AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.218
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
moderator
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
toxic kaže...

ma vidio je da je meni odmah nova iz ducana vrisnula - tvornicka greska a i kolega se odmah javio njemu je vrisnula powercolorka i to su jedina dva slucaja rx 480

I moja gigabyte 

سمندری ڈاکو
17 godina
pirat kaže...
toxic kaže...

ma vidio je da je meni odmah nova iz ducana vrisnula - tvornicka greska a i kolega se odmah javio njemu je vrisnula powercolorka i to su jedina dva slucaja rx 480

I moja gigabyte 

Isto 8GB?

Okey ovo više nije slucajno lol.

Baš me zanima u svijetu kako to ide.. Dakle mozemo zakljuciti da 8gb verzija znaju riknut dok 4gb i ne? Ili ništa ne mozemo zakljuciti.

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ajde da su sve od istog vendora pa bi rekao da je serija sa greškom, ali da su riknule 3 grafe na forum,u a svcaka od drugog vendora to vise nije slucajnost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
toxic kaže...

Isto 8GB?

Baš me zanima u svijetu kako to ide.. Dakle mozemo zakljuciti da 8gb verzija znaju riknut dok 4gb i ne? Ili ništa ne mozemo zakljuciti.

Da 8 gb.

سمندری ڈاکو
17 godina
pirat kaže...
toxic kaže...

Isto 8GB?

Da 8 gb.

isto isti dan ili nakon par dana? Artefakti ili sto? Pretpostavljam da je kod svih vrisnula vram memorija.

16 godina
moderator
toxic kaže... 

isto isti dan ili nakon par dana? Artefakti ili sto? Pretpostavljam da je kod svih vrisnula vram memorija.

Isti dan.

Sve je radilo do kad nisam pokrenuo neku igru,onda nakon 15-30sec se pojavio zeleni ekran i sve se smrznulo.

سمندری ڈاکو
16 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Zaključujute o crkavanju modela kartice na osnovu 0,000xx% primjeraka? 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Zaključujute o crkavanju modela kartice na osnovu 0,000xx% primjeraka? 

Ne, nego je zanimljivo.

Dugo na forumu nisam naletio da je svima grafa crkla na slicne/iste nacine drugog vendora i to onih s 8gb.

Mali broj okey, sve 5 no svakako je interesantno.

14 godina
pirat kaže...
toxic kaže... 

Isti dan.

Sve je radilo do kad nisam pokrenuo neku igru,onda nakon 15-30sec se pojavio zeleni ekran i sve se smrznulo.

Meni je 4 dana radila normalno. Pa je krenulo, prvo rjeđe (jednom dnevno), pa sve ćešće (par puta u nekoliko minuta). Skoro mjesec dana sam je "trpio" i sada je na servisu. 

Čude me recimo mixed review na stranim forumima/portalima vezano za powercolor. Neki bježe od nje k'o od đavla (red devil  ), a neki se kunu kako je zakon i je*eno dobra. 

Uglavnom, kako god bilo. U futuri je više nemaju, lik koji tamo radi mi je rekao da ću dobiti novu (kad/ako utvrde da je neispravna) tako da uzimam MSI-ovu. Nadam se da sa njom neće biti problema. 

16 godina
odjavljen

Idite na XFX - frendovi svi uzeli njihove, ja također. Fenomenalan model (onaj najjači Black). Ako me neki proizvođač nije razočarao kod AMD-a, onda je to XFX, od serije 3000, 4000 i kasnije 7000 te sad RX.

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

XFX je vrhunski, evo dvije kod mene u CF, GTR verzije (ne Black, nije bilo). Kartice hladne i tihe, u loadu se gornja ne penje iznad 71-72, ventovi na 60 %. Preporuka XFX-a, ukoliko su dostupne 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...

Idite na XFX - frendovi svi uzeli njihove, ja također. Fenomenalan model (onaj najjači Black). Ako me neki proizvođač nije razočarao kod AMD-a, onda je to XFX, od serije 3000, 4000 i kasnije 7000 te sad RX.

Limitiran sam ponudom koju ima futura, a oni od XFX imaju samo rs inaćicu. Predložili su ovdje, a i našao sam na više web portala/youtube recenzija da ako se nemože uzeti XFX GTR da se onda uzme MSI gaming X. 

17 godina
quickr kaže...
Tonči kaže...

Limitiran sam ponudom koju ima futura, a oni od XFX imaju samo rs inaćicu. Predložili su ovdje, a i našao sam na više web portala/youtube recenzija da ako se nemože uzeti XFX GTR da se onda uzme MSI gaming X. 

Tak je.

Msi gaming isto rula, nije toliko kao gtr ali rula

16 godina
moderator
AMD Serija 400 (Polaris)

Meni MSI u bf 1 ne prelazi 62°C

سمندری ڈاکو
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

MSI je najtiša radi najboljih ventilatora i zato se obično preporučuje ispred XFX GTR koja je isto super, ali nije tolko tiha. Eh sad, tišina je relativan pojam.

Nego, tko je ono imao Asus 470?? Je li Asus fixao BIOS da grafa ide prek 65 stupnjeva..?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 15:14 (The_Fichek).
17 godina
pirat kaže...

Meni MSI u bf 1 ne prelazi 62°C

Zakucaj ti to u Crysisu 3 na maks 100% gpu usagea ide ona do 70 stupnjeva 100% :)

Meni gornja ide do 80 no imam cf pa je to okey

na tih 62 stupnja na koliko ti se vrte ventovi?

16 godina
moderator
toxic kaže...

Zakucaj ti to u Crysisu 3 na maks 100% gpu usagea ide ona do 70 stupnjeva 100% :)

Meni gornja ide do 80 no imam cf pa je to okey

na tih 62 stupnja na koliko ti se vrte ventovi?

E jbg neznam,ništa nisam dirao za sad...

سمندری ڈاکو
11 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nisam mogao vjerovat kolika je raznika u buci, dakle redosljed je bio ovakav

gigabyte 4850 -> propelerac

2 x msi 6850 cf -> boing 7x7

3dclub 7950 -> avion (oveći)

msi rx 480 -> ništa... potpuna tišina

e sad s obzirom da je kompu DB ta tišina je dobrodošla

osim kad žena "priča" iz kuhinje ili s kauča

nisam neki koji pati od tišine al ovo me ugodno iznenadilo

US server keke013#2101
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Deus Ex: Mankind Divided DX12 multi-GPU Tested - RX 480 vs GTX 1060

na 1440p skaliranje 100% i nešto sitno jel moguće preko 100% da skalira.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 15:52 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mirzet1976 kaže...

Deus Ex: Mankind Divided DX12 multi-GPU Tested - RX 480 vs GTX 1060

na 1440p skaliranje 100% i nešto sitno jel moguće preko 100% da skalira.

Razlika je minorna, zato što je različita situacija u pitanju. Mjerenja ti se mogu razlikovati, naravno. Skaliranje je u najboljem slučaju moguće nekih 99%... uvijek imaš manji overhead koji garantira da 100% neće bit nikad. 

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Bilo je priče o padu cijena cijena rx 470, što je s tim jer vidim da u našim shopovima ni p od pada.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
vrinho kaže...

jer vidim da u našim shopovima ni p od pada.

Ma dobro je dok cijene nisu otišle gore.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Isao sam danas da uzmem RX470 od MSIa i nema je uopce na stanju kao ni Nitro, izgleda da cu morati Strixicu ipak jer mi je vec dopizdilo cekati 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo uskoro i mene u clubu sa Nitro+ RX480.

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

4 ili 8?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
chaselol kaže...

4 ili 8?

8 Gb

Edit: Valjda je ovo pitanje bilo namijenjeno meni lol. Molim zanemari ako nije.

RIP Šaban (21.6.2016)
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 18:09 (Puls3).
8 godina
protjeran
Imaš xfx rx 480 black edition nekako mi se cini najbolji model rx_a za oko 2500kn
16 godina
neaktivan
vrinho kaže...

Bilo je priče o padu cijena cijena rx 470, što je s tim jer vidim da u našim shopovima ni p od pada.

Ja se nadam da ne očekuješ taj pad odmah, trgovine su nabavile grafičke po staroj nabavnoj i dok se ne riješe sa lagera tih kartica i ne počnu kupovat po manjoj nabavnoj neće niti biti pada.

13 godina
itomic009 kaže...
DarthMarkus kaže...

Toxic - mene zapravo zanima zašto nisi išao na jeftiniju soluciju (nitro ili RS), ubio bi soma kn uštede, a imao bi vrlo mali gubitak budući da si na CF....

Gotovo isto pitanje svim forumašima - jel se isplati dati 400 - 500 kn više za GTR  ili MSI gaming ? Pa jbte, nemoguće da Asus, Sap, Giga i XFX(rs) baš tolko ne valjaju ?

Pa XFX GTR RX 480 košta 150kn više od najjeftinije RX 480 8Gb a ne 400 ili 500kn pa ti sad kalkuliraj. MSI je još malo skuplja od XFX. Asus je preskupa, Sapphire ima bučan hladnjak a Giga je razočaralo lagano tako da je zato MSI i XFX hvaljen jer su generalno najbolji Vendori što se tiče trenutne generacije AMD grafi.

U pravu si..Najeftinija gtr je u uziju 2350...Ove za 1900 su 4gb

12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Probao sam 3 rx-ice od 8gb od kojih sam 2 dobrano mučio testirao i nije bilo nikakvih problema što se tiče crkavanja. Bilo je pregrijavanja i gašenja, lošeg OCa itd al sve su preživile. Zadržao sam se na gtr be jer je kartica zaista vrhunska.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice