Ajd ako netko ko ima 11.4 ima volje napraviti neku usporedbu nek javi, heaven me najviše zanima :P
AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima
- poruka: 7.968
- |
- čitano: 1.918.814
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Osim Catalysta 11.3 AMD je danas izdao i drugi "Early Preview" 11.4 drivera koji možete preuzeti ovdje, a što je novo možete vidjeti ovdje.
Osim Catalysta 11.3 AMD je danas izdao i drugi "Early Preview" 11.4 drivera koji možete preuzeti ovdje, a što je novo možete vidjeti ovdje.
Skidam.
Znaci to nije ovaj prvi 11.4 Preview = 8.84.3-110226a-114256E-ATI nego drugi novije oznake ili ?
Znaci to nije ovaj prvi 11.4 Preview = 8.84.3-110226a-114256E-ATI nego drugi novije oznake ili ?
Meni je nakon instalacije isti ovaj 8.84.3...
Sta je stim releasem noteom ?? zas me trazi autentifikaciju?????
Nije mi bas jasno Klimami jedna oznaka , a Minozi druga.
Ja sa starima (prvi preview)imam istu oznaku kao i Minoza sa prvim preview pa mi nije jasno kako su Vam razlicite oznake sad sa ovima.
Jel netko primjetio glupi bug kod drivera prijasnjih i sadašnjih...kad izadem iz neke igre bude mi graficka i dalje na 99% i taktovi dignuti na full(ne desi se svaki put ali zna bit cesto)onda moram restartati bezveze komp da se to ispravi...Jel zna netko neko rijesenje osim da kupim nvdiju i nikad vise se ne vratim na ati?
Fina poboljšanja, još da daju default setting od ventilatora da se malo više vrti nebi ni to škodilo.
p.s. vi brišete stare drivere ili samo instalirate ove preko njih?
Službeno pušteni Catalys 11.4b.
Možete ih preuzeti ovdje. Release notes imate ovdje.
Popravlaju puno toga i uvelike se razlikuju od 11.4 preview drivera.
Oprez - korisnici starijih drivera moraju ukoniti stare prije instalacije nove.
Ukoliko pokrenete instalaciju i instalacija prepozna da imate instalirane drivere tražit će od vas da ih ručno uklonite.
Ukoliko pokrenete instalaciju i instalacija prepozna da imate instalirane drivere tražit će od vas da ih ručno uklonite.
Prvi april?
Prvi april?
A sta drugo moze bit ? :)
Aprilililililil.
Ovi 11.4 preview 2 su fenomenalni, osjetan pomak u fpsu sam uočio, grafa je 6870 na koju driveri očito imaju velik efekt, u svakom slučaju prezadovoljan, to više nakon defaultnih drivera koji idu uz grafu koji su mi svojevremeno izbacivali blue screen
Danas sam dobio 6970 karticu i prilikom pokretanja Windowsa vent na grafi mi je, na nekoliko sekunda, počeo da se vrti na većoj brzini. Da li je to normalno ili se to može di isključit u driverima?
Danas sam dobio 6970 karticu i prilikom pokretanja Windowsa vent na grafi mi je, na nekoliko sekunda, počeo da se vrti na većoj brzini. Da li je to normalno ili se to može di isključit u driverima?
Meni na 5870 ista stvar. Rekao bih da je to normalno jer drajver još nije učitan.
Tako mi je bilo i s 5850 nekoliko puta, ali nisam bio siguran da li je to normalno i za novije kartice.

Ljudi zar nisu prije par dana izašli 11.3 driveri? A sada 11.4? Što da skidam?
Ovi su najnoviji early preview: link direktno na AMD.com: klik
Ja sam imao 11.2 i poslije ove prije 11.4 i sada ove najnovije 11.4 beta 2. Dobri su bili svi. Btw 11.3 nisam uopće koristio, a ni neću jer su ovi noviji sadxD
kakvo je stanje sa driverima za 6850,,da je jos drzin na 11.2 ili je u meduvremenu doslo nesto bolje :( ne bi me cudilo da nije
Pa čuj meni ovi early preview 11.4 beta 2 rade savršeno. Ne vidim razloga zašto ih ne staviti? Ne kažem ništa protiv 11.2 drajvera samo ipak novo je novo. A opet rade dobro...
Pogledaj stranicu za 11.4 i videćeš da je prva stvar kojom se hvale povećanje performansi na test-mašini u kojoj je obična 6870 (pa verujem da je i na 6850 slično). Dobici u odnosu na 11.2 su:
Up to 23% performance improvement in Aliens vs. Predator
Up to 22% performance improvement in Batman: Arkham Asylum
Up to 15% performance improvement in Battleforge
Up to 72% performance improvement in Civilization V
Up to 59% performance improvement in Call of Duty: Black Ops
Up to 26% performance improvement in FarCry 2
Up to 35% performance improvement in Lost Planet 2
Up to 30% performance improvement in Metro 2033
Up to 11% performance improvement in S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Up to 19% performance improvement in Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena
Ja ih koristim i, nisam nešto benchovao, ali rade vrlo, vrlo korektno.
Pogledaj stranicu za 11.4 i videćeš da je prva stvar kojom se hvale povećanje performansi na test-mašini u kojoj je obična 6870 (pa verujem da je i na 6850 slično). Dobici u odnosu na 11.2 su:
Up to 19% performance improvement in Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena
Imas HVALA od mene. Pozdrav :)
Ma i Crysis 2 radi na 11.4 savršeno. Imaš i moju preporukuxD
To je standardno prenapuhano, nikakva drastična poboljšanja nemojte očekivati.
Pa, svi znamo šta znači "up to", ali AMD obično ne preteruje mnogo, evo šta je član TPU-ovog foruma sam izmerio u nekima od pomenutih igara, kao i par koje nisu na AMD-ovom spisku: link.
Pa, svi znamo šta znači "up to", ali AMD obično ne preteruje mnogo, evo šta je član TPU-ovog foruma sam izmerio u nekima od pomenutih igara, kao i par koje nisu na AMD-ovom spisku: link.
Up to 30% in Metro 2033. To bi onda značilo da ja koji imam 34 avg sa HD6950 bih imao oko 34+30%=45 FPS-ova što je NEMOGUĆE ni sa unlockanom HD6950 na taktovima 950/1450MHz znači koliko ide na stock naponu. A ni da se clocka preko koliko 6950 ide ne bi dala takve rezultate ni da su drajveri od zlata!
lol Ja Crysis 2 igram na istim FPS kao i sa 11.4 beta 1.
Eto, onaj čova kog sam linkovao izmerio i dobio +10,7% AVG i celih +33,8% MIN fps. Nije +30% AVG, ali daleko od toga da je za bacanje.