jedan moj frend kupuje novu konfu. zanima ga koju ATI 4890 da uzme. sta vi predlazete? nesto je govorio da razmislja o Black Edition. koja je uopce razlika između BE i "obicne" 4890 (osim takta gpu-a i memorije)?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa ja bi uzeo onu koja je najpovoljnija.....
BE...radi za taktu 1GHz..
jedan moj frend kupuje novu konfu. zanima ga koju ATI 4890 da uzme. sta vi predlazete? nesto je govorio da razmislja o Black Edition. koja je uopce razlika između BE i "obicne" 4890 (osim takta gpu-a i memorije)?
Nikakva druga razlika.
Jedino Black edition nije samo malo clockana za 25-50MHz već za ogromnih 150MHz na rekordnih 1GHz sa zračnim coolerom koji je isti i na običnoj hd4870.
A koji procesor ima,napajanje i monitor?
E a jel ta Black Edition isto kao i HAWX Edition il nije?
Nije, dignut je napon i dodan je 8 pinski konektor, te je clockana na razinu gdje nijedna obična hd4890 nemože, uostalom to je cherry picked.
LOL HAWX edition !!!!
HAWX je igra koja se dobija sa njome
LOL
Nije, dignut je napon i dodan je 8 pinski konektor, te je clockana na razinu gdje nijedna obična hd4890 nemože, uostalom to je cherry picked.
Znači da je bolja lošija ili ista......sorry al baš se nekužim u takve stvari
Ak baš hoće tolko dobru karticu bolje nek uzme običnu HD4890 i na nju Styche Musashi jer je referentni cooler jako loš.
Il nek ume 4890 Toxic/4870 Toxic (512MB/1GB)
Znači da je bolja lošija ili ista......sorry al baš se nekužim u takve stvari
Pa fala Bogu da je bolja!
ZNači da uzmem HAWX Edition hvala!!!!
kolka je odprilike razlika u performansama 4890 vs. 4890 black?
graficka ce bit u konfi sa i7 920.
razlika je mala...kažem ti, ak misli na tak skupo nek uzme 4890 toxic ili najjeftiniju 4890 i na nju Scythe Musashi
razlika je mala...kažem ti, ak misli na tak skupo nek uzme 4890 toxic ili najjeftiniju 4890 i na nju Scythe Musashi
Dajes im savjete da uzmu obicnu 4890 i promijene cooler a decki neznaju ni razliku izmedju potonje i 4890 BE.Nemoj im davati savjete za koje znas da ces dobiti jos hrpu extra pitanja.(bez uvrede)
Maxy uzmi obicnu 4890 i to najpovoljniju.Razlike su jako male.
Edit:Ispravljeno Seky! :D
Ne, ne mislim da bi trebao uzeti NAJPOVOLJNIJU.
Ovako, malo je bolja po hlađenju Sapphireova!
Ali ljudi pricate tolike gluposti gori iznad, HD4890 vs HD4890 Black Edition da su skoro iste, Black Edition je bolji u Igrama najmanje 11%(gledao testove), a još je bolja HD4890 Atomic verzija koja je na 1.0 Ghz ona mozda ima jos malo bolje performanse ali ima dosta bolje hlađenje tj. cooler a dobra je i Toxic clockani Edition jer je na 960 mhz ali po tome je bolji Black Edition!
Pogledajte neke moje zadnje postove ja san sve lipo objasnio barem 100 puta!
ZNači da uzmem HAWX Edition hvala!!!!
Black editon je bolja, hebote, ali bolje ti je običnu uzet.