Koju seriju trenutno pratite? izdvojena tema

poruka: 16.409
|
čitano: 3.152.822
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 mjeseci
Re: Koju seriju trenutno pratite?
KTM kaže...

Arcane sezona 2. Uhh bože šta je ovo bilo dobro, definitivno su napravili drugačiju sezonu, tako da uvijek bude nečeg neočekivanog. Neznam jesam ikad gledao išta bolje a da je animirano.

Slažem se s tobom, inače ne pratim često animirane serije, ali ovo je remek djelo u svakom smislu – od animacije, glasovne glume, priče do glazbe. Šest dana nakon gledanja još uvijek sam pod dojmom. Serija je u meni probudila i izmiješala sve moguće emocije. Prvi dan nakon završetka osjećao sam se isprazno, kao da sam izgubio nešto stvarno. Svaka čast autorima na ovome, a veselim se i spin-offovima. Jedan od autora najavio je više projekata u planu, a na nekima se već intenzivno radi. Taj svijet je ogroman i ima puno potencijala.

8 tjedana
Sequel kaže...
KTM kaže...

Arcane sezona 2. Uhh bože šta je ovo bilo dobro, definitivno su napravili drugačiju sezonu, tako da uvijek bude nečeg neočekivanog. Neznam jesam ikad gledao išta bolje a da je animirano.

Slažem se s tobom, inače ne pratim često animirane serije, ali ovo je remek djelo u svakom smislu – od animacije, glasovne glume, priče do glazbe. Šest dana nakon gledanja još uvijek sam pod dojmom. Serija je u meni probudila i izmiješala sve moguće emocije. Prvi dan nakon završetka osjećao sam se isprazno, kao da sam izgubio nešto stvarno. Svaka čast autorima na ovome, a veselim se i spin-offovima. Jedan od autora najavio je više projekata u planu, a na nekima se već intenzivno radi. Taj svijet je ogroman i ima puno potencijala.

Točno isti osjećaj, baš to. Samo par serija je mi je izazvalo taj osjećaj kada su završile - Žica, Sopranosi i Breaking Bad.

3 godine
Strm kaže...

Pozdrav,

Na preporuku sa ove teme pogledao

Light Shop, jučer izašle zadnje dvije epizode, ocijenio bi 7/10 : zamjeram šta su seriju završili na cliff hangeru, imali su dosta prilika da zastrašujući element serije zadrže, ali su ga pustili kako kroz epizode počinjemo shvaćati što se događa i to mi nije sjelo, nekoliko epizoda je previše razvučeno, radnja se previše sporo odvija.. Osim toga svaka preporuka iznimno kvalitetna serija

The Offering, 9/10, odlično su odradili sve, u epizodi kada puštaju film talijanskim mafijašima prvi put sam pauzirao i otišao pogledati film da si osvježim pamčenje pa sam se vratio nazad ssriju završiti, preporučio bi svakome to.

E sad, te dvije serije su ono šta baš jako volim gledati, pa bi molio preporuku od vas šta možete preporučiti, možda se nešta pojavi šta nisam gledao, dolje ću navesti još par serija koje mogu preporučiti i njihovu ocjenu i na temelju kojih bi volio preporuku šta dalje gledati..

Breaking Bad 10/10

Dexter 10/10

Will Trent 9/10

Kleo 9/10

The Lincoln Lawyer 8/10

Reacher - 8/10

NCIS Origins - 8/10

From - 7/10

Mayor of Kingstown - 7/10

Preacher 9/10

Better Call Saul 9/10

Fargo 9/10

dok sve to pogledaš plus one svoje, onda se javi za nastavak 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2024 0:21 (Zaporožac).
14 godina
Koju seriju trenutno pratite?

Sto godina samoće na Netflixu jako dobra adaptacija Marquezove knjige. Znam da se danas generalno kritizira manjak ideja u filmskoj industriji jer autori teže adaptacijama i reciklažama, ali ja ću uvijek biti za adaptaciju dobrog književnog djela, pogotovo kad ovako dobro dočara atmosferu Marquezovog apsurda.

6 godina
Jazavac1980 kaže...

Zanimljiva korejska horror znanstveno fantastična serija iz 2024 godine. Serija ima 6 epizoda po oko sat vremena trajanja. Moja ocjena 8/10.

Parasyte : The grey

Zivota ti. Ja znam da su se standardi srozali, ali ovoliko ?!? Mislio sam da je prva epizoda losa, ali nakon sto sam vidio da se u drugoj "sibaju glavama" to je bilo vec previse...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2024 21:31 (SamoPitam3).
10 godina

Squid Game 

https://www.imdb.com/title/tt10919420/?ref_=ttep_ov_i

Sezona 2 je vani 

9 godina
BeLLicus kaže...

vec vidim sto cu raditi nocas....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
13 godina
KTM kaže...

Hvala ti za ovu preporuku, serija je vrhunska, odgledao u komadu prvu sezonu a drugu sam pri kraju. Nisam znao ništa o ovoj seriji i vjv je nikad ne bih pogledao, a to bi definitivno bio moj gubitak. Odavno nisam u nečemu tako uživao kao u gledanju Arcane. Preporuka svima kojima je prošla ispod radara kao i meni, pogledajte ovaj masterpiece. 10/10

8 tjedana
HOME123456 kaže...
KTM kaže...

Hvala ti za ovu preporuku, serija je vrhunska, odgledao u komadu prvu sezonu a drugu sam pri kraju. Nisam znao ništa o ovoj seriji i vjv je nikad ne bih pogledao, a to bi definitivno bio moj gubitak. Odavno nisam u nečemu tako uživao kao u gledanju Arcane. Preporuka svima kojima je prošla ispod radara kao i meni, pogledajte ovaj masterpiece. 10/10

Nema na čemu! Jako mi je drago da si baš na moju preporuku pogledao seriju, jer sam ja. baš kao i ti na tuđu preporuku ušao u taj svijet ne znajući ama baš ništa o igri League of Legends. 

9 godina

Squid Game season 2

Necu puno pisati, tek koja osnovna rijec....

Ako je prvi dio bila jedna postena gurmanska plata liganja, drugi dio je svakako osrednja porcija iz lokalnog fast fooda.

U nekim dijelovima je bolje od prve sezone, u nekim dijelovima je losije. Sve u svemu, vrijedi gledati, tko je gledao prvi dio nece s nicime biti iznenadjen i vrlo jednostavno ce skuziti o cemu se tu radi, samim time naravno pretpostavit ce i kraj, ali, ostavili su mjesta za trecu sezonu i zavrsetak price.

Neke stvari su trebali i mogli daleko bolje, ali opet, sasvim je razumljivo zasto su isli bas ovako....

Dexter:Original sin

Nakon Dexter: New blood, bio sam jako skeptican i oprezan. Necu ulaziti u to dali je valjalo ili nije, za fanove Dextera mislim da je bilo blago razocaranje, no eto...

Ok, nova serija nas vodi u dogadjaje prije originala, i prikazuje mladjahnog Dextera i ekipu, njegov dolazak u policiju, prve korake.... Dexter koji nije dexter ali opet je dexter, samo mladji....i to je ujedno i najveca zamjerka, feeling je poznat i odlican, ali kako to obicno biva s prequelima, ubacuju dijelove koji su izuzetno nategnuti, neke stvari definitivno ne odgovaraju loreu kojeg je postavila original serija, no eto, kuzim.... moraju s necime popuniti pricu, mozda nepotrebno ali hajde... rano je jos, pa necu pisati uocene "propuste".....

Glumci ok, svi donekle imaju taj poznati feeling, osim Deb, glumica totalno fulana, osim sto nema apsolutno nikakve fizicke slicnosti (sto i nije presudno), sama gluma je ocajna, i dok svi ostali "vuku" na likove, ona ide u suprotnu stranu.....

Svakako gledati, za ljubitelje Dextera mozda nepotreban, ali dobrodosao "nastavak"......

15 godina

The Penguin

Colin u jednom od boljih izdanja. Pogledao prve 4 epizode, jako dobro, 8/10.

just when i thought i got out they pull me back in
3 godine
Damir22 kaže...

.

Svakako gledati, za ljubitelje Dextera mozda nepotreban, ali dobrodosao "nastavak"......

S većinom se slažem.

Mislim da je razvoj serije trebao ići u pravcu zadnje Dexter serije u kome Dexterov  sin postaje "ubojica s karakterom". Tu bi bilo dosta kvalitetnije radnje, jer bi sve novi likovi, malo drukčiji kodeksi Dextera juniora, doprinijeli boljoj seriji od ove.

合氣道
11 godina

pogledao unazad tjedan-dva:

Sablja - solidno odrađena serija temeljena na istinitim događajima oko ubojstva srpskog premijera Đinđića, naravno - neke stvari su zbog dramaturgije i same priče dodane i izmišljene, ali većina se veže uz istinite činjenice i dokumentarce na temu koje sam si naknadno još malo pogledao po Youtubeu da se prisjetim cijele priče jer u to vrijeme nisam nešto pretjerano pratio politiku i vijesti iako mi je tema bila poznata

Deca Zla - također dosta dobra srpska serija, možda malo predvidljiva već oko sredine, ali i dalje zanimljiva do kraja

The Resort - krenuli to gledati jer nas je u Penguinu oduševila Cristin Milioti, ovo je pak serija "lakše" priče, nekakav mash-up humoristične/quirky mistery drame/thrillera - kao neki slabiji mix Dark-a, Under The Dome-a i sličnih serija, jedna sezona s polusatnih 8 epizoda za ubit kokice i ništa više od toga (inače, jedan od produicenata serije je i Sam Esmail koji stoji iza odličnog Mr. Robota, ali ovo po kvaliteti nije ni na tragu istog)

krenuo gledati Znam kako dišeš - još jedna serija s ovih prostora koju su mi preporučili, prva epizoda obećava...

10 godina

meni je dobar novi dexter

13 godina
digitall kaže...

meni je dobar novi dexter

I meni isto, ali se slažem sa kolegom Zaporožac da bi bio i bolji da su nastavili sa Dexter: New Blood, zanimalo bi me vidjeti na koji način će mladi Dexter nastaviti family business.

9 godina

fanovi su ustvari najvise cekali pravi nastavak, s obzirom kako je original zavrsio.

new blood je donekle bio na tragu "nastavka", nekome se svidja, nekome ne, po meni i nije nesto.

trenutna serija dosta dobro prikazuje te pocetke, neorganiziranost, brzopletost, zelju da ubija i sve, taj dio je korektno napravljen.

ono sto smeta je mijenjanje i dodavanje stvari, koje su u osnovi nepotrebne jer nemaju nikakav krajnji efekt na dogadjaje ili pricu.

SPOILER

forsira se prica s njegovom mamom, radi se cijeli background story, nepotrebno, i upravo to i je ono sto kvari lore i kontonuitet.  mozda se ja ne sjecam najbolje, mozda sam zaboravio, mozda sam nesto i umislio, u originalu policajac dolazi na prijavu, tamo zatice malog dwxtera, odluci ga usvojiti.  to dijete je drasticno mladje nego sto je u ovoj seriji. takodjer, to dijete se uopce nije sjecalo da ima brata, takodjer, nikad u os nije spomenuto da dexter poznaje oca prije nego ga je usvojio......a ovdje ne samo da se poznaju, vec im je on i dadilja, cita im price, hrani ih, vari im mamu........

dalje, forsiranje cijele ekipe na istom mjestu u istom trenu mozda je fora, ali opet je besmisleno, jer, opet prema os, neki od likova nisu uopce poznavali dexterovog oca, a kamoli radili s njim.....

mislim da bi serija bila puno bolja da ne izmisljaju dogadjaje, i da su krenuli ranije, dexter kao recimo 13-14 godina, pokrivali bi dogadjaje dok se nije zaposlio u policiji, jer ta prica je vec ispricana. novi likovi,nove situacije, puno vise prostora nego forsiranje starih likova u mladjem izdanju koji rade identicne stvari kao i stari likovi u os.....

ne shvatiti krivo, ok je serija, ali mogla je biti i daleko bolja....

7 godina

From S1 zavrsio sa mukom. Nikako mi ne odgovara serija. Volim kad je dobro razradena prica, ovdje ne da radnja stoji, nego je mrtvo more. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
12 godina
cvaja997 kaže...

From S1 zavrsio sa mukom. Nikako mi ne odgovara serija. Volim kad je dobro razradena prica, ovdje ne da radnja stoji, nego je mrtvo more. 

Jedna od onih serija koja skoro 90% sezone stoji praktički u mjestu i u kojoj glavni likovi "tapkaju u mraku" samo da bi u zadnjih pet minuta zadnje epizode otišli u nekom skroz novom smjeru čiju glacijalnu razradu moraš čekati circa godinu dana.

Vrlo iritantno, ali svejedno, čekam novu sezonu.

Trenutno gledam Dopesick, super serija za one kojima se gade big pharma mafijaši.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
8 tjedana
cvaja997 kaže...

Definitivno rastegnuta serija. Ušao sam skroz u nepoznato u nju, odmah me podsjetila na Lost i gle čuda, ista ekipa stoji iza obe serije. Serija mi je bila ok ali definitivno me smorilo gledati 3 sezone u komadu.

7 godina

Što se From i Lost tiče, super mi je što sam znao da mi se neće svidjet. Međutim, sve što mi valja sam pogledao. Rekoh, ajde, pogledat ću cijelu sezonu i teška muka. Inače volim mistiku, al ovdje je to prisutno u samo 10% sadržaja. Čak niti small talks, sa kojima možemo upoznat likove na dubljoj razini, su sranje jer ih ne upoznajemo, a vrijeme ide. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
3 godine

Meni je LOST vrhunska serija i danas je teško napraviti sličnu.

Kraj im je blesast, no cijela serija je top.

Opet, svi se razlikujemo u ukusima, pa nikome ne zamjeram što ne voli tzv. "moj" izbor serija

Bilo je nekoliko serija na FROM tematiku, ali nisu izdržale više od jedne sezone. Neki serijofil bi se mogao sjetiti bar dvije. koliko god From i Silo padali u kvaliteti jedva čekam nastavke, jer volim taj mistery, dramu, malo SF kao pod kupolom (under the dome).

Silo mi je krenuo atomski u prvoj sezoni, očekivao sam da je izvan Silosa zdrava priroda, da se planeta oporavila, a da glavešine Silosa ne žele izgubiti poziciju moći pa obmanjuju stanovnike.

合氣道
13 mjeseci

A neka dobra komedija novijeg izdanja?? :)

13 godina

Machos Alfa - skroz simpa serija, jedva cekam sad 3. sezonu :)

9 godina

Silo, drugu sezonu, se ne mogu prisiliti da gledam.

prvu epizodu, evo, nastavljam jubilarni 10-ti put. i opet necu doci do kraja, znaci, paznju mi drzi 2 minute max, onda ugasim.

nakon odlicne prve sezone sam poceo citati knjigu, ali, nesto mi se nije primila bas, ne znam zasto, optrilike sam imao ideju sto ce s drugom sezonom, ali..... nije mi nesto, mozda kad bude veca susa nastavim.

Earth abides

isto jedna serija koju sam poceo, i ni najmanje me ne vuce da nastavim.....

klasicna post apokalipsa, virus pobije skoro sve, prezivjeli se polako okupljaju, ali nema tu nicega. nastavljaju idilicni zivot, momak sretne curu, cura ostane trudna, nadju jos prezivjelih, opet trudni, djecica rastu, naidjw bad guy, zatuku ga, opet trudni......

godine prolaze, nista se ne desava, time lapse izmedju epizoda bude po par godina, tako da radnja bas i nema kontinuitet vise od 2 epizode zaredom.....

kao drama, i nije losa, moze se gledati, ali cijela post apokalipsa je neiskoristena u velikoj mjeri.....

12 godina

The old man (2022)

Pogledao prvu sezonu punu zapleta, drama/triler serija samo takva.

Jeff Bridges i John Lithgow u glavnim ulogama.

11 godina
UncleJimbo kaže...

The old man (2022)

Pogledao prvu sezonu punu zapleta, drama/triler serija samo takva.

Jeff Bridges i John Lithgow u glavnim ulogama.

ta prva sezona je bila super, jedna od boljih akcijskih/thriller serija iz 2022. - jel netko drugu sezonu pogledao?

12 godina

ta prva sezona je bila super, jedna od boljih akcijskih/thriller serija iz 2022. - jel netko drugu sezonu pogledao?

Ja nažalost jesam, jako se serija srozala. Izgubili su kompas, u principu. Nije ni čudo da je serija ukinuta. Just my 2 cents.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
7 mjeseci

Ja gledam/pratim Sjene prošlosti. Meni je odlična jer jer je radnja ok, a i puno glumaca prepoznam. Šteta samo što je rukometno prvenstvo zamijenilo tu seriju navečer.

16 godina
Damir22 kaže...

Squid Game season 2

Necu puno pisati, tek koja osnovna rijec....

Ako je prvi dio bila jedna postena gurmanska plata liganja, drugi dio je svakako osrednja porcija iz lokalnog fast fooda.

U nekim dijelovima je bolje od prve sezone, u nekim dijelovima je losije. Sve u svemu, vrijedi gledati, tko je gledao prvi dio nece s nicime biti iznenadjen i vrlo jednostavno ce skuziti o cemu se tu radi, samim time naravno pretpostavit ce i kraj, ali, ostavili su mjesta za trecu sezonu i zavrsetak price.

Neke stvari su trebali i mogli daleko bolje, ali opet, sasvim je razumljivo zasto su isli bas ovako....

Dexter:Original sin

Nakon Dexter: New blood, bio sam jako skeptican i oprezan. Necu ulaziti u to dali je valjalo ili nije, za fanove Dextera mislim da je bilo blago razocaranje, no eto...

Ok, nova serija nas vodi u dogadjaje prije originala, i prikazuje mladjahnog Dextera i ekipu, njegov dolazak u policiju, prve korake.... Dexter koji nije dexter ali opet je dexter, samo mladji....i to je ujedno i najveca zamjerka, feeling je poznat i odlican, ali kako to obicno biva s prequelima, ubacuju dijelove koji su izuzetno nategnuti, neke stvari definitivno ne odgovaraju loreu kojeg je postavila original serija, no eto, kuzim.... moraju s necime popuniti pricu, mozda nepotrebno ali hajde... rano je jos, pa necu pisati uocene "propuste".....

Glumci ok, svi donekle imaju taj poznati feeling, osim Deb, glumica totalno fulana, osim sto nema apsolutno nikakve fizicke slicnosti (sto i nije presudno), sama gluma je ocajna, i dok svi ostali "vuku" na likove, ona ide u suprotnu stranu.....

Nije Silos toliko loš, ima svojih mana ali ima nekih dijelova koji su mi bolji nego u knjizi. Tipa kako je Lukas postao shadow mi je užasno naivno u knjizi odnosno sve što on radi kao shadow. 

13 godina

American Primeval

Brutalan i grub pogled na to kako je nastao američki Zapad. Od glumaca do priče, apsolutna preporuka. 8,5/10

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice