AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.847
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
ParaNO1d kaže...

Ej padobranac jedan, imas to na prethodnoj strani. A ovi sto kukaju o cijeni , krivite nase trgovce i pdv a ne AMD(jer da su stavili 100$ preporucenu cijenu, kod nas bi bila 1500kn ). 

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 15:27 (metallic).
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Ma kakva 390...proslo svrseno vrijeme:p

Ta gtx 970 je iovako rang ispod r9 390, sad jos kroz 2 mjeseca dok se podrska za drajvere istopi bit ce 10 posto jaca od r9 380x ;)

11 godina
neaktivan

Ja ni ne krivim AMD, neg znam kako to kod nas ide. Sjecam se kad je i frend kupio 290X referentnu za 5k kn. Nema kod nas jeftinog pri izlasku

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 15:34 (D3lBoy).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nisam mislio na tebe, ti si bar objektivan. Mislim da je 7970 kod nas dugo kostala 4800kn. Znam da su kod nas cijene "vesele" svjedeno nisam nista uzimao vani, ali nakon ovog bezobrazluka vise nisam tako siguran.

p.s.jedino gore od ovog je previsoka cijena stare serije!!!

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
Stjepanj kaže...
Ma kakva 390...proslo svrseno vrijeme:p

Ta gtx 970 je iovako rang ispod r9 390, sad jos kroz 2 mjeseca dok se podrska za drajvere istopi bit ce 10 posto jaca od r9 380x ;)

svi se sad okrecu dx 12 tako da 970 tu nema kaj trazit. naravno ako si fanboy onda je clokana brza i od 1070.. 

xfact
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Dali ATI ima stvarno prednost u DX12? Čak i od nove Pascal serije? Isprike što pitam tako ali mislim uzeti grafu sljedeći mjesec pa se nikako odlučiti između 1070 i RX480. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Point-X kaže...

ali mislim uzeti grafu sljedeći mjesec pa se nikako odlučiti između 1070 i RX480. 

Čekaj da dođe sljedeći mjesec, onda budemo vidjeli kaj bude ili ne bude bilo.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
14 godina
Mislim da cu kasnije plakati jer nisam sad uzeo nekaj tipa 380x za male novce .a kasnije ce i to otic gore prema cijenama ovih novih.. 2000, mos mislit..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ak je ovolika cijena za 480 kod nas, pa koliko onda budu 470 i 460!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

380X je kod nas pri izlasku koštala 2400 kn pa je u roku od par mjeseci pala na 2000 i niže. Isto će biti i sa RX 480 tam na jesen. RX 480 4 gb 2000 kn, RX 480 8 gb 2500 kn. Ove refrentne i ove cijene treba ignorirati.

Moj PC  
6 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Pa nemogu se trenutne performanse smanjit, tako da melješ gluposti bez dokaza, a i AMD je iz 380X izvukao što je mogao. To što se priča da se kartice usporavaju je točna jednako kao vozni red HŽ-a. I Tonči je testirao i pisao o tome, a i ja sam radio testove na svojoj GTX 760 nakon dolaska Maxwella, i performanse nisu nigdje pale nego su i porasle, ali naravno nisu za onakve postotke kao kada je ta linija bila aktualna. Uostalom, neke arhitekturalne promjene između Maxwella i Pascala nema, osim što su SM-ovi manji.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 17:29 (JozoBozo121).
12 godina

Zar nije Nvidia seriju 7 i niže prebacila na legacy drivere? Za očekivati je da te kartice neće s driverima dobro pratiti nove igre?

PSN - DeniZg80
10 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Zar nije Nvidia seriju 7 i niže prebacila na legacy drivere? Za očekivati je da te kartice neće s driverima dobro pratiti nove igre?

Treba razlikovati seriju 7 i seriju 700. Serija 7 je izašla 2005. godine tako da i podrška trajala jako dugo. Na seriji 7 nećeš igrati novije igre osim ako ne igraš na dva do tri frejma po danu.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 17:37 (JozoBozo121).
12 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Tko kupi po toj cijeni 480-tku nije normalan čovjek !!!

8 0 hvala 1
9 godina
protjeran
JozoBozo121 kaže...
Lucidius kaže...

Pa nemogu se trenutne performanse smanjit, tako da melješ gluposti bez dokaza, a i AMD je iz 380X izvukao što je mogao. To što se priča da se kartice usporavaju je točna jednako kao vozni red HŽ-a. I Tonči je testirao i pisao o tome, a i ja sam radio testove na svojoj GTX 760 nakon dolaska Maxwella, i performanse nisu nigdje pale nego su i porasle, ali naravno nisu za onakve postotke kao kada je ta linija bila aktualna. Uostalom, neke arhitekturalne promjene između Maxwella i Pascala nema, osim što su SM-ovi manji.

Di pise da ce im se performanse smanjit? fokusirao sma se na to da nece dobivati jednaku paznju oko drajvera za nadolazece naslove i zato nece pruzati performanse kao da su aktualna serija, a AMD je svakim novim drajverom sve bolji.

390 je oduvijek i prala gtx 970, samo sta je bilo dosta placenih stranica koje su testirale OC-anu gtx 970 protiv stock r9 390 pa su zamaskirali razliku.

17 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...
DeniZg kaže...

Treba razlikovati seriju 7 i seriju 700. Serija 7 je izašla 2005. godine tako da i podrška trajala jako dugo. Na seriji 7 nećeš igrati novije igre osim ako ne igraš na dva do tri frejma po danu.

Kolega ti kaže da je za GTX 760, 770, 780....prestala optimizicaija za nove naslove tj. da je serija prešla u tzv. legacy i u pravu je. Kroz nove drivere ispravljati će poneki bug ali posebne optimizacije za tu seriju službeno više nema, neslužbeno ona je prestalo dolsakom GTX 9XX serije. Ne samjuje nvidija performanse svojim starijim serijama nego ih ni ne poboljšava, dok hardverski podjednaka nova serija vidljivo raste. npr. gtx 960 dere gtx 770  i sl.

14 godina
Tko ce cekat do jeseni jos. Vec 3 mjeseca odgadam kupovinu grafe, prvo neplanirani troskovi; pa sam onda odlucio cekat ove nove, jer sam mislio da ce cijena biti max 2000 po izlasku, al ocito nece. Najradije bi do kraja tjedna nasao neku polovnu 380x i bok; a ovak ne znam kakve ce zapravo cijene biti, pa kad ce malo pasti ni nis.. Vec me zuljaju novci koji cekaju na novu grafu haha
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Maloprije bio u glavnom Saturnu u centru Berlina i pitam prodavaca na odjelu grafa od kada ce u ponudi imat Rx 480 i koliko ce kostat i lik kao nikad nije cuo za to ali mi je instant ponudio Gtx 1070....LOL!

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Neznas tko je luđi s cijenama i tim retardiranim referentnim hladnjacima nvidia ili amd! Preskacem obje...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Za sad znam da pascalu ne pomazu niti najbolji nereferentni modeli i ostaje za vidjet dali je polaris limitiran samo referentnim dizajnom i hoce li procvijetat da se tako izrazim sa kvalitetnim nereferentnim modelima....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Za sad znam da pascalu ne pomazu niti najbolji nereferentni modeli i ostaje za vidjet dali je polaris limitiran samo referentnim dizajnom i hoce li procvijetat da se tako izrazim sa kvalitetnim nereferentnim modelima....

Kako ne pomazu? Tihi su i hladni, to sta se slabo clockaju je zbog boost-a 3.0 koji ih sama clocka blizu maksimumu..

9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

rx 480 2900kn? loool, al treba cekat ostale ducane, nek prode koji mjesec i nereferentne vidjet kad dodu, sve se bojim da cu se vratit u zeleni tabor 

edit: zanima me dal ce vega bit koknurencija gtx 1070/1080...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 19:12 (marattz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ako je 480 na 230mm2 nesto slabiji od 1070 onda bi vega na 600mm2 trebala konkurirat 1080ti po nekoj logici,mozda se i varam.
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

rx 480 nema ni perfomanse gtx 970, 980-tka koja sad kosta nesto vise od 3000kn a rx 480 referentna je 2900, nereferentne ce biti 500kn skuplje sto opet po perfomansama nece biti na razini nereferentnih gtx 980 bljuje mi se...odoh nazad po gtx 970 mozda 980 ovisi o ponudi nebum vise cekao sve je videno!!lp

Moj PC  
8 0 hvala 1
9 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Ako je 480 na 230mm2 nesto slabiji od 1070 onda bi vega na 600mm2 trebala konkurirat 1080ti po nekoj logici,mozda se i varam.

da bar konkurira 1080ti po snazi, a 1070 po cijeni 

13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ajde barem znamo da nece rebrandirati 390-tku u 490! ipak ide novi cip! ali do tada treba ganjati nesto pouzdano, povoljno, brzo, tiho i hladno...lp

Moj PC  
5 1 hvala 1
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

390 je oduvijek i prala gtx 970, samo sta je bilo dosta placenih stranica koje su testirale OC-anu gtx 970 protiv stock r9 390 pa su zamaskirali razliku.

vidim ja ti i dalje jedes gljive...

ako se netko zeli rijesiti povoljno 980 moze pm!

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 19:58 (Stjepanj).
15 godina
D3lBoy kaže...

Haha kako sam znao bitno da je bilo "bit ce oko 2k kn mozda i nize" 2900kn, neznam kako se sad isplati to uzimat ispred 970 i 390, pogotovo mi zao onih koji su se zaletili i prodavali odlicne grafe dosta ispod cijene jer su mislili da ce 480 bit revolucija.

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/gv-rx480d5-8gd/

EDIT: Upravo to, tko je pokupio te kartice na oglasniku je sretnik... kad sam vidio onu Asus R9 290 za 1400kn želudac me zabolio...

Ako me oči ne varaju cijena je maknuta.

Kupio sam u Futuri sve osim graficke i ssd. Planirao sam grafičku uskoro ali ako bude ta cijena, nema šanse :)

16 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
JozoBozo121 kaže...
Lucidius kaže...

Di pise da ce im se performanse smanjit? fokusirao sma se na to da nece dobivati jednaku paznju oko drajvera za nadolazece naslove i zato nece pruzati performanse kao da su aktualna serija, a AMD je svakim novim drajverom sve bolji.

Koliko ju je prala i pere je uvjerio sam se iz prve ruke, da sam se nakon 10-tak dana vratio na GTX-icu, koja evo od tada veselo kuca 24/7 1500/2000 

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Ajde barem znamo da nece rebrandirati 390-tku u 490! ipak ide novi cip! ali do tada treba ganjati nesto pouzdano, povoljno, brzo, tiho i hladno...lp

eto stjepko na akciji su ti. lp

xfact
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice