Normalno kad mora koristiti sistemski ram.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može ali u pola lošije nego sa 2×4 gb, veli ti i čovjek da je bilo ekstremnog trzanja.
Pa ima ga da, bude scena tu i tamo kad zafali memorije pa bude stutter dok preskoci scenu inace je average FPS uglavnom skoro pa isti, naravno ovisi ti i koliko ti ram-a sistem trosi u pozadini, koliko imas upaljenih pozadinskih programa itd... Hocu samo rec da se za jako male pare moze igrati igre u jako visokim postavkama ako se zazmiri tu i tamo na neki stutter, u svakom slucaju puno bolej nego na konzoli u 30FPS i nemogucnoscu upravljanja detaljima.
Ovdje da je smanjio samo postavke sa ultra na very high i neke detalje tipa sjene, svijetlost i ostale điđe miđe malo smanjio puno manje RAM-a bi se trosilo.
Hm, kužiš da to sve pričaš ekspertu ugodnog igranja za jako male pare, nije to meni niš ćudno
Luci, nisam ti ja neki tutlek iz kluba riža HW poluamatera, pa da meni očitavaš lekcije
kartica ti je vrhunski primjerak vidim, moja ne može +1000 memoriju izgurati
dobro ti nama došao nazad, forum je zabavnije mjesto s tobom
evo jedan skor iz moje zbirke
+150 core + 899mem
Luci, nisam ti ja iz kluba riža HW poluamatera, pa da meni očitavaš lekcije
+150 core + 899mem
Hajd dobro je, bar nisi ispao skroz posramljen protiv ove moje nazubljene pile od PC-a (bar dok ne stavim jos barem 4GB rama)
EDIT:
A sad idem skinut stranice sa kompa i otvorit prozore
Hm, kužiš da to sve pričaš ekspertu ugodnog igranja za jako male pare, nije to meni niš ćudno
Tako je, i ja sma u tom kauč fazonu, samo da se za sto jeftinije igra na visokim postavkama, eh da i da cepa rajezene usput
Luci, nisam ti ja iz kluba riža HW poluamatera, pa da meni očitavaš lekcije
+150 core + 899mem
Hajd dobro je, bar nisi ispao skroz posramljen protiv ove moje nazubljene pile od PC-a (bar dok ne stavim jos barem 4GB rama)
EDIT:
A sad idem skinut stranice sa kompa i otvorit prozore
što je doktore, jesi uspio ohladiti okolinu oko kompa?
Nisam ni vrtio imao sam druge rasprave tokom noci, odvrtit cu kad uzmem jos 4GB ram-a jer mi oni bottleneckaju test koji povuce oko 5.5GB.
Nisam ni vrtio imao sam druge rasprave tokom noci, odvrtit cu kad uzmem jos 4GB ram-a jer mi oni bottleneckaju test koji povuce oko 5.5GB.
ajde vidit ćemo hoće li biti razlike, privjesak je sposoban zavrtiti gtx 1080ti na 18000+skoce (nekih 135-140 fps average), tako da sumnjam da mu je ovdje sa 1060 3Gb problem nedostatak RAM-a, ajde da vrtiš 1070/1080/1080ti bi vjerovatno pomoglo dodatni keksić RAMa, gdje si skoro stalno u zoni 100+ fps... ovdje u jednoj sceni jedva pređe preko 90+fps, mislim da privjeskiću ne fali dodatnog soka
Fali budes vidio taman to malo kod glađeg ucitavanja scene da mi ostanu veci min i max FPS.
Fali budes vidio taman to malo kod glađeg ucitavanja scene da mi ostanu veci min i max FPS.
max fps nema sigurno veze s tim... jer ga dobiješ u sredini 5 ili 6 scene, a kažem ti on je sposoban vrtiti do 140-150 fps max na mom sistemu sa 16Gb rama od kojih koristi 5 i nešto...znači RAM
bn bi se osjetio sa jačom karticom, nebi gurao 1080/1080ti u nekim scenama na 140-150 nego vjerovatno 130-140 fps
ti si čak dobio i zrno veći min fps od mene.
Može te jedino izvući dodatno hlađenje, a ja ionako imam još 1 bin rezerve za uzvrat
nemoj samo počet majstorirat ko sa prošlom 1080 imao si OC performanse nešto ala ryzeni
Jbg jedna od 1080ki je bila vrh (jak klok jezgre, mema slabo), druga bas i ne (mema se jebeno OC-ala, jezgra slabo). Ovaj gtx 1060 3GB primejrak me jebeno zapao, kupio ju za 1350kn u nedelju sa njuške, ocuvana kao nova, decko radi vani nije se igrao mozda 6 mjeseci na njoj, o klokanju pojma nema (kupio slozenu konfu), tak d asam super prosao, mema samsungova, ide na 1GHz OC bez brige, jezgra stabilno na minimum 2088MHz ispod toga ne pada, temp oko 50-53c u gejmingu
EDIT:
Ovaj model sa 2 venta KLIK
nemoj samo počet majstorirat ko sa prošlom 1080 imao si OC performanse nešto ala ryzeni
Jbg jedna od 1080ki je bila vrh (jak klok jezgre, mema slabo), druga bas i ne (mema se jebeno OC-ala, jezgra slabo). Ovaj gtx 1060 3GB primejrak me jebeno zapao, kupio ju za 1350kn u nedelju sa njuške, ocuvana kao nova, decko radi vani nije se igrao mozda 6 mjeseci na njoj, o klokanju pojma nema (kupio slozenu konfu), tak d asam super prosao, mema samsungova, ide na 1GHz OC bez brige, jezgra stabilno na minimum 2088MHz ispod toga ne pada, temp oko 50-53c u gejmingu
moja može i 2150Mhz kratko održati klok, ne ruši, trebalo bi ju uroniti u neku vodurinu
moja isto samsung mema ali nemože držati +1000, ovako 850-900 drži, ako živne opet GPU majning dat će se koja kuna okrenuti
Samo tebi za veselje cu odvrtiti sp da te utjesi posto tamo di je vazno tj u igrama jedna slabasna rx470 vodi naspram 1060 3gb.
Ja kazem klok od 2088MHz je nakon par sati kada se sistem zagrije kako treba, ispod toga ne pada u igrama, a mema na 4800MHz i to je full stabilno bez jednog artifakta za 24/7. Ide i moja na jezgri mislim 2136MHz i mema na 1000MHz ali to ima artifakata nije full stabilno za redovnu upotrebu, em taktovi padnu ubrzo cim se grafa zagrije.
Samo tebi za veselje cu odvrtiti sp da te utjesi posto tamo di je vazno tj u igrama jedna slabasna rx470 vodi naspram 1060 3gb.
Ma gdje to vodi? daj da vidim di je to RX 470 bolja, ti si se najeo nekih sumnjivih gljiva za gablec. mozda vodi ako je na 1400MHz a gtx 1060 na 1800MHz
Ja kazem klok od 2088MHz je nakon par sati kada se sistem zagrije kako treba, ispod toga ne pada u igrama, a mema na 4800MHz i to je full stabilno bez jednog artifakta za 24/7. Ide i moja na jezgri mislim 2136MHz i mema na 1000MHz ali to ima artifakata nije full stabilno za redovnu upotrebu, em taktovi padnu ubrzo cim se grafa zagrije.
ne držim ju klokanu, igram se vsync 60Hz FHD radi sa 80ak% loada, ti si ipak jača reza pa oc dobro dođe
koliko sam uspio nabrzaka testirati drži 2100-2113 kad se zgrije, i oko 700 mem
Ovisi ti i od igre i rezolucije, na 1440p je stalno na 100%, opterecena do daske.
Šta bi s onom "premium" konfom??
Valentine moj otisla utamar, imas na rizoto temi vise o tome... Ajd da si se i ti animirao cim sam se ja vratio
Ako sam ja Valentin onda si ti lav1000 . Nisam nešto pretjerano aktivan forumaš, ali mi ti uvijek daješ materijala za pisanje
. Sad poradi na novom brandu, premium mainstream konfa.
Evo ti rezultat za laznu utjehu. Gledam malo rezultate na njihovoj stranici i nemrem naci rx570/580 uopce, pretpostavljam da ih uvrstavaju pod 470/480. Uglavnom gledam dalje i jedna gtx 1060 3gb na 2062/4404 ima veci score od 480(580) na 1470/2000 za koju znamo da ju podere u gamingu sto si izmedu ostalog i sam rekao, a druga stvar kad pogledam rezultate je da memorija drasticno igra ulogu. Pametnom dosta glede ovog benchmarka.
Ako sam ja Valentin onda si ti lav1000 . Nisam nešto pretjerano aktivan forumaš, ali mi ti uvijek daješ materijala za pisanje
GOOD one, nisi aktivan toliko s aovim profilom kad ih imas 3 za koje ja znam do sada, nemas 5 ruku d abudes toliko aktivan, kuzim sve;)
Evo ti rezultat za laznu utjehu. Gledam malo rezultate na njihovoj stranici i nemrem naci rx570/580 uopce, pretpostavljam da ih uvrstavaju pod 470/480. Uglavnom gledam dalje i jedna gtx 1060 3gb na 2062/4404 ima veci score od 480(580) na 1470/2000 za koju znamo da ju podere u gamingu sto si izmedu ostalog i sam rekao, a druga stvar kad pogledam rezultate je da memorija drasticno igra ulogu. Pametnom dosta glede ovog benchmarka.
Hhahahaha ajoj kako sam znao da ce me ovo bacit u trans, i jos sa tim 8600k na 5GHz, ahahahah ma daj bezi decec pa ovo je sve reklo
A za gejming i tvoje videje gdje 470ka dominira jos cekam, posto to svi znaju i svi su vidli, niej problem tako nesto ni objavit onda
EDIT:
lav1000 daj pogledaj ovaj šampionski rezultat, ja sam se udavio skoro
Hhahahaha ajoj kako sam znao da ce me ovo bacit u trans, i jos sa tim 8600k na 5GHz, ahahahah ma daj bezi decec pa ovo je sve reklo
A za gejming i tvoje videje gdje 470ka dominira jos cekam, posto to svi znaju i svi su vidli, niej problem tako nesto ni objavit onda
EDIT:
lav1000 daj pogledaj ovaj šampionski rezultat, ja sam se udavio skoro
Jedan benchmark je sve rekao, to samo u tvojoj iskompleksiranoj glavi moze funkcionirati.
Drugi put pazi da ne uletavas u dugove pa neces morat zivjet u zemlji maste gdje je g4560 odlican gaming procesor, a 1060 3gb odlicna kartica u necemu sto nije truljavi benchmark.
Jedan benchmark je sve rekao, to samo u tvojoj iskompleksiranoj glavi moze funkcionirati.
Drugi put pazi da ne uletavas u dugove pa neces morat zivjet u zemlji maste gdje je g4560 odlican gaming procesor, a 1060 3gb odlicna kartica u necemu sto nije truljavi benchmark.
Ja i dalje cekam te videje i rezultate...
E da, i stvarno cu pripazit da se ne zaduzujem da nemoram prodavat ubuduce
GOOD one, nisi aktivan toliko s aovim profilom kad ih imas 3 za koje ja znam do sada, nemas 5 ruku d abudes toliko aktivan, kuzim sve;)
Ti profili koje spominješ se i meni javljaju u inbox i nagovaraju me da te bockam, no dobro kako ti kažeš. Nadam se da ti je odmor dobro sjeo i da si se barem malo uozbiljio i da je razlog prodaje one konfe selidba i osamostaljenje od roditelja .
Ti profili koje spominješ se i meni javljaju u inbox i nagovaraju me da te bockam, no dobro kako ti kažeš. Nadam se da ti je odmor dobro sjeo i da si se barem malo uozbiljio i da je razlog prodaje one konfe selidba i osamostaljenje od roditelja .
Nravano da se javljaju, sta mislis zasto je mene BUG redakcija zvala nazad, vidli ljudi da im poceo forum odlazit u 3 krasne