Tv serije

poruka: 4
|
čitano: 2.618
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Tv serije

Prvenstveno ih vise volim skidati nego  filmove.. zasto?  

jednostavan odgovor 

kad se vec ubacis u neku pricu i pratis je... tv serija traje duze  puno duze  :-)

e sad  pregledao sam nekih 20-ak tv serija ove godine, citave sezone  i multisezone

od novijih prema starijima ali aktuelnima...

1. alpha house  - komedija

prica prati 4  us senatora republikanca koji zajedno zive kao cimeri u kuci jednog od njih u washingtonu

1.( starog prekaljenog pooliticara kojem zena upravlja karijerom )

2.( ženskaroša  koji zivi po nacelu use nase i podase )

3.(tihog , starog i pomalo pederastog Teksaškog  senatora koji se plasi svoje sjene a ocekuje ga

u izbornoj godini protivnik koji  je kombinacija reagana i švarcenegera )

4.(spretnog crnog politicara koji se uvaljao u razno razne afere  i koji je stalno pod prismotrom neke komisije)

serija je duhovita   i covjek se moze fino opustiti

2. almost human 

nova serija SF - krimi

policajac covjek i njegov  pratitelj policajac  robot  humanoid  u borbi protiv kriminala kasnog 21-og stoljeca

serija nije losa ali meni nikak ne pasu dva glavna  muska lika   u seriji...  ipak je to daleko  od person od interest ili suits  gdje su takodjer dva muska u glavnim ulogama

3. blacklist

krimi - odlicna serija  ,

sezona je zavrsila  jedva cekam nastavak 

prica se temelji na  hintovima  poznatog kriminalca koji odaje prave  kriminalce za  koje  fbi niti ne zna da postoje 

a rade vise zla nego svi ovi koje  fbi redovno ganja .....  hintove  i pomoc daje mladoj  fbi profajlerki  kako bi joj gurao karijeru 

4. marvel agent of S.H.I.E.L.D

SF-krimi 

prica prati specijalnu ekipu strucnjaka  koji  rijesavaju posebne  slucajeve  nadnaravne prirode 

malo sladunjava serija ali  ko  voli tu sf kombinaciju  da se pogledati  iako meni sluzi prvenstveno  u doba 

apstinencijske krize  izmedju epizoda serija koje jedva cekam da  izadju  slijedeci tjedan :-)

5. sleepy hollow

povijesni SF - 

slucajni putnik kroz vrijeme  povezan  sa biblijskom  borbom dobra i zla  ,

dolazi iz doba gradjanskog rata  u americi  u danasnje vrijeme .

nesto bolja serije  nego shield...  ali isto malo presladunjava  no sluzi svrsi kad nema nist drugo :-)

6. graceland

krimi -

prica se vodi oko  5-6musmkih izenskih  agenata raznih  americkih sluzbi  dea, fbi, us marshall...

etc  ...... koji zive u zajednickooj safe house 

odakle odlaze na svoje dnevne  undercover zadatke i kojoj se vracaju navecer.. 

zanimljiva prica i zeljno iscekujem drugu sezonu 

7.ARROW 

krimi- sf

pojedinac  osvetnik u borbi za pravdu i kaznjavanje negativaca 

isto malo sladunjavo ali  bogme sam  propratio svaku epizodu  obje sezone :-)

8. CONTINUUM

sf- krimi...  ah postajem ocit   na sta slucajno stalno nabasam :-)))

no isto  prica   o putniku kroz vrijeme, policajki  koja iz buducnosti  dolazi u sadasnjost

jureci za odbjeglim kriminalcima  iz onog doba.

nist posebno serija ali  kad pocnes gledat trazis  sve nastavke ... 

9. the listener 

krimi -  

paramedic  sa darom da cuje sta drugi misle i vidi na sta oni pomisle  pomaze policiji u rjesavanju krimi slucajeva 

ne mogu  rec   da je serija super ali je meni draga i radu ju gledam  ima nekoliko sezona ,  trenutno je pauza 

10. Homeland 

triler -

o homelandu je vec puno receno . prve dvije sezone odlicne...  ali treca mi je razocarenje.

zadrzali su malo  interesantnog iz prethodne dvije ali  sve ukupno mi je  bitno  losiji dojam  za trecu sezonu 

11. Hostages 

- triler 

Prilicno neuobicajena prica  . neke strukture pri moci  zele ubiti us-predsjednika  za to angaziraju 

fbi  agenta  kojem obecaju da ce mu izlijeciti zenu  od raka  ako realizira njihove zelje 

fbi agent sa svojom ekipom zarobljava  porodicu doktorice koja bi trebala operirati predsjednika 

ucjenom da  gamora ubiti ako zeli  zdravu svoju porodicu 

i prica pocinje .. zapleti  , mjenjaju se strateska partnerstva interesi..  sve skup nije lose 

12 person of interest 

krimi 

takodjer vrlo spominjana ovdje kako vidim.. 

sta rec jedna od najboljih serija koje sam gledao 

13. suits 

ha koji je to zanr?

odlicna  serija apsolutno za preporuku 

odvjetnicka tvrtka   u parnicama  i dva glavna lika  koji  upravljaju serijom i kojima serija upravlja.

duhovite i lucidne komunikacije uz  jasnu  pricu i slijed dogadjaja 

14. castle ..

nije nova serija traje vec 6 sezona ...  

ali imam sve od  prve do zadnje i jednog dana si gustam sve to ponovo pogledati  kao i fringe :-)

15. revolution

sta bi se dogodilo da netko iskljuci struju na planeti i da jednostavno moramo zivjeti bez te blagodati 

modernog doba  ??

vrlo zanimljiva postavka  ...vucem korelaciju sa walking dead  iako su razlicitog zanra.. ali covjek si malo zagleda u sebe  pa se zamisli kako bi to izgledalo :-)

u biti  .. tema mi je puno bolja od same izvedbe   ali i dalje  preporucam da se pogleda to lagano stivo 

16. unforgettable 

krimi

ma u biti nije losa serija ali  muski dio glavnog lika mi nikak ne ulazi pod kapu...  i to mi kvari dojam 

detektivka koja ima  fotografsko pamcenje svih dogadjaja kojima je prisustvovala 

i pomocu tog pamcenja  u svakom trenutku moze rekonstuirati i posloziti  nama naizgled nespojive kockice 

17. covert affairs...

krimi

mlada cia agentica  na svojim zadacima  uz pricu vodilju o dogadjajima unutar agencije i borbi za vlast 

kao kriticar mozda seriji ne bih dao prolaznu ocjenu ali kao gledatelj  mogu samo reci da sam s gustom 

pogledao  sve tri sezone  iako   je daleko  od kvalitete   games  of thrones, suits, person of interest i blacklist

18 walking dead 

takodjer jako spominjana  prema tome ne treba trositi rijeci.. odlicna serija  sve sezone ..

svaka sezona ima neku svoju draz

19. defiance 

sf- cisti 

nakon rata sa vanzemaljcima...  nije bilo pobjednika 

zemljani nisu mogli otjerati vanzemaljce  vanzemaljci se namju kam vratiti  jer su unistili svoju planetu 

i pocinju zivjeti zajedno  ...rasne   predrasude iz danasnjeg doba preslikane   na  tu situaciju 

za ljubitelje cistog sf-a ova serija je odlicna ... 

ja sam  narkic za tv serije .. pa naravno da sam i to pogledao :-))

20. tomorrow people 

sf - 

na zemlji odrasta nova  super human rasa  boljih  psihofizickih predispozicija  koja je progonjena od obicne  organizacije ovlastene od vlade  da  ih pronalazi i eliminira ...

zanimljiva serija ali vise  za teenagere  nego za malo ozbiljniju publiku .

21 elementary 

krimi- sherlok holmes  baza 

jest da je  on sherlok holmes  ali zivi u danasnjem dobu u americi 

jest da je ona joan watson  ali  je  savjernik sponzor bivsim narkicima 

dvije sezone serije .. koja   u prvih  5-6 epizoda ne mre pobuditi  velik interes 

ali kad se naviknes na njih...  pocnes gutati epizode  i simpatiziras 

lika  koji je oslonjen na svoje prirodne nagone i ne da pet para za moralnost i socijalno   prihvatljivo ponasanje 

a s druge strane  IQ genijalac . 

eto ... :-)

kad preporucam nekom serije  prvo velim 

game of thrones

person of interest

suits

castle 

blacklist

eureka aukcije
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.1.2014 1:24 (eureka).
13 godina
neaktivan
Tv serije

Da neumre tema {#}

Isto pratim serije, povremno naravno, na TV-u nisam neke serije već godinama pogledao, osim Raymonda, naravno, trenutno se gleda Downton Abbey, stao na 2 sezoni, zasada sam iznenadjen kako je serija dobra. Svaki dan po jedna epizoda i zabave za cijeli mjesec.

Prije toga odgledao Supernatural 9sezona 23 epizoda zadnje, serija za mozak opustiti, anđeli, demoni, vještice, i raznorazna čudovišta. A braća kao oni iz Prison Breaka, samo još da Boga nađu.

Imam spremno za gledati House of Cards, Arrow, Veep i Castle. Samo da je vremena vise. A Californication je serija za sebe. Nema premca.

11 godina
protjeran
Tv serije

Od serija preporučam Breaking bed, Shameless i Game of thrones, sve su odličnee i prenapete!! Vrhunske serije :)

16 godina
neaktivan
Re: Tv serije
LeoBa kaže...

Breaking bed

{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice