Vaši 3D mark vantage rezultati

poruka: 743
|
čitano: 187.935
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vaši 3D mark vantage rezultati
microman kaže...
Jurky kaže...
xyan kaže...

veli jurky da ja moram mijenjati cooler ako ocu 4,5+

temp1

temp2

1,42V i 80 stupnjeva...... neznam sto su svi poludili za tom yayshom, kupi pravi cooler i nemas straha, ako poslje noctue d-14, TRUE, VenomousX nembude isao 4,5 1,52V ja cu ti nadoknadit cijenu coolera{#}

Scythe je čisto sranje. Cooleri su im koda da su sa placa. Listići se savijaju ko slamcice pa nakon par promjena pasti više ni ne lici na cooler, a da ne govorim o stavljanju ventova. toplovodne cijevi su im isto u banani, izgledaju široko naspram Noctuainim ali su puno manje efikasniji. Montaža im je za kur.c i kompliciranija nemože biti.

Ja sam se sa Mugen2 opeko i nikad više na Scythe, jedna Zalmanova Preforma je mila majka naspram Yashe.

Noctua NH-D14 i VenomusX su ZAKON, sve ostalo su bebice.

no, no, no, sad bumo i rekli da je samo ferrari auto, a lancer evo X nije. za te pare kolko dodje, a i po performansama, yasya je daleko najbolji cooler. bolji od bilo kojeg zalmana i slicnih. moras imati na umu, da je noctua daleko skuplja, tj cjenovni skok nadmasuje onaj u performansama, da bi ljudima bila isplativa. ali stoji ti ovaj argument sa montazom, mislim da su si mogli na nabolji cooler ipak staviti malo bolju montazu od stock intelove

16 godina
neaktivan
xyan kaže...

no, no, no, sad bumo i rekli da je samo ferrari auto, a lancer evo X nije. za te pare kolko dodje, a i po performansama, yasya je daleko najbolji cooler. bolji od bilo kojeg zalmana i slicnih. moras imati na umu, da je noctua daleko skuplja, tj cjenovni skok nadmasuje onaj u performansama, da bi ljudima bila isplativa. ali stoji ti ovaj argument sa montazom, mislim da su si mogli na nabolji cooler ipak staviti malo bolju montazu od stock intelove

Scythe Yasha nije ništa drugo no što je Mugen2,a Jedan Zalman Quiet je MNOGO efikasniji od Mugen2. Imao sam oboje pa znam šta pišem. Nadalje treba primit u ruke oba coolera pa onda se može govorit koji je kvalitetniji.

O Noctui i VenomusX necu ni pisati jer su oba u rangu vecine vodenih(gotovih rješenja). Tu vrijedi koliko para toliko muzike

I'll be back
17 godina
odjavljen
microman kaže...

ajde smiri sa pljuvanjem,normalno da vrijedi ono šta je skuplje je i bolje u 99%

normalno da su noctua i ostali skuplji hladnjaci bolji ali da je yasya sranje...nije točno...za ohladit i5 750 predobar a i način montaže sa pinovima na lga1156/1136 je dobro izveden...kad se uhodaš ide jako brzo skidanje i stavljanje

listiću su labavi,pa šta? ja sam ih savijao 100X sa onom kopčom jer mi zapinje malo za memoriju pa im nije ništa...nemožeš ih strgat ni da hoćeš

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 17:26 (M4X).
15 godina
neaktivan

Ja bi opet radje kupio Jinga ili V8 i sl. za te novce nego yasayu {#}

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
imba kaže...

kupiš šta ti bolje odgovara,hladnjake sam pratio dok nisam nabavio yasyu...sad vjerojatno ima i boljih/efikasnijih/tiših za manje novaca

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
14 godina
neaktivan
imba kaže...

sad ne znam kolko dodje Ying, al skuplji je, a v8 dodje onak prek 100€ barem. pa nemamo se kaj spominati u rangu do 50€ koji je najbolji hladnjak. pa zalman quiet ima toliko puno listica da je to za nepovjeroavt :D

15 godina
neaktivan

Ying je kod nas ne dobavljiv a dalo se naći na njuškalu, vani se kreče oko 60$, ja sam svog platio rabljenog, dobro usčuvanog 250kn, a V8 je također bio po 300-tinjak kn. Ali vrijede svake kune, ja s jingom imam na 4.0@1.45 u full loadu temperature u prime95 ispod 55°C. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 18:13 (imba).
17 godina
M4X kaže...
microman kaže...

ajde smiri sa pljuvanjem,normalno da vrijedi ono šta je skuplje je i bolje u 99%

normalno da su noctua i ostali skuplji hladnjaci bolji ali da je yasya sranje...nije točno...za ohladit i5 750 predobar a i način montaže sa pinovima na lga1156/1136 je dobro izveden...

Slažem se, za i5 / Phenom II Yasya dušu dala ali ne i za i7... Na Noctui kada bi ugasio HT na i7 930 temperature bi pale za 13-15°C u loadu ovisno na kojoj je frekvenciji procesor, dodaj tih 15°C na svoje temperature i dobio si i7... Onda više nije predobar :)

clock2much
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

normalno da su noctua i ostali skuplji hladnjaci bolji ali da je yasya sranje...nije točno...za ohladit i5 750 predobar a i način montaže sa pinovima na lga1156/1136 je dobro izveden...kad se uhodaš ide jako brzo skidanje i stavljanje

yasya je mozda dobra za procesore koji se manje griju tipa taj tvoj i5 ili AMD, ali za i7 sa HT-om za benchanje je LOSA. Inace 350kn nije malo, a po meni za tu cijenu ne obavlja svoj posao kako treba na i7, a i sama kvaliteta izrade izmedju yasye i Noctue je nebo i zemlja. Kad uzmes Noctua d14 dobijes sa njom dva vrhunska ventilatora koji svaki dodje 150kn, i kad to odbijes, dobijes da te sami noctua d14 cooler izadje 300kn, sto je u rangu yasye jer kad njoj odbijes njen ventilator od 50kn, yaysa cooler te izadje isto 300kn.

Druga stvar ako se misli benchat i potezat vece clockove na zraku sa i7 onda nemos kupit prosijecni cooler tipa yasya, tih 200kn vise se isplati jer bez dobrog coolera nema ni dobrih clockova.

Google is your friend
15 godina
neaktivan

Po meni je to već suluda rasprava, jel ko ima za i7 ima i za hladnjak, ko nema za i7, kupit će 955 i yasayu i vikat će da je dobar. 

17 godina
protjeran
imba kaže...

Po meni je to već suluda rasprava, jel ko ima za i7 ima i za hladnjak, ko nema za i7, kupit će 955 i yasayu i vikat će da je dobar. 

Po meni se Yasya ne isplati 355 kuna.

Možda je to samo moje osobno iskustvo jer sa 2.4 na 3GHz ne trebam aftermarket hlađenje, na 3.2GHz već moram imati isto hlađenje i Yasya je taman samo šta kad je to OC-ed od samo 200MHz?

Već na 3.33 sa Yasyom na high fan speedu temperature pređu 70° u loaduxD O Primeu i OCCT da i ne govorim.

serve the servants oh no that legendary divorce is such a bore
15 godina
neaktivan

Isplativost yasaje nije bila tema rasprave, nego njena (ne)funkcionalnost kada se radi o ozbiljnijim i toplijim potrošačima. Dali ona vrjedi 350kn ili ne, raspravit ćemo u temi "best buy hladnjak do 350kn" ili sl. 

17 godina
protjeran

OK. Ne isplati se kad nije funkcionalna{#}

15 godina
neaktivan
evo ja mislim da je do 300 kn najbolji hladnjak Zalman Performa..za te novce super hladnjak ali sa dva venta gore za i7 sasvim dovoljno.. imao sam ga dosta dugo,ali nije mi žao što sam uzeo noctuu d14 jer noctua je ipak među tri najbolja zračna hladnjaka ako ne i najbolja..
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Cele303 kaže...

Slažem se, za i5 / Phenom II Yasya dušu dala ali ne i za i7... Na Noctui kada bi ugasio HT na i7 930 temperature bi pale za 13-15°C u loadu ovisno na kojoj je frekvenciji procesor, dodaj tih 15°C na svoje temperature i dobio si i7... Onda više nije predobar :)

ma je tako je.

mog i5 760 na 4.20 hladi super a već preko toga i s dodavanjem više napona traži uz "bolju" ploču i bolji cooler.

za i5 do 4Ghz nije potreban bolji cooler od AC freezer pro 2.

ohladit će i5 kao i Yasya a duplo je jeftiniji i lakše je s njim rukovat, ne zakrči prvi memorijski slot itd.

ja sam kupio SYasyu jer u tom trenu nije bili AC frezeera a meni 150 kn ne znači ništa, jer imam neku maniju kad kupujem dijelove za kompjuter.

da ne idemo previše u offtopic, {#} za hlađenje CPU-a bitno je i kućište, protok zraka itd... (al to već svi znaju pa pišem bez veze)

Sinu sam dao ime ŠOKRE ! Sad mu je u školi nadimak KREŠO.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2011 16:38 (Bugofil).
17 godina
protjeran
Bugofil kaže...
Cele303 kaže...
ja sam kupio Yasyu jer u tom trenu nije bili AC frezeera a meni 150 kn ne znači ništa, jer imam neku maniju kad kupujem dijelove za kompjuter.

Ja sam isto uzeo Yasyu jer je bila na akciji u Linksu, ah dakle pred nekih godinu-godinu i pol danaxD Bila jeftina dosta za moj budžet nekih 300 kuna ja mislim znači na popustu nekih

60-70 kuna niže cijene i ja vidio to i tek onda sam mislio clockat CPU si. Znači naknadno sam to odlučio si napraviti tek kad sam odlučio uzet cooler. Da je nije bilo vjerovatno ne bih ni išao

clockati Q6600 jer sam znao da je super cooler za te male pare. Već sad po ovoj cijeni ga ne bi uzo..xD

@ podcrtano hehe ja kad počnem nez stati. Sad oću novi LED monitor full hd...{#}

17 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Ja sam isto uzeo Yasyu jer je bila na akciji u Linksu, ah dakle pred nekih godinu-godinu i pol danaxD Bila jeftina dosta za moj budžet nekih 300 kuna ja mislim znači na popustu nekih

60-70 kuna niže cijene i ja vidio to i tek onda sam mislio clockat CPU si. Znači naknadno sam to odlučio si napraviti tek kad sam odlučio uzet cooler. Da je nije bilo vjerovatno ne bih ni išao

clockati Q6600 jer sam znao da je super cooler za te male pare. Već sad po ovoj cijeni ga ne bi uzo..xD

@ podcrtano hehe ja kad počnem nez stati. Sad oću novi LED monitor full hd...{#}

a što mi govoriš ? {#}

pogledaj opet novu grafičku pod moj PC {#}

bankrotirat ću ......

14 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
stoncin3 kaže...

a što mi govoriš ? {#}

bankrotirat ću ......

ovo je stvarno prevrsilo vec mjeru. pa nis graficke gace! XD

17 godina
protjeran
xyan kaže...
Bugofil kaže...
stoncin3 kaže...

a što mi govoriš ? {#}

bankrotirat ću ......

lol Ja ga jesam malo pretjerao ove godine, ali ajde financijski sam uspio nekako se održati na niskim troškovima jer sam dosta dobio za prodano, ali on...{#}

14 godina
neaktivan

ma salim se, sam si vi kupujte dok mozete{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

lol Čovjek promijenio tri-četiri GPU-ova, ja isto par komada u nekoliko mjeseci tebi to šala...

Joke!!!;-)) Nek se ima para.. Haha I dobro je dok se ima.{#}

sry na OT

17 godina
protjeran
xyan kaže...

javio se pravi s dvije 480 u SLI ! {#}

sad kad je izašao ati 6990 mogle bi past dvije u CF, što kažeš... aaa ? {#}

stoncin3 kaže...
lol Ja ga jesam malo pretjerao ove godine, ali ajde financijski sam uspio nekako se održati na niskim troškovima jer sam dosta dobio za prodano, ali on...{#}

khm..khm... koliko je to "dosta" {#}

još samo da kupim OVO i miran sam par mjeseci ......

svima Hvala,  a nekima TD i hvala ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2011 20:41 (Bugofil).
17 godina
protjeran
Bugofil kaže...
xyan kaže...

lol @boldano lol isto tako...

dobio sam 1600+1400, a dao 1700+1900, znači pušim par sto kn, a imam HD6970 koja stoji par sto kuna više

Eto. So much from me!

14 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
xyan kaže...

javio se pravi s dvije 480 u SLI ! {#}

sad kad je izašao ati 6990 mogle bi past dvije u CF, što kažeš... aaa ? {#}

stoncin3 kaže...

još samo da kupim OVO i miran sam par mjeseci ......

pa da imam neku sr-02 i par xenona mozda da :D ogroman je bottleneck bilo koji i7 za cfx 6990, cak na 4.0ghz. bar kolko sam ja vidio. ne profitiras nista, cak i gubis....

15 godina
neaktivan

I na kraju se sve svede na to "ko ima većeg i ko će imat veći score u nekom trulom benchmarku", a ne tko će se više igrat za manje para ,žalosno... Da se bar tako trudite na HW-u, pa nebi bug skinuo nitko s trona do 32. stoljeća.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 4:04 (imba).
17 godina
protjeran

Dosta više...!{#}

Ovo je tema za benchmarking rezultata u 3D testu Vantagea ne ko ima većegxD

Lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
imba kaže...

I na kraju se sve svede na to "ko ima većeg i ko će imat veći score u nekom trulom benchmarku", a ne tko će se više igrat za manje para ,žalosno... Da se bar tako trudite na HW-u, pa nebi bug skinuo nitko s trona do 32. stoljeća.

pa trudim se, kak se nebi! i to samo global bodove zaradjujem! al za vise mi treba i7 980/990, bolji rami, i noctua. a cuj, nije bug forum extreme systems {#}

17 godina
protjeran
imba kaže...

eno , ja sam se priključio, samo ne znam za ostale benčeve, u kojem pictures formatu na ostalim testovima, Prime, vantage itd prihvaća screenshot za HWBOT rezultat ?

u onom unigine heaven je prihvatio samo njihov format HWbot file, ni JPG, Png  ni bilo koji drugi ???

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 14:48 (Bugofil).
14 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
imba kaže...

eno , ja sam se priključio, samo ne znam za ostale benčeve, u kojem pictures formatu na ostalim testovima, Prime, vantage itd prihvaća screenshot za HWBOT rezultat ?

u onom unigine heaven je prihvatio samo njihov format HWbot file, ni JPG, Png  ni bilo koji drugi ???

png i jpg bi trebao prihvatiti za bilo koji test. a za unigine imas, kak si i rekao, onu njihovu aplikaciju....

17 godina
protjeran
xyan kaže...

png i jpg bi trebao prihvatiti za bilo koji test. a za unigine imas, kak si i rekao, onu njihovu aplikaciju....

hvala lega !

sad ću malo benčmarkati dok pada kiša i dok je hladnije.

pitao bih te nešto ;

pošto sam prošli test izvrtio s gtx 560 ti hoću li sad dobiti ponovno bodove kad pod istim nickom odvrtim test od Gtx 570 ili će me bodovati s nula bodova 0.0 pošto sam već benčao ???

i još me nešto zanima lega :zubo:   ??

što je s onim IntelAti forumašem koji je bio prvi na listi ?

jesu li ga banirali i zašto ?

je li varao i kako ? {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 15:08 (Bugofil).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice