AMD Serija 400 (Polaris)
- poruka: 9.707
- |
- čitano: 807.758
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I Linus je rekao da su odvratni, da si pogledao cijeli video bi znao ;) Poanta je bila da pokaze moze li se danas igrati na 8K rezi sa 2 Pascal Titan X-a.
Joj daj stejpanje lik se razbahatio od kad je postao popularan na starnu njegeovih odlicnih videa i experimenata ali...
I Linus je rekao da su odvratni, da si pogledao cijeli video bi znao ;) Poanta je bila da pokaze moze li se danas igrati na 8K rezi sa 2 Pascal Titan X-a.
Nisam pogledao do kraja jel su mi se odma zgadili monitori. Da je umjesto te gadosti stavio nešto oku ugodno, pogledao bih do kraja. Bip bip 8k na metar od glave, jezuš kristuš.
razbahatio? lik je glavni tech "tjuber"! i tata bi sine
Ok odi si gledat onda pewdajpaja patka
Btw. je li tko igrao Dragons Age Inqusition sa 470 ili 480, ima li kakvih stekanja jer mi se prema YT cini da fluidnije radi na Nvidiji, makar nikako nac video gdje testiraju sa i5K ili slicnim CPU.
Meni je na Fury strahovito štekao (samo pod Mantlom), na 980ti nikakvih problema
Mene zanima dali se tko sa boljim primjerkom bavio undervoltom i overclockom, tipa sweetspot po pitanju potrošnje i takta, minimalan napon i dobri dobici što se tiče perfomansi...
I koja je potrošnja sistema...
zohare takva vremena su prosla kad su se ljudi znali "igrati s hw!
Mene zanima dali se tko sa boljim primjerkom bavio undervoltom i overclockom, tipa sweetspot po pitanju potrošnje i takta, minimalan napon i dobri dobici što se tiče perfomansi...
Sve i jedan Polaris se da undervoltati, koliko sam vidio po forumima najvise uspjeha sa Sapphire i ASUS karticama.
Evo za informaciju moja stock XFX 480 8GB ASIC quality 73.1% max klok za jezgru je 1350MHz sa stock coolerom 100% fan.
Sad sam stavio vodeni blok na nju i ide na 1390MHz.
Sa 1.25V ide na 1450MHz. Temperatura max 35°C otprilke isto kao i stara 5870 što se tiče temperature.
Testirano u heaven i 3d mark.
Copy/paste s ASIC quality to je što se tiče max kloka jezgre.
Inače sam konstantno držao na 1300MHz-a s 1.1V. Ali mora biti na nekih 75°C da ne dolazi do throttlanja što je na stock hlađenju jako glasno.
Potrošnja me ni najmanje ne dira, makar mogu pogledati na wattmetar pod stolom, i da sam plaćam struju.
Aj pogledaj potrošnju informacije radi .
Core clock: 1409
Memory: 2160
Ventilator na 50% i tada radi na 1405/2160....
Večeras tjeranje u crveno
kad ti doktori navale...
Kako vam ide Quantum Break na RX 470-480 ? FHD,sve Ultra osim sjene na High,30-40 eventualno 50 fps,YouTube gameplay sa RX 480 vrti na 55-60 fps ko dobar dan ?
Jel do procesora ( i5 Ivy Bridge na 4 GHz ) ili sto igram na Windows 8.1 i DX11,a ne DX12 ?
Kako vam ide Quantum Break na RX 470-480 ? FHD,sve Ultra osim sjene na High,30-40 eventualno 50 fps,YouTube gameplay sa RX 480 vrti na 55-60 fps ko dobar dan ?
Jel do procesora ( i5 Ivy Bridge na 4 GHz ) ili sto igram na Windows 8.1 i DX11,a ne DX12 ?
cini mi se da je to vise do same igre nego do tvog hardvera
Ja ga presao na 50fps average, cim je izasao dok je bio DX12 only
Cijena te 1050Ti sa tim specs se cini smijesna. Mogao je AMD spustit i za 20 dolara, hehe. Nekak sumnjam da ce 10 dolara MSRP ista promijenit u trenutnom stanju, mozda u Njemackoj, a kod nas :/
Večeras tjeranje u crveno
Jesi isprobao? Ovo je jedna od kartica koja mi je u užem krugu za kupnju, pa ako možeš napisati par rečenica s svojim dojmovima.
Hvala
Ide do 1400 mhz, memorija do 1900, prolazi unigine Valley, nisam probao još to u igrama
I strixica je prolazila unigine na 1390 ali u igrama nije išlo, padalo na 300
Dosta je velika, veća od strixice
Tiša, i po Msi afterburneru troši dosta manje,30 w manje, mislim da je moja strixica bila u banani
Asic mi je samo 71,2 , tu negdje , ali je grafa prva liga, svakako preporučam
Pozdrav...
Kupio sam xfx rx 480 4gb(1750 mem clock).
Zanima me kako da povisim power limit na +50?
Maksimalno mi daje + 20 i u wattmanu i msi afterburneru.
Ide do 1400 mhz, memorija do 1900, prolazi unigine Valley, nisam probao još to u igrama
I strixica je prolazila unigine na 1390 ali u igrama nije išlo, padalo na 300
Dosta je velika, veća od strixice
Tiša, i po Msi afterburneru troši dosta manje,30 w manje, mislim da je moja strixica bila u banani
Asic mi je samo 71,2 , tu negdje , ali je grafa prva liga, svakako preporučam
A driveri? Ima li tu kakvih problema? Nisam imao ATi/AMD 10ak godina, pa ne znam kako stoje po tom pitanju. Vidim da se par ljudi zali na drivere, ali prije bi reko da je problem u neiskusnim korisnicima nego općenito u kvaliteti drivera.
Moja zadnja ATI kartica je bila x1900...
Nakon toga nvidia 7900, GT 8800, GTX 460, GTX 650 Ti, GTX 750 Ti, GTX 960 i sad RX 480...
Sa nvidiom nisam imo problema, makar ne onih vrijednih spomena, a zasada sam na najnovijim Crimson 16.10.1 driverima i sve radi kako treba...
Kad ocam onda se wattman zna rušiti
Probao sa 1400 i memorija 1900 u bf4 se ruši, a unigine prolazi, moram se malo igrati
Koji još program za test gpu, Jel kad se sruši u igri moram cijeli komp restartati