ajde hoće već netko kupit gtx 680 da vidim domaći review,kakvi ste vi entuzijasti
GeForce GTX680 - stigla je...
- poruka: 106
- |
- čitano: 15.757
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Hocu ja...cim uleti bingo...
Da su mogli izbaciti gk 110 onda bi ga i izbacili, ne vjerujem da bi imali samilosti prema amd-u.
Pa i sa ovom 680 imaju problema u proizvodnom procesu te ih nemaju dovoljno u ponudi.
Btw ja nisam nikakvi amd fan i 680 kartica je ocigledni napredak u odnosu na prijasnju generaciju.
Znate koliko im treba verovati sada na ove grafikone.
Davace nam iz 3 puta to sto su stavili ovako.
Ma sve u svemu nema nerviranja takav je zivot. Neko ce kupiti, nekome ne treba naslednica GTX560 jel je trenutno takva da moze da se igra Crysis 2 na oko 50-60fps.
Nisam imao srece da nadjem GTX580 sada bi se tako slatko ovome smejao svemu sa 3 fps manje od HD7970 i poslao Nvidia ovu poruku da ih pitam iz koliko puta ce da skrenu sa ovog zamisljenog kursa bojeci se da ne propadnu jel su kupcima ponudili i top chip koji je za sada jak. Vuku nas na SLI to se zna.
Necu da se nerviram uopste, zelim svakome od vas da kupim bas onu koju volim samo ja ne da ne razmisljam o kupovini karte nego sam besan bukvalno da mi sa neba padne sada dabogda me infarkt strefio ako je ne bi novu novcijate ne pogledanu u kutiji stavio u oglase da neko uziva u njoj po malo povoljnoj ceni ko nije zadrt za samo top segment pojacane chipove.
Isto vazi i za Nvidia a o Radeon da ne govorim, cak bi i EVGA GTX680 zavrsila na oglasima. Kao i EVGA GTX560, kao i EVGA GTX570 kada se pojavila kada su pricali apsolutno nepotrebna
6870-GTX560 dovoljno.
Znam da imaju problema i vise nego sto se sada vidi i nadam se da ce to ispraviti u GK110 koliko god pricali da je ovo savrsen proizvod.
Hocu ovaj na steroidima, hocu overkill, hocu da je tek za 2 god uposlim MAX. Da li ce raditi 2 god sa 60-70 snage, pa sta nek radi. A ja vam kazem samo ce da bane igrica da uposli GK110 maksimalno a onda ce od ovih da se pravi SLI povoljno kao i od GTX570.
Ma nije to samilost prema AMDu to je gramzivost da zarade vise od ovog chipa nego sto su planirali a to treba mi da platimo a tu je i malo zent kako ce odgovoriti AMD posto oni stancuju revizije kao blesavi a Nvidia ne tako.
A mozda sam i ja prenaglio a sve je u redu i ide svojim tokom. Prolece mid, pocetak leta low, kraj leta top kao sto se govorilo, videcemo.
I sve vise ljudi postavlja pitanja za GK110 i ja vam kazem kapiraju ovo sto kapiram ja i ne nasedaju na overkill-enough for everything, good job, performanse i ostale price.
Osecaju da firma koju podrzavaju je preimenovala mid range i prodaje kao top. Ne moze to svako da proguta, posebno mi koji smo navikli na top i ne skrecemo sa puta.
ajde hoće već netko kupit gtx 680 da vidim domaći review,kakvi ste vi entuzijasti
Entuzijasti pokupovali 7970tke....
Je li itko zna kolika će cjena bit 690-tki?
600$ ili 600 ojra
Ja ću kupit,ali za koji tjedan.
hoće li doć uopće EVGA GTX 680(SC) u nas?
Vlada,ja nikako ne bi nazvao karticu od 4 soma,mid range-pogotovo gledano od strane kupca-ono šo' mene zanima,kad će AMD spustit cjene i da li će ih spustit,jel naznake su da bi čak mogle cjene ić i gore,ako Amd ne reagira...
Kako bi ti nazvao kartu sa tom cenom to mene ne zanima. Chip je mid range preimenovan, to zna svako od Nvidia inzinjera do entuzijasta koji ce kupiti GTX680 SLI ili sacekati GK110 ili oni koji ce uzeti sada GTX680 pa uzeti posle GTX685. Ja se na takve egzibicije necu odluciti. Zna se zasto karta kosta toliko i zna se zasto cekaju za GK110. E pa sada da je AMD napravio jos jadniju kartu oni bi i Low chip mogli da stave da mu parira i da nabiju cenu a ti ga ne bi tako nazvao. To nije bitno. Ne treba mi ovaj upgrade trenutno. Ako vam treba karta predlazem da je kupite i zavrsite posao. Ja cekam GK110 kada se pojavi pojavi se. Sto se kasnije pojavi vise ce mi odgovarati mada sam se radovao da u junu-julu kupim kartu ali Nvidia mi to nije pruzila je jer AMD slabasan i 5fps jaci od GTX580. Cak sam gledao neke polovne modele GTX580 3GB EVGA svremena na vreme ima da se nadju za oko 300$ na overclock.net. A shipping je ponekad bilo gde. Samo ti obicni modeli su mi suvise slab upgrade za dugacak period. Meni treba nesto izmedju dvoglave Nvidia kepler i GTX680. Ispod toga nista ne razmatram. Hocu kada budem kupovao da na polju GPU budem miran kao sa 3770k za gaming. To mi srednji segment keplera ne dozvoljava on je tik sada da ispuni igre sa svim AA i ostalim filterima.
Znaci naredni engine 25-30 fps MAX.
E sada cena zavisi od drugih stvari a ne samo od toga da li je chip mid ili top, i top koji je slabiji 20-305 od ovoga kosta 300e i manje preko pa je opet top.
Znalo se niza-sredina-vrh. Sada imamo klasa zvana AMD suparnik i klasa videcemo sta ce biti. Ja to ne placam kao sto ne placam HW bez celofana nikada.
Ali ako imate potrebu da kupite ja vam dajem podrsku posebno za modele EVGA. Ona sto oslikava da je naslednica GTX560 verovatno je odlican izbor za nekoga koji ne mora da ima top kartu i ko ne gleda na izgled bas.
Sada je pocela i garancija za celi svet 3 god na proizvode od Jula 2011 pa na ovamo tako da i tu ce biti konkurencija ljigavom ASUSu.
Sto se mene tice nek joj stave cenu i 1000e na trizstu trenutno nema onoga sto bi zeleo za sebe vec samo onoga sto bi prodao da imam sada pored sebe.
Jedino ona GTX580 Classified i nista drugo. Za nju bi dao pare za ostalo No Way.
Kada EVGA predstavi kartu koju treba i top chip ja sam spreman da izdvojim i 500e ako slucajno kosta vise pa pozajmicu tih 50-70e pa cu je uzeti ali ne prljavu igru na koju treba da nasednemo
samo zato sto su oni pa eto jaci od AMD. Znaci Nvidia nema vise low-mid-top nego maklice jaca od AMD seriija i serija zvana Lako Cemo i pod znakom pitanja ???
Pa izvolte kupite seriju Malo Jaca od AMDa dok ne skoce cene, pozurite.
I slucajno da ne bude u Bgd GTX685 a da bude u Sloveniji samo bi me gledali kako bi svalio 700-800e za put da je kupim i jos nesto da ne trepnem samo da nedam dzukcima pare.
Ja kada nesto zamislim moze ko hoce da se okrene naopacke da pravi majmuna od sebe nema sanse uradim kako ja hocu i cao.
Da ne radim tako ne bi mi HW posle 6 meseci bio kao da sam ga juce kupio i da ga gledam sa istim zadovoljstvom. Da bi to bilo stalno moram da slusam samo sebe.
Vlada,ja nikako ne bi nazvao karticu od 4 soma,mid range-pogotovo gledano od strane kupca-ono šo' mene zanima,kad će AMD spustit cjene i da li će ih spustit,jel naznake su da bi čak mogle cjene ić i gore,ako Amd ne reagira...
neće cijene dolje za amd,bila je vijest,nvidia ima premali udio,ima samo gtx 680 i amd nije u opasnosti
neće cijene dolje za amd,bila je vijest,nvidia ima premali udio,ima samo gtx 680 i amd nije u opasnosti
To je losa vijest za nas.
AMD nece rusit cijene sve dok Nvidija ne krena sa 28nm u punom pogonu i napuni police. Sada im je glupo pojeftinit 7970 kad je u vecini stranih trgovina 680 nedostupna a 7970 se jos uvijek prodaju ko lude. gtx 670 ce napravit pravi dar, mar. Treba jos pricekat mj dana..
Ima i Zotac, konacno pravog konja za trku sa Lightning, Matrix I Classified modelima...Zvijer!
http://www.techpowerup.com/163432/ZOTAC-GTX-680-Extreme-Edition-Clocked-at-1.20-GHz.html
Nek je stigla, ne trebam mjerenje fps-a, nekad sam igrao Doom i Duke Nukem na 10-ak fps na 486-ici s tko zna kojom kartom (č: Vlada stil), možda tnt ili Vodoo ili Banshee ???, tko bi ga znao, i bio najsretniji na svijetu
Nek je stigla, ne trebam mjerenje fps-a, nekad sam igrao Doom i Duke Nukem na 10-ak fps na 486-ici s tko zna kojom kartom (č: Vlada stil), možda tnt ili Vodoo ili Banshee ???, tko bi ga znao, i bio najsretniji na svijetu
Na 486tici nisi sigurno bio na rivi tnt , voodo ili matroxsici, tek možd na prvim pentiumima...Ja sam od starije garde gamera, (iako nisam toliko star) i dobro se sjećam da je 4mb 3dfx išao na postojeću karticu:-)eeee to su bila vremena....
Ovo danas nije normalno,al opet mislim kad nešto voliš nije ti žao dat pare...i dugo mi je čekat kraj godine do izlaska novog čipa,a ti Vlada živiš u 16tom stoljeću s tom 580,mislim čovječe ti bi sad uzeo 580tku !?WTF....

Ovo danas nije normalno,al opet mislim kad nešto voliš nije ti žao dat pare...
Eh da.. s nostalgijom se sjećam 97' godine i svoje mukom zarađene DIAMOND Voodoo 3dfX kartice (tada sam ju platio 1200kn kod švercera i to mi se činilo jako puno samo za grafiku hehe..)

`97 je 1200 kn vrijedilo današnjih 4t kn.
Usporedi po cijenama benzina
AMD nece rusit cijene sve dok Nvidija ne krena sa 28nm u punom pogonu i napuni police. Sada im je glupo pojeftinit 7970 kad je u vecini stranih trgovina 680 nedostupna a 7970 se jos uvijek prodaju ko lude. gtx 670 ce napravit pravi dar, mar. Treba jos pricekat mj dana..
Ima i Zotac, konacno pravog konja za trku sa Lightning, Matrix I Classified modelima...Zvijer!
http://www.techpowerup.com/163432/ZOTAC-GTX-680-Extreme-Edition-Clocked-at-1.20-GHz.html
ova zotac je brutalna!!
Ja ću kupit,ali za koji tjedan.
hoće li doć uopće EVGA GTX 680(SC) u nas?
EVGA ne prodaje ništa u Hrvatskoj, a tako će i biti još sigurno dugo. Jednostavno nemaju interesa.
Pa kako imaju interesa kod nas da prodaju. Mi smo gori jos od vas po tom pitanju.
Samo treba dodobavljac da hoce, kao i nasi sto su poceli.
Vi imate Corsair a mi EVGA.
EVGA se siri sada, shvatili su da je delu narodu dosao ASUS i GIGABYTE i njihov sund dizajn i ocajna tehnicka podrska preko glave vise.
Izmenili su i garanciju za ceo svet jel su pre jako strogi bili samo za Ameriku najbolje za ostalo snadji se. Sada svi imaju 3 god lepo.
Ako se registrujes prvih 30 dana nema brige. Ja sam pre godinu dan predlagao da se otvori mala kancelarija za Balkan za Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoiniju, Bugarsku, Rumuniju, ne samo balkan, za ceo taj deo.
Da zuti dobiju konkurenciju jel dok macke nema misevi kolo vode. Pa kada sve bude tu na gomili da vidimo sta cemo a ne ovamo da mi pricas isto je , ovakvo je onakvo je jel onoga nema pa da bi kupio ovo.
Kada se obezbedi sve da vidimo gde je ko. Ali kompletna EVGA najbolje od nje. Ali to treba da hoce neko da uradi.
Dok ne shvate prodavci da postoji odredjeni broj koji vise nece kupiti u Srbiji dok rade kako rade promene nema.
Tek cete poceti da shvatate sta gubite polako. Kada se pojavi GK110 Classified a vi platili svoju kartu 30e jeftinije a oni probran chip 30% jaci od vaseg.
Polako shvatiocete sto sam i ja. Da im je cilj da nas ubede da je najbolje sta njima odgovara da donesu ili bar da je isto kao sve ostalo.
Mene vise nece ubediti nikada.
Zotac i EVGA nisu isto niti ih Nvidia gleda isto niti prave karte kao Classified. Ne moze to firma ove godine se naljute pa ce da naprave tako.
Jave Ljudi sledeceg meseca mi pravimo nesto special. Znate kada ce da izadje Classified i sta se sada radi sa tom kartom.
Za mesec dana, tako se ne prave karte ranga Classified.
Meri se, proba se, testira se, odvajaju chipovi, gleda kako ce da izgleda, nije cilj izbaciti sada i zgrnuti pare a kod ostalih se u svakom potezu vidi zurba.
I kako moze ovo sto se smulja za dve nedelje da bude u klasi toga. Moze ako se reklamira, ako se govori istina onda ne.
Ja ne znam kako ih nije sramota vise od EVGE da skidaju ovaj backplate i da stavljaju i DCII I sada i ZOTAC i svi.
Trebala je EVGA da zastiti to majke mi. Kopiraci najobicniji nemaju svoje ideje sem pistolja umesto heatsinka.
Ako je 680 mid range kartica onda je i 7970 po toj logici,nazvati najjači dostupni GPU mid range je pušenje marketinga Nvidi-e.110 će se sukobiti s Radeon 8970,mark my word.
Aaaaanyhow..naručena Gainward GTX 680.
Trebao bi dobiti GTX680 za 2-3 dana,ako ne ove sedmice onda dobijam sledece.Sada ako hocete da vam dam neke osnovne benchmarking informacije o karti moracete mi dati neka osnovna upustva(imena programa itd),nisam previse upucen u benchmarking.
Ja cu pricekat jos mj dana, sigurno. Ref. modeli mi nisu interesantni jer to moze bit mnogo bolje a ne nuzno i skuplje mozda cak jeftinije.
Bit ce pun oglasnik 7970 izgleda, uskoro..

`97 je 1200 kn vrijedilo današnjih 4t kn.
Usporedi po cijenama benzina
ne možeš tako uspoređivat jer gpu nije nešto novo
koliko je plasma tv koštala kad je prvi put izašla , a vidi koliko sad,
tehnologija napreduje i sve je jeftinija dok gpu-ima raste cijena kao da je to nešto bez čega se ne može živit,sve je to prenapuhano jer su kapitalistička govna vidili da je igranje u porastu
eh eh memories rokao se heretic i quake2 preko open GL drivera i dimondice voodoo 4mb na tadasnjoj zvijer od Pentium 2 233 MMX shmrc ... a benshee je bila prva 2D/3D kartica iako nesto losija od tnt 2 ke
sorry ljudi na ot-u morao sam ovo reci :)
eh eh memories rokao se heretic i quake2 preko open GL drivera i dimondice voodoo 4mb na tadasnjoj zvijer od Pentium 2 233 MMX shmrc ... a benshee je bila prva 2D/3D kartica iako nesto losija od tnt 2 ke
sorry ljudi na ot-u morao sam ovo reci :)
Zaboravio si 8mb zvjer voodoo2,koju je riva shebala,+quake 1 koji je jedan od prvih koristio čuda 3d ubrzivanja.....
A imao si 233mmx?Imalo se rePa,ja sam u to vrijeme imao Cyrixa 586(najeftiniji proc na nekih 120Mhz),koji je bio ekvivalent 486tici(jel nije imao pentium instrukcije)....eeeeeeee good old times
P.S.
Ode topic kvragu
evo portio se opametio pa je stavio ''odlicnu'' cijenu asus gtx 680
evo portio se opametio pa je stavio ''odlicnu'' cijenu asus gtx 680
kad bude 2000 kn onda će bit stvarno odlično,a to neče bit nikad
kad bude 2000 kn onda će bit odlično,a to neče bit nikad
haha lol, ti bi najradije mukte