GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

Istina, sve je to off-topic pa se važno zadržati na temu - Pascalima.

Nope.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo ti tonči nove Volte taman kad si reko da se držimo Pascala  za samo 2999$

Nova Titan V

http://steamcommunity.com/id/BluePill/
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 6:23 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

lol, koliko je titana nvidia izbacila od prosle godine ? najbolje nek samo titane izbacuju lol

https://www.anandtech.com/show/12135/nvidia-announces-nvidia-titan-v-video-card-gv100-for-3000-dollars

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

Pa i držimo se Pascala. Titan 5 ne mogu sebi priuštiti vlasnici 8700K i sl. gejming konfi. Namijenjen je ozbiljnim primjenama. Prava gejmerska dolazi s oko 4096 ili 4352 jezgara ili nešto slično i GDDR5X/GDDR6.

Nope.
12 godina
odjavljen

Gejmerski titan neće još, a xx80ti verzija čipa bude tek nakon cca godinu dana od gamerskog titana... Nvidiji treba jedan "ryzen" da se malo požure. Al ništa od toga izgleda. Veli kinez da pascali još idu ko vruće kifle, a sad sa majning groznicom još i više.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
10 godina
neaktivan

kad će izaći volta, na proljeće? 

i oće li biti iste launch cijene kao i 1000 serije, tada 2060ka će biti kao 1060ka 250$ ?

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Pa i držimo se Pascala. Titan 5 ne mogu sebi priuštiti vlasnici 8700K i sl. gejming konfi. Namijenjen je ozbiljnim primjenama. Prava gejmerska dolazi s oko 4096 ili 4352 jezgara ili nešto slično i GDDR5X/GDDR6.

o mogu :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 9:45 (toxic).
16 godina
odjavljen
toxic kaže...
Tonči kaže...

Ma naravno da ne.

Nope.
17 godina
Tonči kaže...
toxic kaže...
Tonči kaže...

Ma naravno da ne.

Aha da ovi s Ryzenom mogu, pardon :)

Kupovao sam ja i blentavije stvari :)

A sad ozbiljno zar zaista vrijedi tih 3000 dolara i da li moze toliko pomoc u poslu nasprem stare generacije ?

Koje su beneficije, ne bavim se time pa ne znam. Vrijeme ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 12:01 (toxic).
16 godina
odjavljen

Za igre je opet najbrža kartica ikad, 33% brža od 1080Ti na istom taktu. Za AI je praktički $3000 za proizvod od $8000...

Nope.
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Gejmerski titan neće još, a xx80ti verzija čipa bude tek nakon cca godinu dana od gamerskog titana... Nvidiji treba jedan "ryzen" da se malo požure. Al ništa od toga izgleda. Veli kinez da pascali još idu ko vruće kifle, a sad sa majning groznicom još i više.

Pa ne da idu ko blesavi vec je AMD opet pao na 27% grafickog udjela samo u ovoj godini, a za zadnji kvartal tek cekamo brojke...

Pokidat ce ova Volta gadno, toliki brute force ce se sigurno odraziti i na nadolazece PCI-e 4.0 utore naspram sadasnjeg 3.0 standarda 

17 godina
Lucidius kaže...
eywa33 kaže...

Pa ne da idu ko blesavi vec je AMD opet pao na 27% grafickog udjela samo u ovoj godini, a za zadnji kvartal tek cekamo brojke...

Pokidat ce ova Volta gadno, toliki brute force ce se sigurno odraziti i na nadolazece PCI-e 4.0 utore naspram sadasnjeg 3.0 standarda 

Ovo je trenutno jako nebitna stavka.

Pogedaj povijest 2.0 vs 3.0, 2.0 jos uvijek veoma dobra funkcionira s danasnjim najjacim grafama uz gubitak performansi tek na vecim rezama i to oko cca 5%

Ali da AMD je ovdje zakazao posteno.

9 godina
protjeran
toxic kaže...

Pogedaj povijest 2.0 vs 3.0, 2.0 jos uvijek veoma dobra funkcionira s danasnjim najjacim grafama uz gubitak performansi tek na vecim rezama i to oko cca 5%

Osim ako nece imati neke dodatne razlike sam utor i bolje odrađen kontroler pa se razlike budu vise istakle na PCI-e 4.0

I grafe o kojima pricam su skoro duplo jace od jedne gtx 1080

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 14:30 (Lucidius).
17 godina
Lucidius kaže...
toxic kaže...

Osim ako nece imati neke dodatne razlike sam utor i bolje odrađen kontroler pa se razlike budu vise istakle na PCI-e 4.0

I grafe o kojima pricam su skoro duplo jace od jedne gtx 1080

Mislis nesto kad se dogodio prijelaz iz AGP-a na PCE ? Ne to se nece dogoditi.

Kada sam se dotakao pce 2.0 vs 3.0 testiralo se na gtx 1080ti pa su razlike skoro pa nikakve.

A danasnji 3.0 ce sigurno jos nakon izlaska 4.0 par godina biti okey. Ali kako god ionako ces kroz tih par godina promijeniti platformu i biti na 4.0 tako da nije previse niti vazno.

Ali ako slucajno naprave da na pce 4.0 ne mozes stavit 3.0 grafu onda nek se hebu i vice versa

9 godina
protjeran
toxic kaže...

Mislis nesto kad se dogodio prijelaz iz AGP-a na PCE ? Ne to se nece dogoditi.

Kada sam se dotakao pce 2.0 vs 3.0 testiralo se na gtx 1080ti pa su razlike skoro pa nikakve.

A danasnji 3.0 ce sigurno jos nakon izlaska 4.0 par godina biti okey. Ali kako god ionako ces kroz tih par godina promijeniti platformu i biti na 4.0 tako da nije previse niti vazno.

Ali ako slucajno naprave da na pce 4.0 ne mozes stavit 3.0 grafu onda nek se hebu i vice versa

PCI-e 4.0 je ovdje usput, 2020te dolazi PCI-e 5.0, a sam dizajn utora se nebude mijenjao gotovo sigurno tako da ces svaku grafu i dalje moci ugraditi na takvu plocu.

Neznam vidjet cemo, ali mislim da ce biti nekih drugih poboljsanja kako sam rekao osim samog bandwitha cime bi se uvelike povecala utilizacija grafe naspram starijih 2.0 i 3.0 

12 godina
odjavljen

Naručena ledena vučina. Za sad će bit na 120mm radijatoru, poslije ubacim još jednog od 240 kada bude dostupan, trenutno nije (ovaj sa quick dissconnectom). QDC im nije baš najbolje izveden jer pri otkopčavanju bude par kapi vode, no ionako planiram to zamijenit sa nekim pump/res kombom i novim cijevima pa se ne sekiram. Grafu moram pažljivo rastavit i nadat se nikakvim tragovima, u - nedajbože - slučaju reklamacije. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
eywa33 kaže...

Naručena ledena vučina. Za sad će bit na 120mm radijatoru, poslije ubacim još jednog od 240 kada bude dostupan, trenutno nije (ovaj sa quick dissconnectom). QDC im nije baš najbolje izveden jer pri otkopčavanju bude par kapi vode, no ionako planiram to zamijenit sa nekim pump/res kombom i novim cijevima pa se ne sekiram. Grafu moram pažljivo rastavit i nadat se nikakvim tragovima, u - nedajbože - slučaju reklamacije. 

Odlicno.

Nego kako to funkcionira kada uzmes npr noviju grafu? Moze li se samo blok promijeniti ili?

9 godina
protjeran

Za 300 eura imas komplet custom loop i proca i grafe sa dva radijatora 360mm novo iz ducana...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
toxic kaže...

Odlicno.

Nego kako to funkcionira kada uzmes npr noviju grafu? Moze li se samo blok promijeniti ili?

Samo se naruči ovaj pcb plate/hladnjak. Ponajbolje izvedeno rješenje. Pumpa/plate ti ostaje, samo taj dio i backplate zamijeniš za 50ak eura. Imaš miljon kombinacija. Možeš spojit na custom loop, eisbear cpu aio, nove radijatore... Zapeo sam bio na 240mm rad i sa ovim prefilled blokom, i samo spojit. Ali nažalost moraju se čekat još dva tjedna, pa reko uzet ću ovog 120mm poslije lako dodam 240mm ili potpuno maknem ovog od 120mm. Soma kuna i više jeftinija solucija nego full custom loop, a hladi bolesno prema recenzijama. Pogledaj samo temperature ovom liku sa 1080kom.

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Za 300 eura imas komplet custom loop i proca i grafe sa dva radijatora 360mm novo iz ducana...

Daj složi jedan onda i daj link. 

fitinzi za taj loop dođu 50€...

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 15:27 (eywa33).
15 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Jel imas naljepnicu preko sarafa na grafickoj?

12 godina
odjavljen

Ne :)

14 godina
ansha kaže...

Jel imas naljepnicu preko sarafa na grafickoj?

Gigabayte ne stavlja naljepnice na šarafe.

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Za svoj corsair izvuces 90 eura i napravis ovako:

Alphacool Eisbaer 360 + EK-FC1080 GTX Ti Aorus - Nickel + EK-CoolStream PE 360 (Triple) + crijevafitinzi skupa 60eura

Ukupno: 400 eura

Ili umjesto Eisbarea lupis EK-Supremacy EVO + EK-XRES 100 DDC MX 3.1 PWM (incl. pump)

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
eywa33 kaže...

Za svoj corsair izvuces 90 eura i napravis ovako:

Alphacool Eisbaer 360 + EK-FC1080 GTX Ti Aorus - Nickel + EK-CoolStream PE 360 (Triple) + crijevafitinzi skupa 60eura

Ukupno: 400 eura

Ili umjesto Eisbarea lupis EK-Supremacy EVO + EK-XRES 100 DDC MX 3.1 PWM (incl. pump)

Dakle, za ono što meni treba (samo gpu vodeno rješenje), tvoja opcija košta 400e, a ova dođe 180e. Dakle, više od duplo za što? Par stupnjeva, ako i to, i estetiku. Za sad mi nije napeto. Ne planiram ostat na ovom, 240mm ću uzet čim bude available, a to mi bude i overkill. Koji k će mi 2x360mm rada za jedan gpu i cpu? Uostalom, valjalo bi mi uzet i novo kućište za takvu egzibiciju, a sve to skupa me onda dođe ko jedan dobar odmor s familijom jbga... Konta sam uzet 360mm rad za ovaj gpu blok, ali ne ide mi ovaj h110i na front panel, govno. Ugl. nek mi temp budu do 50C ja zadovoljan, sa još jednim 240mm bude još par stupnjeva dolje. Ovo je samo početak. Blok sam po sebi, izgleda, jako dobro hladi core, ali i ovaj polupasivni plate hladi vrm-ove bolje nego zračnjak, tako da iako nije full cover, nemam brige za ostatak pcb-a. S novom grafom bubnem novi plate i vozi miško. Custom će ići pomalo. Sljedeći potez vjerojatno zasebne cijevi/fitinzi i pump/res combo... To će bit onda simfonijski orkestar sa 3 pumpe u case-u ... 

8 godina
protjeran

ja vodeno ne bih vise ubo ni da imam para ka blata...fazno da, ali vodeno ni u ludilu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Pa ovako ces imat i CPU i GPU odma rijesen i to posteno, a sa dva 360 rada ces to sve bez brige konstantno moci drzati na 800RPM sa ventovima i imati bolje temp i od grafe sa onim polu custom rijesenjem i od proca sa tim vremesnim corsairom.

Ovo je dodatak od 150 eura zato jer normalno da ces h110 prodat u tom slucaju.

U drugom slucaju da ne uzimas eisbare-a imas full custom vodu sa jednim 360mm 40mm thick radijatorom, rezervarom blokovima i pumpom 

Kada bi an tome popalio ventove na koliko se vrte na H110 i na tom eiswolfu onda bi vidio sta su prave temperature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

guglajte phase cooling dimas tech....sub zero temperature za 24/7, princip rada frizidera

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Zaboravih i na ovu opciju ako ne zelis imat posla oko slaganja:

EK-MLC Phoenix 360 Radiator Core Module + EK-MLC Phoenix GPU Module FC1080 GTX Ti Aorus - Acetal+Nickel i to je to spojis cijev na cijev i peri deri.

Ovo ima da izuje iz cipela tu gtx1080ti 

Naravno kompletno prosiriv loop na dalje

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

"No stock". Gledao malo i ta rješenja, no NIGDJE nema propisne recenzije toga. Dok s druge strane svaka recenzija ovog alphacoolovog rješenja, tvojim rječnikom, izuva iz cipela. GN dobio 15-19C delta sa karticom, što te dovodi ispod 40C na 1080ki. Ovaj iz ovog videa šta sam ti linkao dobio 33C kad ga je spojio na eisbear, bez njega, samo sa 120mm stock radom 36C. OC3D je na strixovoj 1080ki dobio 41C sa fanovima na 1500rpm.. Pa to je u rangu sa full custom loopom. Ansha veli da mu dođe do 43C.

Malo pojačan loop:

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 17:18 (eywa33).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice