AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 592.081
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: ATI Radeon 6XXX
PoToKTM kaže...

Glupo mi je sto cijeli zivot gledam ati i nvidiju. (Dobro znam da ima intel, al on ne konkurira grafickom gamerskom trzistu)

Volio bi da je tu netko treci ili cetvrti. Bilo bi tada zanimljivo..

Ovako samo kao da gledamo teniski mec, malo ljevo malo desno.

A S3?

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...
PoToKTM kaže...

Glupo mi je sto cijeli zivot gledam ati i nvidiju. (Dobro znam da ima intel, al on ne konkurira grafickom gamerskom trzistu)

onda ti je zivot kratkog vijeka jer ja se sjecam boljih dana, a nisam dedaNamigiva

Blago tebi. XD

FAIL
15 godina
vexx5555 kaže...
PoToKTM kaže...

A S3?

Kad se sjetim da mi je jednom slina curila na grafu sa 256kb video memorije! A da ne kažem da su došle one sa 1 megabajtom memorije...to su bili dani.

I triple speed cd roma, to je osim single speed bio jedini neparni broj za koji ja znam a tiče se brzine čitanja CD i DVD uređaja.

...a haha, pa quickshot warrior 5, koji je to joystick bio, legendarni, mislim da sam ih kroz godine jedno 5 komada skršio na raznim igrama.

17 godina
protjeran
dado8 kaže...
PoToKTM kaže...

onda ti je zivot kratkog vijeka jer ja se sjecam boljih dana, a nisam dedaNamigiva

Bila su strašna ali davna ipak vremena , kad se sjetim sa 3dfx Voodoa (prava revolucija...)  i ostalih ... Moglo se naći za svakog ponešto ... Danas su ostale dvije tvrtke , a moram naglasiti da to nije dobro jer polagano ali sigurno oni dižu cijene svojim karticama...

PS. kada već spominjete te priče , mojoj ekipi u Vinkovcima sline su curile na Doom , a kada ono izašao , a mi nemamo dovoljno RAM memorije da ga pokrenemo ... (katastrofa...) , da bi našli neki programčić koji vara igricu da ima 4 mb  RAM memorije... Još mi je bilo žešće kada smo naručili Indiana Jones 4 iz Zagreba (piratski...) na 12 disketa , a ono 10 -ta disketa bad sector... Smijeh  Inače sve je to povijest , a jedino što mi se danas sviđa je što su proizvođači igara daleko obzirniji prema starom hardwareu pa ipak nije bauk ni imati neku Radeonku serije 3 ili 4 ili neku iz serije Nvidie još uvijek one rade ko zvrk ... Ah ta vremena kada sam ja bio dijete ... igrali smo se po meni sa boljim igrama (Flashback, Wolfstein 3d, pa prvi Need for Speed, Panzer General, Jagged Aliance, Day of Tentacle...)  , a opet manje smo visili za kompovima nego danas što vise djeca ali i stariji ...(mrežno igranje jest revolucija , ali i veliko zlo...) 

Neke igre i dan danas su ostale sinonim za dobru igru pa imamo remakove ili milijun nadogradnji ... ko Heroes 3 ili Civilization i Colonization...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 21:29 (Busola).
15 godina
miki1981 kaže...
vexx5555 kaže...
PoToKTM kaže...

A S3?

Kad se sjetim da mi je jednom slina curila na grafu sa 256kb video memorije! A da ne kažem da su došle one sa 1 megabajtom memorije...to su bili dani.

I triple speed cd roma, to je osim single speed bio jedini neparni broj za koji ja znam a tiče se brzine čitanja CD i DVD uređaja.

...a haha, pa quickshot warrior 5, koji je to joystick bio, legendarni, mislim da sam ih kroz godine jedno 5 komada skršio na raznim igrama.

Jesu to one sa nadogradivom memoriom? Znam da mi je otac prićao kako je jednom drpio 1MB rama ( LOL ) i imao najbolji pc na faksu .. onda se ćudi kakav sam ispa.

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina
GimmieCorsair kaže...

Jesu to one sa nadogradivom memoriom? Znam da mi je otac prićao kako je jednom drpio 1MB rama ( LOL ) i imao najbolji pc na faksu .. onda se ćudi kakav sam ispa.

Hehe, jesu to su one nadogradive! Evo upravo sad držim jednu takvu grafu u ruci i gledam, ima mjesta za dodat 2 ram čipa dodatna...zakon su to vremena bila...iako ova je malo novija, mislim da ova ima 2mb i može se dodat još 2*1mb, ali nisam siguran

A kad se sjetim sve 4 ispunjena utora rama u kompu i ponos što imaš 4 mb rama! wow!

I onih diketa od 5,25 flexibilnih hehe...

16 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX
Dečki tema je HD6xxx serija, a ne Prošlost racunalne grafike.
I'll be back
Moj PC  
9 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Dečki tema je HD6xxx serija, a ne Prošlost racunalne grafike.

Nostalgija.  Osmijeh

15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Procurile sprcifikacije Radeona hd 6770, 6750 (6870, 6850). Novi Radeoni imaju 1GB ddr5 memorije , 256 bitnu sabirnicu, 800 shadera - 6750, 960 shadera 6770, 32 ROPs, Troše oko 150 W.

Radeon hd 6750 = GTX 460 768MB

Radeon hd 6770 = GTX 460 1GB

http://www.guru3d.com/news/amd-barts-specifications-leaked/

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Dad0 kaže...

Procurile sprcifikacije Radeona hd 6770, 6750 (6870, 6850). Novi Radeoni imaju 1GB ddr5 memorije , 256 bitnu sabirnicu, 800 shadera - 6750, 960 shadera 6770, 32 ROPs, Troše oko 150 W.

Radeon hd 6750 = GTX 460 768MB

Radeon hd 6770 = GTX 460 1GB

http://www.guru3d.com/news/amd-barts-specifications-leaked/

vidio ja taj slide jos jutros - meni osobno djeluje fejkano (pogledat origigi leak a ne ova cropana sranje sta kruze po portalima) iako s druge strane specifikicije stoje i unutar su ocekivanog: za hd6870 1792 ili 1920 shadera te za hd6770 896 ili 1024 shadera

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 2:11 (dado8).
17 godina
odjavljen
ATI Radeon 6XXX

čemu ta serija hd 67** ako neće bit jača od hd 58**?

da li će doć uopće HD68**?

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
protjeran

Dobro je onda šta če HD6700 imati 256-bit FSB.

Inače clockovi kod navedenh bi prema istom trebali biti 850/1025MHz za jaču verziju (6770?)

Cool još da se da clockat kao moja sadašnja zvjerCool

trash bin can:S
17 godina
neaktivan
M4X kaže...

1) čemu ta serija hd 67** ako neće bit jača od hd 58**?

2) da li će doć uopće HD68**?

1) a sta bi trebali izbaciti pod mid-range?

2) kruze neki tracevi da ce doci

Shit, shit, shit! What the SHIT!?
15 godina
M4X kaže...

da li će doć uopće HD68**?

Pa ne znam šta nije jasno...samo su pomaknuli brojčane oznake za 1 gore, doći će i 67 i 68 i 69 i 699.

Koliko sam ja skužio glavni tazlog pomaka im je marketinške prirode, srednja je kartica do sad bil x7xx, a sada će biti x8xx jer puno bolje psihološki izgleda 6800 nego 6700. tako da će 6990 biti dvoglava a 69xx će biti najjaća serija jednoglavih

16 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Mene samo zanima kad če HD6970 vanka, a za ovo ostalo me briga.

Osobno se nadam da če u prvom mjesecu sljedeče godine.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 18:33 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
microman kaže...

Mene samo zanima kad če HD5970 vanka, a za ovo ostalo me briga.

Misliš HD 6970?

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Mene samo zanima kad če HD5970 vanka, a za ovo ostalo me briga.

Misliš HD6990?

16 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Mislio sam na HD6970. Moram se naviknut na prvi brojSmijeh

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
microman kaže...

Na koji prvi broj se moraš naviknut? Pa i napisao si i gore isto 6970...

To bi trebala bit najjači singl gpu nove serije

17 godina
protjeran

Editirao je svoj post. btw vidi se u citatu od forumaša Weky i franky

xD

trash bin can:S
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Ček, što nisi rekao da ideš na dual-gpu? Koliko sam skuzio HD6970 je najjaci single gpu, a HD6990 najjača dual-gpu kartica.

16 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX
Moram vidit,namijeravam odmah na dual gpu kojfiguraciju,al ako HD6970 izlazi u prvom mjesecu onda ću se strpit pa ću uzet dvije takve.
Uostalom ima još vremena.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
stoncin3 kaže...

Editirao je svoj post. btw vidi se u citatu od forumaša Weky i franky

xD

ups...di ja gledam...umorne oči...

17 godina
M4X kaže...

Nevidim razloga zašto AMD nebi nastavio po starom planu HD 6450,6470,6550,6650,6670,6750,6770, 6850, 6870, 6970...

A one spike da će "HD6870" biti "HD6970" i slično nisu official.

Bilo je špekulacija ranije da bi mogli HD izbacit iz imena no vjerovatno ostaje.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 21:20 (Hyperion).
17 godina
ATI Radeon 6XXX

moze jedan info njubini.

koja ce 6xxx biti cca 900kn , dakle one koje ponekad imaju pasivni hladnjak i ne zahtjevaju dodatno napajanje?

moze i info kojoj ce biti takmac iz tog razreda serije 5xxx.

ili ovako, koji ce 6xxx biti nasljednik ovoj, te dali ce biti velikih skokva u perfomansama tog cjenovnog razreda?

jbg, ne pratim pa neznam :)

i kad to dolazi u prodaju?

edit:

jesu ovi u linxu falili za onaj moj link?

Maximum Resolution: 1600x900

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 16:48 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
torrente kaže...

moze jedan info njubini.

koja ce 6xxx biti cca 900kn , dakle one koje ponekad imaju pasivni hladnjak i ne zahtjevaju dodatno napajanje?

ili ovako, koji ce 6xxx biti nasljednik ovoj, te dali ce biti velikih skokva u perfomansama tog cjenovnog razreda?

edit:

Valjda 6670 :)

Za tu cijeni kada pojeftine HD 5750 na nekih 700-ak kn i manje ubaci pasivni cooler za par stotina kuna i to je to.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

edit:

Jesu. Graficka podrzava eyefinity tako da nema sanse da moze prikazati max 1600x900

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 16:57 (AA-d00d).
17 godina
neaktivan
Weky kaže...
torrente kaže...

moze jedan info njubini.

edit:

Valjda 6670 :)

Za tu cijeni kada pojeftine HD 5750 na nekih 700-ak kn i manje ubaci pasivni cooler za par stotina kuna i to je to.

Hmmm. Kako je AMD odlucio malo promjeniti imena karticama (6770 - > 6870 etc.) onda bi vjerovatno nasljednica 5670 bila 6770.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 17:11 (AA-d00d).
17 godina
ATI Radeon 6XXX

moglo bi to bit na policama u 11-om mjesecu?

ako u postu ne podrzavas misao nekih moderatora, to znaci da trolas! http://a.imagehost.org/0175/epic.jpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

moglo bi to bit na policama u 11-om mjesecu?

Možda, ali nekako prije početkom 12. - predbožićna sezona Namigiva

Lijep pozdrav ;)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice