AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 805.356
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
itomic009 kaže...
cika batmen kaže...

Ja sam pre zadovoljan sa svojom msi rx 480 gaming x . maksimalni oc što sam uspio je 1370 mhz core i 2250 memorija sa asic quality 70% .kartica je jako tiha,maksimalna temperatura je 77c sa fan speedom na 60%.

Jel ti to OC plus overvolt da hvataš 77C sa 60% venta ?? To mi se ne čini u skladu s ostalim komentarima o MSI RX 480 jer je previše stupnjeva s obzirom na okretaje. 

To je maksimalna temperatura koju sam imao,a uglavnom mi bude oko 70c u witcheru sa overclockom i overvoltom .

Im BATMAN !!!
12 godina
TheDarkSide kaže...

Ima negdje PCB od MSI Gaming X 8 gb, bas me zanima kako ona stoji jer MSI RX 480 Gaming X 8 GB imam, pa ono da znam na "cemu" sam.

evo ga...

12 godina
_mark0_69 kaže...

Isprobah svoju msi, asic mizernih 67.7%, za stabilnih 1400mhz je trebala 1.23v no mora se priznati da je puno hladnija od red devila.

Popušio sam na lutriji, da je sad ne vraćam u Njemačku, dogovorio sam se sa kolegom, on će ju uzet za CF, a ja nastavljam potragu za zlatnim primjerkom - zaintrigiralo me ovo o xfx-u, kažu da binaju gtr BE modele pa ću vjerovatno testirat tu teoriju.

Stari, zašto malo ne koristiš grafu za uživanje u gamingu, a ne tražiš nevidljive "asic scenarije".

Inače ideš već na treću grafu iste serije, ne kužim baš...

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
protjeran
toxic kaže...

pogledao, pcb devike je loš, no pogledao sam i ostale. gigabyte i devil imaju lošiji pcb od referentne.

Asus s druge strane je napravio odlican pcb... s najvisim mogucim mogucnostima oc-a . Stjepanj ovo Asus rx 480 je kartica za tebe.. pogledaj od ovog lika pcb review za Asus.

Sada cekamo jos Nitro

pa sve i jedna kartica od asusa ima takav fini pcb vec godinama! uvjek imaju vise modela ovisno o broju faza i clocku kao i par sitnica extra tipa led svijetla i slicne sheme! obicno za nvidiju u pravilu bude veca ponuda! steta!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
itomic009 kaže...

Asus throttla zato što su kreteni isforsirali da se drži grafa do 60C. Moraš sam malo podesit da radi normalno. Glupi su ko ku..c jer je dobar hladnjak i ništa neće bit chip-u ni ako radi na 65C ili 70C a sa normalnim taktom.

nisu kreteni, asus 99% ljudi uzima zbog malog rma ratea. tih 5-10 stupnjeva manje kartici jednostavno produlji život preko garantnog roka, zato sta cip nije jedina komponenta na pcbu kartice,tj temperatura smeta kondenzatorima bez kojih ispravan cip ne radi.

a trotlanje se jednostavno rješi ubrzavanjem ventilatora i svi sretni.

Jesu kreteni i to stipse, problem im je bilo staviti backplate na karticu, kao i MSI (koji za backplate trazi 10-15eur vise) cigani.

Od 470 se samo Sapphire isplati uzeti, sve ostalo zaobici u sirokom luku.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan

Trenutno nemam vremena za gaming jer je na poslu ludnica, no kako kupujem grafu na duži period želim biti siguran da proizvod, koji već plaćam popriličan iznos, ispunjava sve moje uvjete. I nije to zbog benčanja, hvaljenja pred bilo kim ili velikih brojeva (iako ima neka doza satisfakcije i u tome *kašlj* kompenzacija *kašlj*) nego čisto da meni srce bude na mjestu kad znam da sam dobio sve što sam htio za svoje novce.

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kupio sam Strixa RX480. Ako nekog zanima više, neka se javi u PP.

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina

Cestitke! Ovo je prava tema za to, ne trebas PP.

Osvjezenje je da vlasnici pisu svoja iskustva, a ne da recikliramo zakljucke s neta.

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Bez obzira što će neki reći da je banana naspram Nvidije, meni je predobra, i ispred prethodne 390, prvenstveno zbog grijanja i potrošnje. PCB i hlađenje je brutalno, RGB LED efekti predobri, Asus se stvarno potrudio. LEDicama je moguće mijenjati način rada od pulsirajućeg, treptajućeg, ON/OFF, kao i praktički cijeli spektar boja+bijela. Ventovi ne rade do cca 60 C. Na sebi grafa ima 4 pinska konektora za spajanje ventilatora iz kućišta koji pušu ovisno o temperaturi grafe, a ne senzora na matičnoj ploči. Duga je 298 mm i jedva mi je stala u In Win 703 kućište.

Moj PC  
0 0 hvala 3
11 godina

chaselol

Tebi je grafa bolja od druge, ak ima backplate? Nije skuplja 10-15 eura radi faking backplatea, nego jer rade bolje posao od vecine drugih. MSI 470 je najtisa i najhladnija grafa u cijeloj 4xx seriji.

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

chaselol

Tebi je grafa bolja od druge, ak ima backplate? Nije skuplja 10-15 eura radi faking backplatea, nego jer rade bolje posao od vecine drugih. MSI 470 je najtisa i najhladnija grafa u cijeloj 4xx seriji.

Uvijek ce backplate donijeti prednosti:

bolje hladjenje vrm

estetika :D

lakse prodati grafu kasnije

12 godina
To bi bila prednost da su grafe slicnih karakteristika, ali kad je msi toliko nadmocna u najbitnijim stvarima poput buke i hladjenja, a samim time i u ocanju gdje se ta razlika jos povecava, onda je backplate jadna isprika, a ne prednost
11 godina

Dafuq, kakve ti veze ima VRM sa backplateom. Zar nismo vec razrjesili da su za to najbitniji tzv. VRM thermal pad-ovi. Kaj se hladjenja tice moze raspodijelit toplinu na vecu povrsinu i to je to. Najbitnije je da malo ucvrsti grafu, ali kolko ti treba cvrsta grafa, ako nema 3 venta. Estetika je najveci selling point, da..

Ko ce ga znat je li lakse kasnije prodati Nitro 470 sa backplateom ili najbolju MSI 470. Bilo bi kul da imamo neko istrazivanje o tome, ali ovako samo nagadjanja. Mene vise interesira bi li za god dana bilo lakse prodati gtx 1060 3GB ili rx 470..

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2016 21:36 (The_Fichek).
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

MSI RX 480 Gaming X 8 gb

Malo benčanja.....

Ventovi na kartici se pale tek na 60 st. To je meni malo previše pa sam spustio u MSI AB-u na 40.
Ventilatori se i dalje ne vrte kad je PC samo na desktopu.

Driver: Crimson 16.8.3

GPU-Z render test 20 min.

GTA V

(FPS mjeren FRAPS-om)

Frames: 109767
Time: 1083032ms
Avg: 101.352
Min: 66
Max: 136

Postavke1, Postavke 2, Postavke3MSI AB grafovi

Star Wars: Battlefront

Mapa: Walker Assault Sorosuub Centroplex 40 igrača

(FPS mjeren FRAPS-om)

Frames: 115516
Time: 962031ms
Avg: 120.075
Min: 92
Max: 153

PostavkeMSI AB grafovi

Battlefield 4

Mapa: Metro 64 igrača

(FRAPS ne radi u BF4. FPS preko naredbe "PerfOverlay.FrameFileLogEnable 1")

FPS Avg: 152

PostavkeMSI AB grafovi

Pozdrav

P.S. Odlična grafa.

... there is no spoon ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2018 20:33 (aufhenger).
Moj PC  
20 0 hvala 12
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
To bi bila prednost da su grafe slicnih karakteristika, ali kad je msi toliko nadmocna u najbitnijim stvarima poput buke i hladjenja, a samim time i u ocanju gdje se ta razlika jos povecava, onda je backplate jadna isprika, a ne prednost

To su sve osim najbitnije stvari, najbitnije je kvalitetan pcb i mogucnost undervoltanja polarisa sto se kod sapphire-a pokazalo odlicno. Ne znam ganjam sebi 470ku da uzmem, 480 totalno zaobilazim jer je bacanje para radi 2-3fps jer je to jedina razlika, a cijene vani padaju :D

A sto se tice backplate-a to je odlicna stvar, ne mozes reci da nije bitna kad jeste.

11 godina
neaktivan

Pa ljudi nitricu undervoltaju kako bi im bila hladnija, a tako i tiša, što MSI postiže po defaultu, dakle undervoltanje nije ni potrebno. A na kraju krajeva, nisam nigdje pročitao da se MSI loše undervolta. Ne znam, da je bilo MSI kad sam ja kupovao, kupio bi je prije nitra isti čas, a i sad bi svoju nitricu zamijenio za MSI da me baš netko pita.

17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

13 godina
neaktivan

Ja imam MSI RX 480 Gaming X 8GB i prezadovoljan sam, jedva da se cuje, a radi kao sat i sve igre lete. jedini problem je MSI Gaming App, koji izgleda nije bas stabilan, pa zna radi njega se desit BSOD, kad se recimo prebacuje sa Gamer Moda na Silent Mode, tako da iskljucio sam ga. Nadam se da ce sredit MSI Gaming App pa da mi on moze stalno radit, al inace stvara male probleme, kao i jednom dignuo se na 1.7GB-a potrosnje RAMA lol. Mislim da je MSI uz asus najbolja RX 480. Powecolor i gigabyte ispod, jedino neznam za XFX kako ona stoji sa navedenima.

Origin ID: ReaLazio
15 godina

Tiho ko usisivac  jos da imas MSI rx470 bi ti mozda i vjerovao

Samsung S6 Edge+
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 8:37 (pasko).
12 godina
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

To su sve osim najbitnije stvari, najbitnije je kvalitetan pcb i mogucnost undervoltanja polarisa sto se kod sapphire-a pokazalo odlicno. Ne znam ganjam sebi 470ku da uzmem, 480 totalno zaobilazim jer je bacanje para radi 2-3fps jer je to jedina razlika, a cijene vani padaju :D

A sto se tice backplate-a to je odlicna stvar, ne mozes reci da nije bitna kad jeste.

poklopi se ušima, ti da si u jednom trenutku imao para uzeo bi bio red devil koju si na ćoravo dizao u nebesa kroz 10-ak strana ove teme

sad kad se pojavio video u kojem se vidi da stavljaju smeće od komponenti odjednom ti je pcb najbitnija stvar

sad odjednom niti hlađenje na grafi nije bitno (ubij se za ovu izjavu), jer je tu - kako ti kažeš - najvažniji backplate, pa zatim undervoltanje (ne kužim zašto misliš da se msi ne da undervoltat)

jel tebi jasno da je msi jedini riješio hlađenje na rx 4xx kako spada, da je možeš klokat i da ostane tiha i hladna, da će i po ljetnoj žegi biti tiha i hladna, dok nitro moraš undervoltat da bi malo smanjio buku i temperature, ne smiješ je klokat i moraš boga molit za prohladno ljeto, jer su usrali najvažniju stvar na grafi - hlađenje

msi gaming je prema ostalim rx-icama ono što je nekad bio asus platinum ili msi lightning, ali sad po normalnoj cijeni

nitro je ok grafa, msi gaming je bolja, daleko bolja i backplate bi bio zgodan dodatak i ništa više, dodatak koji se ranije u toj klasi nije niti ugrađivao niti je ikome išta značio

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Opet rasprave oko tog komada lima, lol.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

poklopi se ušima, ti da si u jednom trenutku imao para uzeo bi bio red devil koju si na ćoravo dizao u nebesa kroz 10-ak strana ove teme

sad kad se pojavio video u kojem se vidi da stavljaju smeće od komponenti odjednom ti je pcb najbitnija stvar

sad odjednom niti hlađenje na grafi nije bitno (ubij se za ovu izjavu), jer je tu - kako ti kažeš - najvažniji backplate, pa zatim undervoltanje (ne kužim zašto misliš da se msi ne da undervoltat)

jel tebi jasno da je msi jedini riješio hlađenje na rx 4xx kako spada, da je možeš klokat i da ostane tiha i hladna, da će i po ljetnoj žegi biti tiha i hladna, dok nitro moraš undervoltat da bi malo smanjio buku i temperature, ne smiješ je klokat i moraš boga molit za prohladno ljeto, jer su usrali najvažniju stvar na grafi - hlađenje

msi gaming je prema ostalim rx-icama ono što je nekad bio asus platinum ili msi lightning, ali sad po normalnoj cijeni

nitro je ok grafa, msi gaming je bolja, daleko bolja i backplate bi bio zgodan dodatak i ništa više, dodatak koji se ranije u toj klasi nije niti ugrađivao niti je ikome išta značio

Nisam budala da placam blizu 300eur koliko kostaju bolje 480ke radi par frejmova vise od 470, cekam da prolazi hype i da se mineri smire sa svojim potrebama.

Devil i dalje stoji da ide u 95% slucajeva preko 1.4ghz na vazduhu sto se ne moze reci za ostale (barem je tako u praksi sto korisnici kazu, devilica i dalje odlicna, ali ja ne gledam 480 seriju vec 470)

A to sto je msi ohladi dva-tri celzijusa vise u tople ljetne dane (plus ako imas kvalitetno provjetreno kuciste neces osjetiti razliku ni ljeti).

Ne razumijes, ne kazem da je MSI losa grafa, naprotiv odlicna je ali mnogi vise ljudi je kupilo Nitro grafu i ima daleko vise iskustava s njom, dok s MSI dosta manje.

p.s. asus platinum/msi lightning da bi se poredile sa msi 480/470 trebale bi imati mozda jos jedan power connector(6+8)  i dosta bolju faznu regulaciju za clockanje, a to nema, ne brkaj kruske i jabuke. MSI ima samo dobar hladnjak i ventove, ostalo je prosjecno sudeci po korisnicima.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kolko god bila dobra, moras stvarno biti budala da das za msi 470 vise nego za nitro 480

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Kolko god bila dobra, moras stvarno biti budala da das za msi 470 vise nego za nitro 480

Gledam na comp universe, MSI 480 4gb il Nitro 480 4gb kostaju 249eur dok je MSI 470 8gb 250eur 

12 godina
chaselol kaže...
maks0806 kaže...

Gledam na comp universe, MSI 480 4gb il Nitro 480 4gb kostaju 249eur dok je MSI 470 8gb 250eur 

brkate kruške i jabuke, zašto stavljate jaču grafu s duplo manje vrama u usporedbu sa slabijom grafom sa duplo više vrama

470 treba gledati 4gb verzije i onda uspoređivati sa 480 4gb, ovako chery pickaš ono što ti odgovara da bi dokazao nešto

evi ti computer universe koji spominješ

msi 470 4gb za 223 eura

nitro 470 4gb za 225 eura

nemaš se što misliti, ja bi dao i 20 eura više za msi, a kamo li kad su iste cijene

nadalje, nisam niti spominjao bolju faznu regulaciju, nego hlađenje koje si na jednoj msi lightning masno plaćao

ne radi se samo o "2-3 celzijusa" - prema testovima na istoj stranici, dakle u istim uvjetima, razlika je 71 vs 75, znači 4 stupnja

ali 71 vs 75 nije baš toliko bitno, ono važnije je razlika u broju okretaja da bi grafe držale tu temperaturu

msi se vrti na 600 okretaja, nitro na 1350 u gejmanju - dakle prisiljena je vrtiti se na duplo više okretaje da bi zbog lošeg hladnjaka držala normalne temperature - i to sve na otvorenom benču, doma su svima nama daleko gori uvjeti

dakle, na msi imaš još ohoho prostora za ocanje, za ljetne vrućine i lošiji airflow prije nego se i približi limitu hlađenja

kod nitra si na samom rubu, svaki stupanj vanjske temperature diže temperaturu grafe i okretaje, malo duže igranje u lošijem kućištu diže temperaturu i okretaje, ocanje još i više

nije razlika u "2-3 celzijusa", razlika je drastično veća, druga je stvar što ti sve to banaliziraš, ne želiš priznat i lupetaš gluposti da je backplate važniji od hladnjaka

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 11:50 (picajzla0707).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kada sam gledao po dućanima prije nego što sam svoju uzeo, MSI 4gb rx470 je najmanje 2100 bila, a ja uzeo za 1700 svoju, 400 kn radi par stupnjeva i 2 decibela? To sad bezveze svi serete, a kad igraš uopće ne razmišljaš o tome. 1985kn je 4gb rx 480, znači preko 100kn je jeftinija bila... I taj prokleti pcb ima. Nebitno, ali kad već može za 1700kn biti kartica sa svjetlećim logom, i stvarno privlačnog izgleda, stvarno su mogli to staviti kao default na overpriced karticu kao što je msi, a ne tražiti JOŠ para. 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne znam odakle si ti procitao da sa nitrom nemas prostora za clockanje, dobro idu blizu 1400mhz i one dok za MSI nisam nasao skoro pa nista, jer ljudi se odlucuju vecinom za nitro jer nije tajna da su bolji cipovi kod Sapphire-a i bolje binani pa i dolaze fabricki na vecim clockovima.

Ponavljam nisam rekao da je losa MSI (doduse za PCB od rx 470 nisam nasao nista detaljno ako imas link stavi, volio bih procitati) jer ja gledam svega pomalo kad kupujem, dobar pcb, dobar oc/undervolt i naravno sto da ne backplate on ne moze da stedi nego samo da pripomogne.
Asus Strixx sam zamalo uzeo neki dan, kad sam vidio da nema backplate samo sam se okrenuo i zatvorio sam s narudzbom 

apsolutno ne zurim s kupovinom, cijene samo padaju a 1080p cheap gaming sa rx 470 nikad nije bio bolja opcija.

P.S. XFX pcb imate li info 470/480 one vidim pice na 1400mhz isto (470)

12 godina
maks0806 kaže...

Kada sam gledao po dućanima prije nego što sam svoju uzeo, MSI 4gb rx470 je najmanje 2100 bila, a ja uzeo za 1700 svoju, 400 kn radi par stupnjeva i 2 decibela? To sad bezveze svi serete, a kad igraš uopće ne razmišljaš o tome. 1985kn je 4gb rx 480, znači preko 100kn je jeftinija bila... I taj prokleti pcb ima. Nebitno, ali kad već može za 1700kn biti kartica sa svjetlećim logom, i stvarno privlačnog izgleda, stvarno su mogli to staviti kao default na overpriced karticu kao što je msi, a ne tražiti JOŠ para. 

gkedaj, to što tebi nije bitna temperatura i buka je tvoja stvar, a razlika će postat daleko veća doma, jer doma nitko grafu ne drži na otvorenom benču

baš 400 kuna to ne vrijedi, slažem se, ali sad su se cijene smirile

s druge strane, ja sam bez problema dao 400+ kuna za be quiet hladnjak za cpu koji je nečujan u odnosu na moj prijašnji coolermaster hladnjak koji je bio dobar, ali bučan ko sam vrag 

svjetleći logo, privlačnost i ostale šljokice meni su daleko iza svega ostalog, čak dapače nepoželjni su

no i tu msi ne izgleda ništa lošije - meni osobno je nitro daleko ljepša, jer više volim jednostavnost nego "gejming" stil i žao mi je ko psu što nisu u saphireu napravili dobar posao kao sa 3xx i fury serijom

EDIT:

nisam rekao da nema prostora za oc, nego da temperatura i buka tada postaju još veći problem

sa msi tih problema nema, ocaj koliko ide i ostaje tiha i hladna - a hoće li se ocati na 1400 ili 1350 sasvim je nebitno za bilo koga osim benčera koji gledaju svaki fps i uostalom ovisi od čipa do čipa, a dobro hlađenje može samo napraviti dodatnu razliku kad jedna počne trotlati, a druga ne

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 12:17 (picajzla0707).
11 godina

Mislim da ce Sapphire kad tad izdati Toxic 480. Gigabyte mi se cini bojkotira AMD posto 1060 vec mjesec dana ima Xtreme verziju..

Vani su cijene malo pa malo nize i to mi se cini radi sve nize cijene Sapphire R9 Fury Nitro.

chaselol

Za tebe je samo jedna grafa, ako ces 470, Nitro model, solidan PCB, sve solidno, backplate, cak i relativno tiha dok ne OCas.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2016 12:16 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice