Nvidia bolje surađuje s developerima i već dugo vremena ima kvalitetnije drivere, to je stavka koju treba imati na umu. Što se tiče potrošnje, malo koga je briga za veću potrošnju u smislu računa za struju - ono što je problem je što ljudi sa solidnim napajanjima moraju razmišljati o uzimanju jačeg. Ja bih mogao uštekati 290 na svoje, to bi vjerojatno funkcioniralo, no ne znam želim li toliko mrcvariti napajanje koje bi trebalo biti više nego dovoljno s obzirom na današnje standarde potrošnji komponenti. Naravno da mi ne pada na pamet uzimati novo napajanje pored ovog, za te novce uzmem 970 i to je to. Vjerojatno ima još dosta ljudi koji razmišljaju ovako. Maxwell je toliko dobro složen da gtx970 ide i u mini izvedbi, tržište mini atx računala je sve popularnije i to s razlogom.
Što se tiče srednjeg segmenta, unatoč skepsi oko gtx960 i 128bit-a, ispostavilo se da je to izvrsna kartica za 1080p s mizernom potrošnjom i fantastičnim oc potencijalom. Sada je već ima za ~1600kn kod nas.
Gdje je tu amd? Ako su ove cijene AMD-a točne, malo tko sa ikakvim poznavanjem gpu tržišta bi ih trebao kupovati. Da se razumijemo, ja sam imao hd4870 4 godine i nisam nikakav fanboy, možda čak malo više navijam za AMD. Vidjet ćemo za koji dan, no ove najave su mi prilično razočaravajuće.