AMD Serija 400 (Polaris)
- poruka: 9.707
- |
- čitano: 804.749
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam GTR karticu i temeprature pod opterećenjem trče od cca 53, (npr igrajući Tyranny) do cca 70 stupnjeva, (nakon podužeg igranja DOOMa ili Infinity Warfarea) sa ventilatorom do kakvih 50%
U prosjeku kod igranja igrara ventilator je na kakvih 40% sa temperaturama oko 63...
Malo mi je cudno da niko ne spominje sapphire nitro izvedbu rx 470. Zar to nije najbolja rx 470? Ili u najmanju ruku jednako dobra kao msi?
Hm, čini se da sam pored svih njih propustio ovu nekako. Dual bios, ok je hlađenje koliko čitam, ima dobar oc potencijal... Možda će na kraju ona i ''pasti'' Ima ju tko ovdje?
Hvala na preporuci
Drugi tjedan bi trebala stići ali Nitro 480 osim ako ne dođe do nekog iznenadnog preokreta
Pa ako pogledaš moj post vidit ćeš da sam i ja odradio 20 loopova iliti čitav stress test, za 1 loop temp je nekih 51°C.
Jel' neko ima od vas Asus Dual RX480 4GB?
Nisam znao da i ova graficka ima ovu 0db funkciju, evo sad dok je browser upaljen 50 stepeni sa 0RPMa...
Super, isto kao i ja Ako budeš overklokirao reci koliko si uspio dobiti.
Kakav ti je Asic quality, meni je jedna 80 a druga 64, treća neznam, možda odlična :D
Na ovoj je 69.9%, a na onoj prošloj koja je došla DOA je bio 68.8% Ne znam jel oni to unaprijed znaju, možda namjerno stavljaju lošije na single fan verziju bo.
To ti je normalno, svaka Rx480 ima taj mod ako se ne varam.
Moja Msi radi bez ventilatora sve do 56c.
Mali feedback nakon korištenja CF-a
WOT, EU IV i neke druge "manje zahtjevne igre" se crashaju kada napravim minimize na desktop pa se vratim u igru.
WOT nekad samo shebe texture ingame kada to napravim pa samo upalim vsync da se resetiraju postavke i tako, no kad se crasha nema pomoci.
Zapravo kod WOT-a nisam siguran da je do CF-a jer sam citao da se opcenito RX 480 crashaju u wotu.
ono sto mene zanima zasto ne radi ovaj software za iskljucivanje pojedinih postavki za igre.
npr zelim da mi je u WOT-u CF iskljucen i tako nariktam u driverima no on to ne "ferma" niti pol posto dakle CF radi iako sam nariktao da ne radi..
Puno jos nelogicnosti ima.
A da se ti rijesis jedne kartice (ili obe)?
HD client u WOT?
Jel koristis full screen windowed?

A da se ti rijesis jedne kartice (ili obe)?
vidim na drugom forumu da je cijeli komp stavljen na procjenu, nije da mu to več nije palo na pamet.
WOT, EU IV i neke druge "manje zahtjevne igre" se crashaju kada napravim minimize na desktop pa se vratim u igru.
WOT nekad samo shebe texture ingame kada to napravim pa samo upalim vsync da se resetiraju postavke i tako, no kad se crasha nema pomoci.
Zapravo kod WOT-a nisam siguran da je do CF-a jer sam citao da se opcenito RX 480 crashaju u wotu.
ono sto mene zanima zasto ne radi ovaj software za iskljucivanje pojedinih postavki za igre.
npr zelim da mi je u WOT-u CF iskljucen i tako nariktam u driverima no on to ne "ferma" niti pol posto dakle CF radi iako sam nariktao da ne radi..
Isto se događa meni s WoWS-om (i prijatelju koji ima R7 ili R9), nije do CF-a ni do 480, nego do AMD drivera ili do WG-ovih pizdarija. Oduvijek su bili poznati po tim stvarima.
Isto se događa meni s WoWS-om (i prijatelju koji ima R7 ili R9), nije do CF-a ni do 480, nego do AMD drivera ili do WG-ovih pizdarija. Oduvijek su bili poznati po tim stvarima.
Onda super :) mislim nije... no eto bar znam da nije do CF-a. Hvala
To je do njih, ja sam presao na World of Warplanes radi bez problema, WoT sam izbrisao probacu za par dana...
To ti je normalno, svaka Rx480 ima taj mod ako se ne varam.
Moja Msi radi bez ventilatora sve do 56c.
Nisam znao, lijepo je i to imati.
Vidim sad da na Asusovoj stranici ima update biosa za 0db mod.
Hvala za odgovor.
Velikodušni su, hvala na linku i sretno svima. Ne bi bilo loše da netko sa foruma ubode bar jednu.
Velikodušni su, hvala na linku i sretno svima. Ne bi bilo loše da netko sa foruma ubode bar jednu.
kakve sam srece ja cu, ne znam sto cu s 3 rx 480 :)
Jednu jeftino prodaš na forumu!
kupit cu i pc i vr samo radi ove igre.
Eto na pcekspertu tražio procjenu i forumaš "glavas" takoder i na ovom forumu ni više niti manje grafe procijeni na 1900 kn iako nisu stare niti 2 tjedna no sasvim ne bi bilo bitno da kao referencu ne uzima najjeftiniju rx 480 8gb i to gigabytovu koja košta 2250 kn.
Recite Vi meni jel to normalno? Inace poznat po skidanju cijene ne samo na pceu nego i šire.
Dakle neki poslije nega se izjasni da radije bolje dati 2200 kn za novu neku uzeti ove polovne (nisam trazio 2200 kn već je moje mišljenje da je 2100 kn super cijena)
U svakom slučaju sretno budali koja pročita njihove komentare i kupi gigabyte rx 480 8gb za 2200 kn umjesto da je dodao 150 kn i uzeo xfx gtr ili 250 kn i uzeo msi gamingx ili nitricu
Neka uživaju sa gigabiteovom 480, smeče od grafe.
Samo malo ti opet prodajes kartice? Kaj se tice cijene valjda si vec naucio da amd karticu moras prodati debelo ispod cijene, jbga nije ti to nvidija!lp

Ma glupost. Ja bi odmah dao 2100 za praktički novu GTR da kupujem, a 1900 bih tražio za svoju nitricu od 4 GB staru dva mjeseca.
EDIT: Dobro, vidim da su nitrice pale na 1950, tako da bih spustio na 1800.
Ljudi koji se najeli ludih gljiva traže za gtx 660 700 kuna, da pukneš od smijeha. A ima ih gro. Eto na njušci r9 380 sa godinu dana gare 800 kuna, nema se kaj razmišljat. Kome treba udri.
Koliko sam skuzio, kad ljudi daju procjenu za PC hardware na bugu, onda ti daju cijenu koju bi oni platili. Nije to cijena koju bi oni nuzno stavili ili realna cijena.
Rijetko je procjenjivac zapravo kupac pa ta ponuda ionako nije bitna.
pouz

Svi znam da robi pada cijena cim se koristi makar jedanput, ali s obzirom na trenutne cijene te kartice 1900kn je definitivno premalo, ovo sto si ti stavio 2100 (pa cak i 2200) je skroz korektno po meni. Ove nebuloze da je bolje uzeti gigabyte verziju uopce ne treba komentirati... Jesi ti to cisto informativno stavio na procjenu il stvarno prodajes grafe?
Samo malo ti opet prodajes kartice? Kaj se tice cijene valjda si vec naucio da amd karticu moras prodati debelo ispod cijene, jbga nije ti to nvidija!lp
ne još, stavio sam na procjenu da vidim koliko mogu dobiti za sve(cijeli pc).
kartice su mi odlične od kada sam napravio undervolt zapravo je čudesno kako cf ne ide visoko sa temperaturama.
zapravo dosta stvari koje ja kupujem su na "rate" pa ih prodajem za keš i kada mi treba lova tako ih prodam, odgodim financijski shit na rate :) doduše ovdje nije to slučaj no tako znam radit a u međuvremenu i probam i poigram se.
iako ukupno gledano kako god okreneš ne isplati se.. no eto.