Čestitke 👍!
Zanemari moje filozofiranje,odličan je bajk i vjerujem da će ti bit super.
Čestitke 👍!
Decathlon je bio super dok nisu ozbiljnije ugrabili u xc/road uci trke. I onda su počeli sa popriličnim nabijanjem cijena, downgrade-ali jamstvo na 5 god, podigli cijene bajkova, srozali opremu i sad već polako cjenovno ulaze u rang sa ozbiljnijim imenima. I dalje se u njihovom dućanu da fino opremiti za bicikl, ali evo npr kada gledam njihove hlače mtb primjerice sa pelenom rockrider idu po 50+€ a ja za 30-40 uzmem jedan fox na best secretu. Van Rysel specke su također otišle cijenom u nebesa, njihov novi XC bajk košta 4+k, okej super je oprema. Ali velim dosta su se polakomili, a tek su ozbiljnije zagrebli u profesionalni biciklizam. Jedan elops je bio 1200-1400kn sad je 300€, tribani sa navedenom 105-icom također, digli cijenu i ubacili microshit. Svi se oni zapravo jako brzo polakome, samo zaborave da proizvođača bicikla i konkurencije ionako ima previše, canyon je tek nedavno počeo pretjerivati sa podizanjem cijena, okej oni su direct consumer. Ali svejedno, mislim da se decathlon trunkicu zaletio sa lakomosti.
Čestitke 👍!
Filozofiranje na forumu je dopusteno.
Vidi, svaki savjet mi sada vrijedi jako puno. Doslovno se ne skidam sa revieova, youtuba i ostalih siteova.
Trenutno mi treba neki ulazak u cestovni biciklizam. Imam hardtaila koji me odlicno sluzi, odrzavam ga maksimalno i prosao sam dosta kilometara sa njim.
No zadnjih par voznji sam shvatio da se moja voznja u vecini slucajeva odvija cestom i vidim kako ima tu lufta za neku malo ozbiljniju voznju.
I sad me to kopa kaj da kupim za sljedecih 5g a da ne moram istrest boga oca iz sebe.
Da bi danas komentirao sa kolegom koji se poluprofesionalno bavi biciklizmom, pokazem mu bic i on mi kaze da bolje za tu lovu nejde. A u buducnosti samo zamijenim felge i gume i bicikl bude sigurno pao ispod 7.5kg. ( kaj mi trenutno ne znaci ne znam kaj ).
A kaj se tice kupovine. Samo sam ga narucio u dechatlon da dode. Ako mi ne bude odgovarao ili u meduvremenu nadem nesto bolje, nikom nista.
Primjerice nasao sam ovo:
https://www.njuskalo.hr/cestovni-bicikli/giant-defy-advanced-pro-0-dura-ace-oglas-47225036
Tako da svaki komentar je meni top.
Što nije bio u igri onaj polygon ?
U planu mi je pronac otprilike sve kaj me zanima, proci po bike shopovima i onda odlucit.
Polygon je jedan od kandidata svakako.
Pa sam si razmisli koliko agresivnu geometriju želiš.
Ak ti nije bed naručivati prek neta baci oko na Radone (oni doduše imaju super rasprodaje oko Black Fridaya):
U planu mi je pronac otprilike sve kaj me zanima, proci po bike shopovima i onda odlucit.
Polygon je jedan od kandidata svakako.
Teško je sad reći što uzeti tiagru za 1100 ili 105-icu za 1500€, isplati li se baciti tih 400€ više za 105-icu dugoročno i ako će se bajk intenzivno voziti da, da li su u oba cjenovna ranga OEM kotači većinom "smeće" pa da. Ako češ ozbiljnije zagrabiti u vožnje onda bih subjektivno išao na bajk sa full 105-icom, ako češ voziti rekreativno 1-2x tjedno ili 3-4x mjesečno Tiagra će biti više nego dovoljna, mislim Tiagra nije loša grupa, naprotiv odlična je. Ali na neki period od 5+ god bez novog bajka ja bih osobno uzeo 105-icu sa vremenom uložio u neke kotače, lanac i kazetu kada se potroše bi upgradeao na ultegru, kazetu pogotovo znatno je bolja od 105-ice, a nije pretjerano skuplja. U rangu od 1100€ imaš bajkove sa tiagrom za 1500€ imaš alu bajk i 105-icu, 1700+ ide 105-ica i karbonci od kojih 8.5kg. Pa eto nadam se da sam ti donekle olakšao odluku. :D
Hvala na savjetu. Morat cu jedan dan svratit do markoprojekta. Vidim da imaju ove dosta dobro opremljene Polygon modele bicikla. Medu kojima i ovaj - https://markoprojekt.com/proizvod/polygon-strattos-s7d-700c-red/5491
Puno kvalitetnija izrada i puno bolje tolerancije, ukratko. :D
Edit: odnosno kvalitetnija i preciznija obrada rampi, zubi, spacinga između zupčanika i 105 se proizvodi u kini, a ultegra/dura ace u japanskoj tvornici.
prekrasno
Da malo reklamiram našeg Saleta, inače je uvaženi član PCE. Navedeni bajk je u dsgu nedostupan i dosta skuplji. I svakako bolji od ovih noname brendova.
Netko je ovdje spomenuo Radon bicikle.
Da li je njih moguce kupit samo preko bike-discount stranice ili je moguce negdje kod nas?
R1 sa 105 opremom je prikazan na njihovoj stranici da kosta 1175e, no samo me baca na bike-discount gdje je 1400e.
Da li je njih moguce kupit samo preko bike-discount stranice ili je moguce negdje kod nas?
R1 sa 105 opremom je prikazan na njihovoj stranici da kosta 1175e, no samo me baca na bike-discount gdje je 1400e.
Na njihovoj stranici ti je cijena bez pdv-a. I da samo preko bd, oni su direct consumer. Tak da jedino tamo uz to racunaj da prebacis gore u kutu na hrv i racunas 100€ dostavu do hrv.
Na njihovoj stranici ti je cijena bez pdv-a. I da samo preko bd, oni su direct consumer. Tak da jedino tamo uz to racunaj da prebacis gore u kutu na hrv i racunas 100€ dostavu do hrv.
Bas su bang for buck.
Nekako sam odustao od karbonske rame i cijene koju nosi sa sobom.
cube attain slx - roadbike - 2025 - goblin / yellow
Ovoga kad bi pronasao kod nas, odlican.
Bas su bang for buck.
Nekako sam odustao od karbonske rame i cijene koju nosi sa sobom.
cube attain slx - roadbike - 2025 - goblin / yellow
Ovoga kad bi pronasao kod nas, odlican.
https://www.bike-discount.de/en/cube-attain-slx-goblin-n-yellow?__delivery=229
1570€ sa dostavom, neloše. U dvije godine kjuba imam zamjerku samo na dropout, promijenio sam ih 5+. Jednostavno su od papira ili ga ja prejako nagazim na pedalu. 😁
edit: isprobas u keindlu velicinu i narucis online, osim ako cijena nije ista ili slična.
To ti je bez VAT-a.
Ovo na bike-discountu ti je puna cijena + dostava( mislim da je 30€ al bi to još trebalo provjeriti).
Znam da je za Black Friday prošle godine onaj sa Tiagrom bio 950€,onaj sa 105 1100€, onaj alu sa eTapom 1700€,sve skupa.
Oni ti imaju baš prave rasprodaje ali obično nakon sezone.
Ak ti nije baš hića od naših dućana poprati Ciklo Centar opisu ti imali zadnje 2 godine baš konkretne rasprodaje.
Ja ne znam sa čime se ovi u Knedli drogiraju,ovo im je najjeftinija specka u ponudi, 1200 kurčevih eura
https://keindl-sport.hr/specialized-allez-e5-mrn-sildst-flored-proizvod-56431/
To ti je bez VAT-a.
Ovo na bike-discountu ti je puna cijena + dostava( mislim da je 30€ al bi to još trebalo provjeriti).
Znam da je za Black Friday prošle godine onaj sa Tiagrom bio 950€,onaj sa 105 1100€, onaj alu sa eTapom 1700€,sve skupa.
Oni ti imaju baš prave rasprodaje ali obično nakon sezone.
Ak ti nije baš hića od naših dućana poprati Ciklo Centar opisu ti imali zadnje 2 godine baš konkretne rasprodaje.
Ja ne znam sa čime se ovi u Knedli drogiraju,ovo im je najjeftinija specka u ponudi, 1200 kurčevih eura
https://keindl-sport.hr/specialized-allez-e5-mrn-sildst-flored-proizvod-56431/
Da. Pomalo su cijene kod nas otisle bespotrebno gore.
Dobio sam ponudu za Polygon S7D 1600e, ali u kešu. Ne mislim keširat bicikl, jer sve dok ima garanciju neka ide na rate. Tako da sam od toga onako odustao za sada.
Trenuno sam u razmatranju da pricekam kakvu akciju na kraju sezone i upiknem taj Radon sa 105 ili Cube Attain SLX u green goblin boji.
https://www.decathlon.hr/p/324411-84025-cestovni-bicikl-edr-cf-105-disc-crni.html
Malo sam usao u rabbit hole sa biciklima i naletio na ovo.
Preskupo.
Ak ti nije bed naručivati prek neta baci oko na Radone (oni doduše imaju super rasprodaje oko Black Fridaya):
Cijene su bez PDV-a.
Dobio sam ponudu za Polygon S7D 1600e, ali u kešu. Ne mislim keširat bicikl, jer sve dok ima garanciju neka ide na rate. Tako da sam od toga onako odustao za sada.
Trenuno sam u razmatranju da pricekam kakvu akciju na kraju sezone i upiknem taj Radon sa 105 ili Cube Attain SLX u green goblin boji.
Cijene bicikala (i svega ostalog) su abnormalno išle gore. Ukratko, ako ne razmišljaš o polovnom, kupi što bolje, jer ne kupuješ bicikl jednom mjesečno. Ne znam koja ti veličina treba, dolje na linku imaš na lageru veličinu 58 za 38 eura mjesečno na 60 rata (dakle 2.280,27 eura na pet godina otplate, s time da se može birati i manje rata, gdje je i manja cijena) ili plaćanje odmah 1.699 eura, cijela rama od ugljika, integrirani kablovi, diskovi, novi Shimano 105 s 12 brzina (osobno bi Sram, ali za tu cijenu ga ne možeš dobiti):
https://www.fahrrad-xxl.de/cube-attain-c-62-race-m000092289
To je otprilike best buy za iole ozbiljniji početni cestovni bicikl, kasnije samo staviš bolje gume i po želji dublje kotače...
U dvije godine kjuba imam zamjerku samo na dropout, promijenio sam ih 5+. Jednostavno su od papira ili ga ja prejako nagazim na pedalu.
Da nije ovo problem?
https://www.decathlon.hr/p/324411-84025-cestovni-bicikl-edr-cf-105-disc-crni.html
Preskupo.
Cijene su bez PDV-a.
Cijene bicikala (i svega ostalog) su abnormalno išle gore. Ukratko, ako ne razmišljaš o polovnom, kupi što bolje, jer ne kupuješ bicikl jednom mjesečno. Ne znam koja ti veličina treba, dolje na linku imaš na lageru veličinu 58 za 38 eura mjesečno na 60 rata (dakle 2.280,27 eura na pet godina otplate, s time da se može birati i manje rata, gdje je i manja cijena) ili plaćanje odmah 1.699 eura, cijela rama od ugljika, integrirani kablovi, diskovi, novi Shimano 105 s 12 brzina (osobno bi Sram, ali za tu cijenu ga ne možeš dobiti):
To je otprilike best buy za iole ozbiljniji početni cestovni bicikl, kasnije samo staviš bolje gume i po želji dublje kotače...
U dvije godine kjuba imam zamjerku samo na dropout, promijenio sam ih 5+. Jednostavno su od papira ili ga ja prejako nagazim na pedalu.
Da nije ovo problem?
Jel karbon toliko bitan ili ustedim 200-300e i uzmem ovaj Cube attain SLX?
Preskupo.
Cijene su bez PDV-a.
Da nije ovo problem?
Jel karbon toliko bitan ili ustedim 200-300e i uzmem ovaj Cube attain SLX?
To je na tebi, neki se kunu u karbon, neki poput mene ga smatraju napuhanim i precijenjenim materijalom. Moj savjet ti je odredi cijenu, isprobaj u dućanu alu i karbon, pa donesi odluku.