AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 629.885
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

direktni konkurenti ! amd sam sebi konkurira!eheh!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Stjepanj kaže...

direktni konkurenti ! amd sam sebi konkurira!eheh!

E hebi ga sad pa direktni konkurent GTX 960-ci o kojoj je riječ cilo vrime.

Mislio sam da se razumi šta hoću reć

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Butcher kaže...

A kaj to sve ima sa serijom 300? Samo zagađujete temu.

bas sam to htio nadopisati! ako r9 290 sad kosta 2600kn(sto je poskupljenje od 200kn nego sto je bila dugo vremena) "polu nasljednik" ce kostati znaci barem 3000kn... ako ne i vise, tu onda ulazi gtx970 koja je odlicna po pitanju perfomansi, hladenju i buci! iako mi se ni osobno ne svida upitna kolicina rama!(s kojom sam se i sam uvjerio u stekanje kad se ram napuni do daske)

Cijene za r9 390 su tu:

Gigabyte R9 390 Gaming G1 8GB€ 419.90 / $ 329.99
Sapphire R9 390 Nitro 4GB€ 549.90 / $ 439.99

MSI R9 390 Gaming 8G€ 459.90 / $ 369.99

EDIT: Obratite pažnju na konverziju iz dolara u euro

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 19:26 (axos).
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Znam da nije baš najispravnija tema za ovo pitanje ali ipak ima veze s ovom pošto dolazi rebrand i to :D

Dakle, pošto svoju 280x predajem u ruke mlađeg člana obitelji trebao bih novu grafu a iskreno rebrandirane me ne zanimaju niti malo ( kolko vidim biti će one i skuplje nego stare jer sam ja svoju platio 2000 kn par tjedana nakon što je izašla, a dodatno nervira i to jer meni i dalje nije jasno kako oni misle naplatiti 380 (285) skuplje nego 280x kada je izašla?)

Financijsko stanje je oko 3000 kn +- 200 kn.....

Za sad mi u oko padaju 970 i 290x

Na nabavi sam našao da je najjeftinija 970 sa aftermarket coolerom ova: http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-gainward-nvidia-geforce-gtx970-phantom-pcie-4096mb-gddr5256bits-130411523500mhz-hdmidvii3minidp/89717

dok najjeftinija 290x je ova: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14137  

Iskreno, već jaako dugo nemam iskustva sa Gainwardom tako da nemam pojma kakva je tu situacija dok je Sapphire čist dobra marka.

E sad, lako se meni protegnuti još 200 kn i kupiti npr. ovu 970-tku tako da to nije neki problem ali ono što mene muči je ono klasično pitanje....nvidia ili amd?

Kolko ja vidim 290x je malo? brža grafa na većim rezolucijama ali više troši i treba jače napajanje (osobno nije problem), 970 je slabija grafa ali ima manju potrošnju i hladnija je ali ima onaj blentavi minus od 3.5 gb memorije (ja onih pol gige ne računam jer ne rade na dovoljnoj brzini :D)

Igram na 1080p i bitno mi je da grafa ima što veću garanciju te ako je moguće da bude što tiša.

Isprike na upadu, ali s obzirom na rebrand i sve ovo je također dobar način da usporedimo trenutno stanje prije nego on dođe te da se vidi trenutni status quo koji očito i neće baš biti previše poremećen ako cijene budu onakve kavke se predviđaju.

Hvala na pomoći i nadam se da ovo neće potaknuti flame war ovdje

Battlelog: [G] pijana_carapa
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Granzon kaže...

Za 1080p rezu je 3.5GB vrama više nego dovoljno, a osobno bih radije išao na MSI zbog boljeg coolera ali i 3 god gare. 

Evo konkretno za tu MSi GTX970, performanse na 1080p, glasnoća, potrošnja i temperatura

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 19:43 (Penryn).
12 godina
Stjepanj kaže...

kakav stock boost covjece? ako cemo tako racunati 280-tka koja nema boosta onda one idu i prek 40%, tako se to ne racuna prijatelju! Hd79xx je i dan danas ostala kralj zracnog overkloka od 40%, 280-tka(rebrand 7950) podnosi nesto manje no svakako veci postotak od 960! ak neznas po iskustvu nadi si po bespucima interneta!lp

referentni, dakle stock clock kod 960 je 1126mhz, stock boost je 1178

sa preko 1500 oc boostom gtx se kloka skoro 30 posto iznad stock boosta i skoro 35 posto iznad stock kloka

matematika je uvijek jednaka

koliko sam vidio 280-tke po testovima postižu 20-ak posto ocanja u odnosu na stock brzinu, dakle one normalne, ne tamo neke posebne

10 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

kakav stock boost covjece? ako cemo tako racunati 280-tka koja nema boosta onda one idu i prek 40%, tako se to ne racuna prijatelju! Hd79xx je i dan danas ostala kralj zracnog overkloka od 40%, 280-tka(rebrand 7950) podnosi nesto manje no svakako veci postotak od 960! ak neznas po iskustvu nadi si po bespucima interneta!lp

Moja Sapphire R9 280 Dual-X OC, koja je na 940 clockana se još do 1175 MHz clocknut, to ti je oko 20% porast s factory OC (s stock frekvencije na max oc to bude oko 30%) na max. oc, što se tiče frekvencije, to se ne translatira u 25% FPSa više, ovisi od igrice do igrice iskreno, neke više benifitiraju od većeg core clocka.
1175/1550 su moji maksimumi bez diranja icega osim Core, memory clock slidera i power limita, ne bude velika razlika u temperaturi iskreno, ali inače moja iznad prosječne scoreove na benchovima, valjda sam dobio silikonsku lutriju.

Ukratko,
9xx serija ima svakakvih stvari, 960 koji je na knap za 1080p gaming, malo je preslaba, 970 koja je odličan bang for buck, unatoč svim skandalima, 980 je...ništa posebno, 980Ti je također dobar omjer uloženo/dobiveno, ako se gledaju cijene u US, kod nas je vjerovatno prenapuhana, nisam provjeravao.

Osobno malo naginjem AMDu, no to je više što Nvidiu smatram šupcima, ne rade baš u korist nas, potrošača, a imaju vojsku fanboi-jeva tako da uvijek će imati nešto za oderati bez da se iko buni i jako su nekompetativni. "Fuck you, Nvidia" kao što kaže Linus.

Ok, previše offtopic, sutra kreće napokon, can't wait, previše dobrih stvari u tako kratkom vremenu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 19:52 (VedranMik).
12 godina
VedranMik kaže...

Moja Sapphire R9 280 Dual-X OC, koja je na 940 clockana se još do 1175 MHz clocknut, to ti je oko 20% porast s factory OC (s stock frekvencije na max oc to bude oko 30%) na max. oc, što se tiče frekvencije, to se ne translatira u 25% FPSa više, ovisi od igrice do igrice iskreno, neke više benifitiraju od većeg core clocka.
1175/1550 su moji maksimumi bez diranja icega osim Core, memory clock slidera i power limita, ne bude velika razlika u temperaturi iskreno, ali inače moja iznad prosječne scoreove na benchovima, valjda sam dobio silikonsku lutriju.

ok, priznam da ne znam, no mislio sam da je referentna brzina 280-tke 1000mhz

sa 1175mhz oca u odnosu na tih 1000mhz porast je točno 17,5 posto

negdje sam pak vidio da je referentna brzina 933mhz

sa 1175mhz oca, to je točno 25 posto

no, mislim da je u svakom slučaju to više manje vrlo blizu i uglavnom se svodi na osobne sklonosti

a i nema smisla dalje forsirati

11 godina
protjeran
3n3m1 kaže...
Ova R9 380 če biti nezanimljiva ako cijena ne bude ispod 1600kn,jer je to ništa drugo nego osvježeni R9 285.GTX960 za slične novce po meni je bolja kupnja,istina kaska perfomansama za koji postotak ali nadoknađuje to izvrsnim OC potencijalom,niskom bukom i zagrijavanje i ne treba neka snažna napajanja od preko 500W.

bit će zanimljiva ako bude 4gb 285 rebrand, a da ostane na 1600-1800, nerazumin kako svaka amd tema kad tad dodje do nvidia/intel uvjeravanja kako su bolji sta ce nan to smece amd. lipo otvorite drugu temu za takvu raspravu.
di su nove vjesti? sve samo neki leakovi , di su benchmarci na 3dmark , hwbot i slicno . jedino se sican da je davno kruzila slika sa neke folding@home stranice ili slicno di je bia nepoznati amd gpu sa bolesnim performansama, zna li neko di je to. vjerovatno je i to bila laž jer je izgledalo pre dobro da bi bilo istina al nema veze.  

14 godina
dabar_solta kaže...

bit će zanimljiva ako bude 4gb 285 rebrand, a da ostane na 1600-1800, nerazumin kako svaka amd tema kad tad dodje do nvidia/intel uvjeravanja kako su bolji sta ce nan to smece amd. lipo otvorite drugu temu za takvu raspravu.
di su nove vjesti? sve samo neki leakovi , di su benchmarci na 3dmark , hwbot i slicno . jedino se sican da je davno kruzila slika sa neke folding@home stranice ili slicno di je bia nepoznati amd gpu sa bolesnim performansama, zna li neko di je to. vjerovatno je i to bila laž jer je izgledalo pre dobro da bi bilo istina al nema veze.  

Ako se ne varam one nove bolesno jake grafe su fury i fury X kartice?

Sve ostalo je rebrand a ove dvije nove će valjda koštati ko samo zlato te zbog toga ja osobno nisam previše zadovoljan.

Još jedan dodatan razlog nelagodice je i taj što sam ja npr. 23. 10. 2013 msi 280x platio 2049 kn a sad mi velite da biste dali 2400+ kn za 380 koja je rebrand r9 285?

Osobno meni to nije ok....ajd da je to cijena 390-tke ali ovako...pa jbte ja sam prije godinu i osam mjeseci jeftinije platio jaču grafu

Nadam se da će cijene tih rebrandova daleko opasti jer ovako to izgleda dosta smiješno :/

Battlelog: [G] pijana_carapa
14 godina

A sutra napokon ide i predstavljanje pa da vidimo što se dešava i koliko bi šta trebalo koštat. Samo da napomenem da je sve nas u Europi pokopo dolar koji je ojačao jedno 30% u zadnjih godinu dana i to nas jako jebe. Inače bi GTX 960 bila debelo ispod 1500 kn kao i što bi GTX 970 bila bila debelo ispod 2500 kn a naravno bile bi jeftinije i sve ove nove.

14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Danas u 18 sati po našem vremenu Amd će predstaviti 3xx seriju.

http://www.amd.com/en-us/products/graphics/graphics-technology#signup

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within | Intel Core i7
Moj PC  
3 0 hvala 3
14 godina

Mislio sam da će bit već recenzija od jutros. Sad još moramo čekat cijeli dan .

13 godina
itomic009 kaže...

Mislio sam da će bit već recenzija od jutros. Sad još moramo čekat cijeli dan .

i ja sam mislio da ce biti brzo, al eto tako ti je to dok zivis 9 sati u buducnosti

jos smo dobro prosli,predstavljanje je u 9 ujutro po njihovom,zamisli da je u 4 popodne

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
17 godina
neaktivan

Zanima me što će AMD predstaviti danas. Mada imali su jako dugo vremena, od silnog hype-a na kraju će izaći samo jedna ili dvije high-end grafiče s HMB-om, par rebrandanih i premalo novosti za neke srednje korisnike. Ako su istinite leakane cijene, onda će ovo biti malo veći fail.

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

ja se nadam ako vec nece performansama imati adut, da ce barem cijenom konkurirati i tako si osigurati kakvo takvo trziste.

htio bi da nvidia jos ove godine izbaci pascal, no vjerovatno amd nece moci izazvati taj efekt.

jos par sati pa cemo vidjeti.

jedino me muci neznam sto gledati, i nintendo i amd imaju u isto vrijeme

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja ću laganini taman u 18h na basket tako da se ne moram mislit šta gledat .

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

pa do sad likanim ss fury x ima 50% vece perfomanse od r9 290x...cak i nesto vise ( gledao sam primjer u 3dmarku\firestrike), pa ako vam je to malo onda stvarno

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 9:52 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GrimReaperKC kaže...

ja se nadam ako vec nece performansama imati adut, da ce barem cijenom konkurirati i tako si osigurati kakvo takvo trziste.

htio bi da nvidia jos ove godine izbaci pascal, no vjerovatno amd nece moci izazvati taj efekt.

Pascal ili GeForce 1000 serija, nekako sumnjam da će ih već ove godine izdati. Mada ja se uvijek radujem novo hardweru i što ga više ima, bolje za nas krajnje korisnike. Mada mislim nakon faila s GTX 970 i 3.5GB VRAM-a + 0.5 sporog smeća mislim da će pričekati još malo dok vide kakav će tržišni kolač pokupiti sad AMD s R9 3xx serijom. Također se slažem ako je istina da je većina kartica rebrandana, da će privući kupce samo ako budu imali niske cijene.

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

rebrand (ako je već morao biti) je trebao spustiti više grafe iz stare serije za jednu klasu niže u novoj seriji (nešto slično što je nvidia napravila u 7xx seriji)

dakle 290 da postane 380, 280 da bude 370 i dalje, pa onda da i zadrže početne cijene koje su bile u prošloj generaciji bi bilo ok 

ovako je to sve skupa u najmanju ruku čudno

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

pa do sad likanim ss fury x ima 50% vece perfomanse od r9 290x...cak i nesto vise ( gledao sam primjer u 3dmarku\firestrike), pa ako vam je to malo onda stvarno

Čitaj što pišem. Za Fury X nisam ništa rekao nego za rebrandane modele, a Fury X će imati cijenu isto tako možda i 2x veću od sadašnje R9 290X

13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

nije bilo upuceno tebi no cisto sumnjam da ce kostati prek 6000kn, samo zbog 4gb rama, mislim da im je to velika kocnica kod cijene! jer kolicina rama poprilicno diktira cijenu svakom modelu! zamisli da titan-x ima samo 4gb

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 10:08 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GrimReaperKC kaže...

offtopic no ?? Što oni predstavljaju??

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 11:51 (toxic).
15 godina
neaktivan
Puls3 kaže...

Danas u 18 sati po našem vremenu Amd će predstaviti 3xx seriju.

http://www.amd.com/en-us/products/graphics/graphics-technology#signup

U zadnji čas, rekli su da će novu seriju objaviti u prvoj polovici godine... R9 390x i R9 380x su već u trećem mjesecu imali gotove, ali su ih odlučili polirati, valjda su ispolirali nešto u protekla tri mjeseca, mada rade si nepotreban hype koji će rezultirati nerealnim očekivanjima korisnika...

INFO

17 godina

lijen sam listat i trazit info, danas je "samo" predstavljanje i automatski istice NDA za reviewove po netu ili cemo reviewove cekat jos neko vrijeme?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

R9 390 spada u gornji srednji segment i treba imat proporcionalnu cijenu tome ali neeee, cijena je bull shit.Važna stavka u današnje ekološki osvještenom svijetu je performance per watt gdje amd svira trubu.Alo amd nije to rebrand nego rerebrand aloooo.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Još manje od jednog sata...

0 0 hvala 0
17 godina
axos kaže...

Čemu to okvirno odbrojavanje, kad se več sve manje više zna, dakle bit če tri nove Fiji grafe sa HBM memorijom i to je to.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
14 godina
neaktivan
rambox kaže...
axos kaže...

Čemu to okvirno odbrojavanje, kad se več sve manje više zna, dakle bit če tri nove Fiji grafe sa HBM memorijom i to je to.

Nadam se da će objaviti cijene i kakve rezultate testova.

17 godina
axos kaže...

Nadam se da će objaviti cijene i kakve rezultate testova.

Pa testova če bit to sigurno, a kaj se tiče cijena i to je prilično lako prognozirat.HBM memorija još uvijek ima visoku cijenu, i onda grafa sa HBM memorijom nikako ne može ič pod jeftino kaj drugo.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice