AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.917.271
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima

10,7% na 34 avg je cijela 3 FPS-a. To ti ja govorim. Ne nekih 10-11+! ROFL Neka oni nekom drugome mažu oči sa tim lošim drajverima. Pa zašto ih onda odmah ne naprave kako spada?

Što fali forceware? A o tih min FPS se da raspravljati. Minimum najviše određuje koliko ga CPU uspije održati na zemlji da se ne spušta, a to je jaki CPU i clock. Minimum može porasti s porastom performansi

samo ako je do drajvera onda je i do procesora najviše koji ga može zadržati da ne opada ponovo pa da ne bude +33,8 te zatim +3,8%.

i know i know a dirty word hello how low?
15 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Pa, svi znamo šta znači "up to", ali AMD obično ne preteruje mnogo, evo šta je član TPU-ovog foruma sam izmerio u nekima od pomenutih igara, kao i par koje nisu na AMD-ovom spisku: link.

A gdje su slike, SS-ovi.... ništa? Ovako mogu i ja napamet pisati i reći da s novim driverima 6970 dere GTX580.

U Heavenu, Metro i AvP je lijep dobitak od 5-6% u odnosu na 11.2,  no ostalo nije ništa posebno. Ovih +8 frejmova u AvP ili FC2 je notorna glupost koja se može prodati samo bez screenshota.

I AMD i nVidia pretjeruju, svima jasno i vidljivo.

17 godina
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Kojim lošim driverima? Kartica izađe, čovek kupi jer mu odgovara odnos dobijeno/uloženo, posle par meseci dobije besplatnih +10% performansi i njemu je to razlog za pljuvanje?! (Osim toga, +12% AvP, +13% Batman, +20% Far Cry 2, +10% BFBC2 koji uopšte nije u release notesima i mahom još veći dobici u min fps, što je još bitnije za ugodan gameplay... realno odličan driver release.)

PowerColor and AMD Upgrade Challenge: http://www.hardwareheaven.com/competitions/amd_challenge/ivanv.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ove fore up to xx% se često odnose na min fps ili max fps, a još češće na neke rezolucije koje 99% ljudi ne koristi i neke ekstremne postavke AA i AF. Nije da lažu, ali skoro pa da lažu.

[url=http://sc2sig.com/profile/eu/216192/1/Seka%25C4%258D/][img]http://sc2sig.com/s/eu/216192-1.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Kojim lošim driverima? Kartica izađe, čovek kupi jer mu odgovara odnos dobijeno/uloženo, posle par meseci dobije besplatnih +10% performansi i njemu je to razlog za pljuvanje?! (Osim toga, +12% AvP, +13% Batman, +20% Far Cry 2, +10% BFBC2 koji uopšte nije u release notesima i mahom još veći dobici u min fps, što je još bitnije za ugodan gameplay... realno odličan driver release.)

Ma nije to nikome ne kaže on razlog za pljuvanje. Samo kažem da nakon 4 mjeseca otkad je izašla serija 6900 AMD pravi razlog za optimizam. ROFL

Kartica izašla Q4/2010 oni daju 10% na kapaljku viši FPS u Q2/2011

Eto to ti ja kažem. Nije zgorega dobiti ni 3+ u Metrou ne kažem samo ta igra je izašla pred više od godine dana, a sada ju je već gotovo 99% nas koji smo ju kupili prošlo i da se nadamo tim 3+ FPS?

Anyways meni drajveri RADE, Crysis 2 se vrti bez daljnjega na 6950, igra ne trza, ne freeza se ekran nikada, nemam artefakata, nemam bugova, sve radi, sve pet. Tim više jedan plus za dorađene drajvere sa boljim performansama od prošlih tri.

14 godina
neaktivan

Imam problem sa CCC,

kad pokušam pokrenuti catalyst control center pojavi mi se ova poruka: "Progam Catalyst Control Center: Host application prestao je raditi"

i imam ponuđeno "potraži rješenje na internetu i zatvori program" i "zatvori program"

Probao sam izbrisati CCC i instalirati ga, izbrisati sve drivere i instalirati najnovije (11.3 ako se nevaram) ali problem ne nestaje
Zna li netko šta da učinim s ovim?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

evo nabrzaka test sa 5570.. i 11.2 i 11.3 drajverima

testiro sam sa OC i bez OC. zakljucak ma isti s*it

ovoga kobustor malo krivo ocitava memoriju kad je clokana. clokana je an 1250 a default 1000

i gpu je clockan an 845 sa 650

11.2 bez OC 11.2 bez OC
11.3 Bez OC 11.3 Bez OC
11.2 sa OC 11.2 sa OC
11.3 sa OC 11.3 sa OC
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 22:13 (Lacko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Eugen kaže...

Imam problem sa CCC,

kad pokušam pokrenuti catalyst control center pojavi mi se ova poruka: "Progam Catalyst Control Center: Host application prestao je raditi"

i imam ponuđeno "potraži rješenje na internetu i zatvori program" i "zatvori program"

Probao sam izbrisati CCC i instalirati ga, izbrisati sve drivere i instalirati najnovije (11.3 ako se nevaram) ali problem ne nestaje
Zna li netko šta da učinim s ovim?

Pokreni Uninstall iz catalysta, znači kao da ideš instalirati pa stavi Uninstall. Download ovaj softver, restartaj mašinu, uđi u Safe Mode sa tipkom F8 (stalno pritišći) i pokreni program. Tamo očisti drajvere i ponovo pokreni računalo. Sada probaj opet instalirati drajvere, ali stavi ove ovdje. Sretno!

14 godina
neaktivan

Probao sam ali imam jedan problem, kad se komp pali ne reagira mi na F8 ili bilo koju drugu tipku osim DEL za BIOS

a kad sam ga uspio (ni sam neznam kako) narihtati da mi ponudi safe mode bootanje onda mi ne reagira ni na tipke, ni enter nego samo odbroji nekoliko sekundi i normalno se pokrene

Probao sam bez Safe mode-a i problem se nije riješio

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imaš bežičnu tipkovnicu a?

Nabavi privremenu neku s žicom..{#}

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan
Eugen kaže...

Probao sam ali imam jedan problem, kad se komp pali ne reagira mi na F8 ili bilo koju drugu tipku osim DEL za BIOS

a kad sam ga uspio (ni sam neznam kako) narihtati da mi ponudi safe mode bootanje onda mi ne reagira ni na tipke, ni enter nego samo odbroji nekoliko sekundi i normalno se pokrene

Pod ''Integrated Peripherals'' u BIOS-u stavi ''USB Keboard Function'' na ''Enable'' pa bi ti tipkovnica morala reagirat.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 8:51 (Razer_Copperhead).
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
Eugen kaže...

...

Pod ''Integrated Peripherals'' u BIOS-u stavi ''USB Keboard Function'' na ''Enable'' pa bi ti tipkovnica morala reagirat.

Ili, ako to ne možeš naći: USB Legacy support -> Enable

Btw. zar nitko nije komentirao/primjetio ove "rezultate" sa release notes-a 11.4 preview drivera (kopirao sam samo dijelove):

...we launched the AMD Radeon™ HD 6870 with AMD Catalyst™ 10.9. Here in our labs, we pitted that combination against the same GPU and the AMD Catalyst™ 11.4 Preview Driver...

Up to 70% performance improvement in Civilization V

Up to 49% performance improvement in Call of Duty: Black Ops

Up to 28% performance improvement in Metro 2033

A onda:

...now you’re probably wondering how the Preview Driver stacks up against our most recent release, AMD Catalyst™ 11.2...

Up to 72% performance improvement in Civilization V

Up to 59% performance improvement in Call of Duty: Black Ops

Up to 30% performance improvement in Metro 2033

Da li naslućujete zaključak?

Lako je učiniti 11.2 boljima kad su bili šrotix.

Mene u stvari samo zanima kada će već jednom rješiti problem sa stabilnošću drivera (vezano uz powerplay). To se provuklo kroz cijelu 10.x seriju i sad još 11.x

Navodno su to sad trebali dovesti u red.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
15 godina
Eugen kaže...

Upisi u search box msconfig, klikni na njega,idi na Boot, pa Safe boot i apply.

BE HAPPY xD : )
15 godina
neaktivan
Zura kaže...

Mene u stvari samo zanima kada će već jednom rješiti problem sa stabilnošću drivera (vezano uz powerplay). To se provuklo kroz cijelu 10.x seriju i sad još 11.x

Navodno su to sad trebali dovesti u red.

Powerplay radi izvrsno vjerovao ili ne s MSI Afterburnerom. U Beta 6 verziji čini mi se su uveli neki powerplay profil za OC te sad powerplay radi besprijekorno i na klokanim karticama. Prije sam znao imat problema s dignutim frekvama jer bi ostajali taktovi iz 3D-a u windowsima.

14 godina

kakvi su ovi 11.3,,skinuti su i instalirani iako ne uocavam neku razliku izmedu njih i 11.2 za moju grafu

0 0 hvala 0
15 godina
zoharbizo kaže...

kakvi su ovi 11.3,,skinuti su i instalirani iako ne uocavam neku razliku izmedu njih i 11.2 za moju grafu

Bolji su 11.4 preview

BE HAPPY xD : )
15 godina

izmedu 11.2 i 11.3 nema nikakvog poboljsanja. imas gore screenshotove od mene..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Meni je sa 11.2. minimalni fps u bf bc2 bia 75 sa 11.4 preview 2 je 105 pa sad. Odnosi se na sve na high 8x i 16x ona cudesa, boa on itd.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 16:45 (J0hnny).

0 0 hvala 0
14 godina
J0hnny kaže...

Meni je sa 11.2. minimalni fps u bf bc2 bia 75 sa 11.4 preview 2 je 105 pa sad. Odnosi se na sve na high 8x i 16x ona cudesa, boa on itd.

daj boze da meni bude barem nesto sa ovom mojom,,kad dode novi proc naravno :)

17 godina
neaktivan

evo tko nije,a ima SAPPHIRE karticu moze se registrirati i kad dobijete golden status imate 5 free promotion credita i ako hocete mozete dobiti za jedan promotion credit drivercleaner,ako kome treba!A mozete i ostvariti popust na igru od 30% na THQ-shopu!

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 17:51 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
jura kaže...

evo tko nije,a ima SAPPHIRE karticu moze se registrirati i kad dobijete golden status imate 5 free promotion credita i ako hocete mozete dobiti za jedan promotion credit drivercleaner,ako kome treba!A mozete i ostvariti popust na igru od 30% na THQ-shopu!

Ja sam mislio da ljudi vec znaju za ovu pogodnost koju Sapphire dijeli.Bilo je ako kupite preko EA Download Mangera Bad Company 2 i onda kupite sebi Sapphire HD 6970 vietnam edition dobijete besplatni Vietnam.

Preko citave godine ima super programa koje dijele.Zato uglavnom gledam kad kupujem AMD da kupim Sapphire.

17 godina
neaktivan

pa možda i znaju,evo ja sam stavil pa ako je neko zaboravil ili nije znal mali podsjetnik.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2011 18:00 (jura).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

neda mi se zafrkavat oko CCC-a a pošto mi komp ima još nekih problema samo ću reinstalirati windowse, hvala svima na pomoći i savjetima

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ma ja sam se rego da s karticom na njih ali nisam nis iskoristio cekam neku dobru priliku :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Puls3 kaže...
jura kaže...

Ja sam mislio da ljudi vec znaju za ovu pogodnost koju Sapphire dijeli.Bilo je ako kupite preko EA Download Mangera Bad Company 2 i onda kupite sebi Sapphire HD 6970 vietnam edition dobijete besplatni Vietnam.

Preko citave godine ima super programa koje dijele.Zato uglavnom gledam kad kupujem AMD da kupim Sapphire.

Nije baš tako, ja sam dobio to.

Dobiješ 33% popusta na BF BC2 digital deluxe edition u EA storeu, to je taman vrijednost Vietnama koju ukljucuje pa igra vise nije 35 eura nego 33% manje.

btw imam jos taj kod mogu ga poklonit nekom ako ce kupovat

16 godina
neaktivan
J0hnny kaže...
Bilo je ako kupite preko EA Download Mangera Bad Company 2 i onda kupite sebi Sapphire HD 6970 vietnam edition dobijete besplatni Vietnam.

Dobiješ 33% popusta na BF BC2 digital deluxe edition u EA storeu, to je taman vrijednost Vietnama koju ukljucuje pa igra vise nije 35 eura nego 33% manje.

btw imam jos taj kod mogu ga poklonit nekom ako ce kupovat

da.. ima zgodnih promotiona i contesta gdje može sudjelovati cijela evropa osim nas iz banana država.

ovaj popust na kupovinu iz EA store-a je ok ako ne čekaš popuste preko drugih digitalnih distribucija (npr steamove akcije i sl.)

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
16 godina
neaktivan

Zanima me gdje na ovim AMD-ovim driverima mogu isključiti vsync.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e di na kutiji pise serijski broj kartice??

Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pise ti na kutiji na onoj naljepnici gdje pise Made In China i odmah pokraj je taj broj

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

to je onaj sku# broj?

Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice