AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 629.270
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon R9 300 Series
toxic kaže...
Naguljizov kaže...
toxic kaže...

A to je to ljudi.

Marketing, tko ce koga.. trenutno nvidia ima vise moci po tom pitanju pa joj pojedine igre rade neusporedivo bolje nego na amdu iako amd ima jaci hw ali sw je bitan.

Da je bas neusporedivo bolje i nije :)

ne kuzis moj point :)

ako velim da je to sve vise manje isto, opet ce se pisati 3 stranice o tome. ako velim da je ovo drugo puno bolje tada ce sve biti okey i svi sretni i zadovoljni...

ja se ne mislim opravdavati sa kupnjama svojih komponenti uz pojedine igre.

Priznam Nvidia je bolja i točka. Ostalo zaključite sami.

Zapravo, ima pravo - pojedine igre rade bolje na Nvidiji, pojedine na AMD-u, to je posve normalno.

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Npr?

ali fakat je istina na 1080p niti r9 390x nije dobra kupnja nasprem gtx 970.. (ako igras dl i pcars)

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 12:13 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Toxic brate moj, naglasak je samo bio na "neusporedivo" nista drugo,bolje moze svakako biti ali ono "apsolutno" ne stoji ,samo to ,nista vise. 

A što se tice 390x (hebena grafa) ali ,sry,meni je to promašena kupnja :) 380cf za masu manje cash&carry daje debelo bolju stabilnost i rezultate na 1080p ,da ne govorim sada povoljnija 280x .

Jedino ako nemaš plan u budućnosti preci na 4K , ali to je opet druga priča & dimenzija,neusporedivo sa ovim sada što govorimo.

E sad , vjerujem da cemo se naslusat one kako cf ne radi dobro an svim gejmovima bla bla bla ,

ali ako si jedan od onih koji voli samo tipa jedan zanr ili gejm i igras ga stalno kao ja bf4 gdje je cf podrska ono samo takva i scaling cf radi 5/5,onda u tom slucaju cf je najbolje rijesenje.

Ako nisi i volis gejmat sve sto zanimljivo izadje ,gdje podrske bas neke i nema (neznaci da nece biti) onda aj single gpu. Iako kazem, single gpu za iste peroformanse jeftinijeg cf-a je danas pravi luksuz .

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 12:40 (Naguljizov).
13 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Zar 380 CF nije realnije 1440p kombinacija nego 1080p gdje je i jedna dovoljna danas 

Sam si napisao, SLI/CF podrska je u banani kod pojedinih naslova 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Zar 380 CF nije realnije 1440p kombinacija nego 1080p gdje je i jedna dovoljna danas 

Sam si napisao, SLI/CF podrska je u banani kod pojedinih naslova 

Moze jedna gurat 1080p to nije uopce upitno 60 sigurnih fps,ali pitanje na kojim detaljima ,netko voli ultru netko ne ,ali da budes siguran da moze sve cf je siguran deal .

Ono što mi ne pase kad je single , što se sve jedna grafa uspuše kao na izdahu snaga ,pogotovo ako je bf4 na 120/144hz :) hehe.. 

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Pa nisam kupio r9 390x

nego sam svoju gtx 970 zamijenio za r9 390x.. a i to je ocigledno promašeno :)

i sam si rekao da je r9 390 promašen slučaj

cf i sli setupa sam imao more..

uvijek ali uvijek je bolje jaki single gpu nego dvije slabije u cfu

sli mi je drazi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imao sam i ja ,ali to neznaci da single nemoze odraditi svoj posao ,samo da, onaj smootnes,finoca rada ,bez kojekakvi mikro trzaja shuteringa u gejmu,dropova, cf je mene spasio po tom pitanju. Ja osobno nisam vidio sve te stvari dok nisam ukljucio cf i ona skuzis da je nesto bolje,stabilnije,drugacije,jednostavno finije,neznam kako bi to drugacije opisao.

17 godina
Naguljizov kaže...

Imao sam i ja ,ali to neznaci da single nemoze odraditi svoj posao ,samo da, onaj smootnes,finoca rada ,bez kojekakvi mikro trzaja shuteringa u gejmu,dropova, cf je mene spasio po tom pitanju. Ja osobno nisam vidio sve te stvari dok nisam ukljucio cf i ona skuzis da je nesto bolje,stabilnije,drugacije,jednostavno finije,neznam kako bi to drugacije opisao.

??

ja baš imam kontra iskustvo.

meni sa cf-om nikada nije bilo sve glatko.. imao sam uvijek više frejmova i sve ali nikada to nije sve bilo bajno.

jaki single gpu bolji od bilo kakve druge kombinacije..

14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Naguljizov kaže...

??

ja baš imam kontra iskustvo.

meni sa cf-om nikada nije bilo sve glatko.. imao sam uvijek više frejmova i sve ali nikada to nije sve bilo bajno.

jaki single gpu bolji od bilo kakve druge kombinacije..

Valjda je to od korisnika do korisnika . Nekom dobro nekom ne . Drugačije neznam kako bi to objasnio.

12 godina
Naguljizov kaže...
toxic kaže...

A to je to ljudi.

Marketing, tko ce koga.. trenutno nvidia ima vise moci po tom pitanju pa joj pojedine igre rade neusporedivo bolje nego na amdu iako amd ima jaci hw ali sw je bitan.

Da je bas neusporedivo bolje i nije :)

U nekim slucajevima je neusporedivo bolje evo ti usporedbe kako sam imao iskustvo na 290 tri-x vs ova gtx 970 obje overclockane koliko je bilo max moguce stabilno za 24/7 koristenje i gaming znaci ne benchanje od par minuta pa sam da izdrzi tih par minuta.

AC Unity na 290 sam preko radeona pro morao lockat na 30 fps i tako sam prosao igru i vjeruj mi da sam probao SVE  sa postavkama da navucem lock 60 fps i nije bilo moguce radi kompletno blesavog osciliranja frameratea dok na 970 vrtim bez ikakvih problema tu igru na 60 fps.

AC4 nikako nisam mogao postic fluidnost na 290 pa sam odustao od igre....na 970 mislim da ju nisam probao.

Far Cry 3 igrao na gtx680 i radila fantasticno kupio 290 i opet oscilacije frameratea i gubitak fluidnosti,na 970 nisam probao.

MGS GZ na 290 padovi na 45fps na gtx770 mi radilo na 60fps na istim postavkama LOL kompletni.

Dying Light......svi znate jer sam dovoljno napisao.

Pcars.....sve znate dovoljno vec napisao.

Ima jos primjera gdje sam naisao na podosta velike razlike gdje na nvidiji mogu imat 60 fps a na amdu sam se morao zadovoljit sa 30 fps radi oscilacija frameratea,i naravno ovdje sam naveo te problematicne primjere i da se zna na 290 mi je hrpeeetina igara letjela ALI to su vecinom malo stariji naslovi i kao sto sam vec rekao ako DO SAD nisu ispeglali 2 igre koje aktivno igram i koje su vrhunske kvalitete Pcars/DL onda niti nema nade da ce ih ikad i ispeglat a ja ne zelim propustat neke od najboljih igara jer imam AMD pa su meni osobno na mom setupu neigrive.

14 godina
neaktivan

Nije realno da uspoređujes stariju arihekturu sa novijom,prava usporedba bi bila r9 390 sa gtx 970 o tome vise toxic moze reci 

12 godina
Naguljizov kaže...

Nije realno da uspoređujes stariju arihekturu sa novijom,prava usporedba bi bila r9 390 sa gtx 970 o tome vise toxic moze reci 

Usporedjiva sam svoje iskustvo bazirano na tome da sam igrao na 290 malo preko godinu dana i naslove koje sam naveo i sad par mjeseci na 970....i izmedju toga na gtx680,gtx770,gtx780....da volim cesto mijenjat grafe :)

Inace poprilicno sam siguran da je 290 tri-x bila najbolji model 290 serije kad sam ju ja kupio i jos sam ju dodatno overclockao za 80-100mhz ne sjecam se tocno na koliko je bila full stabilna tako da je davala rezultate izuzetno bliske 290x stock grafi.

I ja osobno smatram da je 390/390x rebrandani 290/290x uz sitno twikanje......nemorate se slozit sa mojim misljenjem.

15 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Cekaj, 290-ka da je starija arhitektura od 390-ke? Lol...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Megatama je u pravu.

jos uvijek mislim da je gtx 970 best buy kartica.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
toxic kaže...

Megatama je u pravu.

jos uvijek mislim da je gtx 970 best buy kartica.

Posto se 970 kao i 390 reklamira kao 1440p kartica realno, dodatnih 4gb memorije ce samo pomoci u talasu neoptimizovanih igara sto budu dolazile u DX12 eri i to sigurno.

A sad kartica je toplija sigurno 10*C od konkurencije, na kraju dana koga briga za to ako gledas ciste performanse.

Ali evo jedna 290X pravi marginalnu razliku bas u 1440p gamingu za sta je i namjenjena u novom SW:Battlefront

P.S. nije mi jasno sto izbacuju 290X bencheve a ne 390X 

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Rijetko tko ima r9 390x..

dakle to je stvarno bezz kupnja :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...
Naguljizov kaže...

Usporedjiva sam svoje iskustvo bazirano na tome da sam igrao na 290 malo preko godinu dana i naslove koje sam naveo i sad par mjeseci na 970....i izmedju toga na gtx680,gtx770,gtx780....da volim cesto mijenjat grafe :)

Inace poprilicno sam siguran da je 290 tri-x bila najbolji model 290 serije kad sam ju ja kupio i jos sam ju dodatno overclockao za 80-100mhz ne sjecam se tocno na koliko je bila full stabilna tako da je davala rezultate izuzetno bliske 290x stock grafi.

I ja osobno smatram da je 390/390x rebrandani 290/290x uz sitno twikanje......nemorate se slozit sa mojim misljenjem.

Slazem se da su rebrendirani ,ali tako mozemo s tom tvrdnjom ici i do hd 7000 serije koje su kombitabilne sa r9 200 serijom pa oni sa 300..itd ,ali vidimo da "samo" to twekanje je ipak napredak i svaka nova serija nosi neko novo poboljšanje  performansi . Pa tako moze biti da 390 nece imat ne dropove i sl probleme izrazene kod 290 i sl. neznam,karikiram bzvz.

Iskreno,nemam misljenje o nvidiji o njoj mogu govoriti samo po testovima i review-ima i ono što vi kazete a pa po tom donijeti nekakav zakljucak ,ono di mogu reci je od amd-u, ima sam ih dosta i od svega najbolje mi radi njihov cf.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 16:25 (Naguljizov).
13 godina
neaktivan
Naguljizov kaže...

Slazem se da su rebrendirani ,ali tako mozemo s tom tvrdnjom ici i do hd 7000 serije koje su kombitabilne sa r9 200 serijom pa oni sa 300..itd ,ali vidimo da "samo" to twekanje je ipak napredak i svaka nova serija nosi neko novo poboljšanje  performansi . Pa tako moze biti da 390 nece imat ne dropove i sl probleme izrazene kod 290 i sl. neznam,karikiram bzvz.

Rebrand ne, nesto tipa "refresh" bolje odgovara opisu jer se razlika primjeti.

Rebrand je kad strpas isti proizvod u kutiju pod novim imenom a to ovdje nije.

100% isti proizvod.

14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Naguljizov kaže...

Rebrand ne, nesto tipa "refresh" bolje odgovara opisu jer se razlika primjeti.

Rebrand je kad strpas isti proizvod u kutiju pod novim imenom a to ovdje nije.

100% isti proizvod.

..

13 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Ali pogledaj malo testove, svaka r9 280X i 7970 na istim podesavanjima radi na manjoj temperaturi, to ti odmah govori sta?

Drugi materijal izrade, znaci nije identican proizvod kao 7970 jer sto bi se oni mucili onda mogli su samo prepakovati kartice i prodavati ih kao 280X.

To odmah znaci, drugaciji OC potencijal, manje temperature i manja potrosnja. Bio je jedan bench 7950/285/380 kartica na forumu, Fakedeath je postao sve tri i bas se vidi koja je razlika izmedju te tri grafe 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

kod mene stoji da se nikad vise nebi vratio na amd. r9 290x  kartica sama za sebe je radila dosta dobro ali cf je bio katastrofalan. podrske za cf kao da nije ni bilo. uzeo sam amd-a posto je bio isplativiji i jeftiniji ali zam se zeznuo. tako da sam sad na nvidiji i izgleda da cu i ostati zbog monitora(g sync)

http://postimg.org/image/66ddp72db/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Ima netko XFX 390?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Ima netko XFX 390?

imam ja xfx r9 390x

16 godina
odjavljen
toxic kaže...
Tonči kaže...

Ima netko XFX 390?

imam ja xfx r9 390x

Kako si zadovoljan? Meni su nihove 7970 bile fenomenalne.

17 godina
Tonči kaže...
toxic kaže...
Tonči kaže...

Ima netko XFX 390?

imam ja xfx r9 390x

Kako si zadovoljan? Meni su nihove 7970 bile fenomenalne.

i ja sam bio zadovoljan sa dvije xfx hd 7950 dd karticama

dugo sam bio na nvidiji i naviknuo sam na nizu buku i temepraturu.

opcenito sada kada sve zbrojim i oduzmem zadovoljan sam.

13 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Malo se zagrijem za fury seriju i onda me opet ovakve stvari ohlade max.....i lik je ostavio pola stavki iskljuceno a ima padova na 40 i nesto fps.

Šta ocekujes s tim slabasnim,starom fxom?

Pa on je i dalje slabiji od najjslabijeh haswell i5

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

U stvari na ovom videu igra radi užasno. Meni je sa FX-om na 4.2 i nvidiom GTX 770 radila skroz normalno, naravno ne na takvim detaljima. Ovo je neigrivo koliko se "lijepi" slika pri okretanju lika.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

Nemoj biti smijesan, sve i jedan FX 8xxx serije se popisa po sve i jednoj i5 kad je rijec o multi taskingu, a to sto su igre i dalje optimizovane za konzole to je drugi problem

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 19:01 (chaselol).
17 godina
chaselol kaže...
drakula789 kaže...

Nemoj biti smijesan, sve i jedan FX 8xxx serije se popisa po sve i jednoj i5 kad je rijec o multi taskingu, a to sto su igre i dalje optimizovane za konzole to je drugi problem

Realno u igrama je fx slabiji.. ti stalno braniš ono što imaš.

dakle fx super u smislu uloženo/dobiveno ali na žalost tvoju i ostalih nemojte živjeti u zabludi ili se truditi opravdati fx-a,  dakle jedan i5 3570k/i52500k i slični su jednostavni bolji procesori za večinu ljudi ovdje koji igraju igre i to je činjenica.

Igre jesu ili nisu optimizirane sasvim nebitno u cijeloj prici (jer nikada neće niti biti)

Trenutno je najbolja kombinacija koju mozes sebi kao gamer priustit intel/nvidia.

Stvarno nema smisla trubiti nešto drugo kada tako je..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice