Može klokat i ovu na taj takt.
Graficka - ATI 4890 ili GTX280
- poruka: 140
- |
- čitano: 25.536
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus

Ja bi ovakvu!
Iskreno, od clockanja grafičke se dobije malo tj. neprimjetno ili jedva primjetno poboljšanje se dobije,ali se zato primjetno grije. Kod CPU-a je drukčije, primjeti se poboljšanje kad se clocka sa 2,8 na 3,6GHz pogotovo u cpu bond igricama kao GTA4 tj. tamo pogotovo. Ja sam tamo kada sam clocknuo sa 3,2 na 3,4GHz procesor i otključao 4.-u jezgru dobio 10fps-a više i manje framedropova i išlo je primjetno fluidnije.
Ali kad clockas sa 850Mhz na 1GHz dobiš dobrih 5-6fps-a negdje više, negdje manje.
Iskreno, od clockanja grafičke se dobije malo tj. neprimjetno ili jedva primjetno poboljšanje se dobije,ali se zato primjetno grije.
Iskreno, od clockanja grafičke se dobije malo tj. neprimjetno ili jedva primjetno poboljšanje se dobije,ali se zato primjetno grije.

Pa to onda pkazuje da kod ATI-ja clockanje i nema smisla,baš sam pogledao isto sa 4890 modelom digli jezgru na 1ghz i 4-5 frama razlike....Nvidie puno bolje dizu preformanse clockiranjem i zato je po meni bolje uzet nvidiu al sa dobrim coolerom i izvuč max iz grafe
Pa to onda pkazuje da kod ATI-ja clockanje i nema smisla,baš sam pogledao isto sa 4890 modelom digli jezgru na 1ghz i 4-5 frama razlike....Nvidie puno bolje dizu preformanse clockiranjem i zato je po meni bolje uzet nvidiu al sa dobrim coolerom i izvuč max iz grafe
Ili je to možda zbog toga što su nvidia-ine na malom taktu? Inače oko 600MHz, a atijeve su od izlaska na 700-800MHz i evo sada već na 1GHz.
nema se tu sta puno pricati nvidia je bolja i amen!ako je tko od vas igrao kada igrice vidit cete da u 50% igara na pocetku ucitavanja bude ono "nVidia"!!Time nVidia sponzorira te igre i te igre rade bolje(crysis,gta 4..)u ostalih 50% igara te su dvije graficke kartice razlikuju u par fps-ova.ko da je sada vazno hoces li u left4deadu imati 230 fpsa ili 234...sasvim svejedno.moj glas ide zasigurno nvidii
nema se tu sta puno pricati nvidia je bolja i amen!ako je tko od vas igrao kada igrice vidit cete da u 50% igara na pocetku ucitavanja bude ono "nVidia"!!Time nVidia sponzorira te igre i te igre rade bolje(crysis,gta 4..)u ostalih 50% igara te su dvije graficke kartice razlikuju u par fps-ova.ko da je sada vazno hoces li u left4deadu imati 230 fpsa ili 234...sasvim svejedno.moj glas ide zasigurno nvidii
BTW, koja je najača verzija HD4890 (XFX ?) i koliko je bolja u određenim igrama od obicne.
Za post iznad, jeli to XFX clockana tvornicki ili je tip clockao i usporedio sa obicnom?
To ti je ova nova tvornička verzija.Lipo ti piše na početku recenzije.
Ima li te graficke u HR, pitam jer cu sad nabavljad HD4890 a nisam se jos odlucio koju, sad ima u ADM-a neka:
XFX HD4890 1Gb DDR5 850MHz HAWX, Dual DVI,
XFX HD4890 1Gb DDR5 850MHz HAWX X-pack
Sad koja je razlika u ADMa između te dvije kartice, nekontam sta im je X-pack (mozda black edition, samo onda bi trebalo bit 1ghz).
Ima li te graficke u HR, pitam jer cu sad nabavljad HD4890 a nisam se jos odlucio koju, sad ima u ADM-a neka:
Sad koja je razlika u ADMa između te dvije kartice, nekontam sta im je X-pack (mozda black edition, samo onda bi trebalo bit 1ghz).
nema je jos, sacekaj malo, ak vec ides na blackieja