Prvenstveno ih vise volim skidati nego filmove.. zasto?
jednostavan odgovor
kad se vec ubacis u neku pricu i pratis je... tv serija traje duze puno duze :-)
e sad pregledao sam nekih 20-ak tv serija ove godine, citave sezone i multisezone
od novijih prema starijima ali aktuelnima...
1. alpha house - komedija
prica prati 4 us senatora republikanca koji zajedno zive kao cimeri u kuci jednog od njih u washingtonu
1.( starog prekaljenog pooliticara kojem zena upravlja karijerom )
2.( ženskaroša koji zivi po nacelu use nase i podase )
3.(tihog , starog i pomalo pederastog Teksaškog senatora koji se plasi svoje sjene a ocekuje ga
u izbornoj godini protivnik koji je kombinacija reagana i švarcenegera )
4.(spretnog crnog politicara koji se uvaljao u razno razne afere i koji je stalno pod prismotrom neke komisije)
serija je duhovita i covjek se moze fino opustiti
2. almost human
nova serija SF - krimi
policajac covjek i njegov pratitelj policajac robot humanoid u borbi protiv kriminala kasnog 21-og stoljeca
serija nije losa ali meni nikak ne pasu dva glavna muska lika u seriji... ipak je to daleko od person od interest ili suits gdje su takodjer dva muska u glavnim ulogama
3. blacklist
krimi - odlicna serija ,
sezona je zavrsila jedva cekam nastavak
prica se temelji na hintovima poznatog kriminalca koji odaje prave kriminalce za koje fbi niti ne zna da postoje
a rade vise zla nego svi ovi koje fbi redovno ganja ..... hintove i pomoc daje mladoj fbi profajlerki kako bi joj gurao karijeru
4. marvel agent of S.H.I.E.L.D
SF-krimi
prica prati specijalnu ekipu strucnjaka koji rijesavaju posebne slucajeve nadnaravne prirode
malo sladunjava serija ali ko voli tu sf kombinaciju da se pogledati iako meni sluzi prvenstveno u doba
apstinencijske krize izmedju epizoda serija koje jedva cekam da izadju slijedeci tjedan :-)
5. sleepy hollow
povijesni SF -
slucajni putnik kroz vrijeme povezan sa biblijskom borbom dobra i zla ,
dolazi iz doba gradjanskog rata u americi u danasnje vrijeme .
nesto bolja serije nego shield... ali isto malo presladunjava no sluzi svrsi kad nema nist drugo :-)
6. graceland
krimi -
prica se vodi oko 5-6musmkih izenskih agenata raznih americkih sluzbi dea, fbi, us marshall...
etc ...... koji zive u zajednickooj safe house
odakle odlaze na svoje dnevne undercover zadatke i kojoj se vracaju navecer..
zanimljiva prica i zeljno iscekujem drugu sezonu
7.ARROW
krimi- sf
pojedinac osvetnik u borbi za pravdu i kaznjavanje negativaca
isto malo sladunjavo ali bogme sam propratio svaku epizodu obje sezone :-)
8. CONTINUUM
sf- krimi... ah postajem ocit na sta slucajno stalno nabasam :-)))
no isto prica o putniku kroz vrijeme, policajki koja iz buducnosti dolazi u sadasnjost
jureci za odbjeglim kriminalcima iz onog doba.
nist posebno serija ali kad pocnes gledat trazis sve nastavke ...
9. the listener
krimi -
paramedic sa darom da cuje sta drugi misle i vidi na sta oni pomisle pomaze policiji u rjesavanju krimi slucajeva
ne mogu rec da je serija super ali je meni draga i radu ju gledam ima nekoliko sezona , trenutno je pauza
10. Homeland
triler -
o homelandu je vec puno receno . prve dvije sezone odlicne... ali treca mi je razocarenje.
zadrzali su malo interesantnog iz prethodne dvije ali sve ukupno mi je bitno losiji dojam za trecu sezonu
11. Hostages
- triler
Prilicno neuobicajena prica . neke strukture pri moci zele ubiti us-predsjednika za to angaziraju
fbi agenta kojem obecaju da ce mu izlijeciti zenu od raka ako realizira njihove zelje
fbi agent sa svojom ekipom zarobljava porodicu doktorice koja bi trebala operirati predsjednika
ucjenom da gamora ubiti ako zeli zdravu svoju porodicu
i prica pocinje .. zapleti , mjenjaju se strateska partnerstva interesi.. sve skup nije lose
12 person of interest
krimi
takodjer vrlo spominjana ovdje kako vidim..
sta rec jedna od najboljih serija koje sam gledao
13. suits
ha koji je to zanr?
odlicna serija apsolutno za preporuku
odvjetnicka tvrtka u parnicama i dva glavna lika koji upravljaju serijom i kojima serija upravlja.
duhovite i lucidne komunikacije uz jasnu pricu i slijed dogadjaja
14. castle ..
nije nova serija traje vec 6 sezona ...
ali imam sve od prve do zadnje i jednog dana si gustam sve to ponovo pogledati kao i fringe :-)
15. revolution
sta bi se dogodilo da netko iskljuci struju na planeti i da jednostavno moramo zivjeti bez te blagodati
modernog doba ??
vrlo zanimljiva postavka ...vucem korelaciju sa walking dead iako su razlicitog zanra.. ali covjek si malo zagleda u sebe pa se zamisli kako bi to izgledalo :-)
u biti .. tema mi je puno bolja od same izvedbe ali i dalje preporucam da se pogleda to lagano stivo
16. unforgettable
krimi
ma u biti nije losa serija ali muski dio glavnog lika mi nikak ne ulazi pod kapu... i to mi kvari dojam
detektivka koja ima fotografsko pamcenje svih dogadjaja kojima je prisustvovala
i pomocu tog pamcenja u svakom trenutku moze rekonstuirati i posloziti nama naizgled nespojive kockice
17. covert affairs...
krimi
mlada cia agentica na svojim zadacima uz pricu vodilju o dogadjajima unutar agencije i borbi za vlast
kao kriticar mozda seriji ne bih dao prolaznu ocjenu ali kao gledatelj mogu samo reci da sam s gustom
pogledao sve tri sezone iako je daleko od kvalitete games of thrones, suits, person of interest i blacklist
18 walking dead
takodjer jako spominjana prema tome ne treba trositi rijeci.. odlicna serija sve sezone ..
svaka sezona ima neku svoju draz
19. defiance
sf- cisti
nakon rata sa vanzemaljcima... nije bilo pobjednika
zemljani nisu mogli otjerati vanzemaljce vanzemaljci se namju kam vratiti jer su unistili svoju planetu
i pocinju zivjeti zajedno ...rasne predrasude iz danasnjeg doba preslikane na tu situaciju
za ljubitelje cistog sf-a ova serija je odlicna ...
ja sam narkic za tv serije .. pa naravno da sam i to pogledao :-))
20. tomorrow people
sf -
na zemlji odrasta nova super human rasa boljih psihofizickih predispozicija koja je progonjena od obicne organizacije ovlastene od vlade da ih pronalazi i eliminira ...
zanimljiva serija ali vise za teenagere nego za malo ozbiljniju publiku .
21 elementary
krimi- sherlok holmes baza
jest da je on sherlok holmes ali zivi u danasnjem dobu u americi
jest da je ona joan watson ali je savjernik sponzor bivsim narkicima
dvije sezone serije .. koja u prvih 5-6 epizoda ne mre pobuditi velik interes
ali kad se naviknes na njih... pocnes gutati epizode i simpatiziras
lika koji je oslonjen na svoje prirodne nagone i ne da pet para za moralnost i socijalno prihvatljivo ponasanje
a s druge strane IQ genijalac .
eto ... :-)
kad preporucam nekom serije prvo velim
game of thrones
person of interest
suits
castle
blacklist