AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima
- poruka: 7.968
- |
- čitano: 1.917.593
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Upisem to i kaze mi da key word cant be blank sta to znaci?
Upisem to i kaze mi da key word cant be blank sta to znaci?
To mi se jos nije dogodilo.
Probaj ugasit web browser i probaj jos jednom.Nije moguce da ne ide jer moja stara Sapphire HD 3850 AGP moze se registrirat.Vjerovatno radis nesto krivo.
CE slika mi nije jasna upisem ono di je onaj sku broj ili nes drugo ne kuzim sliku najbolje
e hvala uspio sam trebalo je resfreshati sttranicu
e hvala uspio sam trebalo je resfreshati sttranicu
Nema problema :)
evo 11.3 i 11.4 driveri nikakve promjene sta se tice 5x serije nista.
e, imam jedan problem
skinuo sam 11.3 drivere i sve mi instalira (znači sve one programe ATI Catalyst, HDMI/DP audio driver, AMD APP SDK Runtime.....) al mi ne želi instalirati ATI Display Driver, na kraju instalacije piše Windows version does not support this operation ili tako nešto.....
jel zna tko kako to riješiti?
e, imam jedan problem
skinuo sam 11.3 drivere i sve mi instalira (znači sve one programe ATI Catalyst, HDMI/DP audio driver, AMD APP SDK Runtime.....) al mi ne želi instalirati ATI Display Driver, na kraju instalacije piše Windows version does not support this operation ili tako nešto.....
pa nemaš AMD (tj. ati) grafičku. Piše ti u MOJ PC da imaš Nvidia GeForce 9800GT
evo 11.3 i 11.4 driveri nikakve promjene sta se tice 5x serije nista.
Tebi će promjenu donijeti samo nova kartica. Ukoliko driveri ubuduće i malko pomognu 5000 seriji što sumnjam, tebi sigurno neće jer ih zaboli za low end.
e, imam jedan problem
pa nemaš AMD (tj. ati) grafičku. Piše ti u MOJ PC da imaš Nvidia GeForce 9800GT
ma to je bila stara grafička, prije 3 mjeseca sam kupio od ATIa
Meni s ovim novim driverima 11.3 nema pod gaming Tesellation?Zna itko zašto??
Koji su najbolji driveri za ati hd 5830??
Koji su najbolji driveri za ati hd 5830??
11.4 preview.
evo ovako ja bih samo htio upitati za vaše mišljenje o catalystima unazad godinu dana...
naime, po mojem iskustvu, svaki noviji catalysti su sve lošiji, i sa svakim novim izdanjem uspiju nešto novo s*ebati. Tako da se nažalost moram još uvijek držati dobre stare 10.6 verzije koja mi izgleda najbolje radi. (isprobavao sam još recimo 10.8 ili 10.9. ali su bili katastrofalni; 10.1 je s druge strane bio prestar, iako sasvim ok)
mislio sam reda radi staviti najnovije - 11.3., međutim kada sam ih stavio primijetio sam vrlo primjetno pogoršanje performansi u jednoj od igara koje najviše igram - Heroes of Newerth, a osim toga mogao bih se zakleti i da mi je ventilator radio sigurno 10-ak % brže nego sa starim drajverima (na potpuno istim grafičkim postavkama igre).
gledao sam u control centru, sve postavke su bile iste kao na starim drajverima, međutim unutar igre su performanse bile dosta lošije, i igra je stalno pomalo trzakala. Sad, nisam previše isprobavao na nekim drugim igrama jer mi se nije dalo (NFS HP je radio isto ili malo lošije nego sa starim drajverima), ali ono što želim reći jeste - ZAŠTO uopće izdavati svaki mjesec nove kataliste kad ih nikad ne mogu napraviti kako spada ???
6 | Stari drajveri su bolji |
---|---|
17 | Novi drajveri su bolji |
Ja ne primjećujem nikakve padove performansi niti bilo kakve probleme s igrama, a igram svašta i to često, svaki dan. Uvijek koristim najnovije drivere jer volim bit up-to-date.
Istina, kartica mi je već malo starija pa ni ne mogu očekivat neka poboljšanja ali baš nikad nije bilo ni degradacije u performansama, čak ni kad je bila nova pa driveri za nju još nisu "došli na svoje".
Za crossfire setup i overclock ne znam, jer ne koristim ni jedno ni drugo.
Ja ne znam što vi radite s tim driverima? :P
evo ovako ja bih samo htio upitati za vaše mišljenje o catalystima unazad godinu dana...
naime, po mojem iskustvu, svaki noviji catalysti su sve lošiji, i sa svakim novim izdanjem uspiju nešto novo s*ebati. Tako da se nažalost moram još uvijek držati dobre stare 10.6 verzije koja mi izgleda najbolje radi. (isprobavao sam još recimo 10.8 ili 10.9. ali su bili katastrofalni; 10.1 je s druge strane bio prestar, iako sasvim ok)
mislio sam reda radi staviti najnovije - 11.3., međutim kada sam ih stavio primijetio sam vrlo primjetno pogoršanje performansi u jednoj od igara koje najviše igram - Heroes of Newerth, a osim toga mogao bih se zakleti i da mi je ventilator radio sigurno 10-ak % brže nego sa starim drajverima (na potpuno istim grafičkim postavkama igre).
gledao sam u control centru, sve postavke su bile iste kao na starim drajverima, međutim unutar igre su performanse bile dosta lošije, i igra je stalno pomalo trzakala. Sad, nisam previše isprobavao na nekim drugim igrama jer mi se nije dalo (NFS HP je radio isto ili malo lošije nego sa starim drajverima), ali ono što želim reći jeste - ZAŠTO uopće izdavati svaki mjesec nove kataliste kad ih nikad ne mogu napraviti kako spada ???
Koja kartica? klik Link na sredini stranice!
kartica je Ati 4850, nikad clockana,
i po mojem iskustvu, a od kad sam dobio prvo računalo, znači od 1999. pa nadalje, što se Atijevih kartica tiče, možda jednom godišnje izađe verzija drivera koja je zaista bolja od onoga što već imam i što bi zaista vrijedilo apdejtati, a sve ostalo će na neki način syebati postojeću harmoniju i sklad.
i po mojem iskustvu, a od kad sam dobio prvo računalo, znači od 1999. pa nadalje, što se Atijevih kartica tiče, možda jednom godišnje izađe verzija drivera koja je zaista bolja od onoga što već imam i što bi zaista vrijedilo apdejtati, a sve ostalo će na neki način syebati postojeću harmoniju i sklad.
Postojeća harmonija i sklad na jednim drajverima? Ne razumijem te baš? Aj pa stavi 11.4 gore na linku pa javi kako je. Gdje te najviše muče ti neharmonični i neskladni drajveri? U kojim programima , aplikacijama, možda igrama? Imao sam ja više AMD nego nVidija grafičkih čipova kod sebe u kompu i nijedna se nije toliko žalila na AMD drajvere kao ti kažeš? Od ovih zadnjih na HD6950 sam imao 10.12, 11.1, 11.2 i sada 11.4 beta i 11.4 beta 2 (preview) sve 5. Sad prelazim na nVidiju, ali ne radi boljih drajvera već zbog lošije izvedbe samog GPU od Gigabytea. No već sam o tome i pisao tako da neću ponavljatixD
Postojeća harmonija i sklad na jednim drajverima? Ne razumijem te baš? Aj pa stavi 11.4 gore na linku pa javi kako je. Gdje te najviše muče ti neharmonični i neskladni drajveri? U kojim programima , aplikacijama, možda igrama? Imao sam ja više AMD nego nVidija grafičkih čipova kod sebe u kompu i nijedna se nije toliko žalila na AMD drajvere kao ti kažeš? Od ovih zadnjih na HD6950 sam imao 10.12, 11.1, 11.2 i sada 11.4 beta i 11.4 beta 2 (preview) sve 5. Sad prelazim na nVidiju, ali ne radi boljih drajvera već zbog lošije izvedbe samog GPU od Gigabytea. No već sam o tome i pisao tako da neću ponavljatixD
Ja i Ati Gamer te vise necemo primit u obitelj ako nas izdas.Zapamti moje rijeci.
Ovo je bila sala :P
stvar je u tome što, IMO, uopće ne bi trebalo biti potrebno svaki mjesec izdavati nove drajvere, nego samo kad izađe novi directX ili se zbilja napravi neki značajan pomak - u smislu da bi novi drajveri davali recimo 10% bolje performanse u igrama općenito.
situacija kakva je sada, je takva da će svaki mjesec proizvođači softvera (igara) izdavati svoje zbagirane i neoptimizirane proizvode koji će raditi lošije nego što bi zapravo trebali, a proizvođači hardvera će svaki mjesec izdavati nove drajvere koji će nekada ispravljati obično neopravdane propuste, a nekad će stvoriti neke dotad nepostojeće probleme. Rijetko kad će izdati kataliste koji su pun pogodak i zbilja potrebni.
Ono što mogu sa sigurnošću reći jeste da su mi se u 70% nadogradnji katalista odjednom degradirale performanse u nekoj određenoj igri, dok bih zato neku drugu (obično novijeg datuma) možda mogao nešto ugodnije igrati (ili igrati uopće).
a ti meni sada probaj reći konkretno neki razlog zbog čega bi 11.4 (preview ! ), ili možda još bolje - 11.3 pošto za njih znam da mi nisu valjali, trebali biti bolji od onih prije pola godine ili godinu ?
grafička kartica bi trebala biti proizvedena na takav način da softverski dio ne može imati prevelikog utjecaja na samu "raw" snagu komponenti iskazanu putem performansi u igrama.
11.3 možda prema nekim navodima s foruma (ovdje!) ne valjaju, izvor ne bih navodio dok za 11.4. oba dvije bete ja odg tvrdim da valjaju na mojoj kartici. Moja je novije izvedbe GPU. Samo to. I valjali su mi na njoj svi gore navedeni..
Jel zna netko koji su najbolji driveri za hd 4850?
Stavio sam te drivere, ali još gore, igre mi užasno štekaju ko da koriste 30% od ukupnog potencijala grafe.
mogu li ovi driveri raditi na 4xxx i 5xxx seriji grafickih karti?
mogu li ovi driveri raditi na 4xxx i 5xxx seriji grafickih karti?
Pa jasno da da.
Hd 5870 prije i nakon godine dana update-a drivera. http://www.tomshardware.com/reviews/amd-catalyst-driver-performance-increase-radeon-hd-5870,2872.html
Ima li gdje test sa 11.4 preview 2 driverima, meni su odlični baš me zanima kako to izgleda na papiru.