Graficka - ATI 4890 ili GTX280

poruka: 140
|
čitano: 25.541
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Graficka - ATI 4890 ili GTX280
Hyperion kaže...
Afro_Deco kaže...

Može klokat i ovu na taj takt.

e tu se varaš, rijetko koja ide iznad 950 stabilno bez dizanja napona.
A ove od 1GHz imaju dignut napon tvornički te se daju još clockat.
 a cemu ju uopce klokati, pa sve melje na full, bez potrebe bas i nije fora dizati takti voltažu samo za performans ili neko preseravanje( nemojte me doslovno shvatit, nemrem nac drugu rijec, malo blazu)...
shvavaćam kad treba snage, al jednostavno nije potrebno, bar ne jos sada...
a kad bi se vec islo, jel ide na nju accelero s1 hladnjak?
Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
Hyperion kaže...
Afro_Deco kaže...

a cemu ju uopce klokati, pa sve melje na full, bez potrebe bas i nije fora dizati takti voltažu samo za performans ili neko preseravanje( nemojte me doslovno shvatit, nemrem nac drugu rijec, malo blazu)...
 U potpunosti se slažem.
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
Hyperion kaže...
Afro_Deco kaže...

zavrti crysis na max sa AA i gledaj steeeeeekanje... :(
eXtreme overclocker
17 godina
neaktivan

ne namjeravam vrtit crysis samo da gledam stekanje, a ni igra mi nije bas privlačna...covjek je stavio 3x geforce ultra u komp, i stekalo mu je, sto ce reci da je uzimanje crysisa za neko mjerilo u najmanju ruku bedasto, al kad ga vec svi tak ponosno isticete, ajde nek vam bude...Namigiva
Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
benko kaže...
angel of fire kaže...
Hyperion kaže...
Afro_Deco kaže...

Crysis na max sa AA na nekoj normalnoj rezoluciji uopće ne šteka sa hd4890. Sve na high quality sa 4xAA na rezoluciji od 1280x1024 radi na nekih 60fps prosječno, a na rezoluciji od 1600x1200 radi na 47fps. To definitivno nije štekanje.
17 godina

Ja bi ovakvu!

Iskreno, od clockanja grafičke se dobije malo tj. neprimjetno ili jedva primjetno poboljšanje se dobije,ali se zato primjetno grije.Smijeh Kod CPU-a je drukčije, primjeti se poboljšanje kad se clocka sa 2,8 na 3,6GHz pogotovo u cpu bond igricama kao GTA4 tj. tamo pogotovo. Ja sam tamo kada sam clocknuo sa 3,2 na 3,4GHz procesor i otključao 4.-u jezgru dobio 10fps-a više i manje framedropova i išlo je primjetno fluidnije.

Ali kad clockas sa 850Mhz na 1GHz dobiš dobrih 5-6fps-a negdje više, negdje manje.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Hyperion kaže...

Iskreno, od clockanja grafičke se dobije malo tj. neprimjetno ili jedva primjetno poboljšanje se dobije,ali se zato primjetno grije.Smijeh

Pa ne bih se složio sa ovom tvrdnjom.Ako se ne varam graficka je najbitniji dio kod igri(uz uvjet da je procesor i ram dobar)te svako clockanje grafe se isplati ako je hlađenje dobro(inače nema smisla ako se previše grije)Ja sam svoju 9800gt dosta kloknuo  sa 600/1500/900 na 771/1888/1038 te imam nekih 15-ak frama razlike u far cry2 a u crysis warheadu nekih 10-ak frama.E to i nije baš tako malo ako je prije varirao od 15-30 a sad ide od 25-40 frama.Igra je puno ugodnija i puno bolje za igrat.A far cry 2 sad pegla nekih 45-55 frama na sve na ultra high.Stalker clead sky vrti nekih 60-70 fps sve na max i super vrti(s tim što je igra neoptimizirana)tako da ovaj clock ima smisla(temperatura mi ne prelazi 60 stupnjeva u ful opterečenju)

Po meni tko god ima grafu sa dobrim hlađenjem si može slobodno dignut takt dokle ide,pa čak i 5-6 frama nekad može dosta značit.
17 godina
Stoja kaže...
Hyperion kaže...

Iskreno, od clockanja grafičke se dobije malo tj. neprimjetno ili jedva primjetno poboljšanje se dobije,ali se zato primjetno grije.Smijeh

Pa ne bih se složio sa ovom tvrdnjom.Ako se ne varam graficka je najbitniji dio kod igri(uz uvjet da je procesor i ram dobar)te svako clockanje grafe se isplati ako je hlađenje dobro(inače nema smisla ako se previše grije)Ja sam svoju 9800gt dosta kloknuo  sa 600/1500/900 na 771/1888/1038 te imam nekih 15-ak frama razlike u far cry2 a u crysis warheadu nekih 10-ak frama.E to i nije baš tako malo ako je prije varirao od 15-30 a sad ide od 25-40 frama.Igra je puno ugodnija i puno bolje za igrat.A far cry 2 sad pegla nekih 45-55 frama na sve na ultra high.Stalker clead sky vrti nekih 60-70 fps sve na max i super vrti(s tim što je igra neoptimizirana)tako da ovaj clock ima smisla(temperatura mi ne prelazi 60 stupnjeva u ful opterečenju)

Po meni tko god ima grafu sa dobrim hlađenjem si može slobodno dignut takt dokle ide,pa čak i 5-6 frama nekad može dosta značit.
 ja kad svoju nafrljim na 800-830MHz(750MHz referentni takt) , nedobijem skoro ništa fps-a višePlač, dok sam sa 8500 gt dobio dosta, kada sam ju sa 490MHz nafrljio na 700MHz.
16 godina

Pa to onda pkazuje da kod ATI-ja clockanje i nema smisla,baš sam pogledao isto sa 4890 modelom digli jezgru na 1ghz i 4-5 frama razlike....Nvidie puno bolje dizu preformanse clockiranjem i zato je po meni bolje uzet nvidiu al sa dobrim coolerom i izvuč max iz grafeSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Pa to onda pkazuje da kod ATI-ja clockanje i nema smisla,baš sam pogledao isto sa 4890 modelom digli jezgru na 1ghz i 4-5 frama razlike....Nvidie puno bolje dizu preformanse clockiranjem i zato je po meni bolje uzet nvidiu al sa dobrim coolerom i izvuč max iz grafeSmijeh

Zavisi kako kod koje kartice,na 4830 se dobije dosta,izbjegnu se framedropovi i sl....
Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
17 godina

Ili je to možda zbog toga što su nvidia-ine na malom taktu? Inače oko 600MHz, a atijeve su od izlaska na 700-800MHz i evo sada već na 1GHz.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

nema se tu sta puno pricati nvidia je bolja i amen!ako je tko od vas igrao kada igrice vidit cete da u 50% igara na pocetku ucitavanja bude ono "nVidia"!!Time nVidia sponzorira te igre i te igre rade bolje(crysis,gta 4..)u ostalih 50% igara te su dvije graficke kartice razlikuju u par fps-ova.ko da je sada vazno hoces li u left4deadu imati 230 fpsa ili 234...sasvim svejedno.moj glas ide zasigurno nvidii

AMD Athlon 64 x2 4000+,3 GB DDR2 RAM-a,XFX GeForce 9800GTX+,HDD 320 GB
Moj PC  
2 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
luckyluke kaže...

nema se tu sta puno pricati nvidia je bolja i amen!ako je tko od vas igrao kada igrice vidit cete da u 50% igara na pocetku ucitavanja bude ono "nVidia"!!Time nVidia sponzorira te igre i te igre rade bolje(crysis,gta 4..)u ostalih 50% igara te su dvije graficke kartice razlikuju u par fps-ova.ko da je sada vazno hoces li u left4deadu imati 230 fpsa ili 234...sasvim svejedno.moj glas ide zasigurno nvidii

Iako te igre sponzorira nVidia one uopće ne rade gore na ATI grafama. Koliko znam GTX 280 je tu negdje po performansama sa HD4890. GTA IV benchmark:  GTX 280 je imala 50 fps, a HD 4890 46 fps na istoj rezoluciji (1280x1024) i high postavkama. Po tvojoj teoriji GTX 280 je trebala dosta potuć HD 4890, ali to nije tako. Razlika je u 4 framea. To je neznatno. U većini igara su tu negdje, u nekima HD4890 pobjeđuje za par framea, a u nekima GTX 280.
16 godina

Po ovoj recenziji 4890 sa 1ghz sigurno odnosi pobjedu nad gtx280

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

BTW, koja je najača verzija HD4890  (XFX ?) i koliko je bolja u određenim igrama od obicne.

Za post iznad, jeli to XFX clockana tvornicki ili je tip clockao i usporedio sa obicnom?

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

To ti je ova nova tvornička verzija.Lipo ti piše na početku recenzije.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 16:20 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Ima li te graficke u HR, pitam jer cu sad nabavljad HD4890 a nisam se jos odlucio koju, sad ima u ADM-a neka:
XFX HD4890 1Gb DDR5 850MHz HAWX, Dual DVI,

XFX HD4890 1Gb DDR5 850MHz HAWX X-pack

Sad koja je razlika u ADMa između te dvije kartice, nekontam sta im je X-pack (mozda black edition, samo onda bi trebalo bit 1ghz).

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
markoal kaže...

Ima li te graficke u HR, pitam jer cu sad nabavljad HD4890 a nisam se jos odlucio koju, sad ima u ADM-a neka:

Sad koja je razlika u ADMa između te dvije kartice, nekontam sta im je X-pack (mozda black edition, samo onda bi trebalo bit 1ghz).

uzmi najjeftiniju, ovu za 1800 kn, ja sam bio tamo u ducanu i kaze covjek da nema bas nikakve razlike, osim u cijeni...dakle, jeftiniju....
Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
angel of fire kaže...
markoal kaže...

uzmi najjeftiniju, ovu za 1800 kn, ja sam bio tamo u ducanu i kaze covjek da nema bas nikakve razlike, osim u cijeni...dakle, jeftiniju....
 Da, al meni nije sad trenutno vazan omjer cjene i performansi, nego ima li XFX HD4890 Black Edition u Hrvatskoj, i gdje
I don't care...
17 godina
neaktivan

nema je jos, sacekaj malo, ak vec ides na blackieja

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice