AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 590.837
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: ATI Radeon 6XXX
thedream kaže...

Meni ovo zapelo,a bojim se i pitati za cijenu..

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3407#ov

1. Powered by ATI Radeon HD 5870 SOC Editioin
2. GIGABYTE GPU Gauntlet™ Sorting Technology
3. Core Clock: 950MHz (std:850) / Memory Clock: 5000MHz (std:4800)
4. Integrated with 1024 MB / 256-bit GDDR5 video memory
5. GIGABYTE Ultra Durable VGA+ High Quality Components
6. GIGABYTE Anti-turbulence Inclined Dual Fan
7. GIGABYTE OC Guru – Graphic Card Smart Tuner
8. Dedicated Voltage Read Point Design
9. 17% better performance than standard HD 5870
10. 2% better performance than standard GTX 480

2470kn + PDV :)

clock2much
15 godina
odjavljen
thedream kaže...

Meni ovo zapelo,a bojim se i pitati za cijenu..

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3407#ov

1. Powered by ATI Radeon HD 5870 SOC Editioin
2. GIGABYTE GPU Gauntlet™ Sorting Technology
3. Core Clock: 950MHz (std:850) / Memory Clock: 5000MHz (std:4800)
4. Integrated with 1024 MB / 256-bit GDDR5 video memory
5. GIGABYTE Ultra Durable VGA+ High Quality Components
6. GIGABYTE Anti-turbulence Inclined Dual Fan
7. GIGABYTE OC Guru – Graphic Card Smart Tuner
8. Dedicated Voltage Read Point Design
9. 17% better performance than standard HD 5870
10. 2% better performance than standard GTX 480

Marketinški trikNamigiva

Za par mjeseci dobiješ 6870 koja je ono, nekih 50% brza u teselacij, a 30-40% brza svugdje drugo.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

A tako ću nešto i čekati,tnx..4870PCS+ mi je sasvim dovoljna. Meni je i 15-20fps igrivo lol,a kamoli 40,50.Smijeh Valjda ostala navika iz nekih drugih vremena..

Prosuo sam se ionako par puta svjetski kad sam nabavio 3870x2 po 2999kn a igrao SNES emulatore i FBA emulator. Viče lom! heh..

Bar mi Final Fight i Mega Man X nisu štekali jbga..

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 12:32 (thedream).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ATI Radeon 6XXX

ulovio sam negdje par slikica jedne golisave Kanadjanke pa evo

gospoja Barts gospoja Barts

usporedba u odnosu na HD5770 i HD5870

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 18:18 (dado8).
Moj PC  
4 0 hvala 5
16 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Uf al je gospođa Barts velika, skoro kao gospon Cypres. Kud če ATI sa tolikim PCB-ovima? al ovaj Zerotherm baš ljepo odgovara njenom stilu.

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
microman kaže...

Uf al je gospođa Barts velika, skoro kao gospon Cypres. Kud če ATI sa tolikim PCB-ovima? al ovaj Zerotherm baš ljepo odgovara njenom stilu.

a izgleda da je gospoja Barts za razliku od mladje sestre vise povukla od starog Cypressa pa ni cudo da je malo jedrijaSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 18:35 (dado8).
16 godina
ATI Radeon 6XXX

Onda kolika će bit ova hd6870,ajmeee

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Dva 6 pin konektora za napajanje a uuu. Mogla bi ovo biti opaka kartica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
ATI Radeon 6XXX

Znači od oka mozemo lupetat da je potošnja 130-150W (jer su 2 6pin konektora) - Dakle u rangu 5850 po potrošnji.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Znači od oka mozemo lupetat da je potošnja 130-150W (jer su 2 6pin konektora) - Dakle u rangu 5850 po potrošnji.

A sve mi se cini i preformansama i cijenom.

I'll be back
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Uz eventualno još moćniji powerplay,moglo bi biti veselo. Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
microman kaže...

Što je nekih 20-40% ubrzanja u odnosu na 5770, a 10-15% u odnosu na GTX 460 1GB.

15 godina
neaktivan
microman kaže...
Weky kaže...

Ako joj budu i performanse i cijena kao 5850 koja je onda svrha te kartice. Bez veze. Cijena će joj biti kao Gtx 460 vjerojatno.

16 godina
ATI Radeon 6XXX

Oče li za ovu hd6970 tribat zasebno kućišteBelji se,ma preseravaju se.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
ATI Radeon 6XXX

Svrha je neznam baš koja, jer 10-15% brza kartica, iste potrošnje i zagrijavanja kao i konkurencija, koštati isto = Opet ce GTX 460 solidno prodavati bez obzira na tu karticu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Weky kaže...

Svrha je neznam baš koja, jer 10-15% brza kartica, iste potrošnje i zagrijavanja kao i konkurencija, koštati isto = Opet ce GTX 460 solidno prodavati bez obzira na tu karticu.

Jedino ako joj cijena bude neka atraktivna recimo 1300 kuna kao hd 5770 kad je izašla. Onda bi se moglo zahuktat opet sa cijenama jer u tom slučaju bi Nvidia sigurno malo spustila cijenu gtx 460 što već i radi.

15 godina
odjavljen
ATI Radeon 6XXX

Trenutno spuštanje cjena GTX 460 kartici koja se odlično prodaje znači samo jedno; nVIDIA se zeli sto prije rješiti Fermi Čipova i krenuti sa nečim novim, ovog puta isplativijim.

Jer, budimo realni, trenutna cjena GTX 460 je i više nego odlična.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Dad0 kaže...
Weky kaže...

Jedino ako joj cijena bude neka atraktivna recimo 1300 kuna kao hd 5770 kad je izašla. Onda bi se moglo zahuktat opet sa cijenama jer u tom slučaju bi Nvidia sigurno malo spustila cijenu gtx 460 što već i radi.

tesko da ce joj cijena u nas bit 1300kn, bili bi predobro, vjerojatnije da ce cijenom uletit na trenutacni teritorij gtx460 dok ce Nvidia bit prisliljene korigirat cijenu u skladu s razlikom u performansama - bubam 15%, zapravo glasine su vec krenule da Nvidia spusta cijene svog najprodavanijeg modela

sve u svemu nije za nas krajnje kupce toliko ni lose u odnosu na samo koji mjesec prije

15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

Mene bi zanimalo čisto kako će se to odraziti na cijene serije 5xxx,odnosno 5850 konkretno. Nadam se da ne misli i dalje koštati 2200kn. Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ni 1700 koliko sam ju ja platioNeodlučan

trash bin can:S
15 godina
protjeran
thedream kaže...

Mene bi zanimalo čisto kako će se to odraziti na cijene serije 5xxx,odnosno 5850 konkretno. Nadam se da ne misli i dalje koštati 2200kn. Neodlučan

past ce cijene sigurno ali opet ne toliko da budu izravna konkurencija HD6xxx seriji tako da mozes zaboravit na hd5850 za 1200k, cak bi se moglo desit da im koji mjesec nakon kompletiranja hd6xxx naljepe EOL

15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

I meni se čini,što sam imao 5770 i 5850,da sam imao. Ništa,nema druge nego vidjeti 68xx kakvu. Makar me podsjetilo na jednu predivnu stvar,sjetiti ćeš se..4890,uzeo sam ju u linksu za 1249kn u 02/2010,a dan danas toliko košta 5770 koja je itekako sporija.

Čisto sam zamaštao što bi,kad bi hehe..i 5850 toliko koštala..baš thedream lol.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 19:27 (thedream).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX

A pričali su neki, kako 6000 serija neće imat neki veći pomak u odnosu na 5000 seriju. Po ovome pomak je je.en, ako su istiniti ovi screenshootevi. Sve u svemu, jedna 6850 bi se mogla nać u mom kućištu. Samo da nije cijena neka nenormalna, u odnosu na 5850. Nešto skuplja će bit, al nadam se ne previše. Belji se

Diablo 3, I'm still waiting!

0 0 hvala 0
17 godina
Ruža kaže...

A pričali su neki, kako 6000 serija neće imat neki veći pomak u odnosu na 5000 seriju. Po ovome pomak je je.en, ako su istiniti ovi screenshootevi. Sve u svemu, jedna 6850 bi se mogla nać u mom kućištu. Samo da nije cijena neka nenormalna, u odnosu na 5850. Nešto skuplja će bit, al nadam se ne previše. Belji se

Kakve su sadasnje cijene 5850 trebala bi biti i jeftinija.

16 godina
neaktivan
ATI Radeon 6XXX
Pomak preformansi bi se trebao kretat između 20 do 30%,no ako mislite na HD6970 tu će biti pomaka kako u preformansama(brza od GTX480) tako i u cijeni, jer nemojte mislit da će AMD/ATI prodavati jeftinije grafu koja je brza od konkurencije.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ShadoW kaže...
Ruža kaže...

Jel ti to ozbiljno, ili zajebavaš? Znači ova iz novije serije, bi trebala bit jeftinija od one iz serije prije? Ako je tako, onda neću dugo čekat na jednu iz nove serije. Cool

16 godina
neaktivan
Ruža kaže...
ShadoW kaže...
Ruža kaže...

Jel ti to ozbiljno, ili zajebavaš? Znači ova iz novije serije, bi trebala bit jeftinija od one iz serije prije? Ako je tako, onda neću dugo čekat na jednu iz nove serije. Cool

Pa potpuno logično. GTX280 je bila jeftinija grafička od 9800GX2 (oba flagship u svoje vrijeme), a boljih perfomansi.

15 godina
neaktivan
franky kaže...

Pa potpuno logično. GTX280 je bila jeftinija grafička od 9800GX2 (oba flagship u svoje vrijeme), a boljih perfomansi.

Ma znam, al ajde još ćemo malo pričekat ne vjerujem ja ovim iz amd-a da neće omastit brk s boljim peformansama odnosno nabit cijene.

17 godina
Ruža kaže...
ShadoW kaže...
Ruža kaže...

Ne kazem da hoce. Ali bilo bi sasvim ok i posteno od njih da to naprave. Mislim da bi 90% nvidia fanova preslo na ATI.

Ali da budem iskren sumnjam da ce se to dogodit. Volio bi ali mislim da to nije realno za ocekivat.

Ali moze se to gledat i na nacin da ako to ne naprave da rijetko tko ce prelazit na tu seriju  jer ne donosi apsolutno nista novo. Cak ni dx 12 ili 11.1 ili nesto slicno sto bi moglo privuci kupce.

Nema sta potakniti kupce da predu na novu seriju ako cijene ne budu iste a performanse bolje. Jer ako su samo performanse bolje to bi onda bilo nadopunjivanje ponud i trebala bi se zvat 5860 tesselation editon : ))

15 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Mislim da bi 90% nvidia fanova preslo na ATI.

LOL

U velikoj si zabludi Smijeh

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice