dok igrači budu u ozbiljnom broju trebali AS, do tada ćemo imati ne iduću, nego onu iza generaciju kartica. Ashes je eksperimentalni playground. Razlika koristi ili ne AS bit će manje bitna, kao što je posve nebitno što Fury-X ima "samo" 4GB memorije. Dok igrači budu trebali više, imat ćemo FuryX 3.

iduci tjedan dolazi ark survival DX12 patch:

http://www.tomshardware.com/news/ark-directx-12-patch-delayed,29956.html

+ http://blogs.nvidia.com/blog/2015/05/01/directx-12-cryengine/ + Epic Games je upogonio Unreal Engine 4 na DX12 (engine koji se koristi u skoro pola igara) i Xbox1 uskoro dobiva DX12 + Deus Ex: Mankind Divided Revealed with New Trailer – Features DX12 and TressFX 3.0 Support, Uses the New Dawn Engine 

mislim da cemo malo prije docekati DX12 a ne za dvije generacije grafickih..

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 23:08 (Fanu).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Nećemo na način na koji će to biti bitno za bilo što osim osnovnih mogućnosti DX12 API-ja, još manje opcionalne feature i nešto jako puno AS-a. I k tome, opet te feature neće igrati više od par % igrača najmanje još iduće godine. Pogledaj malo Steam statistike za konfiguracije. :)

Asinkroni shaderi imaju efekt kod Ashesa (o tome sam već pisao na Mediumu i pretposljednjem Bugu) jer ima ogroman broj različitih jedinica na ekranu (igra je tech demo, manje više) jer autori igru produciraju kao demo standard, žele postići ono što je Crysis 3 recimo.

Bit će igrača koji će imati dovoljno snažne mašine da im to sve bude važno, ali ti ionako 2016. godine neće koristiti 980Ti ili FuryX, nego nove kartice.

I usput, sve što smo vidjeli po benchmarku je da je FuryX u DX12 na Ashesu DOSTIGAO ogroman zaostatak koji je imao na DX11. Ništa drugo.

Probat ću i sam o čemu se radi, ali u praksi, benchevi pokazuju da je FuryX upola sporiji na DX11, a onda s DX12 konačno dostigne 980Ti. I to vrijedi za scene kad imamo ogroman broj draw callsa na ekranu. Tada AMD zapravo pada u DX11, a održava dobre perf. u DX12.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 8:36 (Tonči).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Živi bili pa vidjeli rezultate sljedeći tjedan.

Tonči kaže...

I usput, sve što smo vidjeli po benchmarku je da je FuryX u DX12 na Ashesu DOSTIGAO ogroman zaostatak koji je imao na DX11. Ništa drugo.

Probat ću i sam o čemu se radi, ali u praksi, benchevi pokazuju da je FuryX upola sporiji na DX11, a onda s DX12 konačno dostigne 980Ti.

Upravo to, istu stvar sam htio naglasit u "DX12 - prvi sintetički testovi" temi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 23:32 (buljo781).
9 godina
neaktivan

Na kraju je ispalo da je napajanje glasno... katastrofa zaustavio sam sva 3 venta na grafi i još se cuje znaci da je napajanje ali sad stvarno...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice