AMD Radeon R9 300/Fury Series
- poruka: 6.870
- |
- čitano: 629.295
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je vrlo problematična igra koja je dropove imala i na 1300MHz TitanX-u.
LOL ne,vec sam napisao na tu temu dosta.Na max postavkama imam u 99% slucajeva 60 fps uz ponekad pad na nekih 57-58fps,dok na Fury to pada daleko ispod i daleko daleko cesce.Kao sto sam vec napisao da sam ostao na 290 tri-x nikad nebih odigrao ovu igru koja mi je 9 od 10.
Mozda si ti Tonchi testirao sa cistu igru bez patcheva....
Gaming ne sacinjavaju GTA5 i jos par novih igara koje stalno koriste za bencheve.
Evo vam prikaz da se ne natezemo video govori sve,i sa tim da ja drzim na 1500mhz.
@megatama
na gtx 970 zaista dl radi bolje nego na r9 390x no to je toliko mizerno da eto glupo je bilo sto reci.
ova gore kombinacija je toliko grozna da ti to ne moram opisati.. fx procesori imaju problema sa dl igrom i jos na to dodaj da je ovo amd grafa i dobis ono sto vidiš.
stavi fury x i i7/i5 pa ce ti biti jasnije kako to zaista radi fluidno i perfektno.
dale meni na r9 390x dl radi fluidno bez fps dropova to sta zna pasti za 2-3 frejma u odnosu na gtx 970 je zaista nebitno s obzirom da je igram na 1440p jos manje bitnije.
konkretno da se meni desi oscilacija frejmova sa titanx grafom i i7 procom sve bih lijepo bacio u Savu..
taman mi je Sava pored kuće pa kada su vode visoke mogu se dobacit sa grafom i komponentama do nje..
ne ali ozbiljno setup od 20 somova i vise kuna da imas fps dropove je stvarno da se rokneš sa toljagom po glavi, ja sam i sada blizu toga....
@megatama
na gtx 970 zaista dl radi bolje nego na r9 390x no to je toliko mizerno da eto glupo je bilo sto reci.
ova gore kombinacija je toliko grozna da ti to ne moram opisati.. fx procesori imaju problema sa dl igrom i jos na to dodaj da je ovo amd grafa i dobis ono sto vidiš.
stavi fury x i i7/i5 pa ce ti biti jasnije kako to zaista radi fluidno i perfektno.
dale meni na r9 390x dl radi fluidno bez fps dropova to sta zna pasti za 2-3 frejma u odnosu na gtx 970 je zaista nebitno s obzirom da je igram na 1440p jos manje bitnije.
Meni su fps dropovi bili dio price dok nisam nabavio i7 . Prijatelj je imao cf pa ista stvar,ali valjda je negdi procitao da napravi unpark core na i5 i nakon toga mu se stanje popravilo.
Pa i7 se moze unparkat isto ;-)
Bdw kod nekih igri je preporucljivo ugasit ht ili ako igra koristi asx instrukcije da se ukljuce npr. kod nfs-a dobibse malo na performansama ....
@megatama
Toxic vjerujem da si do sad vidio da se ja oslanjam vecinom na cinjenice.
Ja sam u DL sa 290 tri-x i to overclockanoj imao padove i na 20 i nesto fps dok mi je neki average na 970 overclockanoj oko 70fps mozda malo vise a padovi i to jako rijetko na tih 57fps to sam vec negdje i napisao bas tocan podatak nemogu se sjetit.
Ovo je kombo 390 grafe i i5 proca i opet iskljucena 2 efekta koji se kze u igri i imaju padovi na 30 i nesto fps....
Poanta je...cesto mijenjam grafe i full mi se svidjaju rijesenja Fury serije ali ne pod ovakvu cijenu i ocito se tu nece nista niti promjenit isto kao niti u slucaju Pcarsa takodjer igra koju aktivno igram a na 290 sam ju samo pokrenuo i ugasio kad sam vidio kako mi se vrti.
Gledaj, lik snima sa necim sto mu rusi fps, vidim sada da je to netko i u komentarima napisao.
Dakle trebas snimati sa sw koji ne rusi frejmrate.
Probaj sam vidjeti kako to ide.. Ja inace ne snimam ali mi je sad doslo sa snimim pa postam ali cinjenica je da bi 2 dana mi trajao upload na 1mbit uploadu..
Ako netko ima optiku i voljan je snimit gameplay i pokazati kako u stvari stvari stoje bio bih zahvalan.
Ja cu pokusati danas sa r9 390x
na primjer evo usporedbe gtx 970 i r9 390 od istog lika . vidi se da je to ista pašta
Imam optiku,nemam 390X i nemam igru!
LOL ne,vec sam napisao na tu temu dosta.Na max postavkama imam u 99% slucajeva 60 fps uz ponekad pad na nekih 57-58fps,dok na Fury to pada daleko ispod i daleko daleko cesce.Kao sto sam vec napisao da sam ostao na 290 tri-x nikad nebih odigrao ovu igru koja mi je 9 od 10.
Mozda si ti Tonchi testirao sa cistu igru bez patcheva....
Gaming ne sacinjavaju GTA5 i jos par novih igara koje stalno koriste za bencheve.
Evo vam prikaz da se ne natezemo video govori sve,i sa tim da ja drzim na 1500mhz.
konkretno da se meni desi oscilacija frejmova sa titanx grafom i i7 procom sve bih lijepo bacio u Savu..
taman mi je Sava pored kuće pa kada su vode visoke mogu se dobacit sa grafom i komponentama do nje..
ne ali ozbiljno setup od 20 somova i vise kuna da imas fps dropove je stvarno da se rokneš sa toljagom po glavi, ja sam i sada blizu toga....
Moguće da je moja bila nepatchirana, jer je to sve bilo iznimno davno, kad je izašla.
Ali zašto bih bio ljut na hardver kad nije hardver kriv. :)
Znam, znam, kriv je gazda :)
Gledaj, lik snima sa necim sto mu rusi fps, vidim sada da je to netko i u komentarima napisao.
Dakle trebas snimati sa sw koji ne rusi frejmrate.
Probaj sam vidjeti kako to ide.. Ja inace ne snimam ali mi je sad doslo sa snimim pa postam ali cinjenica je da bi 2 dana mi trajao upload na 1mbit uploadu..
Ako netko ima optiku i voljan je snimit gameplay i pokazati kako u stvari stvari stoje bio bih zahvalan.
Ja cu pokusati danas sa r9 390x
na primjer evo usporedbe gtx 970 i r9 390 od istog lika . vidi se da je to ista pašta
Toxic to je defoltna brzina 970 da valjda niza nemoze bit,napisao sam prije da je u ovoj igri bitan overclock i jezgre i vrama na 970....od nas ajmo rec 20 vlasnika 970 na ovom forumu koliko nas ju drzi na stocku..dvoje? :)
Evo ti u 2k i opet iskljucen dio postavki sa time da DOF od nvidie itekako pridonosi vizualnom dojmu.
Ako na Fury pada na 40 i nesto onda ce definitivno i tebi na 390x i nema nikakve sanse da si niti blizu mog frameratea i da ne zaboravim onaj BITAN dio sto je Stijepanj istaknuo u drugoj temi....meni framerate ode malo ispod 60 u drugom gradu i uz kisu a ovo sve je prvi manje zahtijevan grad i bez kise.
prvi grad je manje zahtjevniji od drugoga, ima daleko manje objekata! no u ovom videu i meni na toj rezi 1440p s gtx970 i i7 na 4,7ghz ide otprilike slicno! na amd-u ova igra i dalje ne radi kak spada!
Toxic to je defoltna brzina 970 da valjda niza nemoze bit,napisao sam prije da je u ovoj igri bitan overclock i jezgre i vrama na 970....od nas ajmo rec 20 vlasnika 970 na ovom forumu koliko nas ju drzi na stocku..dvoje? :)
Evo ti u 2k i opet iskljucen dio postavki sa time da DOF od nvidie itekako pridonosi vizualnom dojmu.
Ako na Fury pada na 40 i nesto onda ce definitivno i tebi na 390x i nema nikakve sanse da si niti blizu mog frameratea i da ne zaboravim onaj BITAN dio sto je Stijepanj istaknuo u drugoj temi....meni framerate ode malo ispod 60 u drugom gradu i uz kisu a ovo sve je prvi manje zahtijevan grad i bez kise.
evo probao sam sada malo duze.
sve postavke max out ukljucujuci i one od nvidie..
da fps bude od 40-60 ovisno o situaciji, dakle def. bolje radi na gtx 970 bar po ovome što vidim. probao sam i na 1080p situacija je nesto bolja ali ne previse..
ali ja i dalje nisam izgubio osjecaj fluidnosti niti kod ovog dropa.
prvi grad je manje zahtjevniji od drugoga, ima daleko manje objekata! no u ovom videu i meni na toj rezi 1440p s gtx970 i i7 na 4,7ghz ide otprilike slicno! na amd-u ova igra i dalje ne radi kak spada!
Pa upravo to i pokazujem sa ovim YT snimkama,te igre i dalje ne rade dobro kao sto nisu radile dobro kad sam ih ja htio igrat na 290 i izgledno je da ce ostat neigrive na AMDu.Doduse moze se neke rijesit tako da ih se kroz Radeon Pro locka na 30 fps ALI dat 3500-4000kn za grafu pa onda lockat na 30 fps jednostavno nema smisla.
I nisu krivac developeri ili nvidia nego katastrofalni amd dx11 driveri kao sto se pokazalo zadnjih mjeseci.
EDIT:
Toxic ja igram na ovoj plazmi pod Moj PC i lockam tojest vsync na 60 i meni ti dropovi kompletno unistavaju igrivost vjerujem da je vrlo drukcije na tvom monitoru.
Hebemu miša Mega pa koliko dugo ti igraš tu igru od dvadesetak sati...pola godine?
Hebemu miša Mega pa koliko dugo ti igraš tu igru od dvadesetak sati...pola godine?
Mislim da sam nakupio oko 70h ali volim trcat gradom i neobavezno rasturat zombije :) :) :) Sad docekat ekspanziju......
Pa upravo to i pokazujem sa ovim YT snimkama,te igre i dalje ne rade dobro kao sto nisu radile dobro kad sam ih ja htio igrat na 290 i izgledno je da ce ostat neigrive na AMDu.Doduse moze se neke rijesit tako da ih se kroz Radeon Pro locka na 30 fps ALI dat 3500-4000kn za grafu pa onda lockat na 30 fps jednostavno nema smisla.
I nisu krivac developeri ili nvidia nego katastrofalni amd dx11 driveri kao sto se pokazalo zadnjih mjeseci.
EDIT:
Toxic ja igram na ovoj plazmi pod Moj PC i lockam tojest vsync na 60 i meni ti dropovi kompletno unistavaju igrivost vjerujem da je vrlo drukcije na tvom monitoru.
Kako ti to odgovorno tvrdiš da nije do igre nego do AMD-a i drivera ?? Developeri imaju pristup i AMD i Nvidia grafama kad se nešto razvija i zato je u normalnim igrama sličan gameplay kod oba tabora sa sličnim grafama a kod nekih igara je nebo i zemlja razlika. Nije to do drivera nego do developera koji su to tako napravili iz ovog ili onog razloga. Kao da ti koji rade drivere ne znaju što rade. Treba im netko s foruma govorit što i kako ide !! Ja inače već godinu i pol dana imam R9 280X i radi ko singerica. Nikakvih problema nemam.
itomic naprimjer u slucaju Pcarsa developer je direktno optuzio AMD i njihove lose drivere i jos su nadodali da oni itekako znaju optimizirat za amd hardver i da se to vidi po verzijama igre za konzole na sto je amd odgovorio...evo radimo drivere....izadju driveri i donesu PET FREJMOVA boost a meni igra na 290 tri-x isla na ispod 30 fps gdje mi na 970 na istim postavkama ide preko 60fps!!!!Ma o cemu mi tu pricamo....
EDIT:
E da samo da se nadodam...jesi li skuzio da odlicno rade cross gen igre tipa GTA5 a potpuno nextgen igre tipa Dying Light,Pcars itd rade uzasno.
Pcars je prepun nvidijinih reklama, doslovno su u svakom zavoju. Mislim da to sve govori. Zanimljivo da su na AMD hardveru koji se nalazi na konzolama sve uredno ispeglali ali na pC platgformi na tom istom hardveru problemi sa izvođenjem.
Pcars je prepun nvidijinih reklama, doslovno su u svakom zavoju. Mislim da to sve govori. Zanimljivo da su na AMD hardveru koji se nalazi na konzolama sve uredno ispeglali ali na pC platgformi na tom istom hardveru problemi sa izvođenjem.
Imas o tome dosta za procitat pa si proguglaj,odvijalo se bas kako sam napisao.A cjela ova situacija sa dx12 je pokazala koliko je amd katastrofa sa dx11 a koliko je nvidia bolja bas sa tim dx11 a sve ove upitne igre su dx11.
itomic naprimjer u slucaju Pcarsa developer je direktno optuzio AMD i njihove lose drivere i jos su nadodali da oni itekako znaju optimizirat za amd hardver i da se to vidi po verzijama igre za konzole na sto je amd odgovorio...evo radimo drivere....izadju driveri i donesu PET FREJMOVA boost a meni igra na 290 tri-x isla na ispod 30 fps gdje mi na 970 na istim postavkama ide preko 60fps!!!!Ma o cemu mi tu pricamo....
EDIT:
E da samo da se nadodam...jesi li skuzio da odlicno rade cross gen igre tipa GTA5 a potpuno nextgen igre tipa Dying Light,Pcars itd rade uzasno.
Ne moze amd napraviti drivere koliko pojedinci mogu sjebati igru.
Igra radi na konzolama bez problema a na kompu ne moze, ko koga tu yebe u zdrav mozak
pa namjerno kaj drugo, na radeonki pcars@2k je bio stravicno neigriv, uzmem gtx780 igru vrtim DOSLOVNO na 4k@ isti detalji ali fps 2x veci
nema to veze s ikakvim cudima i snagom gpu-a, cista podvala i dogovor!
ps. treba uvesti u red i kaznjavati ako ce se neka igra vrtiti u cca 5+ fps-a vise na drugom proizvodacu
A to je to ljudi.
Marketing, tko ce koga.. trenutno nvidia ima vise moci po tom pitanju pa joj pojedine igre rade neusporedivo bolje nego na amdu iako amd ima jaci hw ali sw je bitan.
A to je to ljudi.
Marketing, tko ce koga.. trenutno nvidia ima vise moci po tom pitanju pa joj pojedine igre rade neusporedivo bolje nego na amdu iako amd ima jaci hw ali sw je bitan.
Da je bas neusporedivo bolje i nije :)
Sto se mene tice sve igre mogu biti optimizirane kao MadMax i Metal Gear. Doduse nebi imao potrebe mjenjati ovu graficku jos koje desetljece,sto nije toboze dobro za globalnu ekonomiju.
EDIT:
Mislim da si dosta toga pomiješao tu. Najveći problem je što API kojim se koristi engine igre ne koristi dobro AMD hardver. DX12 je dosta "oslobodio" AMD arhitekturu i to se vidjelo na Ashesu koji je vrlo dobar primjer kako će moderne igre izgledati. Iako, u svakom pojedinom slučaju, priča je posebna. Razvoj igara, grafičke kartice, API-ji i sl. ne funkcioniraju baš kako mislite.
Poanta je da GPU-i imaju fundamentalno različit način rada i neke stvari su dobre za AMD, neke za Nvidiju, ali ponekad su problematične na suprotnoj strani.
I da je isti hardver (a nije, samo je sličan) , API je posve drugačiji.
Imas o tome dosta za procitat pa si proguglaj,odvijalo se bas kako sam napisao.A cjela ova situacija sa dx12 je pokazala koliko je amd katastrofa sa dx11 a koliko je nvidia bolja bas sa tim dx11 a sve ove upitne igre su dx11.
Da, AMD ima loše DX11 drivere, no to je samo dio priče.
Igra radi na konzolama bez problema a na kompu ne moze, ko koga tu yebe u zdrav mozak
Problem je u tome što je igra napisana za konzole, za API na konzolama i tako je dizajnirana. Iako je PC hardver bitno snažniji, API igra veliku ulogu. Uza sve to, dodati treba mnogo manje uloženog vremena za PC port, dakle, lošije optimizacije za specifičan hardver, manje ispravljanja bugova...
A to je to ljudi.
Da je bas neusporedivo bolje i nije :)
ne kuzis moj point :)
ako velim da je to sve vise manje isto, opet ce se pisati 3 stranice o tome. ako velim da je ovo drugo puno bolje tada ce sve biti okey i svi sretni i zadovoljni...
ja se ne mislim opravdavati sa kupnjama svojih komponenti uz pojedine igre.
Priznam Nvidia je bolja i točka. Ostalo zaključite sami.