AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.459
|
čitano: 2.243.113
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD Navi
nicky.sl kaže...

Čuj lako je moguće da je problem s driverima. Imao sam HD 7970 koja je to znala raditi al dolaskom novih drivera nikad više nije bilo takvih problema, tako da tko zna

Ma kontam da nije nista jer je vikend mucenje izdrzala bez problema. Istini za volju, imao sam jednu ili dvije takve situacije i sa RTX-icom

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
AMD Navi

Sad sam skontao da glupi wattman resetira postavke kod svakog reboota pa moram rucno gasiti Zero RPM

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
Friday kaže...

Istini za volju, imao sam jednu ili dvije takve situacije i sa RTX-icom

Cisto da boldam kako neki nebi previdjeli.

Friday kaže...

Sad sam skontao da glupi wattman resetira postavke kod svakog reboota pa moram rucno gasiti Zero RPM

Probaj maknuti afterburner i trixx, mozda se desava nekakav konflikt.

15 godina
odjavljen
Friday kaže...

DonOscar kaže...
Friday kaže...

Istini za volju, imao sam jednu ili dvije takve situacije i sa RTX-icom

Cisto da boldam kako neki nebi previdjeli.

Friday kaže...

Probaj maknuti afterburner i trixx, mozda se desava nekakav konflikt.

Nažalost wattman resetira postavke nakon rušenja drivera, to i mene nervira lagano.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
Friday kaže...

...

vidiš da te jebe, riješi se toga i budi s mirom, ionako su ti gejming dani pri kraju

da ne govorim da s godinama ne postaješ ništa tolerantniji na te sitne zajebancije, hoćeš da sve fercera bez greške i zbog toga pomalo već postaješ naporan s tolikim grintanjem i kuknjavom

prodaj to sranje i vrati nam starog petka, zajebanta i kulera 

6 godina
protjeran

To gasenje 0 rpma pri svakom paljenju je sigurno iritantno, ali nazivati karticu radi toga sranjem je jadno cak i za tebe...

15 godina
protjeran
DonOscar kaže...

To gasenje 0 rpma pri svakom paljenju je sigurno iritantno, ali nazivati karticu radi toga sranjem je jadno cak i za tebe...

Lol, zasto njemu ne bi bila sranje zbog toga i sta je tu jadno!? I mene bi strasno iritiralo..

6 godina
protjeran

Zato sto lik koristi svaku priliku da kenja po Navi karticama i kad treba i kad ne treba, a sa druge strane velica poluproizvod ray tracing i prica o nekim decibelima i "matematickim" izracunima koji imaju smisla samo njemu.

17 godina
odjavljen
DonOscar kaže...

Pa ja ne bih uopce rekao da je to do kartice nego do drivera. Ima nacina da se to zaobidje ali bas me smeta kad neke tako jednostavne stvari ne rade. Prije par dana sam skontao da je opet 0 rpm ukljucen. I mislio sam da sam ja nesto cackao pa se sjebalo. Preko vikenda sam igrao pa nisam obracao paznju. Jutros sjeo za komp u tisini da radim a ono odjednom cujem kako polijece. Odem da vidim postavke a ono opet ukljuceno. I nadjem onda linkove na netu da se ljudi zale na to (nije vezano za nitro kartice nego generalno za wattman).

Freak Show Inc.
15 godina
AMD Navi

Ma nije to problem u grafi, doći će ona na svoje - samo treba podosta drivera. Nema dans više kupiš i to je to, dal ti kupio auto, stan, tv i tisuću drugih stvari ništa nije 100% dovršeno. Sve je stvar brze love tzv. demokracijskog kapitalizma. Ja npr. kupio hladnjag Samsung i tipa kao tih nova tehnologija i bla,bla... a ono ventilator zuji jaće od kompa i što sad, idem čitat kada ono u uputama i na netu piše to je normalno par dana dok se ventilatori ne razvrte, ono wdf.!

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2019 13:29 (rokonja).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Friday kaže...

To sam te čekao ali nisam ti htio reči nek te trzne. Nisi htio slušat da navi pati od dječjih bolesti te da ga zaobiđeš. 

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2019 15:59 (dery).
15 godina
odjavljen
Kakve to veze ima sa navi, tako opcenito radi wattman, kad se sruse driveri se restiraju postavke sto je i donekle normalno.
6 godina
protjeran
Osim sto si nadasve koristan clan foruma jos se i veselis tudoj nesreci, bravo za tebe.
17 godina
odjavljen
Jakovp kaže...
Kakve to veze ima sa navi, tako opcenito radi wattman, kad se sruse driveri se restiraju postavke sto je i donekle normalno.

Ma nije do rusenja drivera. Normalan restart stroja resetira postavke

Freak Show Inc.
15 godina
odjavljen
To ne bi smjelo, meni se resetiralo samo pri rusenju nakon neuspjesnog overclocka.
16 godina
DonOscar kaže...
Osim sto si nadasve koristan clan foruma jos se i veselis tudoj nesreci, bravo za tebe.

Pametnjaković lijepo si mu savjetovao. Iskustvo kaže da nije pametno biti tester novog proizvoda bar dok ne prođe pola godine. Veselim se tuđoj nesreči ahahaha, dabogda mene takva nesreča potrefila.

kradem mine iz minskog polja
6 godina
protjeran
dery kaže...

Pametnjaković lijepo si mu savjetovao. Iskustvo kaže da nije pametno biti tester novog proizvoda bar dok ne prođe pola godine. Veselim se tuđoj nesreči ahahaha, dabogda mene takva nesreča potrefila.

Mislim da je najbolje da se priceka godina dana da se sve musice popeglaju i da usput izade nova generacija, pametnjakovicu.

16 godina
AMD Navi

Vi koji imate rx 5700 xt.Koje drivere koristite?
Posjedujem doticnu grafu u kombinaciji sa aoc q3279vwfd8.
Na 60 hz sve radi savrseno,na 75 hz mi se u igrama javlja screen flickering svakih par sec.
Citam po netu,ali nema bas nekog rjesenja.Custom rezolucija od 72hz nepomaze takodjer.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Navi

Zadnji driveri kod mene. Uvjetno receno - sve u redu

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
AMD Navi

Izgleda da mi je probleme radio MsiAfterburner/RivaTuner.
Testirat cu jos ali za sada na 75hz sve ok radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dani20 kaže...

Izgleda da mi je probleme radio MsiAfterburner/RivaTuner.
Testirat cu jos ali za sada na 75hz sve ok radi.

Imao sam taj problem te sam morao isključiti FreeSync...

19.10.1 driveri su to sve riješili; imam MSI Afterbuner insatliran

16 godina
Ja imam 19.10.2
Problem se javljao na 75hz bio freesync upaljen ili ugasen,probao sam razne kombinacije.Jedino probati staviti taj stariji driver
17 godina
AMD Navi

Nisam imao probleme niti sa 19.10.2, ali sam ih maknuo jer mi rade probleme u Outer Wolrds igri

Iako ja sam na RX 5700...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2019 23:23 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam Nitro+, zadnje drivere 19.10.2 čini mi se, Freesync mi je off.  Monitor Dell S2719DGF,  nemam problema sa flickeringom na 75hz ni na 155hz, (Dosada probao Division 2, MHW, DMC5, Borederlands 3, Control, Path of Exile, LOL, Apex) samo sam u jebenom LoL-u kojeg odigram tu i tamo imao problema, GPU load je išao na 100% dok sam u onom njihovom clientu. Ali to sam rješio kad sam client prebacio na 1080p -> 720p verziju. Doduše jednom u dva tri dana imam 1sec crnog ekrana, ili da me vrati na desktop, ništa posebno(classic Navi). S tim AOC sam ja na poslu imao dosta problema, doduše to je do linuxa vjerojatno.

When we are good they never remember, when we are bad they never forget. JM
6 godina
protjeran
true_blue kaže...

Imam Nitro+, zadnje drivere 19.10.2 čini mi se, Freesync mi je off.  Monitor Dell S2719DGF,  nemam problema sa flickeringom na 75hz ni na 155hz, (Dosada probao Division 2, MHW, DMC5, Borederlands 3, Control, Path of Exile, LOL, Apex) samo sam u jebenom LoL-u kojeg odigram tu i tamo imao problema, GPU load je išao na 100% dok sam u onom njihovom clientu. Ali to sam rješio kad sam client prebacio na 1080p -> 720p verziju. Doduše jednom u dva tri dana imam 1sec crnog ekrana, ili da me vrati na desktop, ništa posebno(classic Navi). S tim AOC sam ja na poslu imao dosta problema, doduše to je do linuxa vjerojatno.

Zasto ti je sync off? Da li se javljaju kakvi problemi kad je upaljen?

16 godina
Ja nemam nikakvih problema sa sync off on.Cak mi se cini da je problem mozda bio u custom fan krivulji,ostale su postavke nakon gtx1060.Probat cu danas skinut najnoviju verziju msiafter,riva,pa vidjeti kako radi bez custom fan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Navi

Jutros upalim komp i 0 rpm je i dalje off. Izgleda da se random gasi kod mene. Ali OK, to nije big deal dok god ga mogu gasiti po potrebi.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Jutros upalim komp i 0 rpm je i dalje off. Izgleda da se random gasi kod mene. Ali OK, to nije big deal dok god ga mogu gasiti po potrebi.

Nije petak al je blizu https://www.howtogeek.com/396884/how-to-stop-windows-10-from-reopening-your-previous-applications-after-restarting-your-pc/

https://www.gamingtribe.com/giveaway/limitless/191x7
13 godina
neaktivan

Ispočetka je bilo problema,(pa sam negdje pročitao da je to problem) pa sam ga ugasio i kasnije nisam više palio. A vidio sam da mi je refresh rate bio na 75hz, a kad iskučim ide na 144/155hz. Iskreno nije mi se dalo puno igrati sa postavkama, kako mi sve radi!, reko ne diraj. 

When we are good they never remember, when we are bad they never forget. JM
17 godina
AMD Navi

Evo i ja sam postao ponosni vlasnik Sapphire Pulse RX 5700 XT, ali nisam baš previše usrećio. Spojio sam 4k monitor preko DisplayPorta i 4K televizor preko HDMI kabla (koji je 4k cerificiran), oboje HDR.

Naizgled sve izgleda super, ali miš u windowsima mi se na trenutke zamrzne. Ako u se u chromeu učitava neki yt video sve se zablokira, filmovi u bilo kojem playeru povremeno zatrzaju. Kad kliknem dolje u trayu na volume ili kalendar, cijeli komp se uspori na trenutak. Jednom mi je iskočio i blue screen kojeg jako dugo nisam vidio. I tako sam se tjedan dana živcirao, guglao, tražio što bi moglo biti problem... možda loši kabl (probao drugi, nije pomoglo), možda nije dovoljno napajanje (600W), možda driveri (zadnji su). Probao sam isključit HDR, smanjit rezoluciju, free sync off - nije pomoglo.

Na kraju sam probao ištekati kabl iz TV-a i svi problemi nestali. Zatim sam probao ištekati monitor i ostavii samo TV - sve super radi. Kad su uštekani oboje, sve trza. Stvarno mi nije jasno :( 

I`m silicon-based life-form
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice