AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.198
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
intelduo1 kaže...

Stigla 2 RX-ica GTR 

2. slika je Rise of the Tomb Raider (sve na Max + SSAO 4x), ako koristim FXAA Avg. FPS je cca 118.

cisto usporedba s i7 3770k 4.2ghz i dvije msi rx 480gb stock

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2016 20:53 (toxic).
13 godina
neaktivan

Pusti sad stock, ajde malo ih przi daj nekih bench @1.4ghz

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2016 21:04 (chaselol).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

@Toxic, što je prevagnulo da ti daju zamjenu odmah..Mislim koje riječi ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

1.5 

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

http://wccftech.com/amd-vega-10-powered-fury-series-card-spotted-drivers/

I know it's WCctech...but damn...they get me every time

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

opa ja vec imam vegu 10 snagu godinu dana 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2016 0:18 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
DarthMarkus kaže...

@Toxic, što je prevagnulo da ti daju zamjenu odmah..Mislim koje riječi ?

To što su jedno rekli putem telefona a drugo u servisu i nisam htio otić....i reko sam da su mi napravili problem jer nisam blizu. Nisam bio bezobrazan već sam htio obecano.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

BF4 MP 64 igraca, iskreno rijetko kada su obje grafe na 100% mijenja se postotak izmedu jedne i druge.

igram na 144 fpsa, uglavnom fps se krece od 100 pa do 144 fpsa mislim da sam samo u dva navrata vidio da je palo ispod 100 fpsa.

Ono sto mogu zakljuciti da CF radi vise nego dobro u BF4.

No ja sam i prije imao CF i nisam imao takvu glatkocu igranja, rekao bih da je Freesync zasluzan za to, po onome sto trenuto vidim tko ima Freesync CF je stvarno odlican..

MAFIA 3 recimo ne podrzava CF, no igra je ionako radi na 60 fpsa maks pa mi niti ne treba druga grafa.

Vjerujem da ima dosta igara koje ne rade kako treba s CF-om no ovo su relativno nove kartice pa vjerujem da ce driveri radit svoje.

Jos uvijek sam pod stresom od onog jucer i samo bacam paznju na fucking artefakte :/ pa me malo koci u gameplayu

Ono što je meni bitno da je ovaj CF setup najtisi ikad, rekao bih da ove dvije grafe u full loadu (Crysis 3) nisu nista bucnije od neke druge grafe pod full loadom.. Sjetih se svog r9 390 xfx setupa ovo je mila majka

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2016 9:10 (toxic).
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Imam nekoliko pitanja :

1. Koristiti msi gaming app ili msi afterburner - gaming app nudi opciju da mijenjaš rgb a msi afterburner znate i sami sto se sve na njemu moze - nije pozeljno imati obje aplikacije

2. Koja je maksimalna dopustena operativna temperatura?

3. Ako pustim da msi afterburner ili gaming app rade automatski kontrolu vrtnje ventova tada mi gornja grafa ima par stupnjeva vise nego sto ja to radim s svojim user defined no na auto mi i druga grafa dode na 72-73 stupnja s svojim setupom doljnja grafa ne ide preko 65 a gornja se drzi do 78-80 (na 80 stupnjeva mi je grafa na 2300 rpma a doljna na oko 1800-1900)

na auto sam vidio da gornja ide do 82 stupnja najvise.

E sad grafe nisu bucne niti na 100% ne koliko sam ocekivao

Danas u pravilu cijeli dan igram Crysis 3 i gledam temperature nariktavam ventove no i sam ne znam sto je najbolje napraviti.. Meni je u pravilu buka i nebitna kada stavim slusalice nist niti ne cujem..mozda sam sebi dao odgovor ? :) No htio bih neki balance..

Napajanje ne puse niti mlaki zrak wtf? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2016 17:13 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
toxic kaže...

Imam nekoliko pitanja :

1. Koristiti msi gaming app ili msi afterburner - gaming app nudi opciju da mijenjaš rgb a msi afterburner znate i sami sto se sve na njemu moze - nije pozeljno imati obje aplikacije

3. Ako pustim da msi afterburner ili gaming app rade automatski kontrolu vrtnje ventova tada mi gornja grafa ima par stupnjeva vise nego sto ja to radim s svojim user defined no na auto mi i druga grafa dode na 72-73 stupnja s svojim setupom doljnja grafa ne ide preko 65 a gornja se drzi do 78-80 (na 80 stupnjeva mi je grafa na 2300 rpma a doljna na oko 1800-1900)

Danas u pravilu cijeli dan igram Crysis 3 i gledam temperature nariktavam ventove no i sam ne znam sto je najbolje napraviti.. Meni je u pravilu buka i nebitna kada stavim slusalice nist niti ne cujem..mozda sam sebi dao odgovor ? :) No htio bih neki balance..

1) Ako gledas u kuciste dok gejmas, obavezno onda RGB, to je jednostavno neophodno jer sva zabava se desava u kucistu LEDICE 

2) 84*C

3) Gornja ce uvijek biti toplija nego donja, sam sebi moras odrediti kako ce ti ici "custom fan curve"

17 godina
chaselol kaže...
toxic kaže...

Imam nekoliko pitanja :

1) Ako gledas u kuciste dok gejmas, obavezno onda RGB, to je jednostavno neophodno jer sva zabava se desava u kucistu LEDICE 

2) 84*C

3) Gornja ce uvijek biti toplija nego donja, sam sebi moras odrediti kako ce ti ici "custom fan curve"

1. to bih i ja htio na na msi gamingu app ne mogu nariktat sam brzinu vrtnje ventova - problem je sto msi afterburner i msi gaming app novodno nekada znaju uci u konflikt.. npr meni su danas ventovi ostali fiksno na 900 rpma dok nisam skuzio da je grafa odjednom na 86 stupnjeva lol..

2. sto nije 90 stupnjeva? bitan mi je ovaj info tocan

3. eh to znam..

14 godina

Lud sam sto gradi. Ne znam više šta da radim sa računalom. Svako malo mi se ovakva slika pojavi:

(slika skinuta sa neta, ali odprilike je to to)

Mislio sam da je do napajanja, zamjenio sam ga, nekoliko dana je radilo normalno pa je opet krenulo. 

Nema pravila. Mogu igrati/raditi na PC-u normalno dva, tri četiri dana bez da se išta desi, a može mi se desiti i po par puta u razmaku od nekoliko minuta. Slika se sje*e, pixelizira, čudne boje i onda se PC restarta. 

Imate kakavu ideju, prijedlog, bilo šta? Evo sad trenutno skidam starije drivere. Bio sam na 16.10, negdje sam našao da su 16.7. "najstabilniji" pa ću njih probat. 

I da, RX 480 je powercolorova  

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

nema pomoci,nosi u servis i trazi zamjenu za nekog drugog proizvodjacha npr. xfx 

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
quickr kaže...

Lud sam sto gradi. Ne znam više šta da radim sa računalom. Svako malo mi se ovakva slika pojavi:

(slika skinuta sa neta, ali odprilike je to to)

Mislio sam da je do napajanja, zamjenio sam ga, nekoliko dana je radilo normalno pa je opet krenulo. 

Nema pravila. Mogu igrati/raditi na PC-u normalno dva, tri četiri dana bez da se išta desi, a može mi se desiti i po par puta u razmaku od nekoliko minuta. Slika se sje*e, pixelizira, čudne boje i onda se PC restarta. 

Imate kakavu ideju, prijedlog, bilo šta? Evo sad trenutno skidam starije drivere. Bio sam na 16.10, negdje sam našao da su 16.7. "najstabilniji" pa ću njih probat. 

I da, RX 480 je powercolorova  

Definitivno GPU problem, reklamiraj

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
4mal kaže...

nema pomoci,nosi u servis i trazi zamjenu za nekog drugog proizvodjacha npr. xfx 

Znači preporučate xfx? Vidim u futuri više ni nema powercolor na lageru, tako da ako će mi je mijenjati vjerojatno ću dobiti neku drugu u zamjenu. Barem se nadam. 

Imaju još Gigabytovu, sapphire i MSi, uz xfx.  

13 godina
neaktivan

Gigabyte nemoj uzimati ni slucajno, referentna je bolja od nje 

17 godina
quickr kaže...
4mal kaže...

Znači preporučate xfx? Vidim u futuri više ni nema powercolor na lageru, tako da ako će mi je mijenjati vjerojatno ću dobiti neku drugu u zamjenu. Barem se nadam. 

Imaju još Gigabytovu, sapphire i MSi, uz xfx.  

XFX GTR ako nju nemaju izmi MSI jer je tiša u suprotnom Sapphire

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Toxic

Jel te pece malo sada sta si uzeo dvije rx 480, a za 1000kn vise si mogao imati dvije gtx 1070 i doslovno duple performanse?

Inace, javi da bacimo neki showdown tvoj CFX setup protiv mojeg sa gtx 1080, basme zanima kako bi to u igrama izgledalo, mozemo opet dokumentirat sve na forumu ;)

EDIT:

Nemoj shvatit ovo ko provokaciju, cisto iz znatizelje sam pisao 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2016 23:45 (Lucidius).
Moj PC  
1 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

f-x ubija isto 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Toxic - mene zapravo zanima zašto nisi išao na jeftiniju soluciju (nitro ili RS), ubio bi soma kn uštede, a imao bi vrlo mali gubitak budući da si na CF....

Gotovo isto pitanje svim forumašima - jel se isplati dati 400 - 500 kn više za GTR  ili MSI gaming ? Pa jbte, nemoguće da Asus, Sap, Giga i XFX(rs) baš tolko ne valjaju ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 0:47 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Za stock klokove ja se nebi ustrucavo ni uzeti referentnu. A pogotovo 400-500kn razlike...

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
Lucidius kaže...

Toxic

Jel te pece malo sada sta si uzeo dvije rx 480, a za 1000kn vise si mogao imati dvije gtx 1070 i doslovno duple performanse?

Inace, javi da bacimo neki showdown tvoj CFX setup protiv mojeg sa gtx 1080, basme zanima kako bi to u igrama izgledalo, mozemo opet dokumentirat sve na forumu ;)

EDIT:

Nemoj shvatit ovo ko provokaciju, cisto iz znatizelje sam pisao 

Ne pece me niti najmanje iskreno. imam freesync monitor i jedino mi je AMD bio opcija, razmisljao sam  ja i o GTX 1080 jednoj no eto nisam je uzeo.

Iskreno za 1000 kn vise mozes u nedogled. BTW koje to dvije gtx 1070 si mogao uzeti za 3100 kn komad nove? moj ovaj setup kosta 5200-5300 kn.

I zaista mi nije bitno da li je gtx 1080 jaca, nisam ovo kupio da se okolo kurcim vec da igram sve nadolazece igre u maks postavkama na freesync monitoru ili 4k tvu(ovdje ofc ne na maks postavkama vec sa ugodnim gameplayom).

DarthMarkus kaže...

Toxic - mene zapravo zanima zašto nisi išao na jeftiniju soluciju (nitro ili RS), ubio bi soma kn uštede, a imao bi vrlo mali gubitak budući da si na CF....

Gotovo isto pitanje svim forumašima - jel se isplati dati 400 - 500 kn više za GTR  ili MSI gaming ? Pa jbte, nemoguće da Asus, Sap, Giga i XFX(rs) baš tolko ne valjaju ?

Nitro jedna grafa odlazi na 80+ stupnjeva i dosta su bucne, dvije necu niti spominjati od RS-a su me odgovorili kolege na ovom forumu. Asus je korak skuplja. Gigabyte je srot.

XFX GTR je najbolja no nje nije bilo, druga opcija po odabiru gore navedenog je bila MSI.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 8:48 (toxic).
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Eh, sada je akcija gotova, ko je jamio jamio je, uglavnom imao si MSI Armor gtx 1070 za 3048kn u Futri, evo na nabavi svijetli zeleno ali kada odes u ducan pise da je nedostupna klik

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Eh, sada je akcija gotova, ko je jamio jamio je, uglavnom imao si MSI Armor gtx 1070 za 3048kn u Futri, evo na nabavi svijetli zeleno ali kada odes u ducan pise da je nedostupna klik

ma to su akcije onak, tko vidi uzima a i pitanje je koliko komada su imali i u kojem roku je sve rasprodano

Uglavnom stvarno mi nije bitno.

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Izgleda u roku dva dana, Ansha je u ponedjeljak objavio akciju, sve do jutros je bila dostupna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Moram priznat da kad vidim kako se spominje da RX-ice rikavaju nove, dode me strah kupiti jednu jer zadnju graficku sam imao 7 godina i jos uvijek me dobro sluzi u sekundarnom 24/7 kompu, i to s nemalim loadom. Ovak mi se cini ko da bi se moglo desit masovno odumiranje ko s HD4870. A bas sam u dilemi jer mi nvidija nikako ne odgovara za sve sto mi treba. Dode mi da kupim nesto tipa R9 380(x)

mojpismonosa
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pa nije baš da odumiru nešto. A imaš i tri godine garancije, što je sasvim pristojno.

17 godina
Domdom32 kaže...

Pa nije baš da odumiru nešto. A imaš i tri godine garancije, što je sasvim pristojno.

ma vidio je da je meni odmah nova iz ducana vrisnula - tvornicka greska a i kolega se odmah javio njemu je vrisnula powercolorka i to su jedina dva slucaja rx 480 s time da se ovdje radi ocito o tvornickim greskama.

Vrijeme ce pokazati.

Mislim da s XFX GTR ne mozes fulat nisam apsolutno nigdje vidio da se ljudi zale na tu karticu

14 godina
DarthMarkus kaže...

Pa XFX GTR RX 480 košta 150kn više od najjeftinije RX 480 8Gb a ne 400 ili 500kn pa ti sad kalkuliraj. MSI je još malo skuplja od XFX. Asus je preskupa, Sapphire ima bučan hladnjak a Giga je razočaralo lagano tako da je zato MSI i XFX hvaljen jer su generalno najbolji Vendori što se tiče trenutne generacije AMD grafi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice