Ne kontam ekipu koja po forumima kuka, da se ta grafa ne treba porediti sa r9 295X2 zato sto je dual gpu?
Cinjenica je da je to vrhunska grafa i to sve stoji, ali kad su ovi vec izbacili proizvod kome jos niko ne moze da parira po cijeni, pa sto i konkurencija ne radi na dual gpu rjesenju?
Ocigledno je da je to buducnost 4k gaminga a ne jedna grafa, zar ne?
Gtx 9xx Club
- poruka: 9.120
- |
- čitano: 941.608
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/
- The NVIDIA GeForce GTX Titan X will be available at $1000.
+
- Fastest single-GPU ever made
- Significant performance improvement over the GTX 980
- Sexy cooler design
- Great efficiency
- HDMI 2.0
- 12 GB VRAM
- New software features (MFAA and DSR)
- Quad SLI support
-
- Very high price
- Runs into the 84°C temperature limit very quickly
- Should be quieter in gaming, custom GTX 980 cards do much better here
- Overclocking limited and complicated
- Fans do not turn off in idle
- Slight coil noise
- No backplate
- 12 GB VRAM is overkill
- Not fully double-precision enabled
Kako sam i predvidio. Nažalost za Nvidiju, velika prilika za AMD.
Onaj tip sto radi kod Linusa benchove kaze da je u Shadow of Mordor na 4k napunilo 6 i pol gb.

Onaj tip sto radi kod Linusa benchove kaze da je u Shadow of Mordor na 4k napunilo 6 i pol gb.
Da, s najvecim paketom tekstura ima nekoliko igara koje mogu napuniti VRAM, ali ne samo da ih je jako malo, nego uglavnom ako to i rade, najcesce nema veze s "trebaju", vec vise "mogu".
Znaci kad OC titan X isto je jaka ko jedna 295x zakaj pljujete onda tolko po nvidiji?
Jer se i 295x2 moze OC, kosta 300$ vise i dosta je toplija grafa. Mogli su vodu pakovati sa titanom za cijenu od 999$

Znaci kad OC titan X isto je jaka ko jedna 295x zakaj pljujete onda tolko po nvidiji?
Jer se i 295x2 moze OC, kosta 300$ vise i dosta je toplija grafa. Mogli su vodu pakovati sa titanom za cijenu od 999$
I vuce struje ko bojler, buhahahahhaa.
Al sa bojlerom nemozes tako brzo ugrijat vodu

Znaci kod nas je 295x dode 7960kn a titan x je 1000 eura recimo dode na isto cijena sa tim da je titan nova serija sa brdo novih stvari i single gpu koji rade bolje u večini igara nego dual gpu kaj ne?ili se ja varam? leopard znaci da sad imas 1000 eura u đepu i mozes potrosit samo za grafu ti bi prije dao za 295x nego novu titanicu?
Ne, mislio sam da r295x vuce ko bojler, ja bih titana uzeo bez razmisljanja.
Strah me ovo napisat da mi se ka zakletom AMD-ovcu ruka ne osusi dok ovo pisem al u ovom slucaju ja bi izabra single gpu olitiga Titana

Pa umjesto titana se mogu uzet SLI 970ke koji će da gaze titan u svim benchevima i još će bit 200-300 $/eura jeftinije.
Ma titan je titan, nikad ne bih uzeo dvije slabije grafe u odnosu na jednu brzu, prije sam to radio, i skontao da je bolje drugacije.
Ma titan je titan, nikad ne bih uzeo dvije slabije grafe u odnosu na jednu brzu, prije sam to radio, i skontao da je bolje drugacije.
Titan je Titan al dvaput je dvaput
Zanimljivo?
A još do jučer ti je pisalo u potpisu "multi gpu 4 ever"
NHF
Zanimljivo?
NHF
Jbg malo mi je gtx 980 sli pocupao zivce na momente, ali vratiti cu se ja opet sa sli-om uskoro.
i da btw ja nisam uzimao dvije slabije, ja sam uzimao dvije flagship tako da... NHF
Zanimljivo?
NHF
Jbg malo mi je gtx 980 sli pocupao zivce na momente, ali vratiti cu se ja opet sa sli-om uskoro.
i da btw ja nisam uzimao dvije slabije, ja sam uzimao dvije flagship tako da... NHF
Sad sam zbunjen.
Flagship znači "najbrža u seriji". Istovremeno, kažeš "ne bih dvije slabije" - i spominješ da je OK uzeti dvije 980, ali ne dvije 970? Hmm. Da, ako ti je novac nebitan, no, ne vidim niti jedan razlog da ne uzmeš dvije, tri ili četiri Titana X. 970 je od 980 sporija 15-20%, a skuplja 50%, odnosno 970 za upola manje novca daje 80% performansi 980.
Svi potencijalni problemi koje nosi SLI/CFX dolaze i s dvije 980, dvije TitanX ili dvije 750Ti ili jednom 295X2.
Činjenica je da su 295X2, dvije 290X i dvije 970 bitno brže od Titana, a koštaju (skupa!) mnogo manje.
Dakle, dok god imaš SLI/CFX profil za igru koja te zanima, igrat ćeš se brže i jeftinije na 2x970, nego na jednom Titanu. :)
Zanimljivo?
NHF
Sad sam zbunjen.
Flagship znači "najbrža u seriji". Istovremeno, kažeš "ne bih dvije slabije" - i spominješ da je OK uzeti dvije 980, ali ne dvije 970? Hmm. Da, ako ti je novac nebitan, no, ne vidim niti jedan razlog da ne uzmeš dvije, tri ili četiri Titana X. 970 je od 980 sporija 15-20%, a skuplja 50%, odnosno 970 za upola manje novca daje 80% performansi 980.
Svi potencijalni problemi koje nosi SLI/CFX dolaze i s dvije 980, dvije TitanX ili dvije 750Ti ili jednom 295X2.
Činjenica je da su 295X2, dvije 290X i dvije 970 bitno brže od Titana, a koštaju (skupa!) mnogo manje.
Dakle, dok god imaš SLI/CFX profil za igru koja te zanima, igrat ćeš se brže i jeftinije na 2x970, nego na jednom Titanu. :)
ISTINA,čista ko suza ;) ja imo jednom dual gpu i nikad više,690 i izbljuvo brdo para za nju a nakon godine dana nikakve koristi od nje,tako ce i r9 295x kad malo prođe vrijeme
Ali dual GPU je sasvim OK. Većina igara ima profile i rade dobro. Kako misliš nikakve koristi od nje?
Ali dual GPU je sasvim OK. Većina igara ima profile i rade dobro. Kako misliš nikakve koristi od nje?
I ja se pitam to je i dalje dobra kartica,6xx čak i bolje rudari od 7xx.
Koga briga koliko vuce struje, bitne su performanse.
Prestanite da kenjate o tome kako ste svi zeleno osvijesteni da brinete za ekologiju?
Koga boli briga za to od gamerske populacije!?
Koga briga koliko vuce struje, bitne su performanse.
Prestanite da kenjate o tome kako ste svi zeleno osvijesteni da brinete za ekologiju?
Koga boli briga za to od gamerske populacije!?
Pa vidis da se zaebaem.
Uzmite u obzir da će se performanse titana x s vremenom vjerojatno malo povećat (5-10%) radi drivera.
da povecat ali opet slabije od 295x2 + amd ima omega drivere koji ce jos izvuc svremenom koji fps vise
ugl. titanX je neisplativ dok mu cijena na barem 4.5-5 keka ne padne...
Kupovina TItana, od prvog modela do zadnjeg - po meni je bacanje novaca ako se radi o gaming stroju. Zna se da će zeleni od sad nadalje imati asa u rukavu pod imenom "Titan YXZ" koji će koštat soma dolara na američkom tržištu (čitaj 1500$ kod nas)... to je nekih 10k kuna. Da, jedan dobar gpu je uvijek bolji od dva slabija, ali nije bolji od 3 slabija ...jer za 10k kuna uzmeš i tri 970ke :P... zaheb se, al got the point.
Zanimljivo, kad sam se pitao "ići na Sli il ne"...upitah Leoparda da mi da savjet (tad je bio na 780kama), a njegove su riječi bile "Sli je odličan, go for it" :)...Leo, sad pričaš o titanima, nemoj majketi. Zna se da su druge po jačini kartice u seriji najisplativije (7950, 290, gtx 970...), sve ostalo je mužnja love, uključujući i 980ku. Jednostavno ne pravda toliku cijenu prema 970ki.
@4mal šta napravi sa 2x 970ke? Prodao?
jep...uglavnom trenutno isplativo je 970 ,290 za max 2k a 970 sli,290cf ili nesto konfornije i skuplja varijanta 295x2 za 4k
@4mal šta napravi sa 2x 970ke? Prodao?
Koliko ja znam ceka Amd r9 300 seriju
Da, jedan dobar gpu je uvijek bolji od dva slabija, ali nije bolji od 3 slabija ...jer za 10k kuna uzmeš i tri 970ke :P... zaheb se, al got the point.
Niti to. Već su dvije 970 bitno brže od Titana.