Nije toliko važno pošto se radi o referentnim modelima ali je ontopic pa zašto ne.
Nije toliko važno pošto se radi o referentnim modelima ali je ontopic pa zašto ne.
Mislim da mi se smjeska Polaris i to bas ova 480
Sad palim komp, izbacuje artifakte po ekranu i plave linije, sad cekamo dok se ne povuku 380X s polica
Čekat ćeš onda mjesecima .
Dečki, dal bude i5 6500 dobar za rx480 ili preporučate nešto drugo...do 2000 kn bi išao za proc
Dobar je svaki i5 za normalni gaming pa tako i taj .
Znači samo naprijed, hvala
1.5ghz na 480 bi otprilike bilo negdje ~7tflps to ce biti poprilicno blizu onda 1070 karticama, jos ako bude tako u praksi samo lud covjek ce platiti duplo za cca 10% vise performansi, uzmes dvije i oduvas 1070 bez problem (napomena ako bude tako kao sto su naveli)
p.s. referentna xfx 480 na 1288mhz click me!
baš zato ti i kažem da krajnji rezultat ne ovisi o tih 0,5ghz veće brzine nvidia kartica
baš kao što na krajnji rezultat - gejmanje sa 970-kom - nije utjecalo onih 0,5gm vrama
core clock i VRAM, kruške i banane #CRO :P
1.5ghz na 480 bi otprilike bilo negdje ~7tflps to ce biti poprilicno blizu onda 1070 karticama, jos ako bude tako u praksi samo lud covjek ce platiti duplo za cca 10% vise performansi, uzmes dvije i oduvas 1070 bez problem (napomena ako bude tako kao sto su naveli)
baš zato ti i kažem da krajnji rezultat ne ovisi o tih 0,5ghz veće brzine nvidia kartica
baš kao što na krajnji rezultat - gejmanje sa 970-kom - nije utjecalo onih 0,5gm vrama
ma nekidan stojim u linksu i čekam red, kad dvojica klinaca raspravljaju o grafama i kako nove nvidie idu preko 2ghz, a amd jedva preko 1ghz i da zato nvidia duplo bolje radi....
i to mi je palo na pamet kako fanboyi trkeljaju takve stvari kao neki argument koji veze s vezom nema, baš kao i oni iz suprotnog tabora koji već godinu dana ko papagaji ponavljaju o 3,5gb na 970-ki
a niti jedno, niti drugo nema realno nikakvog utjecaja - nit je usporedivi amd u igrama lošiji zbog 0,5ghz manjeg kloka, niti je ikome na 970-ki u igranju zasmetalo tih 0,5gb sporijeg vrama
to je poveznica, ne da sad ja brkam kruške i jabuke
palo mi na pamet zbog pola gige amo i tamo, ništa više
ma nekidan stojim u linksu i čekam red, kad dvojica klinaca raspravljaju o grafama i kako nove nvidie idu preko 2ghz, a amd jedva preko 1ghz i da zato nvidia duplo bolje radi....
i to mi je palo na pamet kako fanboyi trkeljaju takve stvari kao neki argument koji veze s vezom nema, baš kao i oni iz suprotnog tabora koji već godinu dana ko papagaji ponavljaju o 3,5gb na 970-ki
a niti jedno, niti drugo nema realno nikakvog utjecaja - nit je usporedivi amd u igrama lošiji zbog 0,5ghz manjeg kloka, niti je ikome na 970-ki u igranju zasmetalo tih 0,5gb sporijeg vrama
to je poveznica, ne da sad ja brkam kruške i jabuke
palo mi na pamet zbog pola gige amo i tamo, ništa više
istina
Dobar je svaki i5 za normalni gaming pa tako i taj .
Znaci da bi mogo bez problema zamjenit svoju GTX 960 2GB za RX 480 karticu bez mjenjanja mog I5 4460 procesora? Kul. Jedino cu jos uz to morat napajanje upgradeat.
Da, ne moraš mijenjati niti napajanje jer je RX 480 još štedljivija od GTX 960.
Pa i ne baš ta gtx 960 troši oko 120w a Radeonka RX 480 ce oko 150w tako da bi moga ju koristit vijerovatno bez minjanja napajanja
Znaci da bi mogo bez problema zamjenit svoju GTX 960 2GB za RX 480 karticu bez mjenjanja mog I5 4460 procesora? Kul. Jedino cu jos uz to morat napajanje upgradeat.
Da, i nema nikakve potrebe za promjenom napajanja. RX480 će vući nekakvih 50W više od GTX960, ako i toliko. Znači max opterećeni i5 i RX480 će vući nekakvih 200-250W, taman sweet spot opterećenje za taj Fortron.
Pa i ne baš ta gtx 960 troši oko 120w a Radeonka RX 480 ce oko 150w tako da bi moga ju koristit vijerovatno bez minjanja napajanja
Max TDP i potrošnja u gamingu nisu isto. Tokom igranja bu vjerovatno potrošnja isto oko 120 w ako se ne kloka.
Max TDP i potrošnja u gamingu nisu isto. Tokom igranja bu vjerovatno potrošnja isto oko 120 w ako se ne kloka.
Znači hoćeš reći da će RX480 stvoriti 150W toplinske energije s uloženih 120W?
Tako je kolega, ljudi brkaju TDP s potrošnjom. Grafa s jednim 6 pin konektorom (RX 480) može povući MAXIMALNO 150W. Znači neće sigurno trošiti stalno maximum što može potegnuti nego procjena je baš kao što kolega kaže u praksi oko 110 do 120W. Ako se uz to uzme i5, gaming potrošnja takvog normalnog kompa (standardna oprema što se tiče rama, harda i ostalog) je sigurno ispod 200W, odnosno oko 200W tako da nema problema s napajanjem od 400W ako nije neki zadnji krš što njegov Fortron nije.
Ma da vijerujen da ce bit 20w manje,navea sam max tdp tako da zna da ce s tim 400w napajanjem koje daje oko 300w sigoro,možda i malo više imat lufta pa cak i da digne power limit 20% i oc grafu :)
gtx 960 na 1,6+ghz(unigine heaven/valey) jedva potegne 110w! giga wf2 oc!
Nemojte mi molim vas Nvidia Gtx960 i AMD rx480 usporedjivati(iako su cijena i potrosnja usporedive). Mozda me kuzite.
Uspoređuje se samo u kontekstu potrošnje jer Cofinho misli da će morat mijenjat napajanje zbog prelaska s GTX960 na RX480.
Nemoj širit dezinformacije ako nisi siguran o čemu pričaš .
TDP je količina isporučene topline.
Da, točnije max. količina topline CPUa / GPUa, što već gledamo. Zato se obično malo slaže kod tih brojki.
Velika snaga, tj. energija, tj. disipacija topline; mali napon; znači mora bit velika struja. Zato i ima hrpetina tranzistora sa velikim strujnim pojačanjima..
Nemoj širit dezinformacije ako nisi siguran o čemu pričaš .
ako je po proizvođaću tdp ćipa 150W , onda će ta kartica pri maks opterećenju koristit 150w + nekih 20w od rama + nekih 35-45w od regulacije, sve zbrojeno je oko 200-220w koliko kartica vuće s DC 12V s napajanja,to je jako jednostavna ćinjenica.
neznam dali vi tu prićate o nećem drugom možda pa sam uletia ko padobranac isprićavam se ako se o tome radi.
ako je po proizvođaću tdp ćipa 150W , onda će ta kartica pri maks opterećenju koristit 150w + nekih 20w od rama + nekih 35-45w od regulacije, sve zbrojeno je oko 200-220w koliko kartica vuće s DC 12V s napajanja,to je jako jednostavna ćinjenica.
neznam dali vi tu prićate o nećem drugom možda pa sam uletia ko padobranac isprićavam se ako se o tome radi.
Pa ja ne znam odakle ti izvlačiš te svoje informacije ali to je potpuno netočno, baš potpuno netočno !! Kartica koja ima jeda 6 pin konektor može povuči MAXIMALNO 150W i to cijela kartica, ne samo chip plus ram dodatno ili što već ne si ti sam sebi to zamislio. Dakle CIJELA GRAFA toliko može povuč i to MAXIMALNO. Ne može više nikako. U prosjeku će grafa konfiguracije s jednim 6pin konektorom trošit oko 120W u gamingu.
Pa ja ne znam odakle ti izvlačiš te svoje informacije ali to je potpuno netočno, baš potpuno netočno !! Kartica koja ima jeda 6 pin konektor može povuči MAXIMALNO 150W i to cijela kartica, ne samo chip plus ram dodatno ili što već ne si ti sam sebi to zamislio. Dakle CIJELA GRAFA toliko može povuč i to MAXIMALNO. Ne može više nikako. U prosjeku će grafa konfiguracije s jednim 6pin konektorom trošit oko 120W u gamingu.
pa osnove elektrotehnike? btw pcie port 75w + 150w 6pin pcie = 225w , i to je po standardu i odgovara ovome šta san ti prije napisa.
odakle Ti izvlaćiš informacije?
kad se kupuje novo napajanje bolje je zaokružit potrošnju na više ,da nebi bili u problemu dogodine ko kolega s gtx960 koji sad nije siguran dali će mu napajanje bit dovoljno.