Što bi željeli čitati u novom Bugu izdvojena tema

poruka: 2.129
|
čitano: 632.954
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Što bi željeli čitati u novom Bugu

CrossFire vs. SLI - skaliranje u performansama. Voli bih to pročitati, ali kvalitetno obrađeno i testirano..

I da..utjecaj propusnosti drugog PCIe utora na performanse u CrossFire-u/SLI-u.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Što bi željeli čitati u novom Bugu
vexx5555 kaže...
pterodaktill kaže...

Volio bih da u novom broju bude jedna tema o procesorima, ne test nego popis procesora od Pentiuma 4 pa nadalje i njegov pandan. Ja još koristim P4 3.0MhZ, zasad mi je dovoljan ali razmišljam o kupovini neke novije konfe. Zašto od četvorke pa jednostavno da se možemo ravnati (bar mi malo neukiji). Kako su bugovci ipak meštri u tome mislim da im jedna takva tema nebi bila komplicirana da naprave jednu tablicu u kojoj bi pobrojali procesore: u jedan stupac Celeroni u drugi ovi jači pa onda treći stupac njihovi pandani AMD, četvrti AMD pandani Celerona, koji socket ide, godina proizvodnje a za ove na vrhu tj. novije kojih još ima u ponudi okvirnu cijenu (u kunama), preporučljivo napajanje i u zadnju kolonu okvirno preporuka za korištenje: npr za obradu videa, igre najnovije ili samo za pisanje i i nternet, obradu grafike i sl. Nadam se da će bit sluha za ovako nešto jer koliko čitam BUG a poneka di druge nisam vidio da je ovakva tema do sada bila.

Sami testovi koji nekad budu i one puste brojke meni ništa ne znače.

Kad nekome preporučujem neku konfiguraciju ili kad sebi budem kupovao prvo i osnovno je s koliko love max mogu ići, onda za koju svrhu računalo i prema tome prvo biram procesor, matičnu, napajanje, trenutnu grafičku a dalje koliko ostane za memoriju, HDD i ostalo. Bit će vremena i poslije za veći HDD i više memorije a "ojačati"procesor overklokiranjem je već za naprednije...

Mogli bi u svakom broju donijeti i kao neku preporuku za kupnju: DVD, HDD, meorije, napajanje i slično. Kako se te komponente ne kupuju često, a testovi pojedinih komponenti kada budu u jednom broju, već za 2-3 mjeseca takvih komponenti više nemožeš naći

Također bi mogli obraditi temu o firewalima sa opisima i usporedbama za one malo neukije. Ja ne koristim firewall ali bih ga ubacio kad bi bolje znao mogućnosti. Jednom sam koristio Zone Alarm ali sam nešto krivo podesio i blokirao pristup internetu i otada ga ne koristim.

(Volio bih da Bugovci štogod kažu o ovim mojim prijedlozima da znam čemu se mogu nadati dalje...)

Sorry prijatelju, ali Bug onda nije časopis za tebe.

Samo zato što ti sad kupuješ komp oni moraju napraviti vodiče o svemu živome?! WTF?!

Nemoj se ljutiti ali imaš one knjige tipa Pc za neznalice i nisu skupe a dovoljno su jasne za tvoj kalibar. Ili jednostavno: "Google it!"

Treba pustiti Bugovce da odgovore, njima je pitanje upućeno.

Te knjige za neznalice su već stare kad izađu, toliko ipak znam...

16 godina
neaktivan
RE: Što bi željeli čitati u novom Bug-u
Gamer6669 kaže...
ja bih volio neku dobru nagradnu igru.

Nagradna igra što je ovaj mjesec zar nije dobra :P

*-*
15 godina
neaktivan
Krešo91 kaže...
Krešo91 kaže...
Krešo91 kaže...

Dakle, moji dosadašnji prijedlozi:

1.   Kupovina cheap & eficient komponenata

• dakle usporedba kvalitetnih jeftinih komponenata
  • MBO, CPU, GPU, RAM, HDD
  • ne test nego onako malo tips & tricks BUG redakcije i slično

2.   Interview BUG redakcije

• put do uspjeha, usponi i padovi, školovanje i malo o privatnom životu vezano za BUG

3.   Test WiFi mobitela (mobiteli s ugrađenom WiFi karticom {#})

• max cijena  4000 kn
  • test brzine, propusnosti i kvalitete signala u odnosu na udaljenost od WiFi pristupne točke iliti hotspota (ako je to moguće obavit na mobitelu)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dodatni prijedlog:

Test gamepad-a

Ne znam jeli dosad bilo, ali ako je bilo davno.....bilo bi dobro ponoviti {#}

Extra prijedlog {#}

Kako su BUG-ovci proveli Božić i Novu godinu: {#}

• kako je bilo, gdje ste bili i kol'ko cuge je bilo 
  • review raznih vrsti bezalkoholnih pića i utjecaj na ljudske performanse
  • par slika redakcije sa flašama/čašama u rukama....može i grupna fotka zdravice

Valjda nećete previše "vode" popit {#}

2 dodatna prijedloga:

1. Mentalist-ov sastav o nama najdražim novinama {#} 

• review
  • ocjena
  • kritike

2. Test napajanja

• hard test
  • cijene:
  1. 200 - 750 kn
  2. 750 - 900 kn
  3. 900 i više (ako ima takvih)

znate već klasika {#}

Marry Chroostmass, and a Hippy New Year :P ||| Daniman123 mi je rekao da dam TD :P
16 godina
neaktivan

ako može nagradna igra u kojoj se dijeli 400 konfi ^^

1 1 hvala 0
17 godina

Ja bi volio čitati više o softveru različite namjene. Super su mi ove teme s bespaltnim alternativama i tako to. Isto i o komercijalnim profesionalnim softverima specifične majene.

Bolje 5 do 12 nego ni jedna poslije 1! :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 22:47 (mali.ivica87).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Bilo bi vrijeme za neki test hladnjaka za grafe i ventilatora za kučišta.  Ideja za samogradnju: fan controller!!!

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
6 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Bilo bi vrijeme za neki test hladnjaka za grafe i ventilatora za kučišta.  Ideja za samogradnju: fan controller!!! 

Ti si mi IDOL {#}

On topic:

Nadovezujem se na ideju za samogradnju:

1. Case mod:
    • ne mora biti nužno samogradnja
    • može nekakvi savjeti za kupovinu i rad sa određenim alatima i materijalima
    • neke ideje BUG redakcije
  2. Izrada kućišta za eksterni disk
    • materijali mogu biti razni: plastika, plexi, drvo, metal

(tnx for the idea vexx {#})

Posebne pohvale gospodinu Vladi Ljubičiću za temu SAMOGRADNJA.

Keep it real man. {#}

Marry Chroostmass, and a Hippy New Year :P ||| Daniman123 mi je rekao da dam TD :P
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 23:10 (Krešo91).
16 godina
odjavljen
Krešo91 kaže...

Ti si mi IDOL {#}

Ma sve ok. Meni je palo na pamet kada sam raščerupao svoj fan controller-nema previše elemenata, a uvijek se dade napraviti i jednostavna verzija. Ne mora biti za 6+ ventovoa. Dovoljno je za 2.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
17 godina

Samogradnja:

Stalci za zadnje/bočne zvučnike, ja sam sebi napravio jedne nisu baš nešto no dobri su. Bolje su ispali nego što sam mislio da će ispast.

Hardware:

- usporedba 2TB green (storage) diskova, neznam točno sve koji su u igri no 2 glavna konkurenta bi bili samsun eco green F4 i wd green. Prvenstveno želim znati buku koju proizvode i vibriranje. Za temperaturu je lako.

BTW:

Pentium je shranje, tko je zadovoljan s njim ima vrlo niske standarde. On je toliko slab da se jednostavno nemože mjerit protiv najmodernijih procesora. Oprali bi ga za preko 100+% u svakom single threaded testu, a u multithreaded i par puta više.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo meni je pala na pamet jedna osobno zanimljiva tema.

Kao što je prije u jednom od bugova (davno) bilo objašnjeno koja je razlika između ddr i ddr2, kako funkcionira i jako dobro laički objašnjeno.

pa sad došla je i nova ddr3 generacija, pa npr. kako radi s usporedbom na ddr2, mane prednosti i ostalo,

ali još više me zanima tema što se tiče procesora i cache memorije, isto koja je razlika između L2 i L3 ( a može i L1 {#}) kako koja radi i funkcionira

a kad sam se već i toga svega dotakao, onda je tu i memorije koje su prisutne na grafičkim karticama

ja imam staru kramu od gecuba a to je xturboIII OC edition 3870 i ona se fura na gddr4.

a sad sve ove nove piče na gddr5, pa isto pitanje koja razlika, šta gdje kako?

Znam da po forumima se može naći sve ovo naći,

ali mislim da bi možda bilo lijepo da se to može naći i u analognom formatu i ukomponirano u neka izdanja bug-a

Možda to nikoga ne zanima, ali možda se i varam.

*-*
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 12:58 (Franjo15).
16 godina

+1+1+1+1+1 {#}

Keš definitivno..ovo ostalo po mogućnosti..=)

15 godina
neaktivan

Definitivno više edukacije tipa kako šta radi itd...

17 godina
neaktivan

Ja bih volio da dodaju ocjene kod recenzija. Npr. kod ventilatora buka od 1 do 10, efikasnost 1 do 10, cijena 1 od 10 itd. kao što su imali onaj dijagram u BUG-u 210 kod testiranja hladnjaka ili u najnovijem broju kod testa prijenosnika.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''

6 0 hvala 0
15 godina

Prvo moran napisat da iman samo pohvale za časopis.

Jedino malo više samogradnje, bilo kakve namjene. {#}

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zelio bih da tema mjeseca bude,sve o torrentima,kako ih naci,uopsteno malo o njima,seederi,leecheri,pa malo o privatnim trackerima,sta je ratio,ripperi i sve ostalo. Siguran sam da bi dosta citalaca ovo zanimalo,jer ih najmanje 90% odavde koristi ovo. Kome se svidja neka klikne na palac gore :D
Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bilo je o njima u FAQ OFF
तुम सच में करने के लिए पर्याप्त गूगल में इस डाल अनुवाद समय क्या करना है
16 godina

Teme broja :

• Cijene hardvera tu i u inozemstvu (da li se isplati, carina,porezi, sigurnost)
  • Nagradnjača : neki tablet, blu-ray player
  • Test ISP-a, pad pinga,speed drop
  • Test svih, svih, svih kabelskih i IPTV-a (Optima,Bnet,T-com,Iskon,Metronet,BTnet,Amis)
  • Nov hardver u nas
  • CES 2011, kada će ti gadgeti i stvarčice doć kod nas, cijene
  • malo više o forumu, dosta se može saznati sa njega
  • i samogradnja : Fan controller (vexx) ili postavljanje web kamere na osobni ruter da ima svoj ip, da se može gledati kao sigurnosna

Hvala, Mitch ;)

EDIT - boldano me najviše zanima ;P

^^TROLLBUSTER^^ Xfire : mihovil13 Sretna Nova 2011. ! !
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.1.2011 15:27 (Mitch).

9 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
bilo je o njima u FAQ OFF

Aha,stranica ipo..

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
15 godina
neaktivan
znam, ali su obradili dovoljno, sve se vise manje kuzi, mogli bi doduse napraviti temu o trackerima, ne samim torrentima,..
तुम सच में करने के लिए पर्याप्त गूगल में इस डाल अनुवाद समय क्या करना है
16 godina
neaktivan
ulinsky kaže...

Aha,stranica ipo..

Budi sretan što možeš upoće da ih i skidaš. Kada uđemo u EU, sigurno će se neke stvari što se tiče torrenata promjeniti.

*-*
14 godina
neaktivan

Bilo bi dobro da su zadnjih 2-3 stranice tutorijali...

o raznim programima...

PC is not just a machine...I seed.
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
znam, ali su obradili dovoljno, sve se vise manje kuzi, mogli bi doduse napraviti temu o trackerima, ne samim torrentima,..

To bi bilo sastavni dio.

15 godina
neaktivan

1. Računalno upravljanje robotima

2. Uvod u programiranje u DirectX-u ili OpenGL-u.

7 Za prvo
0 Protiv prvog
11 Za drugo
0 Protiv drugog
3 Protiv svega
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sve o fragmentaciji diskova. Zašto se to događa i što je to točno, kako je reducirati, mali test besplatnih i komercijalnih alata za defragmentaciju (brzina, učinkovitost..)i sl.

7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jedna ovakva tema bi bila super. Malo se o ovome piše pogotovo jer ima hrpa programa bilo komercijalnih ili besplatnih za sređivanje diskova.

May the Force be with you!!
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

http://www.bug.hr/vijesti/siva-zona-interneta-bugu/104621.aspx

15 godina
neaktivan

Volio bih da se pise vise o adobeovim programima kao i programima iz autodeska......npr o Maya, adobe premiere cs5, ilustratoru.....itd.....

Zasto?.....zato sto sam primjetio da se sve vise ljudi interesuju za te programe, za 3D modeliranje, photoshop kao i video obradu....0

a i meni se svidja ideja da u svakom broju posvete par stranica za tutoriale......pogotovo da to budu tutoriali za gore navedene programe....

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Nešto o dvd pržilicama
BOLDOG ÚJ ÉVET

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gnjavator komunikacije kaže...
Nešto o dvd pržilicama

A šta to ima posebno u današnjim dvd pržilicama, o njima su se rezencije pisale prije 6-7 godina(godina gore, dole), ovo je vrijeme BlueRay diskova.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice