AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 802.009
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
AMD Polaris

Opet mijesate kruske i jabuke, drugacija je arhitektura i samim time se ne moze govoriti o viskom clocku Polarisa.

AMD nikada nije isao na visoki clock od uvodenja GCN-a

Tako da cekamo 17.05. da vidimo sto nvidia nudi sa Pascalom zapravo (jer ovo sve do sada su nagadanja sa razlikama od 30% od zvora do izvora)

3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: AMD Polaris

S tim da megahertz na AMD-u, na primjeru Fijija, daje više performansi nego megahertz na Nvidijinoj arhitekturi.

15 godina
neaktivan
AMD Polaris

evo polaris na computex http://wccftech.com/amd-launching-polaris-10-gpu-june-1st-computex/

jedva čekam, zanimljivo će biti ako polaris bude imao isti potencijal kao pascal u vezi OC 

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Randy Marsh kaže...

Opet mijesate kruske i jabuke, drugacija je arhitektura i samim time se ne moze govoriti o viskom clocku Polarisa.

AMD nikada nije isao na visoki clock od uvodenja GCN-a

Tako da cekamo 17.05. da vidimo sto nvidia nudi sa Pascalom zapravo (jer ovo sve do sada su nagadanja sa razlikama od 30% od zvora do izvora)

Drugacija je arhitektura, ali glavna fora je ista, revolucionarni FinFET te novi proizvodni proces, 14-16nm.

Efikasnost je glavna i valjda jedina sigurna stvar kod jednih i kod drugih. Veca efikasnost bi trebala znaciti manje temperature, tj. veci prostor za vece temperature, tj. prostor za OC, pogotovo kod aftermarket izvedbi.

Znam da AMD nikada nije isao na visoki clock, ali, ako Nvidia probija 2Ghz, onda je mozda vrijeme da AMD probije 1.5Ghz ili 1.4Ghz. Bojim se da ce razlike biti prevelike, ako AMD ostane pri svojih 1.1-1.2Ghz.

Osobno mislim da su specificne arhitekture vrlo slicne jer ipak i jedni i drugi mogu vidit konkurentne graficke, stavit ih pod povecalo i vidit koji vrag se dogadja. Da ne bi doslo do vecih razlika jedni druge cimaju sa pustanjem u ovom slucaju samo 2 grafe prvo u prodaju, tj. prakticki pustanjem samo jednog chipa u dvjema izvedbama. U pozadini AMD cuva Vegu 10 da iskonkurira high-end segment, nakon sto vide kolko su stvarno jake 1070/1080, a Nvidia je tolko samopouzdana da prvo ide sa high-segmentom i hype metodom, a u pozadini cuva mid-segment. Mislim da treci GP104 chip, tj. 1060Ti nece ni izaci, ako ce Polaris biti preslab u njihovim ocima, tj. da biti samo 1060 sa GP106 slabijim chipom. Vjerujem da upravo zato nikad nisu dosle 760Ti i 960Ti.

Problem je u onim tehnologijama koje Nvidia drzi pod kljucem i radi kojih uvijek ima malu prednost ispred AMDa u gamingu, htjeli mi to priznat ili ne:

Nakon dugo vremena AMD ima i jednu softversku prednost, onu u DX12 i to bi mogao biti dealbreaker, veci od ikakve efikasnosti ili potrosnje ili manjeg PCBa ili samo single 8pin. Znam da se full DX12 podrska ocekuje tek 2017. ili kada vec, ali Win10 je vec skoro 1g tu i trebao bi biti prednost ili za AMD ili za Nvidiu. Ako bude velika prednost za AMD, a ljudi i dalje ostanu u hype trainu Nvidije onda ga fuckaj. Slazem se s nekim tko je vec pisao, da bi AMD trebao pojacat svoj marketinski team i lijepo stavit velike crvene grafove i za VR i za DX12 u odnosu na DX11.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 15:11 (The_Fichek).
16 godina
odjavljen

Nemoguće je da 1060 i 1050 ne izađu, svakako hoće.

11 godina

Nisam to napisao, nego da 1060Ti mozda ne izadje, ako ce mislit da to nije potrebno.

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

trenutna gtx 960 potegne do "cak":) cca 105w@1,6ghz pa za FullHd ce gtx 1060 biti overkill bez dodatnog napajanja!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina

1060 ce navodno biti 128bitna kao i Polaris 11 pa ce vjerojatno biti taman za FHD.

Za Future-proof FHD i trenutni overkill FHD bi trebala biti gtx1060Ti i Polaris 10, nadam se.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 16:01 (The_Fichek).
12 godina

Problem sa manjim proizvodnim procesom je taj da je energija koncentrirana na manjem podrucuju, jest cip efikasniji ali je ta sva toplina na puno manjem podrucju i zato ih je jednako tesko hladiti.

A arhitekture su zaista razlicite i to podosta, to se moze i vidjeti po rezultatima izmedu dx11 i dx12.

A dx12 nije softwerska prednost nego zapravo hardverska, to je ovo sto sam prije govorio i tu nvidia gubi, jer se nisu prilagodili jos.

9 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

trenutna gtx 960 potegne do "cak":) cca 105w@1,6ghz pa za FullHd ce gtx 1060 biti overkill bez dodatnog napajanja!

pascal je puno efikasniji od maxvela  gtx 1080 treba samo 1 8 pin pci konektor a amd koristi 6+8 ili 8+8

9 godina
neaktivan

1060 ti neče izači, i nikad nečeš futureprofat na low end karticama  

16 godina
AMD Polaris

zamislite polaris jači od gtx970 a 2k kuna e to bi bija posal, to se čeka

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Polaris

pa to će biti samo oko 2800 kn cijena početna, poslije oko 2500 kn za 1080p gaming dušu dalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Polaris

Što mislite hoće li biti neki r9 470 u cjenovnom rangu sadašnje gtx950-tke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Polaris

Čudna je ova šutnja od amd-a za polaris.Moglo bi ispast dobro jer obično kad podižu veliki hype ne ispadne toliko dobro.Zadnje vijesti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 15:47 (dery).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
AMD Polaris

evo i nekakav bench klik

Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Izgleda lijepo ovako na prvi pogled, pogotovo ako je to stock clock

12 godina
AMD Polaris
This

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Te slike sigurno nisu Polaris 10 a to se vidi po 6pin + 8pin konektorima za napajanje grafe što ne ide ruku pod ruku s onim što obilježava Polaris.

12 godina
AMD Polaris
Ovo sam nasao na OCN - AMD Radeon R9 480 based on Polaris 10

http://www.overclock.net/t/1600926/vc-amd-radeon-r9-480-based-on-polaris-10/130#post_25188682
http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
AMD Polaris

fotka 2/4 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
AMD Polaris

vec vidim zen+vega kao dobitnu konbinaciju 

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

na ovoj slici prezentacije piše u donjem desnom kutu  vr ready gpus from 329 to 650$ 

mislio sam da će polarisi biti low i mid range kartice a tek vega high end, jel to možda znači da ćemo uskoro dobiti karticu u rangu furyx?

16 godina
odjavljen
Cansee kaže...

na ovoj slici prezentacije piše u donjem desnom kutu  vr ready gpus from 329 to 650$ 

mislio sam da će polarisi biti low i mid range kartice a tek vega high end, jel to možda znači da ćemo uskoro dobiti karticu u rangu furyx?

Ako je navedena cijena od $650 onda svakako ide nešto u rangu FuryX.

17 godina
AMD Polaris

Oces reci tonchi da ce i polaris arhitektura imat high ent gpu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Oces reci tonchi da ce i polaris arhitektura imat high ent gpu 

Pa sigurno neće mid-range naplatit 650 dolara, nisu Nvidia.  - Da, valjda će biti barem brz kao FuryX za tu lovu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice