Kolega TexW ili bilo tko tko ima Asus 470, može kakvi dojmove što se tiče OCa, fan krivulje, buke..?
AMD Serija 400 (Polaris)
- poruka: 9.707
- |
- čitano: 805.136
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zanima me na šta mislite kad kažete da je npr xfx rx480 gtr bolja od nitro rx 480. Pretpostavljam da mislite samo na grijanje. Da li xfx rx480 gtr daje isti broj fps-a kao i nitro.? Da li je potrebno 8gb za 1920*1080 ili je nepotrebno platiti 400 kn više za 8gb u odnosu na 4.
Koliko je 1920*1200 zahtjevnije od 1080 i da li mi za to treba 8gb ili je dosta 4gb, možda budem mjenjao monitor pa samo pitam.
Zanima me na šta mislite kad kažete da je npr xfx rx480 gtr bolja od nitro rx 480. Pretpostavljam da mislite samo na grijanje. Da li xfx rx480 gtr daje isti broj fps-a kao i nitro.? Da li je potrebno 8gb za 1920*1080 ili je nepotrebno platiti 400 kn više za 8gb u odnosu na 4.
Koliko je 1920*1200 zahtjevnije od 1080 i da li mi za to treba 8gb ili je dosta 4gb, možda budem mjenjao monitor pa samo pitam.
Možeš ovdje vidjeti pogledaj do kraja video
Razlike u fps nece biti ako grafe rade na istoj brzini, identican je graficki cip
Gledaj 4gb verziju, razliku strpaj u dzep (ili uzmi SSD)
Ako vec oces da platis 8gb verziju, radije naruci R9 Fury za iste novce sa caseking.de koja pojede sve i jednu rx480 pa i konkurenciju gtx 1060!
Ja sam na 2560x1080 i ovo su neki brojevi sa video memorijom:
Rise of the Tomb Raider - 6.5 GB
DOOM - 5.5 GB
Mirror's Edge Catalyst, (Hyper postavke) - 5.5 GB
Mirror's Edge Catalyst, (High postavke) - 4.5 GB
GTA V - 5.5 GB
Lords of the Fallen - 4.5 GB
Far Cry 4 - 4.2 GB
to je sam u visinu malo pixela vise i dosta ti je 4gb
Idite na XFX - frendovi svi uzeli njihove, ja također. Fenomenalan model (onaj najjači Black). Ako me neki proizvođač nije razočarao kod AMD-a, onda je to XFX, od serije 3000, 4000 i kasnije 7000 te sad RX.
Meni to nije neka utjeha jer mi je XFX RX470 single fan nova riknula odmah...
xfx briljira u 480 uz msi
dok za 470 briljira saphire nitro modeli
Ja sam na 2560x1080 i ovo su neki brojevi sa video memorijom:
Rise of the Tomb Raider - 6.5 GB
DOOM - 5.5 GB
Mirror's Edge Catalyst, (Hyper postavke) - 5.5 GB
Mirror's Edge Catalyst, (High postavke) - 4.5 GB
GTA V - 5.5 GB
Lords of the Fallen - 4.5 GB
Far Cry 4 - 4.2 GB
Kako si došao do potrošnje video memorije kad to nitko ne može znati niti iz same igre?
Kako si došao do potrošnje video memorije kad to nitko ne može znati niti iz same igre?
MSI Afterburner ima opciju prikaza zauzeća VRAM-a.
Ima opciju prikaza alocirane memorije iz ukupnog bazena hw dedicateda, što nema baš puno veze s potrošnjom memorije igre. Uopće ne postoji način za saznati to, barem ne na Windowsima. Brojka koju vidiš na GPU-Z, MSI A. itd. je uvijek bitno veća od onoga što koristi, a kamoli treba igra koju imaš upaljenu.
Ima opciju prikaza alocirane memorije iz ukupnog bazena hw dedicateda, što nema baš puno veze s potrošnjom memorije igre. Uopće ne postoji način za saznati to, barem ne na Windowsima. Brojka koju vidiš na GPU-Z, MSI A. itd. je uvijek bitno veća od onoga što koristi, a kamoli treba igra koju imaš upaljenu.
Ovo nisam znao, a ako je tako jedino nam te opcije ostaju kao neki mjerač zauzeća memorije.
Pošto si usložnio te stvari, kao laika mene sada zanima zašto prikazuje toliko alocirane memorije ako koristi zapravo manje, koliko zapravo koristi manje memorije u % da li Win ili Game engine to određuje?
Da li to vrijedi i za RAM?
Ma točni govori u šiframa :)
Mene isto zanima tko tu koga? Dakle bivamo prevareni ?
A ljudi se tu na forumu svadaju zbog vrama :)
o cude se kako se netko moze igrat sa samo 4gb u 4k rezi 😆
Onda deri GTX 1060 3GB i to je to...
Ovo nisam znao, a ako je tako jedino nam te opcije ostaju kao neki mjerač zauzeća memorije.
Pošto si usložnio te stvari, kao laika mene sada zanima zašto prikazuje toliko alocirane memorije ako koristi zapravo manje, koliko zapravo koristi manje memorije u % da li Win ili Game engine to određuje?
Da li to vrijedi i za RAM?
Da :)
Da. :)
Naime, možeš dobiti stanje memorije, ali to je ukupno... Realno, trebaš znati da je to vrlo nepouzdan broj i da je stvarna potreba redovito bitno manja.
Naime, možeš dobiti stanje memorije, ali to je ukupno... Realno, trebaš znati da je to vrlo nepouzdan broj i da je stvarna potreba redovito bitno manja.
Zato meni gtx 970 nije stucala na 4k :) zbog vrama, a ljudi pricali o drvenoj memoriji koju ja nisam iskusio.. bitno da se smije po suprotnom taboru.
Znao sam ja da brojevi ne štimaju no nisam znao zašto.
Nije ocana
Moram probati kod kuma da vidim jer će i kod njega
Koje napajanje imas??
Nije ocana
Moram probati kod kuma da vidim jer će i kod njega
Znaci ipak nisu bile bez razloga ispod 1.500kn
Jesi pratio kakve su temperature kad krene bacati artefakte? Koje kuciste imas?
Ako si ju slucajno klokao vrati na stock postavke i također reinstaliraj drivere.
Nisam prije ocao, probao sad samo power limit +25, reko možda je to, nije
Temp mi neide preko 54, igrao sam samo 5 min jer odmah baca artefakte
Probao par igrica, isto, mijenjao postavke, ništa
Reinstalirao drivere 2 puta , ništa, ma još odem popodne kod kuma da probam kod njega, ako ništa, vraćaj u links
Onda je 99% grafa. Moze biti i defektno napajanje pa zbog toga isprobaj na drugom racunalu ali sumnjam da je to problem.
Znači na akciji su bile defektne grafe koje sad ekipa prodaje da zaradi 150kn. Oni koji su sačuvali grafe ju iz nekog razloga undervoltaju (makar se grafa underclocka sama od sebe lol), tak da je manja šansa da im se pojave defekti. Al ajde, sreća pa je Links, a ne ED, tako da bi svi trebali biti sretni..
Naravno ovo ne vrijedi za sve, sretno s reklamacijom.
Pitaj na pcekspert ako se ne varam netko tamo je probao dva ili tri komada :) .
U zadnje vrijeme sam krenuo i tamo pratiti amd/ati topic.... XD
Upravo čitam. Tamo jedan na 95. str. veli da je max. što software dopušta +25%, ali nije napisao koji software. Valjda je mislio na Wattmana jer bi GPU Tweak trebao dopustiti +50%, koliko sam gledao po netu.
Zvali su me iz future. Powercolor je vrisnula, odobrena mi je zamjena, popodne idem po MSI gaming X
i ja isto pratim jer je pola nv ekipe ocito vise tamo ne trola i spama ...tako da se ima sta i procitat za razliku od ovdje
Kako onda znaš da je manja ako nemaš pokazatelj ili alat čime bi to izmijerio?
Upravo čitam. Tamo jedan na 95. str. veli da je max. što software dopušta +25%, ali nije napisao koji software. Valjda je mislio na Wattmana jer bi GPU Tweak trebao dopustiti +50%, koliko sam gledao po netu.
I u GPU Tweak-u je 25% limit, vjerovatno zbog 6-pinskog konektora