Ako nastavimo niz onda DA!xD
Zajebo sam se sto sam sad kupio 5870...
A valjda ce drzat do 7xxx serije.
Ako nastavimo niz onda DA!xD
Pa lako je prodaš..
Pa lako je prodaš..
Why?
5870 neće zaštucati još barem 2 godine.
Why?
5870 neće zaštucati još barem 2 godine.
A šta ja znam.
Ako poželi nešto jače, nešto iz serije HD6xxx..itd, itd.
Vlasnici 5870 ili 5850 nemaju potrebe prebaciti se na HD6000 seriju. Ja čekam 7000 seriju jer 5850 će sigurno pokretati igre na high detaljima 1680x1050 još 2g.
Vlasnici 5870 ili 5850 nemaju potrebe prebaciti se na HD6000 seriju. Ja čekam 7000 seriju jer 5850 će sigurno pokretati igre na high detaljima 1680x1050 još 2g.
A slušaj..ako prodaju na vrijeme svoje HD58xx uz minimalne dodatke bi mogli preći na HD6xxx.
Zašto bi prelazili? Zbog manje potrošnje, manjeg zagrijavanja, boljih performansi u dx11 i teselizaciji općenito..nezz.(govorim napamet, al to će biti očekivana poboljšanja)
Vidjet ćemo.
A HD5850..pa da, trebala bi gurati sve dolazeće naslove na max detaljima..osim ako ne bude nekakvih kopija Metro-a itd.
meni je bitno da za pol godine do godine dana na tržitšu bude cijenom prihvatljiva kartica koja će na fullHD tjerat svašta na neko vrijeme..
A slušaj..ako prodaju na vrijeme svoje HD58xx uz minimalne dodatke bi mogli preći na HD6xxx.
Zašto bi prelazili? Zbog manje potrošnje, manjeg zagrijavanja, boljih performansi u dx11 i teselizaciji općenito..nezz.(govorim napamet, al to će biti očekivana poboljšanja)
Vidjet ćemo.
A HD5850..pa da, trebala bi gurati sve dolazeće naslove na max detaljima..osim ako ne bude nekakvih kopija Metro-a itd.
Ne bih baš rekao, ali otom potom.
Jedino zbog čega se stvarni isplati su performanse u DX11, zasad je samo Metro donekle opravdao status DX11 igre. Vidjet ćemo što nam nosi budućnost po pitanju DX11 i podrške za nj u igrama.
heh ja navijam za 5850 cf koji će definitivno jako dugo jesti igre, ali prvo moramo vidjeti ciejne i performanse serije 6 tj. njenu isplativost...
heh ja navijam za 5850 cf koji će definitivno jako dugo jesti igre, ali prvo moramo vidjeti ciejne i performanse serije 6 tj. njenu isplativost...
CF bi sigurno još dugo držao. Razmišljao sam i ja o tome no x4 utor ipak jede dobrih 20% performansi. Ubrzo planiram uzeti neku high end ploču s podrškom za bulldozere i dva x16(x8) utora pa ni tu opciju ne isključujem. Iako mi se vjerojatnijom čini opcija sa high end HD7000 karticom.
Za ovo nisan htio otvarat novi topic, no posto san u procesu kupovine kompa i pratin cijene svih grafickih zadnjih 20 dana primjetio san u zadnjih par dana pad cijena,prvenstveno u protisa...Prrimjer ati radeon 5850 toxic verzija od sapphira je pala za kojih 300 kn( sad dode oko 2400kn a prije 10 dana za to si jedva moga uzet obicnu verziju) ako se ne varam...To me navodi na zakljucak da je ovo tek pocetak postepenog rizanja cijena koje cemo tek izrazeno vidit za misec ,dva dana...
Jel to pet video izlaza iz grafičke???
Cooler je više manje isti na sredini je sada ravan i nema crvene crte, na gornjoj strani ima nešto više prolaza za izbacivanje zraka i crvene crte su sada također na gornjoj strani.
Anyway drago mi je da je ostala crno crvena kombinacija jer mi je to možda najdraža kombinacija.
na drugoj slici piše ati :S
Pa zar nisu odlučili izbacit ATI ime. Rekli su da će promjene nastat krajem ove godine, a bogami kraj godine se bliži. Iza je još uvijek ATI logo..
Pa zar nisu odlučili izbacit ATI ime. Rekli su da će promjene nastat krajem ove godine, a bogami kraj godine se bliži. Iza je još uvijek ATI logo..
valjda će još ova 6*** serija imat ati
a onda kad dođe AMD 7*** to će bit prava stvar
A di će ATi? Put putuje,gotovo ili?
Nebi smila 6. serija bit ATI.. Već se vijesti kao kod fudzilla stavlja logo od amda..
Nebi smila 6. serija bit ATI.. Već se vijesti kao kod fudzilla stavlja logo od amda..
mislim da će se u početku samo OEM proizvođači oblijepiti sa AMD Radeon stickerima.. dok će desktop mašinerija još nešto malo pričekat.. no ništa predugo, brzo će sprovod ATI stickera
na drugoj slici piše ati :S
Tko zna koliko su to stare slike ili stari modeli, mislim da se oni u tvornicama ne trgaju previse da bi stavljali novi logo na prototipe...
Vjerojatno ce biti kada izade u trgovine...
zanimljivo , low end kartica pa ovako velik PCB .
To ti se čini. Malo je produžena jer je ja mislim sužena. lol
PCB mi se čini isti 4350 odnosno čak 5450 koje sam imao,logičan slijed je da se nabavi u dogledno vrijeme i oba Blu-ray HTPC drljica.
Novo sa SA:
http://www.semiaccurate.com/2010/09/06/what-amds-northern-islands/
Ukratko:
- ono što se do sada smatralo za SI je zapravo NI. Dakle, HD6000 generacija je NI. SI će biti naredna generacija na 28nm.
- prelazi se 4+1 konfiguracije shadera na 4x1 što je valjda najveći arhitekturalni odmak od R600, ukupan broj shader procesora se time povećava
- površina HD6800 je ~380-400mm^2
- prvo izlazi HD6700
- predstavljanje u 10. mjesecu
A kolika je 5870 površina?
Ta konfiguracija o shaderima baš ništa negovori. Trebamo detaljniju dokumentaciju (guru3d) da bi znali o cemu se radi.
rv870 je 336mm^2
Sumnjam da ćemo prije samog predstavljanja (ili koji dan prije) znati sve detalje o arhitekturi.
da za tu rezu ali i to je upitno za nekih god. dana
Novo sa SA:
Ukratko:
- ono što se do sada smatralo za SI je zapravo NI. Dakle, HD6000 generacija je NI. SI će biti naredna generacija na 28nm.
- prelazi se 4+1 konfiguracije shadera na 4x1 što je valjda najveći arhitekturalni odmak od R600, ukupan broj shader procesora se time povećava
- prvo izlazi HD6700
Znači koliko sam ja po tom članku skužio shaderi će biti manji u odnosu na stare kartice ali s druge strane efikasniji i bit će ih puno više. Zanimljivo baš me zanima kakve će na kraju performanse biti u igrama.
Novo sa SA:
Ukratko:
- prvo izlazi HD6700
zanimljivo vecina ovog je kontra vecini zadnjih najava ali onaj ludjak Charlie sad vec tradicionalno zna najvise
nece, koliko se ja sjecam ATI je imao dosad superskalarnu arhitekturu(4+1): 4 mala vektorska stream procesora(odlicna kod obavljana jednostavnijih zadaca ili slozenijih koje se mogu svesti na njih-directx) i jedan slozeniji skalarni(za kompliciranije izracune) S druge strane Nvidja od pocetka (g80) fura skalarnu strukturu sa samo slozenijim mocnijim ali puno vecim skalarnim stream tj. kako njih Nvidija zove shader procesorima.
Iako na prvu djeluje da je Nvidijino rjesenje bolje, zapravo je losije jer je (ako se dobro sjecam) ATI je za jedan Nvidijin shader mogao ugurat 4,5 svojih stream procesora i to jos u odnosu na stariju g2xx seriju, FERmijevi shaderi su jos tezi i iako su puno jaci njihov performanse per die je koma
ATI-ev je glavni problem s dosadasnjom arhitekturom je bio u GPGU jer i nema bas i softwera (a ni sami se nisu potrudili da ga razviju i pruze onda drugima) koji je u stanju korisit njihov superskalarni dizajn tj vektorski stream procesori im i nisu bas nesto iskoristeni jer je zaj3bano programirat za izvodjenje na njima jer je potrebno kompliciranije izracune svest na jednostavnije - gdje se je to uspjelo (bilo je par primjera - enkripcija) superskalarni dizajn i tu rastura
Zbog toga jer se industrija pomalo ali sigurno pocela okretat prema GPGU AMD je koliko vidim slozio novu arhitekturu 4 srednja velika (pitanja je jos tocno kakva) stream procesra
ps. jedina bitnija prednost pogotovo kod directx-a,ali ipak nedovoljna da anulira ostale nedostatke, Nvidijinih skalarnih procesora je sto im se da relativno jednostavno odvojit takt od ostatka chipa: rop-ovi, mem.. pa se tu dobije neki boost ali to sa sobom donosi povlaci i neke probleme ... eto zasto AMD nikad nije i vjerojatno nece imat odvojene taktove kao Nvidija