Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 617.840
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Temperature vaših PC grijalica
Stjepanj kaže...
nicky.sl kaže...

Testira san i Zalmanovu ZM-STG2 i MX-4 i prema mjerenju ispada da je Zalman bolja pasta.

Temperatura prostorije za vrime testiranja MX-4 paste je bila 21,7c a za vrijeme testa ZM-STG2 bila je 21,4c

CPU i7 2600k --- 4,4Ghz

evo slike:

ja mogu samo potvrditi da je ova zalmanova pasta hebacka! evo i7 3820 sretno radi na 5.0ghz:-) nepitajte za temp na 1.6V{#}hehe!LP

Sad ću mog zavrtit na 5Ghz baš da vidim temperature pa javim...

nicky.sl
13 godina

ajd upali neki stress test pa da onda vidimo

tipa intel burn, neka vrti 10tak minuta pa onda uslikaj

PCE nick: FRipper
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Evo intel burn samo brzo je odradija tih 10 zadataka trajalo je 3-4min, a evo i prime 95 nakon 4min.

Intel burn gadno prži proc puno više od prime-a95 kojeg sam dosad uvijek koristio

nicky.sl
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

e sada su to prave slike :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Zaboravija napisat temperatura prostorije je 19,2c za vrime mjerenja

nicky.sl
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

I kako vam se čine temperature na 5Ghz

nicky.sl
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

dobre su...moj 3770k na stock je oko 70C :=)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Evo temp u idlu... GPU na 29C, CPU na 33C.

U loadu idu: GPU do 61-63 u C3, Witcher 2. oko 50 u MW3, Dishonored... 69-70 na stress testu.

CPU ne prelazi 49-50C na prime95. 

embrace whatever may come
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
eywa33 kaže...

Evo temp u idlu... GPU na 29C, CPU na 33C.

U loadu idu: GPU do 61-63 u C3, Witcher 2. oko 50 u MW3, Dishonored... 69-70 na stress testu.

CPU ne prelazi 49-50C na prime95. 

Osim što ne vidimo ništa, nikoga ne zanimaju temperature tvog niti ičijeg idlea.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
11 godina
neaktivan

imam problema sa pc...prilikom igranja neki igara mi se samo zaledi ugasi se ekran graficka sve bukvalno tastatura zaledi nemoze se rr samo iz struje istekat i ponovo vratit i odlucio sam da odradim test stres procesor i rezultati su sljedeci molim pomoc ?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

evo foto

0 0 hvala 0
14 godina
era kaže...

evo foto

Ako ti je senzor ispravan, u što sumnjam (174 °C je previše i za AMD) - provjeravaj stoji li ti dobro CPU cooler.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina

Sigurno senzor zeza jer bi mu se komp prije ugasio nego da dođe do 174°C !

Music As A Weapon !!
14 godina
odjavljen

Dali si može išta dogoditi procesoru ako dođe do 127C?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 18:11 (Deawood).

0 0 hvala 0
14 godina

Nije ti CPU došao do 127C jer bi ti se komp ugasio davno prije nego dosegne takvu temperaturu. Krivo ti senzor očitava.

14 godina

- Ima dosta senzora u zadnje vrijeme gdje su kriva očitanja, je.. ti takav posao i takvoga proizvođača.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------

4 0 hvala 0
14 godina

Nakon 40ak minuta BF3:

Ovi senzori očitanja brzina ventilatora su očito pogrešna.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Covjece.

Budem ja malo odigro kad zavrsim nes,...

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
12 godina
neaktivan

Znači ovo nije normalno...

Imam Intel Q6600 procesor koji sam ubacio naknadno prije pola godine,a hladnjak nisam mjenjao ostao mi je od starog procesora nešto slabiji...

Znači do sad nisam imao problema nikakvih,temperatura je bila tu negdje izmedju 50-60 kada ništa posebno ne radim,ali evo sinoc od jednom igram PES14 nekih pola sata i od jednom mi krene štekati po malo,da bi na kraju znači usporilo totalno,ali baš totalno usporilo,isto tako i sa još par jačih i zahtjevnijih igri sam isprobao,igram malo i odjednom sve podje trzati i uspori...

Sjetio sam se da ispitam temperaturu,kad ono jbt temperatura procesora mi bude kad se to desi trzanje 85 i preko,a u mirnom stanju kad ništa ne radim,evo malo sam surfam znači kao na ovoj slici.

U čemu je problem odjednom,do sad sve normalno bilo,znao sam i po 2-3 sata igrati igre bez prestanka i sl.ali sad je to nemoguće...do hladnjaka je sigurno,ali da možda probam promjeniti termalnu pastu za početak?? I da postoji li kakav alat za povećanje brzine ventilatora na hladnjaku??

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 15:11 (picija21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo H110 na 4770K bf3 caspian 64slot,48min.

Probat cu malo voltazu spustit,posto sundy ima 1.167V,a ja 1.195V

1 1
Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Testirajte u P95 ili nečemu a ne igri. Nije CPU jednako opterećen kod obojice bez obzira što igrate istu igru.

13 godina

Testirao sam u igri BF3 pošto samo nju igram i to je najveće opterečenje pod kojim moj komp bude,osim kad testiram stabilnost prime95!

Znači igrao sam više od 1 sata,uglavnom ja sam zadovoljan jedino me brine ta jedna jezgra(O) koja je uvjek najtoplija i čini mi se najaktivnija!!

i7 3770K,4,5 GHz,1.232v (CPU-z)

edit:cooler je H100i i pasta je orginal tvornička koja se dobije već namazana na blok hladnjaka!

naknadno stavim rezultate MX-4 paste

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 22:52 (volegradele).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
volegradele kaže...

Testirao sam u igri BF3 pošto samo nju igram i to je najveće opterečenje pod kojim moj komp bude,osim kad testiram stabilnost prime95!

Znači igrao sam više od 1 sata,uglavnom ja sam zadovoljan jedino me brine ta jedna jezgra(O) koja je uvjek najtoplija i čini mi se najaktivnija!!

edit:cooler je H100i i pasta je orginal tvornička koja se dobije već namazana na blok hladnjaka!

A koja je temperatura prostorije

nicky.sl
13 godina
nicky.sl kaže...
volegradele kaže...

Sobna temperatura,oko 22-23 C !!

AUDIOFIL
12 godina
volegradele kaže...
nicky.sl kaže...
volegradele kaže...

Temperature mi se cine malo previsoke za H100i i ja ga imam i čini mi se da bolje hladi

ovo su moje s pastom ZM-STG2 pri temperaturi prostorije od 21c posli 10-ak min prine-a95

Takt CPU-a je 4,4Ghz

nicky.sl
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 23:53 (nicky.sl).
15 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Obavezno postaj rezultate sa novom pastom. Zahvaljujem :)

Za koji dan mi stize novo vodeno, a nisam kontao skidati tvornicku pastu. No ako kod tebe bude velike razlike stavit cu novu pastu. Taman da se vidi kakva je ta njihova tvornicka pasta. 

13 godina
nicky.sl kaže...
volegradele kaže...
nicky.sl kaže...
volegradele kaže...

Temperature mi se cine malo previsoke za H100i i ja ga imam i čini mi se da bolje hladi ovo su moje s pastom ZM-STG2 pri temperaturi prostorije od 21c posli 10-ak min prine-a95

Takt CPU-a je 4,4Ghz

Moras uzet u obzir da ti imaš Sandy Bridge koji je puno hladniji od mog Ivye Bridge, da mi prva jezgra ima temperaturu kao druge 3 bio bih full zadovoljan!

Stavim novu pastu i ponovno namjestim blok , mozda nije dobro stegnut pa jedna jezgra ima slabiji kontakt!!

AUDIOFIL
13 godina

Evo lagano poboljšanje,i7 3770K 1.23v 4.5 GHz samo što u BIOSu pod "cpu load line calibration" sam umjesto exstrem opcije stavio  na  high.Nime kod mene kad se namjesti opcija exstrem prilikom 100% loada voltaža sa namještenih 1.23v se povečava sve do 1.27v!!

Tako su samim time i temperature bile veće!!

Pastu još nisam zamjenio pa vjerujem da bih temperature mogle još više past,sad samo trebam namjestit offset!!

Cooler je H100i namješten na quite mod,znači najniži okretaji ventilatora!!

Druga slika pokazuje temperature kad se CPU optereti sa prime95,cooler namješten na max!!

BF3 BF3
prime 95 prime 95
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 22:02 (volegradele).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Poprilicno hladan CPU, kako u idle, tako i u load

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

http://i.imgur.com/mksJ0Km.jpg

Crysis 3 igranje cca 1h

http://valid.canardpc.com/2749994
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.10.2013 17:09 (Ivanjino96).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice