AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 643.362
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

chaselol Cekam te za benchmarke jos 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
doky01akablava kaže...

chaselol Cekam te za benchmarke jos 

Tek sam sad "sjeo" sto bi se reklo da mogu gejmati :D
Sta cemo benchati, imam trenutno skinuto:
CS:GO
Evil Within

Resident Evil 2 Revelations

Tomb Raider

Witcher 3

Ashes of the Singularity

Elder Scrolls Online

nije problem nista drugo skinuti, ps stay away from sintetika testovi 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina

Ja imam ovo,budem skinuo Tomb Raidera,Witchera 3 budemo negdje kroz sumu da smanjim razliku izmedu procesora ( najbolje isti save u isto vrijeme ) i eto ako ti nije problem GTA V skinuti i Battlefield 4 ( kojeg ti ja mogu posuditi ) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Gledajte i da su vam igre isti patch i update... od ovih dolje mozete baciti Witchera, Tomb Raider i Evil Within, a bilo bi zanimljivo vidjeti i Thiefa sa Mantlom i bez, i Shadow of Mordor.

Isto tako dogovorite i neki OC na kojem i jednom i drugom grafa normalno radi za testiranje.

EDIT:

Chaselol

Obavezno stavi FX na 4-4.2 GHz, bit ce zanimljivo i razlike u procesoru pogledati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 20:29 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lucidius kaže...

Gledajte i da su vam igre isti patch i update... od ovih dolje mozete baciti Witchera, Tomb Raider i Evil Within, a bilo bi zanimljivo vidjeti i Thiefa sa Mantlom i bez, i Shadow of Mordor.

Isto tako dogovorite i neki OC na kojem i jednom i drugom grafa normalno radi za testiranje.

EDIT:

Chaselol

Obavezno stavi FX na 4-4.2 GHz, bit ce zanimljivo i razlike u procesoru pogledati.

Eto kolega dobra ideja,moj je skoro na 4 GHz i da bilo bi dobro i te igre testirati,meni nije problem nista skinuti,btw.onda se prebacimo u Glavasevu temu za benchmarking ili neku novu otvorimo ( R9 280X vs R9 380X ) :D

9 godina
protjeran

Otvori tu ispod odma temu r9 380x vs r9 280x.  Bit ce tvoj i5 jaci pogotovo jer je na istom taktu kao FX, ali pitanje je kolko ce to biti vidljivo u gameplayu, isto tako predlozio sam Thief bas zbog Mantlea pa da vidimo kolika bi onda bila razlika dok je ukljucen i dok je iskljucen.

Razlike u grafam su u 2FPS-a tako da je to zanemarivo po meni.

EDIT:

Bilo bi dobro da za svaki test odma bacite i screenshot sa detaljnim monitoringom gdje se jasno vide kolki su taktovi i temperature te zauzeca proca i grafe te temperature 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 20:39 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
doky01akablava kaže...
Lucidius kaže...

EDIT:

Chaselol

Eto kolega dobra ideja,moj je skoro na 4 GHz i da bilo bi dobro i te igre testirati,meni nije problem nista skinuti,btw.onda se prebacimo u Glavasevu temu za benchmarking ili neku novu otvorimo ( R9 280X vs R9 380X ) :D

Ja njega mogu na 4ghz staviti ali je glupo da bencham ako nece drzati grafu zakucanu na 100% ne mozes gledati 1:1 intel/amd u ovom slucaju 

Skidam Thiefa, tu sam igru dugo ostavio na cekanju moram je odigrati 

P.S. metro isto tako nije problem, to cu gledati da skinem isto!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 20:45 (chaselol).
16 godina

Sto se men tice,nema problema,nabacim sta god treba,samo koliko kolega ima vremena za detaljnije benchmarkanje,covjek ne stigne gejmati,a kamoli se zabavljati se benchmarkanjem.

chaselol  Ja imam Witchera 3 na 1.10,evo skinim sad Thieft pa da benchmarkamo 

A ovo trenutno imam,nego tko ce otvoriti temu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Drzat ce on grafu na 100 posto bez brige, samo ga stavi na 4-4.2GHz jer su to najoptimalniji taktovi za FX, ne brini za temperaturte nece one u gejmingu iznad 65 da je neznam sta.

EDIT:

Evo ja cu otvorit temu, odma cu vam napisat detalje kako da se testira...

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 20:48 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Drzat ce on grafu na 100 posto bez brige, samo ga stavi na 4-4.2GHz jer su to najoptimalniji taktovi za FX, ne brini za temperaturte nece one u gejmingu iznad 65 da je neznam sta.

Kaze se optimalni, ne postoji rijec najoptimalnije.

9 godina
protjeran

To je sad jako bitno za ovu temu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

To je sad jako bitno za ovu temu 

Nikad ne gledaj ispravke kao kritiku, nego kao pomoć da naučiš ispravno, u ovom slučaju kolega nije samo ukazao na pogrešku, jer bi to bilo nebitno i suvišno, nego je i napisao kako je ispravno tako da drugi nauče, što je po meni koristan post.  Sorry za  

http://wotlabs.net/sig_min/eu/unimatrix_2411/signature.png
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Evo ti moji rezultati sa klokanom grafom: 

http://imgur.com/YHMxrKU

Izvoliš : http://prntscr.com/apv75l

Max temp : 79°C

Bene docet, qui bene distinguit.
17 godina

@chaselol Package ti je na 62?? :O na kolko ti je onda gore CPU?

Ja se orijentiram prema cpu dok clockam, da ne prede 60, package mi u rijetkim slucajevim do 50 dolazi

Inace probao sam svoju sapphire 380x malo downvoltati preko trixx-a, -50mV, i cini se da radi oke, testirao zasad samo na jednoj igri al javim kak bude, i temp su manje, do 68 pod full loadom, auto vent

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 23:50 (Mile).
13 godina

Hladio sam i ja 6300 na toj frekvenciji ispod 60*C sa hyper tx3 evo, ali jos dvije jezgre znaci jos vise toplote, tako da ne moze ici ispod 60*C

Cime hladis CPU?
Meni bi trebalo "mozda" bolje hladjenje za CPU da ga stavim prije ljeta....

Pokusaj dici na 1100 graficku bez diranja napona trebalo bi da radi bez problema, meni je islo 1200 bez problema, ali su se poceli javljati problemi u nekim igrama tako da sam vratio na 1100 nije mi se dalo cackati s naponom puno, a undervolt hm mogao bih to da probam, sapphire trixx je odlican softver za to! :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 0:11 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
molnyi kaže...
Lucidius kaže...

Evo ti moji rezultati sa klokanom grafom: 

http://imgur.com/YHMxrKU

Izvoliš : http://prntscr.com/apv75l

Max temp : 79°C

Trebao si ovako kao ja napraviti jer me rezultat opce ni ne interesira. Uglavnom, vidim po rezultatu da je grafa na stocku, da si je kloknuo kao ja isli bi to jos 4-5 stupnjeva gore sigurno, bome ga je usrao ASUS 

13 godina
neaktivan
Lucidius kaže.

Trebao si ovako kao ja napraviti jer me rezultat opce ni ne interesira. Uglavnom, vidim po rezultatu da je grafa na stocku, da si je kloknuo kao ja isli bi to jos 4-5 stupnjeva gore sigurno, bome ga je usrao ASUS 

A išlo bi gore još, mogu još dignut ventove,.ovo je bilo oko 70% ventova. Nije mi htjelo SS spremit dok su bili detalji, stiscem f12 i prtscr i Niš al jbg. Briga mene za to sve, garancija je tu, nek s egrije ak krepa bum dobio.novu i to je to :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 6:43 (molnyi).
9 godina
protjeran

Meni su ventovi na 50 posto bili tokom testa to je nekih 1550 RPM tako nesto ako se dobro sjecam. Tvoja ima 3 venta i jos je glasnija od moje, tako da tebi vec na 60 posto vrtnje ventova je grafa prilicno glasna. Kad namjestis sve u MSI AB, onda si mozes namjestit i da imas hotkey za screenshot ovako kao ja http://i.imgur.com/bL05OU5.jpg a isto tako ti i u samom heavenu pise koja tipka ti je za screenshot, mislim da se također radi o f12.

Ono kaj je najgore od svega je kaj ti grafa nebude crkla jer do 95 stupnjeva te grafe normalno rade, problem je sta ces ju takvu morat trpit 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nije mi glasna na 60-70% ventova pošto je kućište silent a i nisam osjetljiv na to. Uostalom kad igram, sluske su na glavi. Jučer sam uzeo witchera, sve radi fluidno i bez greške ja zadovoljan. Jedino moram reinstalirat win. Jer mi se driveri crashaju, isti problem sam imao i sa starom grafom. Planirao sam u kućište stavit još 2 venta, misliš li da bi to ista pomoglo sa temperaturama? Kućište je phanteks p400s

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 7:45 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Kud si bas taj p400s uzimao, to kuciste nije za komponente koje se vise griju jer je njegova cjelokupna ideja da bude silent kuciste i sve je usklađeno prema tome, tako da ti je airflow prilicno los kod tog kucista, i za njega se uzimaju komponente koje se malo griju. Bolji je ovaj Phanteks koji imas u potpisu... uglavnom zvekni napred 3 x cm jet flo i stavi ih na onaj silent adapter da nejdu preko 1200rpm, to bi trebalo skinuti 4-5 stupnjeva sa grafe.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Kud si bas taj p400s uzimao, to kuciste nije za komponente koje se vise griju jer je njegova cjelokupna ideja da bude silent kuciste i sve je usklađeno prema tome, tako da ti je airflow prilicno los kod tog kucista, i za njega se uzimaju komponente koje se malo griju. Bolji je ovaj Phanteks koji imas u potpisu... uglavnom zvekni napred 3 x cm jet flo i stavi ih na onaj silent adapter da nejdu preko 1200rpm, to bi trebalo skinuti 4-5 stupnjeva sa grafe.

Ovaj u potpisu je kod buraza, skupa sa gtx 960 koju sam imao prije. 
A čuj, uletila je dobra cijena za sve pa rekao neka bude, a i više mi se sviđa nego enthoo pro m, a i buka je znatno manja.

Tako sam nešto i planirao, znači spustili bi temperaturu, tnx. 

9 godina
protjeran

Da sam na tvome mjestu napravio bi zamjenu sa burazom za tog entho pro m, i stavio napred 2 x bitfenix spectre pro 140mm(trebaju ovaj tjedan doci u Centro kazu oko 130kn ce biti jedan) i fino ih spojio na fan kontroler i po potrebi mjenjao brzinu vrtnje(gaming-max, idle-min). Ja sebi uzimam cim stignu 3 komada naprijed za upuh, i jedan iza za ispuh, a dolje za upuh cu staviti 2 x 120mm ARCTIC PST PWM pro kojih trenutno imam 3 naprijed na upuhu, tako da ce mi jedan ostati viska.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
molnyi kaže...

ak krepa bum dobio.novu i to je to :)

Ne nužno.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
molnyi kaže...

ak krepa bum dobio.novu i to je to :)

Ne nužno.

Istina, ali u večini slučajeva da :)

11 godina
neaktivan

Iiiii opet... prije nego neko krene o digital foundryu - to nije jedino mjesto gdje sam vidio da amd vodi za 10 negdje i do 20 fpsa više. DX12 Happened

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
D3lBoy kaže...

Iiiii opet... prije nego neko krene o digital foundryu - to nije jedino mjesto gdje sam vidio da amd vodi za 10 negdje i do 20 fpsa više. DX12 Happened

Stjepanj na aparatima 

12 godina
Do sad sve sto je imalo veze sa DX12 tu AMD vodi, nadati se da će tako i ostati.
http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pošto Nvidia štuca sa async. computeom vec mjesecima, govore da ce srediti, izdaju drivere ali ne ide - vjerujem da ce nažalost biti ovako: Još više će biti GameWorks igara i sve ce ostat na DX11, jer bitnije su pare u đepu nego tehnologija. (Ne hejtam GeForce kartice, hejtam njih kao firmu)

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2016 19:35 (D3lBoy).
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Pošto Nvidia štuca sa async. computeom vec mjesecima, govore da ce srediti, izdaju drivere ali ne ide - vjerujem da ce nažalost biti ovako: Još više će biti GameWorks igara i sve ce ostat na DX11, jer bitnije su pare u đepu nego tehnologija. (Ne hejtam GeForce kartice, hejtam njih kao firmu)

To je nemoguće, jer je već sada prihvaćanje DX12 najveće za neki grafički API u posljednjih 10 godina, a DX12 odgovara i treba svima. Osim toga, portanje igara s konzola ili na konzole, odnosno programiranje za više platformi je drastično lakše kad se koristi DX12 ili Vulkan za PC.

Ono što jest problem je što je kod kodiranja enginea situacija takva da je najbolja situacija za AMD ujedno najgora za Nvidiju i obrnuto. Developeri u pravilu neće optimizirati kod posebno za pojedine kartice, jer je neisplativo u omjeru vremena i dobitka, a razlike se ne mogu riješiti promjenom drivera s niti jedne strane. Blaga prednost od ~5-10% koju ima AMD zbog asinkronih shadera, nije nešto za plakanje niti sad pretjerano za veselje (ovisno o taboru). AMD nije drastično brži, jer je po viđenome malo sporiji pa ovom prednošću nadoknađuje gubitak koji ima u sirovoj snazi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice