Nvidia bolje surađuje s developerima i već dugo vremena ima kvalitetnije drivere, to je stavka koju treba imati na umu. Što se tiče potrošnje, malo koga je briga za veću potrošnju u smislu računa za struju - ono što je problem je što ljudi sa solidnim napajanjima moraju razmišljati o uzimanju jačeg. Ja bih mogao uštekati 290 na svoje, to bi vjerojatno funkcioniralo, no ne znam želim li toliko mrcvariti napajanje koje bi trebalo biti više nego dovoljno s obzirom na današnje standarde potrošnji komponenti. Naravno da mi ne pada na pamet uzimati novo napajanje pored ovog, za te novce uzmem 970 i to je to. Vjerojatno ima još dosta ljudi koji razmišljaju ovako. Maxwell je toliko dobro složen da gtx970 ide i u mini izvedbi, tržište mini atx računala je sve popularnije i to s razlogom.
Što se tiče srednjeg segmenta, unatoč skepsi oko gtx960 i 128bit-a, ispostavilo se da je to izvrsna kartica za 1080p s mizernom potrošnjom i fantastičnim oc potencijalom. Sada je već ima za ~1600kn kod nas.
Gdje je tu amd? Ako su ove cijene AMD-a točne, malo tko sa ikakvim poznavanjem gpu tržišta bi ih trebao kupovati. Da se razumijemo, ja sam imao hd4870 4 godine i nisam nikakav fanboy, možda čak malo više navijam za AMD. Vidjet ćemo za koji dan, no ove najave su mi prilično razočaravajuće.
Tread softly because you tread on my dreams.

, 960 se kloka eventualno od 5- do maximalno 20%, 280-tka podnosi jos veci oc, ako je full otkljucana do cak 40% to niti jedna zlatna 960 nemoze! nemoj mjesati boost taktove!lp
, tako se to ne racuna prijatelju! Hd79xx je i dan danas ostala kralj zracnog overkloka od 40%, 280-tka(rebrand 7950) podnosi nesto manje no svakako veci postotak od 960! ak neznas po iskustvu nadi si po bespucima interneta!lp
ako r9 290 sad kosta 2600kn(sto je poskupljenje od 200kn nego sto je bila dugo vremena) "polu nasljednik" ce kostati znaci barem 3000kn...
ako ne i vise, tu onda ulazi gtx970 koja je odlicna po pitanju perfomansi, hladenju i buci! iako mi se ni osobno ne svida upitna kolicina rama!(s kojom sam se i sam uvjerio u stekanje kad se ram napuni do daske)