GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.873
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...

Stuttering odavno nije problem. Jedini problem SLI/CF konfiguracija je podrška, odnosno u kolikoj mjeri je druga kartica korisna. Nažalost, situacija je takva da baš i nije uvijek korisna, pogotovo ne u visokom postotku.

Evo francuski review rx480 crossfire vs gtx 1070. U 4 od 22 testirane igre crossfire ne radi, u 9 od 18 igara u kojima radi dolazi do stutteringa... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2016 15:39 (ansha).
14 godina
neaktivan
ansha kaže...

Evo francuski review rx480 crossfire vs gtx 1070. U 18 od 22 testirane igre crossfire ne radi, u 9 od 18 igara u kojima radi dolazi do stutteringa... 

u 18 uopće ne radi, znači u 4 radi?

al od tih 4, u 9 ima štucanja? 

17 godina

Ma taj cf i sli od kad se dx12 pojavio nema vise smisla Imam iste ili sl. performanse u nekim dx12 igrama bolje od dx11 u cf-u ...ocito se vise devovi ne trude impletirat multy gpu support ubsvoje aaa naslove ... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Friday kaže...
BOOMboy kaže...

Ali razlika od šesto i neš sitno kuna za koliko fps a u praksi?

Ja ne razmatram 3 gb model pa dvojba uopce ne postoji.

ma ne brine njega 3gb, nego ovaj detalj o 4+ gb potrošnje na 1060 6gb

jer po nekoj fanboy teoriji 4gb je dovoljna za sve, a 3gb nedovoljno za bilo što samo zato jer amd ima 4gb, a nvidia 3gb verzije 

jbga, 3gb je ipak bar duplo manje od 4gb 

treba opet ponoviti, to što na nekoj igri koja se vrti na grafi s hrpom vrama pokazuje koliko igra memorije koristi ne znači da toliko nužno i treba

dakle, tih 4+ gb potrošnje ne znači da jedna 480 4gb ili 1060 3gb neće raditi potpuno jednako kao i 1060 6gb na kojoj ta igra papa preko 4gb 

problem nastaje kad 3gb ili 4gb nije dovoljno i počinje stutter fest zbog manjka vrama, a to se ne otkriva time što se na grafi s viškom memorije ista igra pruži više samo zato jer može

i gore je netko spomenuo da 3gb nije dovoljno, a 4gb je minimum - zasad to nije točno, jer 1060 3gb sasvim normalno radi čak i na 1440p na svim igrama, a kamo li na 1080p

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-nvidia-geforce-gtx-1060-3gb-vs-6gb-review

postoji doduše i slučajeva gdje imas razlike, ali tada se i 480 s 4gb nalazi u istoj situaciji

Very high textures are not recommended for cards with 4GB and under, but we decided to test it any way.

16 godina
Friday kaže...

Kolega mrxa1 je jucer stavio screenshot u BF1 temu gdje se vidi potrosnja od 4+ gige vrama na 1060 kartici. 

Ja sam grafu uzeo ovdje. Ista cijena kao 480, za SLI nemam nikakve potrebe, radije ću kada ova bude vremešna za istu lovu kupiti tada već bar 50% bržu...

Što se performansi u BF1 beti tiče, sa zadnjim driverima od prekjučer sve ultra ide na 80tak fpsa...kako sam kolegi rekao, ne vidim smisla u igranju MP-a na max max detaljima tako da ću manje više igrati na high i očekujem 100-tinjak FPS-a.

Grafa na maxu radi na 67 stupnjeva, ostatak konfe je u moj pc...

Ja sam zadovoljan, radi sve kako treba, a opet 480-tka nema šanse da je bolja (ako uopće) ni 2% od ovoga u igrama...

Osobno mi najviše grafa koristi zbog Physx-a i kalkulacija destrukcija u jednom 3d programu...i pogurancima u rendanju previewa kod edita videa.

13 godina
picajzla0707 kaže...

problem nastaje kad 3gb ili 4gb nije dovoljno i počinje stutter fest zbog manjka vrama, a to se ne otkriva time što se na grafi s viškom memorije ista igra pruži više samo zato jer može

i gore je netko spomenuo da 3gb nije dovoljno, a 4gb je minimum - zasad to nije točno, jer 1060 3gb sasvim normalno radi čak i na 1440p na svim igrama, a kamo li na 1080p

Aha dok ne pokrene BF1 i da vidis strutter festa 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

Aha dok ne pokrene BF1 i da vidis strutter festa 

link?

15 godina
protjeran

Ma pusti ga trolla...

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Pa neznam jel se vidi kakva razlika po mom nekom viđenju srednja je najgora. :)
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Stuttering odavno nije problem. Jedini problem SLI/CF konfiguracija je podrška, odnosno u kolikoj mjeri je druga kartica korisna. Nažalost, situacija je takva da baš i nije uvijek korisna, pogotovo ne u visokom postotku.

Evo francuski review rx480 crossfire vs gtx 1070. U 4 od 22 testirane igre crossfire ne radi, u 9 od 18 igara u kojima radi dolazi do stutteringa... 

To je ta matematika... Nisi bio kad su se skupovi učili?

13 godina
picajzla0707 kaže...

link?

Na mobu sam, samo ukucaj u YT test sa 280X karticama

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

To je ta matematika... Nisi bio kad su se skupovi učili?

Kve?

12 godina
Tonči kaže...

Nije li tu i problem ono sto ti ovdje trubis da DX11 koristi jednu jezgru pa kad imas SLI/CF onda je ta jedna jezgra bottlenck SLI -ui CF-u jer nemože stici pripremiti dvjema grafama potrebne podatke.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
15 godina

Koja je najjeftinija GTX10xx?

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
16 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Nije li tu i problem ono sto ti ovdje trubis da DX11 koristi jednu jezgru pa kad imas SLI/CF onda je ta jedna jezgra bottlenck SLI -ui CF-u jer nemože stici pripremiti dvjema grafama potrebne podatke.

Koliko sam ja pohvatao CPU ni nije nesto svjestan koliko imas grafickih, vec on hrani graficki protocni sustav (pipeline) koliko god moze.

mojpismonosa
12 godina
x18x05x kaže...

Koja je najjeftinija GTX10xx?

GTX 1060 3GB :).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Kve?

Mijenjao si post od kad sam ja stisnuo višestruko citiranje -- svakako, trzanje koje se spominje ne bi smjelo biti vezano za sami tech.

Mojpismonosa kaže...

Koliko sam ja pohvatao CPU ni nije nesto svjestan koliko imas grafickih, vec on hrani graficki protocni sustav (pipeline) koliko god moze.

Točno. Ni igre ne vide više kartica, već jednu. Tome SLI služi. Moderni CPU u pravilu može daleko više, nego mu treba za nekoliko kartica. Rijetko je CPU usko grlo.

Ako trzanje postoji, problem treba tražiti na drugom mjestu, ne u tehnologiji.

14 godina
neaktivan

Misljenja sam da sli i cf jos nisu za baciti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisu za baciti, ALI..... premalo nudi s obzirom na cijenu(potrošnja,hardwer koji to sve može pogurati kako treba dakle cijena leti u nebo za pošten komp ili ti ga nije za sirotinju) i da ih igre u većini neprepoznaju kako treba pa su skaliranja dosta upitna, dakle većinom problemi sa drajverima i softwerske prirode tako da je sigurnija/bolja opcija "1 ali vrijedna"

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne vidim problem sa sli konkretno, skoro svi aaa naslovi rade, a i ovi sto kake ima fix.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

SLI

Stari link s TechPowerUp podacima je bio, ovo su moji testovi: 

skaliranje: http://imgur.com/a/6k2FR

Ovo su rezultati: 

http://imgur.com/a/ij4IT

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 13:15 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 3
14 godina
neaktivan

Solidno tonci, thx na rezulatima.

Mislim da je veci problem sto ljudi od multi gpu ocekuju 2x vece performanse, a to jednostavno nije moguce, pa onda krecu zalbe, kukanja i itd.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 11:26 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Moguće je, ali... problem je što je moguće tek s DX12 i to u idealnom slučaju. Nažalost, taj nikada nije prisutan.
IMHO, SLI nije sretna kupovina. Recimo, kao što se vidi iz grafova, bolji je jedan TitanX za 1200, nego dvije 1080 po 750 tj za 1400. Manji je dobitak, ali je uvijek tu. U odnosu na stari Titan 60%, u odnosu na 1080 30%.

14 godina
neaktivan

Najbolja su dva titana xp.

btw ja sam ovisnik o multi gpu, ne pamtim kad sam imao single.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 11:47 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ja mogu staviti 2-4 ako treba, ali dosad sam to rijetko radio. Dvije Voodoo 2, zatim 3970X2, 2x8800GTS, 2x 7970GHz, 2x970, 2xTitanX i 2x1080, ali mislim da je jedna kartica bolji izbor. Skaliranje je relativno bezvezno.

14 godina
neaktivan

A dobro, svakom svoje, ja sam vise bencher, iako me sada najvise zanima 60 lock sa svim opcijama na max.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Mislim da je veci problem sto ljudi od multi gpu ocekuju 2x vece performanse, a to jednostavno nije moguce, pa onda krecu zalbe, kukanja i itd.

Kakve 2x vece performanse i ko to ocekuje? Pa vidis da u 6 od 11 testiranih igara sli uopce ne radi? 

16 godina
odjavljen

U obranu SLI-ja, meni u ROTTR radi, TPU je testirao prije profila.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 13:17 (Tonči).
14 godina
neaktivan
ansha kaže...
Leopard_st kaže...

Kakve 2x vece performanse i ko to ocekuje? Pa vidis da u 6 od 11 testiranih igara sli uopce ne radi? 

Ne ocekujemo mi koji znamo kako to radi, nego laici, a za 90% igra koje ne rade kako treba ima custom sli profile, tako da ima rjesenje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 13:22 (Leopard_st).
17 godina
4mal kaže...

Ma taj cf i sli od kad se dx12 pojavio nema vise smisla Imam iste ili sl. performanse u nekim dx12 igrama bolje od dx11 u cf-u ...ocito se vise devovi ne trude impletirat multy gpu support ubsvoje aaa naslove ... 

kada cec prodavati fury x javi se meni. mozda je uzmem, cisto radi vode i popusta na forumaše :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice