Duel GTX470 vs HD5870(microman)

poruka: 497
|
čitano: 84.675
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Duel GTX470 vs HD5870(microman)
Jonja kaže...

a jbg prodaj :DD

A nebi onda moga mirno spavat kad bi nekom uvalio takvu karticu. Nego držat ću je dokle god može, znači dokle god mi nepravi probleme u igrama tako downclockana, a kad počmu problemi i u igrama... onda ide čekić i u smeće.

Slijedeća kartica koju kupim, neznam dali će bit ati ili nvidija ali znam da će bit ona kojoj netreba hidroelektrana i zidna klima da je napoji ili ohladi a perfomanse će mi bit na drugom mjestu. Nego kad pratite temperaturu, stavite i temp od memorije kartice to me više zanima jer dosta ventova je super za hlađenje GPU-a ali ima dosta loše rješenje (ako ga ima uopće) hlađenja memorije na GF kartici.

15 godina
odjavljen

ja imam tu karticu i imam samo riječi hvale za nju...metro 2033 igram na 1280x1024,2xMSAA,Medium-High,DX9 i dobijam 40fps-a !!! i fps mi nikad nije pao ispod 30 !

Nije stvar u perfomansama vec u stabilnosti igre. Eno, kad je Anoo 1404 izisao, nije mi nikako radio DX10 (gubile su se teksture), i to ne samo meni, no cujem da su nakon 3-4 revizije ispravili to. Pa kad sam Cryostatis igrao, jbte trzao mi na 800x600 low detaljima. Neznam, bilo je jos igara no nesjecam ih se. Pa nadalje u nekim igrama gubim previse efekata, to su Bathman Arkham Asylum koji meni loseije puno izgleda na atiju (nema AA, nema Physxa), Just Cause 2 (nema onih GPGPU efekata), Mirors Edge, sad će i Mafia II stić i sigurno ce biti hendikepirana na atiju što se tiče efekata.

Upravo zbog ovakvih stvari uzimam nvidiju i uzeo bih prije GTX470 nego 5870, zagrijavanje i potrošnja mi jednako znače isto kao hoćeli danas kiša u Libij.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 12:16 (Weky).
15 godina
neaktivan

......................

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 19:17 (Jurky).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Jurky kaže...

do 5xxx serije je definitivno nvidija bila u prednosti, ali sad su se pozicije definitivno promjenile. Ovi problemi sta navodite su 4xxx serija.

situacija je da se ati u zadnjih godinu dana napasao novaca, od cega ce sigurno ici neki postotak u razvoj novih serija,

dok nvidija gubi na svakoj prodanoj kartici gtx 4xx.

zakljucite sami kakve ce biti nove serije, jer sve se mada neki mislili da nije sve se vrti oko novaca.

A sta mislis da ce ATi vjecno bit u prednosti? Bio je u ogromnoj prednosti prije 7 godina nad R300 arhitekturom i ubio je boga u nvidijinoj FX serij, i onda je iduca serija bila nvidijina i oni su jednako njih toliko dotukli.

Tako ce i ovaj put, nvidia je ogromna i inovativna uvijek bila, napravit ce dobar gpu cip za iducu seriju, nebih se kladio da bude repriza 8800 serije. Oni imaju velike planove i oni vec sada planiraju mozda za 2012. godinu.

Ta nisu oni Fermi konstruirali na brzinu. To je arhitektura sa puno potencijala i buducnosti, i nebih ga oni izdali samo tako, sigurno tu postoji neki plan i taktika sa iducom serijom. Bez GTX4xx serije nema ni GT5xx serije. Oni ce se vratiti, preogromna su tvrtka da bi popusili dva puta, i to se sigurno nece dogoditi.

15 godina
neaktivan

......................

Google is your friend
15 godina
Batista kaže...

Vjerujem da je ovaj model osjetno bolji za OC-anje :)

eto koliko sam vidio gtx470 je jedino u far cry 2 jači

two bad milosh dead
16 godina

Trenutno stanje je loše iz perspektive kupca.Kašnjenje Nvidie je lupilo potrošače po džepu . Npr. kupio sam 3850 čim se pojavila ...dva tri tjedna nakon premjere 1070 kn sa pdv-om ! Došla 4850 i kupio nju za 1123 kn sa pdvom ! Nvidia kasni i dolazi Ati i diže cijene 5850 u nebesa .U trenutku izlaska je koštala 1700 kn ali čim su vidjeli da prodaja ide iznad očekivanja dižu cijenu na cc 2000 kn a danas je još i skuplja .Držim fige nvidiji da ostane što je konkurentnije moguća jer mi krajnji potrošači možemo samo profitirati .Sve ostalo su prepucavanja za malu djecu .

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 12:36 (forumaš).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Jurky kaže...

neka svatko kupi sto hoce ali cinjenice su tu:

5870 ima jaci GPU, bolje performanse, manje trosi, manje se zagrijava, manje buci, popravlja se crossfire, skoro ista cijena (za mene ista), (bolje izgleda :))), rastura za benchanje po hwbotu, ima dobar overclock na zraku, Ati eyefinity .................

Mrzim razne fanboyevske prepirke, ali cisto kada se potezu cinjenice - cak i da HD5870 daje bolje performanse cinjenica je slijedece:

1. GTX470 je jeftinija od HD5870. Na Nabavi je najjeftinija GTX470 2600kn, a najjeftinija HD5870 2700kn. Ne ulazim u dobavljivost po tim cijenama , ali tako kaze Nabava.net

2. Ne postoji niti jedna igra i graficki setting koji mozes igrati sa HD5870, a da isto ne mozes sa GTX470. Prednost u prosjecnim FPS je ionako u sferama koje su daleko iznad potrebnog za ugodno igranje. Igrao sa 70 ili 75 FPS je poprilicno nebitno. Ako se graficka koristi za benchanje naokolo onda je definitivno prednost na ATi strani, ali za igranje su te prednosti u AVG FPS zanemarive jer su ionako debelo iznad potrebno i neprimjetne. Vecina ljudi ipak kupuje graficku da bi s njom igrala, a ne benchala po cijele dane.

3. POSTOJE igre i graficki settinzi koje ces moci igrati sa GTX470, a neces moci sa HD5870. To su sve igre koje imaju Physx efekte u sebi. Sada ce se javiti vojska ATi fanboyeva i tvrditi kako je Physx bezveze i slicno, ali cinjenica ostaje- on daje efekte koje sa ATi karticom ne mozes imati. Bio to dim, krpa koja se mase ili papir koji leti - cinjenica je da je to i dalje efekt koji priodonosi grafickom izgledu igre. Tko ne vjeruje neka ode na YouTube i pogleda filmice gdje se prikazuje razlika izmedju Physx on i off na Batmanu. Razlika je debelo veca nego sto je razlika sa AA ili AF iskljucenim ili ukljucenim na visokom nivou.

4. Polovna GTX470 ce se prodavati po vecoj cijeni od polovne HD5870. Realne cijene ili ne uopce nije bitno, ali cinjenica je da se nVidia polovne kartice kod nas vise traze i drze vise cijene. Tko ne vjeruje neka pogleda po kojim cijenama se prodaju okolo polovne GTX260 i HD4890 kartice. Iako je HD4890 bila i brza i skuplja kartica GTX260 ima situ cijenu kao polovna i siguran sam da ce npr. za godinu dana polovna godinu dana stara GTX470 imati visu cijenu od polovne godinu dana stare HD5870.

Dakle, odluka koja je bolja i koja je bolja kupnja se ne zasniva samo na nekim benchmarcima po netu nego ima hrpe drugih faktora koji o tome odlucuju.

Naravno, vecina ljudi kada "brani svoje boje" uzima samo podatke koji njima odgovaraju, a ignoriraju one druge.

15 godina
odjavljen

Nemoj misliti da proizvodnja grafičkih ide tako jednostavno. Nije fermi osmišljen preko jedne noći. Neki izvori govore da je Fermi krenut sa dizajnom još od 2003. godine. Oni vec sada uzurbano rade na novoj generacij, Fermi je samo prva generacija te arhitekture. Pa ATi-ju je trebalo 3 generacije da iskorisit potencijal svoje nove arhitekture (HD2xxx je bila kompletna revolucija, HD3xxx lagana evolucija, 4xxx jos malo veca, a 5xxx samo bildanje slabosti te arhitekture). Oni ce kad tad pokazat svoju snagu, vjerovatno iducoj generacij vrlo lako dostignu i prestignu perfomanse nove atijeve generacije. Ista situacija je bila i sa GT200 čipom, u početku je GTX280 bio slabij od 4870, a znamo kakvo je danas stanje. Fermi ce jos dobiti mainstream kartice, i dual gpu i onda ide samo poliranje drivera i snizenje cjena i priprema trzista za iducu generaciju. Proizvodnja jednog čipa traje čak oko 50 dana kolko sam negdje pročitao. Ni ATi ni nvidija nisu male tvrtke koje konstuiraju arhitekturu čipa za 2 dana. ATi je izbacio novu arhitekturu prije 3 godine i nema planova neke radikalne promjene. nVIDIA je tek sada promjenila sve iz temelja i u planu je samo poliranje i dorada te arhitekture kao što je ati uradio sa 3xxx i 4xxx serijom.

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

......................

Google is your friend
16 godina
Jurky kaže...

1. Smijeh ima jedan grafit "nije govn.o nego se pas posr.a"

2. jos ne postoji ali vidjet cemo.Namigiva

3. physx ko voli nek izvoli - ali zato se moze stavit dodatna neka stara nvidijica za taj pisimx

4. to ne znas, jer kao sta sam reko 4xxxx su losije serije od 5xxxx naspram nvidije. tako da cisto sumnjam.

1. ali 100kn je 100kn

2. vidjet cemo. ne zaboravi da generalno Fermi dosta bolje obradjuje teselaciju, pa se moze desiti bas i obrnuto ako dodje igra koja ce masovno koristiti teselaciju

3. ako se stavi dodatna stara nVidijica sa Physx koja je dovoljno jaka za to racuna da to dize cijenu za cca. 400-500kn koliko ta stara nVidi sposobna vrtiti physx vrijedi

4. ne znam, ali do sada je tako bilo, pa sam uvjeren da ce i u buducnosti tako biti

16 godina
neaktivan

Vidim da ste se raspisali dok mene nije bilo uglavnom stavit ču rezultate.

Testna konfa je po starom:

CPU: i7 860(3,6Ghz)

MBO: Gigabyte P55-UD5

RAM: G-Skill PI seris(1640Mhz)

DRIVERI: 10.6/ 257.21

Grafe su testirane na 1920x1080 rezoluciji u igrama Far Cry2, Crysis Warhed,STALKER CP,Batman AA,DIRT2. Najavio sam Bench od AvP3 al bench ne daje rezultate sa statistikom več seva u text dokumentu što če reči da je podložan promijenama i kao takav nije baš najbolji za testiranje.

JC2 ingame bench nisam mogao nač, a nemam doma cijelu igru. I maknuo sam HAWX, no ionaku tu se nema šta novoga za reč,HD5870 mete pod sa GTX470.Zanimalo me dal je to možda zbog DX10.1, no kad sam ga isključio oped ista stvar što znači da sam Engine ne voli Nvidiu.

Pa kernimo redom od Far Cry2: 1920x1080/ Ultra/ 8x MSAA.

HD5870: min: 36,0FPS/ avg: 61,8FPS/ max: 115,7FPS

GTX470: min: 37,7FPS/ avg: 74,5FPS/ max: 158,0FPS

Vidljivo je da Far Cry2 ne podnosi Radeonke, a i AMD opčenito, no ono što me doista iznenadilo jest ponašanje Radeona u toj igri.

Naime u rezi 1680x1050 igra se vrtila fluidno na obije grafe i praktički na oko nije bilo razlike(ako zanemarite brojike bencha),ali na FulHD rezi stvari se drastično mijenjaju, naime za svaku exploziju Radeonka bi rušila FPS sa primjerice 60FPS-a na 30FPS-a što je rezultiralo vidljivim lagom. Poslje bencha još jednom sam odvrtio Far Cry2 sa radeonom,al ovaj put bez AA fitera i igra nije imala problema. Tako da u ovoj igri Radeonu najvijerovatnije problem stvara AA filtar.

Drugi poredu je dobri stari/novi STALKER CP.: 1920x1080, Ultra, 4xMSAA, Teselacija, HDAO, SSAO: Ultra.

HD5870: day: 23/ 42/ 60

night: 22/ 38/ 56

rain: 20/ 40 / 57

sun shafts: 17/ 27/ 41

GTX470: day: 25/ 43/ 57

night: 32/ 44/ 61

rain: 33/ 47/ 63

sun shafts: 24/ 31/ 42

U ovoj igri je Radeon imao blagu prednost kada je Nvidia imala 197.55 drivere, al sa novim 257 driverima stvari se drastično mijenjaju u korist Nvidije. Radeon se još dobro drži na avg i max FPS-u i tu baš nije neka drastična razlika, al na min FPS Radeonu gubi Big Time, stvari se mijenjaju kada se u STALKERU isključi Teselacija, onda Radeon ima laganu prednost nad GTX470.

Treča igra na popisu je Batman AA: 1920x1080, Very High, 4xMSAA.

HD5870: min: 66/ avg: 106/ max: 138

GTX470: min: 86/ avg: 128/ max: 166

Ovo uopšte ne čudi jer ova igra je okorijela TWNIMTBP, al iskreno u ovoj igri niti nije bitno dal imate HD5850,HD5870,GTX465,GTX470 jer su sve dotične grafe u stanju vrtit igru na max postavkama sa konstantnih 60FPS-a , jedino Nvidia ima u ovoj igri Physx kao plus, al iskreno za ovu igru i Physx važi: Trelsa se brda rodilo se niš.Fizka u Far Cry2(bez Physx-a) je neusporedivo bolja od fizike u Batmanu(sa Physx-om).

Sljedi nam DIRT2: 1920x1080: Ultra, 8xMSAA.

HD5870: min:57,8/ avg: 65,7FPS-a.

GTX470: min: 44,5/ avg: 57,6FPS-a.

Hmh što reči za ovu igru? Igra definitvno ne podnosi Nvidiu kao ni HAWX i u ovoj igri GTX470 gubi big time. Iako nije razlika u brojevima, razlika je u fluidnosti igre. Na Radeonu sve radi nekako brže,ljepše i lakše.

I na kraju krajeva sljedi voljeni Crysis Warhed: 1920x1080, Enthusiast, 8xAA.

HD5870: min: 17.5/ avg: 32.2/ max: 43.9

GTX470: min: 23.4/ avg: 31.1/ max: 38.0

Ovdije definitivno pobijeđuje GTX470(da,da znam da čete pitati zašto?). Pa evo da vam odma odgovorim. Naime kod HD5870 zaboravite na avg FPS jer grafa igru vrti večinom na 40FPS-a,ali kod explozija(dim,vatra) HD5870 sa 40FPS-a naglo pada na 25FPS-a, a takav pad bi i moja baka primjetila.Sve vam to izgleda odprilike ovako: Scena počne u V-tolu i tamo imate 30FPS-a, zatim izađete van gdi se desi par explozija i FPS-padne na 25, tada prolazite onim kanalom gdi je večinom samo voda drveće i stijene(uglavnom nezahtijevno) i tamo FPS se diže na 40,al dođete do onog brežuljka gdi dva koreanca kreču prema vama, a onda BUM opet explozija i FPS se naglo ruši sa krasnih 40 na 25.Prođe ta explozija i opet FPS na 40, skočite na onaj brežuljak i tamo gore kuće, puno dima(najzahtijevnija scena u cijeloj igri) i FPS se ruši na famoznih 17(neigrivo). Uglavnom da sad ne pišem redove i redove HD5870 u Crysisu se ponaša ko ping-pong loptica, malo 40FPS-a malo 25FPS-a i tako u nedogled.Dok kod GTX470 možete zaboravit na max FPS, jer taj FPS čete dobit samo kad pogledate u zrak. Kod ove igre je Nvidia napravila veoma mudar potez i na nezahtijevnim scenama ograničila FPS na okruglih 30 slićica u sekundi.Iskreno između 30 i 40 FPS-a nema nikakve razlike,al zato ima razlike između pada sa 40 na 25 i sa 30 na 25.

Isprobao sam METRO2033 na toj rezi i uglavnom igra je na (Very High, uklučena teselacija, isključen DOF,isključen MSAA) neigriva, eh sad je na vama da skidate postavke, večina če ostaviti detalje na Very High i isključiti teselaciju i u tom slučaju ATI je bolji za dva do tri FPS-a u prosijeku, al ako detalje stavite na High i uključite teselaciju te DOF Nvidia preuzima vodstvo za opet nekih dva do tri FPS-a. Uglavnom razlike nisu velike i min FPS je u ovom slučaju pdijednak jer ova igra naprosto poždere i GTX480 na 1680x1050 rezi, a kamoli onda ne GTX470 i HD5870 na FulHD rezi. Uglavnom ako očete ovu igru igrati na FulHD rezi kak spada i bez žrtvovanja detalja ne gine vam HD5970 ili još bolje 2xGTX470 il 480.

ZAKLJUČAK: Obije grafe su tu negdi, jedna vodi u jednoj igri, a druga u drugoj. Vidljivo je da se Nvidia doista potrudila oko novih drivera i tako uspijela dovesti (nekad slabašnu) GTX470 u rang HD5870.Kod kupovine jedne od tih grafičkih kartica odlučuje samo stvar ukusa, tojest dal više volite ATI/AMD ili pak Nvidiu, no bitno je da sa ni jednom nečete fulati jer su obije u stanju vrtit večina igra na max postavkama.

Far Cry2 HD5870 Far Cry2 HD5870
Far Cry2 GTX470 Far Cry2 GTX470
STALKER CP HD5870 STALKER CP HD5870
STALKER CP GTX470 STALKER CP GTX470
Crysis Warhed HD5870 Crysis Warhed HD5870
Crysis Warhed GTX470 Crysis Warhed GTX470
DIRT2 HD5870 DIRT2 HD5870
DIRT2 GTX470 DIRT2 GTX470
Batman HD5870 Batman HD5870
Batman GTX470 Batman GTX470
I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 13:14 (microman).
Moj PC  
13 0 hvala 16
15 godina
neaktivan

.....................

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 19:18 (Jurky).
15 godina

sada hočemo lock teme!!!!!! dosta prepiranja!!!!!!

two bad milosh dead
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

..................

Google is your friend
17 godina
microman kaže...

Pa kernimo redom od Far Cry2: 1920x1080/ Ultra/ 8x MSAA.

HD5870: min: 18,8FPS/ avg: 61,8FPS/ max: 115,7FPS

GTX470: min: 37,7FPS/ avg: 74,5FPS/ max: 158,0FPS

Vidljivo je da Far Cry2 ne podnosi Radeonke, a i AMD opčenito, no ono što me doista iznenadilo jest ponašanje Radeona u toj igri.

Naime u rezi 1680x1050 igra se vrtila fluidno na obije grafe i praktički na oko nije bilo razlike(ako zanemarite brojike bencha),ali na FulHD rezi stvari se drastično mijenjaju, naime za svaku exploziju Radeonka bi rušila FPS sa primjerice 60FPS-a na 30FPS-a što je rezultiralo vidljivim lagom. Poslje bencha još jednom sam odvrtio Far Cry2 sa radeonom,al ovaj put bez AA fitera i igra nije imala problema. Tako da u ovoj igri Radeonu najvijerovatnije problem stvara AA filtar.

Tebi nešto nije u redu sa windowsima ili driverima jer Far Cry 2 se normalno vrti i sa Radeonkama i sa AMD općenito (što god ti to značilo)

5870 + AMD, 1920x1200, sve max

http://img682.imageshack.us/img682/7370/farcry28xaa.jpg

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 13:04 (Cele303).
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...
superJozo kaže...

slazem se.......

micromane koja je bolja, imamo nesto nerjeseno ja i weky pa ako mos svoje subjektivno misljenje..........

inace opet crysis 1 loop, a ne rated benchmark ......... inace sjedi 5.Smijeh

A šta da kažem koja je bolja? Ako kažem Radeon razapet če me Nvidia FanBoysi, a ako kažem GTX470 onda sam stradao od ATI tabora.

To je isto kao da se nađeš između Dinamovca i Hajdukovca i pitaju te za koga naviješ. Uglavnom obije su grafe odlične i nema te igre koju češ igrati na jednoj,a da na drugoj nečeš. U teselaciji je generalno GTX470 bolja, al opet realno gledano nema igre koja big time koristi teselaciju,a dok te igre dođu na tržište ove dvije če biti za Tehnički Muzej.

I'll be back
15 godina
microman kaže...
Jurky kaže...
superJozo kaže...

slazem se.......

micromane koja je bolja, imamo nesto nerjeseno ja i weky pa ako mos svoje subjektivno misljenje..........

inace opet crysis 1 loop, a ne rated benchmark ......... inace sjedi 5.Smijeh

A šta da kažem koja je bolja? Ako kažem Radeon razapet če me Nvidia FanBoysi, a ako kažem GTX470 onda sam stradao od ATI tabora.

To je isto kao da se nađeš između Dinamovca i Hajdukovca i pitaju te za koga naviješ. Uglavnom obije su grafe odlične i nema te igre koju češ igrati na jednoj,a da na drugoj nečeš. U teselaciji je generalno GTX470 bolja, al opet realno gledano nema igre koja big time koristi teselaciju,a dok te igre dođu na tržište ove dvije če biti za Tehnički Muzej.

ma prodaj tu gtx470 i kupi intel larrabee Cool

two bad milosh dead
15 godina
neaktivan

.................

Google is your friend
Moj PC  
4 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Tebi nešto nije u redu sa windowsima ili driverima jer Far Cry 2 se normalno vrti i sa Radeonkama i sa AMD općenito (što god ti to značilo)

Hmh kod mene je bolji avg i max FPS, al min definitivno ne valja kod mene na radeonki. Neznam čisto sumnjam da je do winsa jer bi onda i druge igre radile sranja. Mguče da je do bnecha, al dobro evo stavit ču tvoj min FPS pod rezultat, mada si ti vrtio tri puta Ranch Small a ja jedno Ranch long.

I'll be back
15 godina
odjavljen
Jbuducnosti tako biti

nacekat ces se............

neznam kad sam zadnji put igrao igru koja koristi pisim x ........

ali ako sad imas manji avg za recimo 5fps, i dodje igra koju 5870 vrti na recimo 25 fps, a 470 na 20 fps, sto ce bit ugodnije igranje.???????

inace poceci fermi arhitekture je kao sto kaze weky 2003.g -- danas je ja mislim 2010.g -------- zakljucak --------- propali i zastarijeli projekt

Nemoj pričat o stvarima koje nisi nikad osobno probao i uvjerio se. 1920x1080 sve max detalji i AA i Phsyx i igra izgleda predivno i fizika je vrlo vrlo impresivna. Isključivanjem fizike atmosfera je slabija i gubi se dosta.

Fermi nije propala arhitektura, to si sada upravo vidio na micromanovom testu gdje bez problema GTX470 u vecini igara vodi 5870.

Očigledno se nerazumiš u arhitekturu grafičkih i koliko je proizvodnja kompleksna i koliko je tu pametinih ing. i ljudi.

Osvrtnit cu se jos na mircomanov komentar da je fizika u FC2 bolja nego u batmanu sa Phyixom na max. Sramotan komentar jer bi i moja baka primjetila.

Inače, evo ti hvala gumb jer sam izgubio okladu, Jurky ;)

15 godina
odjavljen

P.S Jurky 4:1 (Stalker, Far Cry 2, Crysis, Bathman na nvidijinoj strani, jedino dirt 2) je rezultat za nvidiju. Ja sam mislio da ce to oprati 5870 bolje.

Molim gospodina Batista da obrazloži svoj thumb down. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 13:30 (Weky).
Moj PC  
2 4 hvala 1
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

P.S Jurky 4:1 (Stalker, Far Cry 2, Crysis, Bathman na nvidijinoj strani, jedino dirt 2) je rezultat za nvidiju. Ja sam mislio da ce to oprati 5870 bolje.

Molim gospodina superJozo da obrazloži svoj thumb down. Hvala.

I HAWX samo ga nisam dodao. Hebiga to ti ovisi od igre do igre i o izboru igri za bench. Ja sam vrtio in game benchove koje imam na konfi,a sad nema smisla skidat cijelu biblioteku sa neta samo kako bi 100% uvijerio neke da su rezultati za jedne povoljniji,a za druge lošiji.

Činjenica jest da je GTX470 u rangu HD5870, a hebiga nekima se to sviđa, a nekima ne.

Također Nvidijina uzdanica radi bolje pod punim opterečenjem, znači ima manji pad preformansi sa povečanjem detalja, fitra i rezolucije, no opet ne toliko da je HD5870 nebi mogla pratiti. Uglavnom izjednačena borba.

I'll be back
15 godina
odjavljen

Ubaci i AvsP bez obzira što je rezultat u tekstualnom obliku. Čisto da vidimo DX11.

Usput nisam shvatio koja je razlika ovog sada testa u odnosu na onaj jučerašnji (ili prekjučerašnji)? Oba su na 1920x1080.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 13:27 (Weky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Ubaci i AvsP bez obzira što je rezultat u tekstualnom obliku. Čisto da vidimo DX11.

Usput nisam shvatio koja je razlika ovog sada testa u odnosu na onaj jučerašnji (ili prekjučerašnji)? Oba su na 1920x1080.

Pa ovaj test je od jučer.Samo što rezultate nisam postao jučer jer sam bio vani.

Evo ti rzultate od AvP3

GTX470:

*DX11 Hardware Detected*

Using Default Video Settings:

Resolution: 1920 x 1080
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1

Benchmark Summary:

Number of frames: 4291
Average Frame Time: 24.4ms
Average FPS: 40.9

Use command-line option '-logframetime' to report performance frame-by-frame.

HD5870: 

*DX11 Hardware Detected*

Using Default Video Settings:

Resolution: 1920 x 1080
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1

Benchmark Summary:

Number of frames: 4290
Average Frame Time: 24.4ms
Average FPS: 40.9

Use command-line option '-logframetime' to report performance frame-by-frame.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 13:34 (microman).
16 godina
microman kaže...

I HAWX samo ga nisam dodao. Hebiga to ti ovisi od igre do igre i o izboru igri za bench. Ja sam vrtio in game benchove koje imam na konfi,a sad nema smisla skidat cijelu biblioteku sa neta samo kako bi 100% uvijerio neke da su rezultati za jedne povoljniji,a za druge lošiji.

Činjenica jest da je GTX470 u rangu HD5870, a hebiga nekima se to sviđa, a nekima ne.

Također Nvidijina uzdanica radi bolje pod punim opterečenjem, znači ima manji pad preformansi sa povečanjem detalja, fitra i rezolucije, no opet ne toliko da je HD5870 nebi mogla pratiti. Uglavnom izjednačena borba.

Aali meni taj hawx i nije neka fora testirati kad ionako sa svim grafama on vrti bez ikakvih problema, tako da mi je svejedno da li vrti 100 ili 110 kad razliku neću osjetiti. Ono što mene najviše interesira je na zahtjevnim igrama gdje male fps razlike čine veliku razliku u fluidnosti igre(zato si i ubacio i takve testove) Ali opet dođe na više manje sličan rezultat, odnosno koliko se isplati uzeti jaču gtx470 koja je u zahtjevnim igrama brža nauštrb veće buke/potrošnje/zagrijavanja. Normalno nekima buka ne smeta ali recimo meni da stavim nešto tako što puše glasno u moj praktički nečujan komp to bi totalno uništilo sav moj koncept tihog računala, dok 5870 je sigurno puno tiša.

Uglavnom sve dođe na kome što treba i paše i voli, iako ja preferiram nvidiu mislim da konkretno želim uzeti gtx470 morao bi uzeti  i novo napajanje dok bi 5870 trebala raditi, tako da mi dođe veći trošak(i plus zagrijavanje i buka) a da bi dobio nešto fps-ova u nekim naslovima. 

Kako izgleda ipak ću se morati strpiti do novijih serija grafa i crvenih i zelenih pa da vidimo kako će onda biti stanje sa svim.

Stoja
17 godina
microman kaže...
Cele303 kaže...

Hmh kod mene je bolji avg i max FPS, al min definitivno ne valja kod mene na radeonki. Neznam čisto sumnjam da je do winsa jer bi onda i druge igre radile sranja. Mguče da je do bnecha, al dobro evo stavit ču tvoj min FPS pod rezultat, mada si ti vrtio tri puta Ranch Small a ja jedno Ranch long.

Ne moraš stavljat moj minimum fps samo sam primjetio da mi je on malo čudan...

Pogledaj ovdje FarCry2

Link

Uključen google translator na engleski, što je više radeonki u crossfireu to je bolji rezultat u odnosu na 480GTX, u 1920x1200 3x i 4x 5870 u crossfireu su brže od 3x i 4x 480GTX u sli

clock2much
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Aali meni taj hawx i nije neka fora testirati kad ionako sa svim grafama on vrti bez ikakvih problema, tako da mi je svejedno da li vrti 100 ili 110 kad razliku neću osjetiti. Ono što mene najviše interesira je na zahtjevnim igrama gdje male fps razlike čine veliku razliku u fluidnosti igre(zato si i ubacio i takve testove) Ali opet dođe na više manje sličan rezultat, odnosno koliko se isplati uzeti jaču gtx470 koja je u zahtjevnim igrama brža nauštrb veće buke/potrošnje/zagrijavanja. Normalno nekima buka ne smeta ali recimo meni da stavim nešto tako što puše glasno u moj praktički nečujan komp to bi totalno uništilo sav moj koncept tihog računala, dok 5870 je sigurno puno tiša.

Uglavnom sve dođe na kome što treba i paše i voli, iako ja preferiram nvidiu mislim da konkretno želim uzeti gtx470 morao bi uzeti  i novo napajanje dok bi 5870 trebala raditi, tako da mi dođe veći trošak(i plus zagrijavanje i buka) a da bi dobio nešto fps-ova u nekim naslovima. 

Kako izgleda ipak ću se morati strpiti do novijih serija grafa i crvenih i zelenih pa da vidimo kako će onda biti stanje sa svim.

Potpuno si upravu, sve ovisi o korisniku i što njemu treba. Meni nikad nije bila važna buka niti zagrijavanje, a napajanje imam dovoljno jako da upogoni bilo koji single GPU. No mislim da bi GTX470 trebala radit na svakom napajanju na kojem radi HD5870, osim naravno ako imaš(kao što sam ja nekad imao) brand name 400W napajanje koje je več na knap za HD5870, a GTX470 sigurno nebi radila, al na kvalitetnom 500W rade obije bez problema.

I'll be back
16 godina
protjeran

Zaključak:

Podjednake performanse, s tim da GTX470 ima malo bolji min. fps, manje su vidljiviji padovi i GTX470 je jeftinija za 100kn, ali HD5870 se manje čuje i manje troši. Mislim da ovdje prvenstveno izbor pada na preferiranu marku korisnika.

Can I Bus? The Shit Is In My Blood I'm Blessed... Outside The Bones But Inside The Flash.

1 0 hvala 0
16 godina
microman kaže...

Potpuno si upravu, sve ovisi o korisniku i što njemu treba. Meni nikad nije bila važna buka niti zagrijavanje, a napajanje imam dovoljno jako da upogoni bilo koji single GPU. No mislim da bi GTX470 trebala radit na svakom napajanju na kojem radi HD5870, osim naravno ako imaš(kao što sam ja nekad imao) brand name 400W napajanje koje je več na knap za HD5870, a GTX470 sigurno nebi radila, al na kvalitetnom 500W rade obije bez problema.

A čuj, imam chiefteca 550W koji nije loš, ali je ipak slabiji od corsair i sličnih napajanje(ipak je star skoro 3 godine) pa ipak mislim da nije dobro da držim napajanje na 100% opterečenja pa se onda svaki watt gleda(a 5870 ipak troši manje gtx470) tako je tu dosta tijesno za eksperimentirati, ali opet buka je ta koja bi mi prevagnula(umro od smijeha sad kad me frend zvao da je instalirao nove drivere za 5850 i vent  mu vrtio na 100%, ja sam na slušalici čuo kao da je on u nekom postrojenju kakva je buka bila, ali kasnije je smanjio pa ju više nisam čuo)

Stoja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice