CrossFire vs. SLI - skaliranje u performansama. Voli bih to pročitati, ali kvalitetno obrađeno i testirano..
I da..utjecaj propusnosti drugog PCIe utora na performanse u CrossFire-u/SLI-u.
CrossFire vs. SLI - skaliranje u performansama. Voli bih to pročitati, ali kvalitetno obrađeno i testirano..
I da..utjecaj propusnosti drugog PCIe utora na performanse u CrossFire-u/SLI-u.
Volio bih da u novom broju bude jedna tema o procesorima, ne test nego popis procesora od Pentiuma 4 pa nadalje i njegov pandan. Ja još koristim P4 3.0MhZ, zasad mi je dovoljan ali razmišljam o kupovini neke novije konfe. Zašto od četvorke pa jednostavno da se možemo ravnati (bar mi malo neukiji). Kako su bugovci ipak meštri u tome mislim da im jedna takva tema nebi bila komplicirana da naprave jednu tablicu u kojoj bi pobrojali procesore: u jedan stupac Celeroni u drugi ovi jači pa onda treći stupac njihovi pandani AMD, četvrti AMD pandani Celerona, koji socket ide, godina proizvodnje a za ove na vrhu tj. novije kojih još ima u ponudi okvirnu cijenu (u kunama), preporučljivo napajanje i u zadnju kolonu okvirno preporuka za korištenje: npr za obradu videa, igre najnovije ili samo za pisanje i i nternet, obradu grafike i sl. Nadam se da će bit sluha za ovako nešto jer koliko čitam BUG a poneka di druge nisam vidio da je ovakva tema do sada bila.
Sami testovi koji nekad budu i one puste brojke meni ništa ne znače.
Kad nekome preporučujem neku konfiguraciju ili kad sebi budem kupovao prvo i osnovno je s koliko love max mogu ići, onda za koju svrhu računalo i prema tome prvo biram procesor, matičnu, napajanje, trenutnu grafičku a dalje koliko ostane za memoriju, HDD i ostalo. Bit će vremena i poslije za veći HDD i više memorije a "ojačati"procesor overklokiranjem je već za naprednije...
Mogli bi u svakom broju donijeti i kao neku preporuku za kupnju: DVD, HDD, meorije, napajanje i slično. Kako se te komponente ne kupuju često, a testovi pojedinih komponenti kada budu u jednom broju, već za 2-3 mjeseca takvih komponenti više nemožeš naći
Također bi mogli obraditi temu o firewalima sa opisima i usporedbama za one malo neukije. Ja ne koristim firewall ali bih ga ubacio kad bi bolje znao mogućnosti. Jednom sam koristio Zone Alarm ali sam nešto krivo podesio i blokirao pristup internetu i otada ga ne koristim.
(Volio bih da Bugovci štogod kažu o ovim mojim prijedlozima da znam čemu se mogu nadati dalje...)
Sorry prijatelju, ali Bug onda nije časopis za tebe.
Samo zato što ti sad kupuješ komp oni moraju napraviti vodiče o svemu živome?! WTF?!
Nemoj se ljutiti ali imaš one knjige tipa Pc za neznalice i nisu skupe a dovoljno su jasne za tvoj kalibar. Ili jednostavno: "Google it!"
Treba pustiti Bugovce da odgovore, njima je pitanje upućeno.
Te knjige za neznalice su već stare kad izađu, toliko ipak znam...
Nagradna igra što je ovaj mjesec zar nije dobra :P
Dakle, moji dosadašnji prijedlozi:
1. Kupovina cheap & eficient komponenata
2. Interview BUG redakcije
3. Test WiFi mobitela (mobiteli s ugrađenom WiFi karticom )
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dodatni prijedlog:
Test gamepad-a
Ne znam jeli dosad bilo, ali ako je bilo davno.....bilo bi dobro ponoviti
Extra prijedlog
Kako su BUG-ovci proveli Božić i Novu godinu:
Valjda nećete previše "vode" popit
2 dodatna prijedloga:
1. Mentalist-ov sastav o nama najdražim novinama
2. Test napajanja
znate već klasika
ako može nagradna igra u kojoj se dijeli 400 konfi ^^
Ja bi volio čitati više o softveru različite namjene. Super su mi ove teme s bespaltnim alternativama i tako to. Isto i o komercijalnim profesionalnim softverima specifične majene.
Bilo bi vrijeme za neki test hladnjaka za grafe i ventilatora za kučišta. Ideja za samogradnju: fan controller!!!
Bilo bi vrijeme za neki test hladnjaka za grafe i ventilatora za kučišta. Ideja za samogradnju: fan controller!!!
Ti si mi IDOL
On topic:
Nadovezujem se na ideju za samogradnju:
(tnx for the idea vexx )
Posebne pohvale gospodinu Vladi Ljubičiću za temu SAMOGRADNJA.
Keep it real man.
Ti si mi IDOL
Ma sve ok. Meni je palo na pamet kada sam raščerupao svoj fan controller-nema previše elemenata, a uvijek se dade napraviti i jednostavna verzija. Ne mora biti za 6+ ventovoa. Dovoljno je za 2.
Samogradnja:
Stalci za zadnje/bočne zvučnike, ja sam sebi napravio jedne nisu baš nešto no dobri su. Bolje su ispali nego što sam mislio da će ispast.
Hardware:
- usporedba 2TB green (storage) diskova, neznam točno sve koji su u igri no 2 glavna konkurenta bi bili samsun eco green F4 i wd green. Prvenstveno želim znati buku koju proizvode i vibriranje. Za temperaturu je lako.
BTW:
Pentium je shranje, tko je zadovoljan s njim ima vrlo niske standarde. On je toliko slab da se jednostavno nemože mjerit protiv najmodernijih procesora. Oprali bi ga za preko 100+% u svakom single threaded testu, a u multithreaded i par puta više.
Evo meni je pala na pamet jedna osobno zanimljiva tema.
Kao što je prije u jednom od bugova (davno) bilo objašnjeno koja je razlika između ddr i ddr2, kako funkcionira i jako dobro laički objašnjeno.
pa sad došla je i nova ddr3 generacija, pa npr. kako radi s usporedbom na ddr2, mane prednosti i ostalo,
ali još više me zanima tema što se tiče procesora i cache memorije, isto koja je razlika između L2 i L3 ( a može i L1 ) kako koja radi i funkcionira
a kad sam se već i toga svega dotakao, onda je tu i memorije koje su prisutne na grafičkim karticama
ja imam staru kramu od gecuba a to je xturboIII OC edition 3870 i ona se fura na gddr4.
a sad sve ove nove piče na gddr5, pa isto pitanje koja razlika, šta gdje kako?
Znam da po forumima se može naći sve ovo naći,
ali mislim da bi možda bilo lijepo da se to može naći i u analognom formatu i ukomponirano u neka izdanja bug-a
Možda to nikoga ne zanima, ali možda se i varam.
+1+1+1+1+1
Keš definitivno..ovo ostalo po mogućnosti..=)
Definitivno više edukacije tipa kako šta radi itd...
Ja bih volio da dodaju ocjene kod recenzija. Npr. kod ventilatora buka od 1 do 10, efikasnost 1 do 10, cijena 1 od 10 itd. kao što su imali onaj dijagram u BUG-u 210 kod testiranja hladnjaka ili u najnovijem broju kod testa prijenosnika.
Prvo moran napisat da iman samo pohvale za časopis.
Jedino malo više samogradnje, bilo kakve namjene.
Teme broja :
Hvala, Mitch ;)
EDIT - boldano me najviše zanima ;P
Aha,stranica ipo..
Aha,stranica ipo..
Budi sretan što možeš upoće da ih i skidaš. Kada uđemo u EU, sigurno će se neke stvari što se tiče torrenata promjeniti.
Bilo bi dobro da su zadnjih 2-3 stranice tutorijali...
o raznim programima...
To bi bilo sastavni dio.
1. Računalno upravljanje robotima
2. Uvod u programiranje u DirectX-u ili OpenGL-u.
7 | Za prvo |
---|---|
0 | Protiv prvog |
11 | Za drugo |
0 | Protiv drugog |
3 | Protiv svega |
Sve o fragmentaciji diskova. Zašto se to događa i što je to točno, kako je reducirati, mali test besplatnih i komercijalnih alata za defragmentaciju (brzina, učinkovitost..)i sl.
Jedna ovakva tema bi bila super. Malo se o ovome piše pogotovo jer ima hrpa programa bilo komercijalnih ili besplatnih za sređivanje diskova.
http://www.bug.hr/vijesti/siva-zona-interneta-bugu/104621.aspx
Volio bih da se pise vise o adobeovim programima kao i programima iz autodeska......npr o Maya, adobe premiere cs5, ilustratoru.....itd.....
Zasto?.....zato sto sam primjetio da se sve vise ljudi interesuju za te programe, za 3D modeliranje, photoshop kao i video obradu....0
a i meni se svidja ideja da u svakom broju posvete par stranica za tutoriale......pogotovo da to budu tutoriali za gore navedene programe....
A šta to ima posebno u današnjim dvd pržilicama, o njima su se rezencije pisale prije 6-7 godina(godina gore, dole), ovo je vrijeme BlueRay diskova.