CrossFire Vodič

poruka: 501
|
čitano: 207.259
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Zanima me da li bi i koliko osjetio porast u performansama u igrici GTA 4 ako bih se odlučio za Crossfire.

Moja ploča ima dva pci-e utora, jedan je x16, a drugi x4, što to konkretno znači za performanse?

Razmišljao sam o ovoj.

Trenutna kartica je Powercolor Radeon HD4850 1 GB.

Što bi se dogodilo ako bi druga kartica bila sa 512 MB memorije (sadašnja ima 1GB)?

I za kraj dali bi moje napajanje bilo dovoljno za CF?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.6.2010 23:49 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: CrossFire Vodič

Nema smisla CF na x16 i x4,da je x8 i x8 onda da ali ovak nikaj...

14 godina
neaktivan
.: R32LowRider kaže...

Možeš malo pojasniti.

15 godina

propusnost drogog utora ti je 4x tj.jako mala tu bi izgubio nesto preformansi,nadi si neki test na netu pa vidi kolko

16 godina
neaktivan
godo kaže...

Možeš malo pojasniti.

Smanjila bi se propusnost obje kartice na x4 (2GB/s) što je malo za žešće grafičke. Nema smisla. Ako oćeš nešto bolje,prodaju svoju i nadoplati za bolju ili OC-aj tu

15 godina
neaktivan
godo kaže...

Zanima me da li bi i koliko osjetio porast u performansama u igrici GTA 4 ako bih se odlučio za Crossfire.

Moja ploča ima dva pci-e utora, jedan je x16, a drugi x4, što to konkretno znači za performanse?

Razmišljao sam o ovoj.

Trenutna kartica je Powercolor Radeon HD4850 1 GB.

Što bi se dogodilo ako bi druga kartica bila sa 512 MB memorije (sadašnja ima 1GB)?

I za kraj dali bi moje napajanje bilo dovoljno za CF?

Kloni se CF-a ako misliš samo spajat radi GTA4.Naime GTA4 je unikatni i extremno loši port sa konzola na PC.

Da bi igru pokretao sa max postavkama trebaš imat minimalno 1,5gb VRAM-a(grafičke memorije), također igrica/igra je alergična na multi GPU sustave bilo SLI,bilo CF. Što znači da su velike šanse da ti radi još gore nego sa jednom grafom.

U globalu da staviš još jednu grafu u CF osijetio bi porast preformansi, no problem je što sa dva PCI-e x16 utora preformanse rijetko kada idu iznad 85%,a u tvom slučaju bi bilo nekih 40% porasta od dosadašnjih preformansi. također sve puno ovisi o igrici/igri,jer neke rade savršeno, a neke rade probleme.

I nebi se dogodilo ništa ako bi druga grafa imala 512mb VRAM-a, jer svaka grafa radi za sebe i svaka grafa koristi svoj VRAM.

Znači u pravilu bi sve trebalo radit normalno.

I'll be back
15 godina
neaktivan
pod009 kaže...

Smanjila bi se propusnost obje kartice na x4 (2GB/s) što je malo za žešće grafičke. Nema smisla. Ako oćeš nešto bolje,prodaju svoju i nadoplati za bolju ili OC-aj tu

Ne. Ako je kombinacija: Jedan PCI-e x16 i jedan PCI-e x4 onda prvi zadržava punu propusnost, dok drugi radi samo na četvertini propusnosti. Ako pak Grafički kontroler ima 16 PCI-e stazica onda se najčešće kombinira sa dva PCI-e utora i u slučaju CF-a(SLI-a) oba utora nude polovičnu propusnost. POGLEDAJ specifikacije gdi piše: 2 x PCI Express 2.0 x16 slots (green @ x16 mode, orange @ x4 mode)

AUTORU: Da napajanje bez problema drži CF sa dvije HD5850, pa čak bi mogao i dvije HD5870 pod uvijetom da nije ništa clockano.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 0:13 (microman).
15 godina
neaktivan

Inače CF na jedan x16 i jedan x4 je gotovo isti drek ko CF sa jedan x8 i drugi x8.

Iz razloga što na prvoj kombinaciji primarna grafička radi sa punim bandwithom dok druga sam sa četvertinom,

a u drugoj kombinaciji i primarna i sekundarna rade sa polovičnim bandwithom.

I'll be back
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Mogu probat OC-ati iz CCC-a, OverdDrive?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
može iz catalysta,al preporučam msi afterburner,samo gurni slidere dokle želiš i povisi malo obrtaje grafičke (3-4%),pa testiraj.
15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Dali ja mogu na mojoj 4870x2 koristiti CF modove?

Neki su glupi i bez Facebooka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 23:21 (Zuja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Dali ja mogu na mojoj 4870x2 koristiti CF modove?

Pa vidi u CCC da li imas opcije.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Nema Iznenađen

Settings. Settings.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 23:51 (Zuja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Nema Iznenađen

Microman:

Prije nego što počnete koristit CrossFire sustav u igrama(ili drugim aplikacijama) potrebno je uč u ATI Catalyst Control Centar,kliknuti na opciju GRAPHICH te odabrati opciju 3D.Ovdje obavezno provijerite dal vam je omogučen Catalyst A.I i stavite ga na STANDARD(Advanced nije preporučljivo za CrossFire).

Sada vam je CrossFire u potpunosti omogučen i nebi smjelo biti problema.

Jesi probao ovo?

15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič
@ZUJA: Mozes koristiti CF modove na HD4870x2, samo za to trebaš najnoviji verzijuATI try toolsa.
Imaš na prvoj stanici Link za program i obijasnjenje kako ručno promijeniti randering modove
Moj PC  
2 1 hvala 2
15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Evo proradilo, hvala decki.

Odoh na zasluzeni godisnji, uzivajte u sparini nVidie i atia, jedina sparina koju cu ja osjecat ce biti cigarete Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
CrossFire Vodič

zasto nigdje nema moje graficke kartice

koja graficka kartica ima isti cip ko moja

xDDD

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
CrossFire Vodič

jel bi mogao s 4830 jer imaju isti cip samo sta je 4830 ima 256 bitnu sabirnicu

xDDD

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Moze pitanje? Ja vidim da na Asus RoG Matrix HD5870 piše "CrossFire type: CrossFireX" i sada mene muči jedna stvar. Dal ja onda mogu imati samo 2 komada? Mislim volio bih imati 3 iako nažalost necu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
enneloop kaže...

Moze pitanje? Ja vidim da na Asus RoG Matrix HD5870 piše "CrossFire type: CrossFireX" i sada mene muči jedna stvar. Dal ja onda mogu imati samo 2 komada? Mislim volio bih imati 3 iako nažalost necu.

Može do 4 čipa,a kombinacije radi kako hoćeš: 4x 5870, 5970+ 2x 5870; 2x 5970...

a zašto tu verziju? ima i dosta isplativijih

14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

1GB Asus RoG Matrix HD 5870 je najjači u seriji 58**. Samo je jači od njega 2GB Sapphire Toxic koji košta čak 4,000kn, dok Asus Matrix košta 2,400kn u Engleskoj.

P.S. Znači mogu ja staviti i 4 x 5970, ali sa 2 x 1000W Corsair HX1000? Fora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ne,dosta je kakav dobar od 1.5kW
A i da ih spojiš,radile bi 2x 5970 (4 gpua max)
15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič
Enneloop: Nemozes spojit 4x HD5970 u CF jer je Multi GPU sustav još uvijek ograničen sa max četri GPU-a, a posto jedna HD5970 ima na se i dva GPU-a maximalno možeš spojiti dvije HD5970 u CF polje.Za takav pohvat je čisto dosta recimo HX1000W.
I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

...a i HD5970 ima samo 1 CF konektor na sebi tako da fizicki ne moze spojiti vise od 2 te kartice.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

A jel može Corsair 1200W 1200AXUK napajanje podržati čak 4 x 5870? Samo pitam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič
Ako HX1000 drži bez beda Dvije OC-ane HD5970 onda nevidim razlog zašto isto napajanje nebi držali četri HD5870.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Npr. kada bi se uparile dvije iste graficke kartice ATI RADEON HD 4770 (512MB, GDDR5), je li se dobije duplo jaca jacina u igrama i ostalome??? Ili nesto drugo?

I da li je dovoljno napajanje od proizvodjaca "COBA" 550W. I koliko kosta obicna maticna ploca, da nije nista posebno, sa 2 utora PCI Express? Thanx Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MowERn kaže...

Npr. kada bi se uparile dvije iste graficke kartice ATI RADEON HD 4770 (512MB, GDDR5), je li se dobije duplo jaca jacina u igrama i ostalome??? Ili nesto drugo?

I da li je dovoljno napajanje od proizvodjaca "COBA" 550W. I koliko kosta obicna maticna ploca, da nije nista posebno, sa 2 utora PCI Express? Thanx Osmijeh

dobije se 40 - 65 % dodatno.

Bug Online Xfire Clan - http://www.xfire.com/communities/bugonlineforum/
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.7.2010 18:05 (Mitch).
15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič
mowERn: Porast preformansi u Cross Fire-u ovisi o jako puno čimbenika.Prvo i najvažnije je o kojoj je igri riječ(koji engine koristi).Takoder ovisi o kombinaciji propusnosti na PCI-E utoru.Ovisi i o samim driverima za graficku.
Recimo da bi dvije HD5770 u prosijeku davale nekih 80% boljih preformansi od samo jedne HD5770 u idealnom slučaju. No imaš igra gdi će taj porast biti znatno manji, a imaš i onih gdi porasta neće biti il pak mogu biti još lošije preformanse nego sa jednom
I'll be back
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
CrossFire Vodič

imam sad xfx hd 4870 xxx, i kad bi stavio još jednu hd4850/hd4870  koliko bi dobio na perfomansama..

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice